استفاده از ذهن آگاهی برای مقابله با ترس از صحبت کردن در جمع

یک نظر اضافه کنید
9 دقیقه زمان مطالعه

اگر رئیس یا استاد دانشگاه شما بگوید که باید در حضور همه اعضای هیئت مدیره یا تمام دانشجوهای کلاس مطلبی را به صورت کنفرانس ارائه دهید، چه احساسی به شما دست می دهد؟ آیا ترس از صحبت کردن در جمع را دارید؟ آیا این موضوع باعث عصبی و مضطرب شدن شما می شود؟

داشتن ترس و اضطراب در سخنرانی های عمومی به عنوان گلوسوفوبیا شناخته می شود. یکی از شایع ترین ترس ها در بین افراد، سخنرانی عمومی در حضور تماشاگران است. کسانی که علاقه به گذراندن دوره های تحصیلات آکادمیک دارند، مجبور هستند این کار را بارها انجام دهند.

شاید غیرقابل باور باشد، اما تحقیقات نشان داده است که بسیاری از مردم حتی بیشتر از مرگ، از صحبت کردن در جمع هراس دارند! تمرینات ذهن آگاهی به ما کمک می کند که بتوانیم بر ترس خود هنگام صحبت کردن در حضور دیگران غلبه کنیم.

در این مقاله از آکادمی پرورش افکار به نکات و روش هایی موثر به منظور کاهش استرس هنگام صحبت کردن در جمع می پردازیم.

استفاده از ذهن آگاهی برای مقابله با ترس از صحبت کردن در جمع

وقتی در شرایط سخنرانی در مقابل دیگران قرار می گیریم، چه عواملی مشکل ساز می شوند؟ از جمله رایج ترین عوامل مشکل ساز می شود به عدم خودآگاهی، شک به خود و آشفتگی ذهن اشاره کرد. وقتی در مقابل تماشاگران و شنوندگان قرار می گیریم از حالت عادی خارج می شویم.

به همین دلیل است که بعضی وقت ها نمی توانیم درست منظورمان را به مخاطب انتقال دهیم. یکی از بهترین راه های کاهش استرس و بالا بردن تمرکز ذهن آگاهی است که در ادامه بیشتر با آن آشنا می شوید.

۳ روش موثر برای استفاده از ذهن آگاهی به منظور کاهش ترس از صحبت کردن در جمع

در ادامه ۳ روش موثر و قدرتمند برای استفاده از ذهن آگاهی به منظور غلبه بر ترس از صحبت کردن در جمع را به شما معرفی می کنیم.

ترس از صحبت کردن در جمع

تمرین تجسم

جالب است بدانید مغز شما نمی تواند فرق بین فعالیت واقعی و فعالیت خیالی را تشخیص دهد. همانطور که خواب های شما بسیار شبیه به واقعیت هستند. یکی از روش های ذهن آگاهی تجسم مثبت است. تجسم کنید که ایستاده اید و می خواهید در جمعی شروع به صحبت کنید.

 شروعی قوی داشته باشید، با استفاده از برقراری ارتباط با مخاطبان و اطمینان به خود، به ارائه ادامه دهید. با گذشت زمان و تمرین این روش، در نهایت شما به چیزی که تصور می کنید تبدیل می شوید.

در ادامه ۵ مورد از عواملی که هنگام سخنرانی می توانید تجسم کنید را به شما می آموزیم.

۱) مقدمه سخنرانی

تصور کنید که در همان ابتدای سخنرانی توجه مخاطبان را به خود جلب می کنید و آن ها جذب موضوع شما می شوند.

۲) واکنش مخاطبان به شما

تصور کنید سخنرانی شما مرتبط با مخاطبان است و شما خود را همراه مخاطبان می دانید، به طوری که آن ها احساس می کنند دارای ویژگی های مشترکی با شما هستند.

۳) چگونگی زبان بدن شما

تجسم کنید که صاف ایستاده اید، لبخند می زنید و هیچ حس ترس و اضطرابی ندارید.

۴) مکث هایی که در حین سخنرانی می کنید

تصور کنید که با مخاطبان تماس چشمی برقرار می کنید. همچنین تجسم کنید که در سخنرانی خود از مکث های کوتاه و معناداری استفاده می کنید که باعث جذب بیشتر مخاطبان به سخنان شما می شود.

۵) بازخورد مخاطبان پس از ارائه

تصور کنید که پس از اتمام سخنرانی با بازخورد و تشویق بی نظیری از طرف مخاطبان رو به رو می شوید. این کار به بالا بردن اعتماد به نفس شما کمک می کند و آرامش بیشتری به شما می دهد.

داشتن آرامش و متمرکز شدن

وقتی منتقد درونی شما ساکت است، احساس آرامش و تمرکز بیشتری دارید. در نتیجه، قبل از سخنرانی منتقد درونی خود را ساکت کنید. قبل از ارائه، مکانی بی سر و صدا و آرام برای خلوت کردن با افکار خود پیدا کنید. در موقعیتی مناسب بنشینید و پاها را به صورت صاف روی زمین قرار دهید.

چشمان خود را ببندید، نفس عمیق بکشید و روی دم و بازدمتان تمرکز کنید. همانطور که به آرامی نفس می کشید، به صدای نفس کشیدن خود گوش دهید. تصور کنید که ریه شما در حال پر شدن از هوای پاک و انرژی مثبت است و تمام انرژی های منفی و استرس را با بازدم از ریه های خود خارج کنید.

هنگامی که به آرامی نفس می کشید و چشمان خود را بسته اید، جسم یا شکل ساده ای را در ذهن خود تصور کنید؛ طوری که آن را به وضوح و با تمام جزئیات ببینید. این کار به شما کمک می کند که نگرانی ها به صورت ناخودآگاه از شما دور شوند و هنگام ارائه مطلب، ترس از صحبت کردن در جمع را نداشته باشید. با ادامه دادن به این تمرین، به مرور نفس های شما عمیق تر و کندتر می شود.

پس از اتمام این مراحل، چشمان خود را باز کنید و از احساسی که دارید لذت ببرید. حالا شما برای یک سخنرانی خوب آماده هستید.

ترس از صحبت کردن در جمع

قدرت و حالت های آن

ژست قدرت به چه معناست؟ آیا شنیده اید که می گویند فلانی مهره مار دارد؟ یا شنیده اید که می گویند فلانی رگ خواب همه را در دست دارد؟

زبان بدن یکی از مهم ترین عوامل چگونگی بازخورد و واکنش دیگران به شما است. این عامل بر تفکر و احساس شما نسبت به خودتان بسیار موثر است. وقتی با زبان بدن اعتماد به نفس خود را نشان می دهید، ذهن شما نیز از آن اعتماد به نفس پیروی می کند.

هنگام سخنرانی بلند شوید، قدم های محکم بردارید، تماس چشمی برقرار کنید و لبخند بزنید. این اعمال اصول اولیه قدرت در حین سخنرانی شما هستند. اگر در هنگام ارائه غوز کنید و به جای تماشای مخاطب به یادداشت های خود خیره شوید و هرگز لبخند نزنید، مخاطب به راحتی عدم اعتماد به نفس را در شما می بیند.

بهتر است چند دقیقه قبل از ارائه، ژست های قدرتمندانه را در مقابل آینه انجام دهید. این کار باعث می شود اعتماد به نفس بیشتری در مقابل مخاطبان داشته باشید.

 

همچنین اینکه شما بتوانید به خوبی در مکان های عمومی ظاهر شوید و صحبت کنید، عاملی بسیار تاثیرگذار است که می تواند شما را به خواسته هایتان مانند جذب ثروت یا جذب عشق نزدیک تر کند.

از حفظ کردن مطالب بپرهیزید

برای داشتن ارائه مناسب از حفظ کردن مطلب و انتقال دادن آن به صورت کلمه به کلمه به مخاطب بپرهیزید. این عامل باعث افزایش استرس و همچنین عدم موفقیت شما در برقرار کردن ارتباط مناسب با مخاطب می شود. اگر شما مطلب را حفظ کرده باشید، ممکن است هنگام ارائه کلمه یا عبارتی را فراموش کنید که بدون آن ادامه مطلب هیچ بار معنایی برای مخاطب نداشته باشد.

بنابراین، سعی کنید در سخنرانی مطالب را به جای کلمه به کلمه به صورت ایده به ایده به مخاطب منتقل کنید. در نتیجه، اگر کلمه ای را فراموش کردید، می توانید به راحتی از کلمه جایگزین آن استفاده کنید.

ترس از صحبت کردن در جمع

کلام آخر

ترس از صحبت کردن در جمع، در بسیاری از افراد رایج است. همه ما ممکن است در سخنرانی ها کمی احساس اضطراب داشته باشیم، اما باید بتوانیم آن را با استفاده از ذهن آگاهی کاهش دهیم. به جای نشان دادن ترس و عدم اعتماد بنفس در مقابل بینندگان، باید خود را قدرتمند و مسلط به موضوع سخنرانی نشان دهیم. زبان بدن روشی بسیار موثر برای انجام این موضوع به شمار می رود.

  • منبع:

https://pearlmindz.com/how-to-overcome-your-fear-of-public-speaking-through-mindfulness/

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx