اصول انضباط فردی

یک نظر اضافه کنید
10 دقیقه زمان مطالعه

اصول انضباط فردی چیست؟ تاکنون با مفهوم انضباط فردی آشنا شده اید؟ آیا با اصول آن آشنا هستید؟ چقدر در زندگی به آن ها عمل کرده اید؟ در ادامه این مقاله از آکادمی پرورش افکار به معرفی و توضیح برخی از این اصول می ‌پردازیم.

برای هرکدام از ما پیش آمده است که با خود می ‌اندیشیم که انجام بعضی از کارها در زمان مناسب باعث موفقیت ما در مراحل مختلف زندگی از جمله زندگی شخصی، کسب و کار و مشابه آن ها می ‌شود؛ صرف نظر از اینکه تمایل به انجام آن داریم یا خیر.

با انجام چنین کارهایی به نظمی به نام انضباط فردی دست پیدا می‌کنیم. حال برای اینکه خود را به سطحی از آمادگی برای انجام کارهای سودمند برسانیم، نیازمند رعایت چندین اصول هستیم. با این حال ذکر این نکته خالی از لطف نیست که ابتدا به قانون جذب برای افزایش اعتماد به نفس نیاز داریم.

اگر علاقه مند هستید که در زندگی و کسب و کار خود انضباط فردی داشته باشید، ما را تا انتها همراهی کنید.

اولین اصل از اصول انضباط فردی: نظم در روشن اندیشی و ذکاوت

اولین اصل که باید به آن توجه کرد روشن اندیشی است. زمانی موفق هستید و انضباط فردی دارید که با ذکاوت باشید و تفکرات شما کیفیت بالایی داشته باشد. کیفیت بالای تفکرات شما بر کیفیت تصمیمتان تاثیر می‌ گذارد.

زمانی که تصمیم های شما سطح بالایی از کیفیت داشته باشد، نتایجی که با خود به همراه دارد، با کیفیت خواهد بود. در نتیجه، زندگی و کسب و کار شما به ایده آل ترین سطح ممکن می‌رسد.

بنابراین، زمان های قابل توجهی را به فکر کردن اختصاص دهید. ۳۰ تا ۶۰ دقیقه تنها شوید و به مسائل خود فکر کنید. زمانی که جوابی برای سوال های خود پیدا کنید، ناخودآگاه شما فعال می‌شود.

همچنین می‌توانید زمانی را به پیاده روی بدون هیچگونه وسیله ارتباطی برای فکر کردن اختصاص دهید. ذکر این  نکته خالی از لطف نیست که خود را برای انجام کاری بزرگ و متفاوت آماده کنید. در ادامه اصولی دیگر از انضباط فردی را بیان خواهیم کرد.

دومین اصل: نظم در مشخص کردن اهداف روزانه

دومین اصل از اصول انضباط فردی تمرکز ذهنی و حواس جمعی فردی است. این اصل برای موفقیت بسیار ضروری محسوب می‌شود.

اولین سوالی که باید از خود بپرسید این است که «واقعاً با زندگی خود می‌خواهید چه کنید؟». نگذارید عوامل بازدارنده و محدود کننده کنونی شما را محدود کنند.

در عوض، درون یک دفترچه، لپ تاپ یا مشابه آن ۱۰ هدف خود را بنویسید. برای خود ضرب الاجل تعیین کنید. برای مثال بگویید «من تا ا سال دیگر میلیونر می‌شوم» یا «تا ۵ ماه دیگر به وزن ایده‌آل می‌رسم».

اینکار را هر روز به مدت ۲۱ روز انجام دهید. تبریک می‌گویم، شما این اصل را به یک عادت تبدیل کرده و در زندگی خود تحول بزرگی ایجاد کرده اید.

با این حال، اصول ذکر شده به تنهایی کافی نیستند. پس ما را در ادامه مقاله همراهی کنید.

سومین اصل از اصول انضباط فردی: نظم در مدیریت زمان به صورت روزانه

این اصل مذکور بیان می‌کند که با هر دقیقه برنامه ریز، ۱۰ دقیقه از وقت خود را ذخیره کنید. قبل از شروع یک روز همراه با سختی و تلاش بسیار، از شب قبل، کارهایی که باید انجام دهید را بنویسید.

شما می‌توانید کارهای مورد نظر خود را در دسته های زیر طبقه بندی کنید

  • الف: کارهایی که اهمیت زیادی داشته و نتیجه مهمی دارند
  • ب: کارهایی که اهمیت کمتری دارند
  • ج: کارهایی که نتیجه مهمی در بر ندارد
  • د: کارهایی که دیگران می توانند به جای شما انجام دهند
  • هـ: کارهایی که با حذف آن ها زمان بیشتری برای انجام امور دیگر دارید

اصول انضباط فردی

ذکر این نکته مهم است که تا قبل از تمام کردن کارهای گروه الف سراغ گروه های دیگر نروید. در کنار این ها، اصول دیگری نیز مورد نیاز است؛ بنابراین بقیه اصول در ادامه بیان می‌شود.

چهارمین اصل: نظم در شجاعت

چهارمین اصل از اصول انضباط فردی، شجاعت داشتن در انجام کارهای پر ریسک و سودمند است. زمانی شما موفق هستید که بر ترس های خود به خصوص ترس از شکست غلبه کنید. هرگز با خود نگوید «نمی توانم» و تمام افکار منفی خود را دور بریزید.

پتانسیل درونی خود را درک کرده و هر زمان که نیاز به شجاعت و غلبه بر ترس های خود دارید، آن را با تمرین به یک عادت تبدیل کنید. تنها زمانی می‌توانید بر ترس ها غلبه کنید و آن ها را از بین ببرید که به سمت ترس های خود بروید و آن را انجام دهید.

بله، قبول داریم که انجام آن راحت نیست؛ زیرا هر فرد تمایل دارد از چیزی که باعث ترس و هراس او می‌شود، دوری کند. لازم است بگوییم که ترس فقط در ذهن شماست؛ پس با گفتن «من می‌توانم چنین کاری را انجام دهم» بر ترس خود غلبه کنید.

بارها و بارها این جمله را در کارهای مختلف را تکرار کرده و آن را به یک عادت تبدیل کنید. بعد از مدتی درمی یابیم که جمله مذکور به «فقط انجام بده» تبدیل شده است.

با این وجود، این ها کافی نیستند و به یک الگوی روزانه سالم برای داشتن زندگی موفق نیاز دارید. در ادامه به این اصل می پردازیم.

پنجمین اصل از اصول انضباط فردی: نظم در داشتن الگویی سالم در زندگی

یکی از اصول انضباط فردی، نظم در الگوی سالم برای زندگی است. شما به هدف زندگی تا سن ۹۵ الی ۱۰۰ سال زندگی کنید!

در ابتدا در ذهن بدنی ایده‌آل و درجه یک را طراحی کنید؛ سپس لیست و برنامه ای از چگونگی داشتن بدنی عالی بسازید.

از تصویری که در آن فرم بدنی ایده‌آلی دارید، استفاده کرده و خود را در بالاترین و بهترین سطح سلامتی تصور کنید.  کمتر بخورید و بیشتر ورزش کنید.

با حذف سه ماده سمی سفید که شامل آرد سفید، شکر و نمک می‌شود و تمرکز بر میوه ها و مواد مغذی، بدنی سالم داشته باشید.

ذکر این نکات قابل توجه است که:

  • آب زیاد بنوشید
  • به مقدار کافی از نور خورشید استفاده کنید
  • تا سه ساعت قبل از خواب وعده غذایی نداشته باشید و در صورت امکان آخرین وعده غذایی خود را ترک کنید

اصول انضباط فردی

در کنار این ها، نیاز دارید که بیشتر علم و مهارت یاد بگیرید و ذهن خود را برای پذیرش و تحلیل آن ها باز کنید. پس با ما در ادامه همراه باشید.

ششمین اصل: نظم در یادگیری مداوم علم و مهارت

ششمین اصل که از اصول انضباط فردی که باید به آن توجه کرد، یادگیری مداوم برای کسب درآمد بیشتر است. به همان اندازه که در کار تلاش می‌کنید، روی خود سخت تلاش کنید.

ذکر این نکته واجب است که اگر می توانید روزانه به مدت ۶۰ دقیقه مطالعه کنید. خواندن ۵۰ کتاب در سال علم و مهارتی معادل یک مدرک دکتری اعطا می کند.

البته که گوش دادن به سی دی ها و پادکست ها زمانی که در ماشین، اتوبوس یا مترو هستید و به کتاب دسترسی ندارید، به شما را نسبت به آخرین دانش موجود در جهان آگاه می‌کند. به علاوه، با حضور در سمینارها و کارگاه های مهارت محور، دانش کسب کنید و علم خود را افزایش دهید.

کلام آخر

ما در طول این مقاله با محوریت اصول انضباط فردی از آکادمی پرورش افکار، سعی داشتیم شما را با ساده ترین و در عین حال مهمترین اصول برای داشتن موفقیت در زندگی آشنا کنیم. اصولی که شما را در رسیدن به نظمی فردی سوق می دهند و عاملی بر جذب ثروت و رشد فردی می شوند.

همانطور که در ابتدا ذکر شد، برای داشتن انضباط فردی نیاز به قانون جذب دارید که اعتماد به نفس خود را بالا ببرید و بتوانید بر ترس های خود غلبه کنید.

در آخر گفتن این حرف خالی از لطف نیست که شما در برابر جامعه خود مسئول هستید؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود با معرفی این مقاله به اعضای خانواده، دوستان و آشنایان خود، جامعه را به طرف انضباطی جمعی و گروهی هدایت کنید.

منابع:

  • F https://www.mcas.k12.in.us/cms/lib5/IN01001792/Centricity/Domain/85/2015%20November%20Newsletter.pdf
  • F https://coolerinsights.com/2012/07/embrace-the-9-rules-of-self-discipline/

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx