بیوگرافی زین الدین زیدان (زندگینامه ورزشکاران)
در زندگی نامه فوتبالی زین الدین زیدان اینگونه آمده است که : زین الدین زیدان در ۲۳ ژوئن سال ۱۹۷۲ در مارسی فرانسه متولد شد. پدر و مادر او یک زوج مهاجر الجزایری و مسلمان بودند و آنها در یک منطقه مهاجرنشین فرانسه به نام کاستیل زندگی سکونت داشتند.
زین الدین زیدان از خیابان های مارسی خیلی زود جذب باشگاه یواس سن هنری فرانسه شد و بعد از گذراندن دوره ای در آکادمی المپیک توسط ژان وارود برای بازی در باشگاه کن انتخاب شد.
به علت استعداد فوق العاده، زیدان در کن ماندنی شد و 61 بازی در لیگ فرانسه برای این تیم انجام داد. در سال 1992 به بوردو رفت و دوران موفقیتش در این تیم را آغاز کرد و به هواداران بوردو به او لقب زیزو دادند.
پس از 2 سال زین الدین زیدان به تیم ملی دعوت شد و در 17 آگوست 1994 در برابر جمهوری چک اولین بازی ملی خود را انجام داد. زیدان در دقیقه 63 هنگامی که فرانسه 2 بر صفر عقب بود وارد زمین شد و با به ثمر رساندن 2 گل بازی را به تساوی کشاند.
زین الدین زیدان چون ملیت فرانسوی الجزایری داشت می توانست برای الجزایر هم بازی کند، اما عبدالحمید کرمالی مربی الجزایر او را به تیم ملی دعوت نکرد. وی معتقد بود زیدان بازیکن سریعی نیست و زیزو فرانسه را برگزید.
امه ژاکه مربی وقت فرانسه به او اعتماد کرد و در جام ملت های اروپا در سال 1996 پیراهن شماره 10 تیم ملی را به وی داد و با وجود او و ژورکایف روی نام کانتونا و ژینولا خط قرمز کشید. در جام ملت ها، فرانسه در نیمه نهایی و در ضربات پنالتی مغلوب جمهوری چک شد و حذف شد.
پس از این رقابت ها، زین الدین زیدان به تورین رفت تا در یوونتوس بازی کند. یوونتوس در 2 فصل پیاپی به فینال جام باشگاه های اروپا رسید ولی در هر دو دوره مغلوب شد.
سال 1998 فرانسه که میزبان جام جهانی بود انتظار قهرمانی را می کشید. در جام جهانی زیدان و فرانسه دو بازی اول را به راحتی پشت سر گذاشتند، البته زیزو در بازی مقابل عربستان در دقیقه 70 اخراج شد.
عکس های زین الدین زیدان
تیم هماهنگ ژاکه موفق شد از سد ایتالیا و کرواسی بگذرد تا فرانسه به دیدار نهایی برسد و زین الدین زیدان در رویایی ترین شب زندگیش با 2 گلی که با ضربه سر وارد دروازه برزیل کرد تبدیل به اسطوره جدید فوتبال این کشور شود. سال 1998 با کسب عنوان های مرد سال اروپا و جهان برای زیدان به پایان رسید.
در حد فاصل 2001-1999هر چند در یوونتوس عنوانی نصیب زیدان نشد ولی زیدان همراه با فرانسه به مقام قهرمانی جام ملت های اروپا رسید. جامی که تحت تأثیر هنرنمایی های وی بود و عنوان مرد سال جهان را برایش به ارمغان آورد. در سال 2001 زیدان یوونتوس را ترک کرد و با قراردادی راهی رئال مادرید شد.
زین الدین زیدان در رئال، پس از چندی رهبری میانه میدان را به دست گرفت و تمامی ستارگان این تیم از جمله فیگو، رائول، کارلوس و … را تحت تأثیر قرار داد و موجبات قهرمانی این تیم در جام باشگاه های اروپا در فصل 02-2001 را فراهم کرد. در دیدار پایانی در گلاسکو زیدان یک گل استثنایی به بایرلورکوزن زد تا رئال برای نهمین بار قهرمان اروپا شود.
اما روزهای تیره فرا رسید، در حالیکه فرانسه یکی از شانس های اصلی قهرمانی جام جهانی 2002 محسوب میشد، پیش از شروع جام، زیدان را از دست داد و بازگشت زیزو در دیدار آخر گروهی با دانمارک هم چاره ساز نشد و مدافع عنوان قهرمانی در دور اول رقابت ها با جام وداع کرد.
پس از جام جهانی زیدان بار دیگر باعث موفقیت رئال شد و با این تیم به مقام قهرمانی جام بین قاره ای و لیگ اسپانیا دست پیدا کرد. همچنین به تیم فرانسه کمک کرد تا با هشت پیروزی پیاپی به دور نهایی یورو 2004 صعود نماید. در دسامبر 2003 او برای سومین بار عنوان مرد سال فوتبال جهان را مال خود کرد.
هر چند یورو 2004 با درخشش زین الدین زیدان برای فرانسوی ها خیلی خوب آغاز شد ولی آنها در دیدار یک چهارم نهایی برابر یونان شکست خوردند و حذف شدند. پس از این ناکامی زیدان از تیم ملی کناره گیری کرد ولی به علت کسب نتایج ضعیف تیم فرانسه در مسابقه های مقدماتی جام جهانی 2006 و فشار مطبوعات، مردم و حتی درخواست ژاک شیراک،رئیس جمهور فرانسه، به تیم ملی بازگشت و باعث صعود فرانسه به جام جهانی شد.
اوضاع رئال مادرید پرستاره خیلی خوب نبود و زین الدین زیدان اعلام کرد پس از جام جهانی برای همیشه با فوتبال خداحافظی خواهد کرد. جام جهانی 2006 در حالی آغاز شد که کارشناسان شانس چندانی برای فرنسه قائل نبودند ولی با حذف اسپانیا به مرحله یک چهارم نهایی صعود کردند و پس از 8 سال یک بار دیگر مقابل برزیل قرار گرفتند.
این بار برزیل مدافع عنوان قهرمانی و شانس اول فتح جام به شمار میرفت ولی زیدان در شب رویایی دیگری چنان ستارگان این تیم را مقهور هنرنمایی استثنایی خود کرد که فرانسه را مستحق پیروزی کرد و باعث پیروزی یک بر صفر تیمش شد.
شکست پرتغال بار دیگر آنها را به دیدار نهایی رهنمون کرد جایی که ایتالیا آماده بود انتقام فینال یورو 2000 را از زین الدین زیدان و تیمش بگیرد. در حالیکه 7 دقیقه تا پایان وقت اضافه دوم و ضیافت پنالتی ها مانده بود، تحریکات ماتراتزی مدافع تیم ایتالیا باعث عکس العمل زیدان و در نتیجه اخراج وی و از دست رفتن قهرمانی تیم فرانسه شد.
هر چند فرانسوی ها کسب مقام دوم جهان را هم مدیون درخشش ستاره خود بودند. زین الدین زیدان این چنین با دنیای فوتبال خداحافظی کرد و تبدیل به یکی از چند اسطوره بی بدیل تاریخ فوتبال شد.
سه روز پس از بازی زیدان در دو مصاحبه ی تلویزیونی در این مورد شرکت کرد. او در این مصاحبه ها اعلام کرد که ماتراتزی به خواهر و مادرش توهین کرده است و ضمن معذرت خواهی, اعلام کرد که از کاری که کرده پشیمان نیست. او در ضمن هرگونه توهین های راسیستی از سوی ماتراتزی را غیرواقعی و محصول جنجال نشریات و رسانه ها دانست.
در ژانويه 2016 رافائل بنیتس پس از 7 ماه از سمت خود به عنوان سرمربی رئال مادرید برکنار شد و زین الدین زیدان بازیکن سابق این تیم هدایت این تیم را به عهده گرفت.
افتخارات زین الدین زیدان
جام جهانی: 3 بار حضور (1998,2002,2006) – 1 بار قهرمانی (1998) – 1 بار نایب قهرمانی (2006)
جام ملت های اروپا: 3 بار حضور (1996,2000,2004), 1 بار قهرمانی (2000)
جام باشگاه های اروپا: 1 بار قهرمانی (در 2001-2002 با رئال مادرید)
لیگ ایتالیا: 2 بار قهرمانی (در 1996-1997 و 1997-1998 با یوونتوس)
لیگ اسپانیا: 1 بار قهرمانی (در 2002-2003 با رئال مادرید)
جام بینقارهای: 2 بار قهرمانی (در 1996 با یوونتوس و در 2002 با رئال مادرید)
سوپرکاپ اروپا: 2 بار قهرمانی (در 1996 با یوونتوس و در 2002 با رئال مادرید)
سوپرکاپ ایتالیا: 1 بار قهرمانی (در 1997 با یوونتوس)
سوپرکاپ اسپانیا: 2 بار قهرمانی (در 2002 و 2003 با رئال مادرید)
جایزهها و افتخارت شخصی زین الدین زیدان
3 بار بهترین بازیکن سال جهان از سوی فیفا (در 1998, 2000 و 2003)
1 بار بهترین بازیکن سال اروپا (توپ طلایی) از مجله ی “فرنس فوتبال” (در 1998)
1 بار با ارزش ترین بازیکن جام باشگاه های اروپا (در فصل 2001-2002 با رئال مادرید)
1 بار بهترین بازیکن جام جهانی (در جام جهانی 2006 آلمان)
بهترین بازیکن نیم قرن انتهایی قرن بیستم (در سال 2004 از سوی بازدیدکنندگان سایت اینترنتی یوفا)
شوالیهی لژدواونور از 1998
حامل مشعل المپیک در المپیک آتن 2004