اهمیت سلامت روان در پرستاری

یک نظر اضافه کنید
17 دقیقه زمان مطالعه

اهمیت سلامت روان در پرستاری از چه ویژگی هایی برخوردار است؟

مشخص است که داشتن یک ذهنیت و تفکرات مناسب می تواند عملکردهای روانی، عاطفی و اجتماعی شما را در برگیرد. این موضوع نشان دهنده تجربه فرد، رفتار، عملکرد و دیگر موارد آن ها در زندگیشان است که داشتن سلامت روان روی انتخاب موارد مانند نحوه برخورد با استرس، نحوه ارتباط گیری با دیگران، روش انتخاب و گزینش مسایل و موارد دیگر در زندگی شما بسیار تاثیر زیادی می گذارد. سالم بودن از نظر عاطفی و روانی می تواند بهره وری و اثربخشی زیادی را در فعالیت هایی مانند کار، مسائل علمی و مراقبتی را افزایش دهد.

داشتن این عنصر یک موضوع حیاتی به حساب می آید که تناسب رفتار شما را نشان می دهد و به شما اجازه می دهد با تغییرات در روند زندگی بتوانید خود را سازگار کرده و با ناملایمت های آن مقابله کنید. مشاغل پرستاری و روانپزشکی از جمله مشاغل پر تقاضایی هستند و برای رسیدن به این هدف و انتخاب پرستاران باید این دسته از افراد واجد شرایط باشند که بتوانند مشاغل بهداشت و روان را طی کنند. همانطور که می دانید اهمیت سلامت روان در پرستاری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است به خاطر همین موضوع افرادی که در این مسیر قدم می گذارند قبل از صلاحیت از نظر طیف های وسیعی مانند نداشتن افسردگی، غم و اندوه ها، اعتیاد به مواد مخدر یا الکل، اختلالات شخصیتی و روان پریشی و دیگر موارد مورد آزمایش و سنجش قرار می گیرند.

مطلبی که قرار است در این مقاله به آن بپردازیم اهمیت سلامت روان در پرستاری به حساب می آید که از اهمیت و درجه بسیار بالایی برخوردار است و شما با خواندن آن متوجه می شوید که چگونه می توانید از نظر روانی بیماران، وظایف، شیفت های طولانی مدت و زندگی شخصی خود را مدیریت کنید.

اهمیت سلامت روان در پرستاری

تفاوتی بین پرستاران خوب و پرستاران عالی وجود دارد و قطعاً موضوعی که باعث می شود این تفاوت به وجود بیاید مربوط به سلامت روان آن ها می شود. بخشی از تبدیل شدن به یک پرستار عالی توسط آموزش های پزشکی انجام می شود اما سلامت روانی شما تأثیر فوق العاده ای روی عملکرد و توانایی شما دارد که می تواند نتیجه تفکر، عمل و همدلی بالایی را به نمایش بگذارد. در نتیجه باید گفت که اگر در هر جایی از جهان به شغل پرستاری مشغول هستید، باید از سلامت روان خود و اولویت دادن آن آگاه باشید و بتوانید این مورد را در حرفه کاری خود انجام دهید.

اهمیت سلامت روان در پرستاری به چه مواردی بستگی دارد؟

اگر شما از شغل پرستاری برای حرفه کاری خود استفاده می کنید، قطعاً باید قبل از شروع این حرفه به برخی نکات و ویژگی هایی توجه داشته باشید که می توانید با وجود تنش، استرس و رخ دادن اتفاق های گوناگون در این شغل آرامش خود را حفظ کرده و زندگی شخصی خود را با حرفه کاریتان مخلوط نکنید. این موضوع شاید از دور کمی راحت تر به نظر برسد اما اگر در شرایط قرار بگیرد، متوجه می شوید آن قدرها هم که فکر می کردید آسان نیست و باید از قدرت تفکر و سلامت روانی بالایی برخوردار باشید که این دو موضوع را با یکدیگر اشتباه نگیرید.

اگر در ابتدای این مسیر قرار دارید و می خواهید یک پرستار عالی با سلامت روان بسیار بالا باشید، بهتر است نکاتی که در ادامه برای اهمیت سلامت روان در پرستاری می پردازیم را در حرفه کاری خود به کار ببرید قطعاً پس از استفاده از این موارد شاهد تغییرات مفید و آرامش بخشی در زندگی خود خواهید بود.

خودتان را فراموش نکنید: هر کسی که در رشته پرستاری شروع به فعالیت می کند باید از ذهنیتی برخوردار باشد که همیشه مراقب دیگران باشد و به آن ها اهمیت بدهد. اگر بخواهیم به صورت کلی به این موضوع نگاهی بیندازیم، می توان گفت که اهمیت دادن و مراقب دیگران بودن از کیفیت بالایی برخوردار است و لذت بسیار زیادی دارد اما اگر غرایز مراقبتی شما به قیمت سلامت روان شما تمام شود و به عبارت دیگر تمام انرژی خود را صرف انجام دادن این کار قرار دهید، قطعاً در پایان کار می تواند نتیجه خطرناکی را برای شما به همراه داشته باشد.

این موضوع همانند یک ضرب  المثل در روانشناسی عمل می کند که می گوید ابتدا باید اکسیژن ماسک را روی صورت خود بگذارید! البته درست است که در درجه اول وظیفه شما نجات بیماران به حساب می آید اما اگر به این موضوع مهم توجه نداشته باشید که شما باید بدنی سالم داشته باشید که بتوانید به دیگران نیز کمک کنید، می تواند نتیجه معکوسی را به همراه داشته باشد. بنابراین در چنین شرایطی  و در روزهایی که شیفت کاری ندارید و از نظر ذهنی کمی آرام تر هستید بهتر است که به نیازها، انرژی، احساسات خودتان توجه داشته باشید و درصدد آرامش دادن به خود و روحیه تان باشید.

احساسات خود را مورد پردازش قرار دهید: همه ما با این موضوع آشنا هستیم که گاهی اوقات پرستاری می تواند از نظر روانی در پایین ترین سطح خود قرار بگیرد. زیرا در یک شیفت این افراد می توانند مرگ یک بیمار را با چشمان خود تماشا کنند، خانواده بیمار دیگری که بر سر آن ها فریاد می زند، ممکن است گاهی پس از پایان شیفت کار به سمت ماشین خود بروند و متوجه پنجره بودن چرخ ماشین هایشان شوند. در دیگر شغل ها افراد ممکن است احساس ناامیدی، استرس و صدمه دیدن را تجربه کنند اما به عنوان یک پرستار بودن ممکن است همه این احساسات را حتی در یک ساعت و اغلب در سطح و شدت بالاتری تجربه کنند.

اهمیت سلامت روان در پرستاری

ممکن است در برخی شرایط غم و اندوه به این ترکیبات نیز اضافه شود و زمانی که به خود توجه می کنید متوجه می شوید که محدودیت روانی خود را زیر پا گذاشته و به اهمیت سلامت روان در پرستاری توجهی نکرده اید.

آن دسته از پرستارانی که نمی توانند به خوبی بین سلامت روان و شغل خود دیواری ایجاد کنند اغلب در زندگی شخصی خود به نحوی پیش می روند که حوصله دیگر افراد را ندارند و در تنهایی خود به سر می برند. در نتیجه باید قبل از شروع این کار به این نکته توجه داشته باشید که شغل پرستاری با احساسات دردناکی رو به  رو است که شما باید سلامت روان خود را در درجه ای نگه دارید که با این موضوعات درگیر نشود.

تشریفات پش از شیفت داشته باشید: جدا کردن زندگی کاری از زندگی شخصی برای سلامت روان پرستاری از موضوع حیاتی و مهمی برخوردار است. ممکن است بسیاری از پرستاران در طول یک روز به مدت ۱۲ ساعت در شیفت کاری خود مشغول به کار باشند و پس از آن باید به خانه بروند و با بچه های خود و همسرشان به گفتگو و بازی بپردازند.

اگر کمی به طول روز این دسته از افراد نگاهی بیندازید، متوجه می شوید که در طول این روز آن ها به مراقبت کردن از بیماران خود پرداخته اند و حتی وقت کافی برای استراحت کردن را نداشته اند و سپس باید با حال خسته به خانه برگردند. اما به نظرتان بهتر نیست قبل از رفتن به خانه یک تشریفات خصوصی مختص به خودتان را برگزار کرده که حداقل بتوانید با انرژی کمی بیشتر به افراد خانواده تان رسیدگی کنید؟

 اهمیت سلامت روان در پرستاری به همین نکات کوچک اشاره می کند که شما بتوانید بهتر زندگی شخصی و زندگی کاری خود را از یکدیگر تفکیک کنید. برای انجام دادن این کار بهتر است شما یک آیین جداگانه برای خود بسازید که بعد از هر شیفت کاری مدتی را به انجام دادن آن ها بپردازید. در این مسیر می توانید کارهای کوچکی را انجام دهید.

به عنوان مثال دم کردن یک قهوه عالی و نشستن به مدت ۱۵ دقیقه در فضای آزاد یا حتی قدم زدن می تواند آرامش نسبی و عالی را به روحیه و سلامت ذهن شما برگرداند. تنها کاری که نیاز است در این مدت انجام دهید این است که کاری را انتخاب کنید که بتواند شما را آرام کند. وقتی که انجام دادن این تشریفات خصوصی به پایان رسید باید به این نکته توجه داشته باشید که ساعات باقی مانده در طول روز پیش روی شما کاملا متعلق به شما است و اینکه چگونه می توانید آن ها را سپری کنید کاملا به خود شما بستگی دارد و باید از زندگی کاری  شما کاملاً جدا باشد و در طول مدت زمان باقی مانده مراقب افراد و همچنین سلامت روانی خود باشید.

اهمیت سلامت روان در پرستاری

برای خودتان وقت بگذارید: فراتر از هر آیین و روشی که برای خود ایجاد می کنید بهتر است به برنامه ها و مسئولیت خود نگاهی بیندازید و ببینید چقدر برای خود زمان و وقت کافی قرار داد ه اید. آیا این زمانی که به خود اختصاص داده اید یک ساعت در هفته است؟ یا پنج دقیقه قبل از خواب؟ هر زمانی که کارهایتان آنقدر زیاد است که فراتر از تصوراتتان به حساب می آید بهتر است کمی بیشتر به خودتان مراجعه کرده و زمانی را برای خود صرف کنید.

باید گفت هر زمانی که برای خود اختصاص می دهید در سلامت روان و روحیه شما تاثیر می گذارد. گاهی اوقات می تواند این مدت زمان به تماشا کردن یک سریال یا فیلم باشد یا حتی صحبت کردن با دوستان قدیمی که می تواند به شما یک آرامش درونی را القا کند. البته باید به این نکته هم توجه داشته باشید که اهمیت سلامت روان در پرستاری و همچنین مدت زمانی که به خود اختصاص می دهید باید به گونه ای باشد که ذهن شما را کاملاً غنی از این مسائل کرده و بتواند مدتی شما را از فضای کاریتان دوره نگه دارد.

سعی کنید سلامت بدنتان را در اولویت قرار دهید: برخورداری از سلامت روان یک مولفه فیزیکی دارد و آن به این معنا است که اگر بدن شما در شرایط خوب قرار نگرفته باشد، ذهن شما هم نمی تواند عملکرد مناسب و عالی را از خود نشان دهد. همانطور که یک پرستار ممکن است به بیماران خود بگوید به تغذیه شان رسیدگی کنند، ورزش کنند و خواب کافی داشته باشند پرستاران نیز باید از این موضوعات بهره مند شوند و به حرف های خود عمل کنند. زیرا در این مورد سلامت حیاتی پرستار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که علاوه بر سلامت جسمانی، سلامت روانی شما نیز مهم است.

از مهارت های ارتباطی عالی برخوردار باشید: مشاغل پرستاری علاوه بر داشتن سلامت روان و سلامت جسمانی باید از مهارت ارتباطی بالایی نیز برخوردار باشد که بتوانند بیماران زیادی را با کمک هایی که در اختیار آن ها قرار می دهند راضی نگه دارند. به عنوان یک پرستار شما در طول حرفه کاری خود کارهای زیادی را ممکن است انجام دهید و موقعیت های احساسی و خطرناکی را تجربه کنید.

در این مسیر نه تنها عملکرد شما، بلکه لحن صحیح صدا، حجم صدا، زبان بدن و مراقبت هایی که برای بیماران به ارمغان می آورید در شرایط مختلف ضروری و مهم هستند که باید به این موارد توجه بسیار زیادی داشته باشید که به عنوان اهمیت سلامت روان در پرستاری به حساب می آید. ارتباط درمانی بخش مهمی از وظایف پرستاری به حساب می آید و شما باید کاملا از این مهارت ها برخوردار باشید و در محیط های غیر قابل پیش بینی بتوانید این شرایط را حفظ کنید.

ساعات کار طولانی مدت: همانطور که همه شما با این شغل آشنایی دارید می دانید که پرستاری شغلی به حساب می آید که می تواند ساعت های طولانی مدت و دور از ذهنی داشته باشد. شما ممکن است در طول یک هفته بیشتر از ۷۲ ساعت به مراقبت و پرستاری کردن از بیماران بپردازید و از آنجایی که این موضوع بخشی از کار و حرفه شما به شمار می آید شما باید بتوانید با وجود ساعات کاری زیاد به سلامت روانی و ذهنی خود نیز اهمیت بدهید.

اهمیت سلامت روان در پرستاری

انجام دادن هر کاری در اول مسیر می تواند کاملاً دشوار و سخت باشد اما پرستاری جزء آن دسته از حرفه هابی به حساب می آید که شما مدت زمان طولانی تری را نیاز دارید که بتوانید به روند و ساعت کاری خود عادت کنید. از آنجایی که در طول روز مدت زمان زیادی را سر پا به کار کردن می پردازید بهتر است به همان میزان مدت زمانی را برای استراحت سلامت روان و جسمانی خود در نظر بگیرید.

کلام آخر

رفتن به حرفه  پرستاری و واحدهای پزشکی می تواند موقعیت ها و احتمالات سخت و دشواری را برای شما به همراه بیاورد و ممکن است در طول حرفه کاری خود با چنین شرایطی در ابعاد و اندازه های بیشتری مواجه شوید. قطعاً برای همه انسان ها روبرو شدن با مرگ و میر و بیماری افراد کاری سخت و دشوار است اما از آنجایی که این موارد جزء حرفه کاری پرستاران به حساب می آید باید به نوعی باشند که از اهمیت سلامت روان در پرستاری برخوردار باشند و بتوانند سلامت ذهنی و روانی خود را از شغلشان جدا کنند.

همانطور که می دانید اگر این دسته از افراد نتوانند این دو مورد را از هم تفکیک کنند، در اواسط مسیر خود قطعاً با مشکلات روانی و بزرگی مواجه خواهند شد و روی زندگی آن ها تاثیر خواهد گذشت. در نتیجه نیاز دارید اقداماتی را برای سلامت روانی روزانه خود انجام دهید. این عملکردها می تواند حتی شامل کارهای کوچک مانند دویدن، راه رفتن در فضای آزاد، خوردن وعده های سالم، داشتن یک روتین ورزشی مناسب و دیگر موارد باشد که با انجام دادن این موضوعات تقویت ذهن و روان شما را به همراه دارد و همچنین می توانید سلامت عاطفی خود را از حرفه کاریتان جدا نگه دارید.

منبع:

 

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx