استراتژی رهبران موفق

نظرات 4
9 دقیقه زمان مطالعه

استراتژی رهبران موفق

رهبران موفق جهان چه استراتژی هایی در پیش می گیرند؟!

رهبران موفق دنیا افرادی بسیار استراتژی پرداز و برنامه ریز هستند. اگر نحوه ی عملکرد مردان و زنان موفق را مورد بررسی قرار دهید، چیزی که از کار با آن ها متوجه می شوید این است که آن ها برنامه ریزهای بسیار خوبی هستند. آن ها برای رسیدن به اهداف و موفقیت در کسب و کار خود، زمانی را به یادگیری تفکر استراتژیک اختصاص می دهند.

تفکر استراتژیک به معنای داشتن دیدگاه بلندمدت می باشد. معنی آن پرداختن به چیزی است که «تفکر تصویر بزرگ» نامیده می شود. رهبران شرکت ها به همه کارهای خود و همه چیزهایی که می تواند روی آن ها اثر بگذارد، توجه خاصی دارند. آن ها خودشان را بخشی از دنیایی بزرگ تر می بینند. تفکر آن ها این گونه است که اگر این کار را انجام دهم چه اتفاقی می افتد؟ رقبای من چه واکنشی از خودشان نشان می دهند؟ واکنش دوستان و دشمنان چگونه خواهد بود؟ بازار چه می کند؟ و مواردی از این قبیل.

ممکن است چه اتفاقی بیفتد؟

رهبران کسب و کار در مهارتی که آن را تفکر استراتژی می نامند، به معنی واقعی کلمه یک استاد هستند. آن ها قادر است بر اساس آن چه امروز رخ می دهد، چیزی که قرار است در آینده رخ دهد را به دقت پیش بینی کنند. آن ها به روندهای فعلی خرید مشتریان نگاه می کنند تا محصولات . خدمات مطلوب یا مورد انتظار آن ها در آینده را پیش بینی کنند تا با این روش به موفقیت در کسب و کار خود دست پیدا کنند.

رهبران توانایی پیش بینی بحران ها را هم به بهترین شکل ممکن دارند. آن ها منتظر نمی مانند تا اتفاقی رخ دهد؛ همیشه این سوال را می پرسند که چه چیزی ممکن است غلط از آب در بیاید؟ چه رویداد احتمالی قادر است کسب و کار آن ها را مورد تهدید قرار دهد؟

تفکر نتیجه نگر، نوع دیگری از تفکر که شباهت زیادی به تفکر استقرایی دارد، به معنی رفتن به آینده و توجه به پیامدها و نتایج احتمالی قبل از اقدام است. گفته می شود پیروزی ناپلئون در اکثر نبردهایش در چادرش اتفاق افتاد. او به برنامه نبرد و نقشه های خود نگاهی می انداخت، موارد مختلفی که ممکن بود اشتباه از آب در بیاید را در نظر می گرفت و به عکس العمل هایی که باید به هریک از این موارد نشان می داد، فکر می کرد. در اوج نبرد و هنگامی که همه چیز علیه او بود، از قبل به همه کارهایی که باید انجام می داد فکر کرده بود و به همین دلیل قادر بود یک واکنش سریع نشان دهد.

بنابراین این گونه می توان نتیجه گرفت که رهبران موفق و استراتژی پردازان خوب، همواره نسبت به افرادی که هیچ زمانی را برای فکر کردن در نظر نمی گیرند، برتری دارند و همین موضوع در رسیدن آن ها به موفقیت در کسب و کارشان نقش مهمی دارد.

تهیه یک برنامه استراتژیک

تهیه یک برنامه استراتژیک

رهبران کسب و کار باید برای سازمان های خود برنامه ای استراتژیک داشته باشند تا بتوانند به اهداف خود و موفقیت در کسب و کارشان برسند. برای تهیه یک برنامه موثر باید به شش سوال کلیدی پاسخ بدهید.

۱ اکنون کجا هستید؟

هر برنامه استراتژیکی با ارزیابی کامل شرایط شرکت آغاز می شود. اگر شرایط فعلی خود را نشناسید، نمی دانید شرکت برای دستیابی به اهداف استراتژیک خود باید چه گام هایی بردارد و چه اقداماتی را انجام دهد. تا جایی که می توانید دقیق باشید. میزان فروش، میزان سود، دارایی ها، روندها و شرایط رقابت را برای هر واحد کسب و کار یا محصول مشخص کنید.

۲ چگونه به جایگاه کنونی تان دست پیدا کرده اید؟

به این سوال یک پاسخ صادقانه بدهید. چه تصمیماتی شما را به شرایط فعلی رسانده است؟ کدام یک از کارهایی که انجام می دهید برای موفقیت فعلی شما مهم هستند؟ کدام اقدامات برای جذب و حفظ مشتری سودمند غیر ضروری هستند؟ کدام فعالیت ها را می شود برون سپاری کرد، در حالی که هنوز آن ها را خودتان انجام می دهید؟!

۳ می خواهید به کجا برسید؟

زمانی که جایگاه کنونی خود و دلایل آن را مشخص کردید و به سوالات گام های ۱ و ۲ پاسخ های روشن و شفاف دادید، باید جایی که می خواهید به آن برسید را مشخص کنید. به جزئیات توجه کنید. برای مثال محصولات، مشتریان هدف و نتایج مالی ایده آل خود را در ۵ سال آینده مشخص نمایید.

۴ چطور از جایی که امروز هستید، به جایگاه دلخواه تان می رسید؟

یک فهرست از کارهایی تهیه کنید که برای دستیابی به آینده ای ایده آل که در مرحله ی سوم توصیف کردید و رسیدن به موفقیت در کسب و کار خود باید انجام دهید. هر بار که به کار جدیدی فکر می کنید، آن را به فهرست اضافه کنید.

۵ برای رسیدن به اهداف استراتژیک خود باید بر چه موانعی غلبه پیدا کنید؟

موانع و عوامل محدود کننده ای وجود دارند که شما را از تبدیل شدن به شرکتی ایده آل آن طور که در برنامه استراتژیک خود توضیح داده اید، باز می دارند. آن عوامل و محدودیت ها کدام هستند و می خواهید با آن ها چه کنید؟!

۶ برای دستیابی به اهداف استراتژیک خود به چه دانش و منابع دیگری نیازمند هستید؟

همیشه مهارت های مهم جدیدی وجود دارد که شرکت باید آن ها را کسب کرده یا توسعه دهد تا ارتباط خود با مشتریان را حفظ کرده و از رقبایش پیشی بگیرد. برای مثال، اکنون بسیاری از شرکت ها در کارمندان خود کارشناس رسانه ای اجتماعی هم دارند.

ابزار برنامه ریزی سناریو

ابزار برنامه ریزی سناریو

یکی از بهترین ابزاری که رهبران موفق می توانند برای تهیه برنامه استراتژیک از آن استفاده کنند. برنامه ریزی سناریو می باشد. این فرآیند شامل ارائه سه یا چهار سناریوی دقیق است که شکل و شمایل محیط شرکت یا کسب و کار شما را در پنج، ده یا بیست سال آینده نشان خواهد داد.

همه ی جوانب هر سناریو باید با جزئیات و کاملا دقیق تشریح شود و نشان دهد که در آن زمان چه محصولاتی می فروشید، مشتریان شما چه کسانی هستند، رقیبان شما چه کسانی هستند و چه کارهای متفاوتی انجام می دهند. کدام عوامل خارجی و محیطی مثل نهادهای نظارتی بر کسب و کارتان اثر می گذارند.

زمانی که سناریوی آینده را تهیه کردید، به عقب و امروز برگردید و ببینید باید چه کاری انجام دهید. آماده شدن برای انجام سناریوها را از همین الان شروع کنید! اگر یک سناریوی واقع بینانه نشان دهد که یکی از رقبا محصولاتش را ارزان تر از شما خواهد فروخت، برای جلوگیری از این شرایط، اکنون چه کاری می توان انجام داد تا به موفقیت در کسب و کار رسید؟! بنابراین اگر شما هم می خواهید به یک رهبر موفق و استراتژیک تبدیل شوید، همه ی جوانب را در نظر گرفته و به این سوالات پاسخ شفاف بدهید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

4 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
4
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx