چرا مصرف روزانه کافئین، یک قاتل خاموش برای موفقیت است؟

نظرات 11
8 دقیقه زمان مطالعه

مصرف کافئین، یکی از ساده‌ ترین و سرراست‌ ترین توصیه ‌ها برای بهبود عملکرد روزانه است که می ‌شود به یک نفر ارائه داد. برای بسیاری از افراد، این روش پتانسیل تاثیرگذاری بسیار زیادی دارد و بعضا افراد نمی توانند بدون آن به کارشان ادامه دهند.

چی می خوام بگم؟ می خوام بگم که باید مصرف کافئین را متوقف کنید. این حرف برای تمام افرادی که به کافئین معتاد شده اند، گفتنش راحت تر از انجام دادنش است.

باید بدانید که، قابلیت مدیریت احساسات و حفظ آرامش تحت فشارهای کاری و زندگی، ارتباط مستقیمی با عملکرد شما دارد. TalentSmart روی بیش از ۱ میلیون نفر یک سری تحقیقات انجام داد و دریافت که ۹۰ درصد از افرادی که عملکرد بالایی دارند، هوش احساسی بالایی نیز دارند.

این افراد در مدیریت احساساتشان مهارت زیادی دارند (حتی در مواقعی که استرس فراوان دارند)‌ و می توانند آرامش و کنترلشان را حفظ کنند.

کافئین خوردن راستش زیاد نکته خوبی ندارد

نکته خوب: کافئین خوردن راستش زیاد نکته خوبی ندارد

اکثر مردم شروع به نوشیدن کافئین می کنند چون کافئین باعث می شود احساس آگاهی و هوشیاری بیشتری بکنند و حال و هوایشان را بهتر می کند.

مطالعات زیادی نشان داده‌ اند که کافئین در واقع عملکرد ادراکی را بهبود می بخشد (حافظه، تمرکز و غیره). متاسفانه، این مطالعات یک نکته مهم را در نظر نگرفته اند، آن هم عادات مصرف کافئین توسط افراد است.

تحقیق جدیدی که توسط دانشکده پزشکی جانز هاپکینز انجام شده است، نشان می دهد افزایش عملکردی که فرد پس از مصرف کافئین احساس می کند، نتیجه دوری کوتاه مدت و موقت از کافئین است.

در این مطالعه،‌ میزان مصرف کافئین شرکت کنندگان کنترل شد و محققان دریافتند که بهبود عملکرد مرتبط با مصرف کافئین،‌ بدون دوری از کافئین اصلا وجود خارجی نخواهد داشت.

به عبارت دیگر، پرهیز از مصرف کافئین، عملکرد ادراکی شما را کاهش می دهد و تاثیر منفی بر حس و حال شما می گذارد. تنها راه بازگشتن به حالت عادی، این است که کافئین بنوشید و وقتی می نوشید، احساس می کنید تمرکز و حواستان بهبود می یابد. در واقعیت، کافئین فقط برای مدت کوتاهی، عملکرد شما را به حالت عادی باز می گرداند.

نکته بد:‌آدرنالین

مصرف کافئین، باعث ترشح آدرنالین در بدن می شود. آدرنالین منبع هیجانات و جرات و گاها شجاعت است، یک مکانیزم بقا است که وقتی با یک تهدید رو به رو می شوید، شما را وادار می کند از جایتان بلند شوید و بجنگید یا فرار کنید.

این مکانیزم،‌تفکر منطقی را کنار می زند تا بتوانید پاسخ سریع و قاطعی به یک موقعیت ناگهانی و خطرناک بدهید. این حالت برای زمانی که مثلا یک خرس گریزلی در تعقیب شماست خیلی خوب است، اما وقتی می خواهید به یک ایمیل کاری و رسمی پاسخ بدهید اصلا و ابدا خوب نیست.

 

وقتی کافئین مغز و بدن شما را به حالت هیجان و واکنش ببرد، احساساتتان افسار رفتارهایتان را در دست خواهند گرفت. کج خلقی و استرس مرسوم‌ ترین اثرات کافئین هستند، اما کافئین باعث می شود همه احساسات شما بتوانند افسار تصمیم گیری و رفتار شما را به دست بگیرند.

تاثیرات منفی آدرنالینی که توسط مصرف کافئین ترشح شود، فقط بر رفتار فرد بروز نمی کنند. محققان دانشگاه کارنگی ملون دریافتند که دز بالای کافئین، باعث افزایش فشار خون،‌تحریک قلب و افزایش ضربان قلب و‌ تنفس سریع و ضعیف می شود که باعث کاهش اکسیژن مغز شده و اجازه نمی دهد با آرامش و با منطق فکر کنید.

نکته زشت:‌ خواب

وقتی می خوابید، مغز شما عملا دوباره شارژ می شود، خاطرات در هم و بر هم کل روز را مرتب می کند، ذخیره می کند یا حتی آن ها را دور می اندازد (که باعث خواب دیدن می شوند)، تا بتوانید با هوشیاری بالا و ذهنی آرام و خلوت از خواب بلند شوید. اگر خواب کافی یا خواب درستی نداشته باشید، میزان خود کنترلی، تمرکز و سرعت پردازش اطلاعات شما به شدت کاهش می یابد.

مغز شما وقتی به خواب می رود، بسیار بی ثبات می شود. مغز برای اینکه شما بتوانید با انرژی از خواب بیدار شوید، باید چند چرخه دقیق و کامل را پشت سر بگذارد. شما می توانید با کاهش میزان مصرف کافئین، به بهتر انجام شدن این فرآیند توسط مغز کمک کنید و کیفیت خوابتان را افزایش دهید.

دلیل اینکه چرا باید سعی کنید اعتیاد به کافئین را از دست بدهید این ها هستند: کافئین دارای نیمه عمر ۶ ساعته است،‌که یعنی ۲۴ ساعت کامل طول می کشد تا از بدن شما خارج شود.

کافی است در ساعت ۸ صبح یک فنجان قهوه بخورید، آنوقت در ساعت ۸ شب هنوز ۲۵ درصد از آن کافئین داخل بدن شما قرار دارد. از بعد از ظهر به بعد هر چه کافئین بنوشید، در هنگام خواب ۵۰ درصد آن در بدنتان خواهد بود.

هر چه کافئین موجود در بدنتان در هنگام خواب بیشتر باشد (که خب مسلما هر چه دز بیشتری مصرف کنید اثرات منفی آن هم بیشتر نمایان می شوند) خیلی سخت تر می توانید بخوابید.

وقتی بالاخره خوابتان برد، اتفاق بدتر برای مغزتان خواهد افتاد. کافئین با کاهش حرکات سریع چشم (REM) در خواب، شما را از داشتن یک خواب با کیفیت محروم می کند. REM زمانی است که شما به خواب عمیق فرو رفته اید بدنتان در حال استراحت و پردازش احساسات است.

وقتی کافئین خواب شما را مختلف کند، روز بعد که از خواب بیدار می شوید، دچار اختلال احساسات خواهید شد. طبیعتا، به شدت دنبال این خواهید بود که خودتان را به یک فنجان قهوه یا یک نوشیدنی انرژی زا برسانید تا حالتان را بهتر کنید.

کافئین باعث ترشح مقدار زیادی آدرنالین می شود، که این اختلال احساسات شما را تشدید می کند. کافئین و کمبود خواب، باعث می شوند در بعد از ظهر احساس خستگی کنید، پس مجبور می شوید کافئین بیشتری بنوشید.

که در نتیجه باعث خواهد شد در هنگام خواب، مقدار کافئین موجود در بدنتان بسیار بالا باشد. کافئین هم که خیلی سریع یک چرخه بد را در ذهن و بدن شما آغاز می کند.

دوری از کافئین

مثل هر ماده محرک دیگری، کافئین هم از لحاظ فیزیکی و روانی اعتیاد ایجاد می کند. اگر تصمیم دارید میزان کافئین مصرفی خود را کاهش دهید، باید خیلی آرام و با راهنمایی و نظارت پزشک این کار را انجام دهید.

محققان در جانز هاپکینز دریافتند که دوری از کافئین، باعث بروز سر درد، خستگی، بی خوابی و اختلال در تمرکز می شود. برخی افراد پس کاهش حتی فقط یک لیوان کافئین در طول روز، نشانه هایی شبیه به آنفولانزا، افسردگی و اضطراب را گزارش دادند.

اگر هر روز خیلی آرام و آهسته مقدار دز کافئین مصرفی خود را کاهش دهید، عوارض دوری از کافئین را خیلی ملایم تر تجربه خواهید کرد.

https://www.entrepreneur.com/article/241613

 

۴/۵ - (۵ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

11 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
11
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx