اهمیت مسئولیت پذیر بودن

یک نظر اضافه کنید
20 دقیقه زمان مطالعه

بگذارید برای درک اهمیت مسئولیت پذیر بودن، در همین ابتدا مثالی را برای شما شرح دهیم. با وجود تمامی اقدامات لازم برای فاصله گذاری اجتماعی طی دو سال سخت گذشته در جهت سرکش کردن بیماری کرونا، سازمان های مختلف بهداشتی همیشه گفته اند که مسئولیت اصلی ما در شرایط حاد، ماندن در خانه است.

در واقع شما مسئول این مشکلات و بیماری ها نیستید، اما می توانید خود را در راه حل و برطرف کردن مشکلات، مسئول بدانید و مسئولیت پذیری خود را نشان دهید.

ممکن است گاهی نخواهیم چنین مسئولیت هایی را گردن بگیریم، اما فکر کردن به عواقب آن می تواند ما را در انتخاب روش و راه مناسب، یاری کند.

اگر شما تجربه آسیب های جدی روحی و روانی را داشته اید، باید گفت که شما مسئول آن اتفاقات نبوده اید، ما برای حل آن باید خود را مسئول بدانید.

در ادامه این مقاله به بررسی بیشتر مسئولیت پذیری و نقش مهم آن در زندگی خواهیم پرداخت.

اهمیت مسئولیت پذیر بودن در چیست؟

با بیان مثالی شاید توانسته باشیم ذهن شما را آماده کرده باشیم. مثال دیگری را هم در نظر بگیرید. آیا شما مسئول بیماری ارثی خود هستید؟ یا مسئول کنترل و برطرف سازی آن؟ جواب ساده است.

در بسیاری از شرایط ما مسئول موقعیت پیش آمده نیستیم و شاید اگر دست ما بود چنین شرایطی را فراهم نمی کردیم، اما مسئولیت بهبود شرایط با ما است و باید بر آن پایبند باشیم.

بگذارید در ابتدا تعریفی از مسئولیت پذیر بودن را داشته باشیم و سپس به بررسی دلایل اهمیت مسئولیت پذیر بودن بپردازیم. فعلا این را در ذهن داشته باشید که عدم مسئولیت پذیری در شرایط خاص، تنها ضعف ما را نشان خواهد داد و شما با پایبندی بر مسئولیت های خود، می توانید وجهه خوبی را از خود به نمایش بگذارید.

در ادامه این مطلب، همراه ما باشید.

مسئولیت پذیری چیست؟

پیش از آغاز بررسی اهمیت مسئولیت پذیری، بد نیست نگاهی به معنی این موضوع بیندازیم که کمی بیشتر هم با آن آشنا شویم.

مسئولیت پذیری، در واقع نشانه توانایی شما به پاسخگو بودن است.

با مسئولیت پذیری از ترس خود را گم نخواهید کرد، دچار استرس و اضطراب شدید نخواهید شد و وانمود نمی کنید که هیچ مشکلی وجود ندارد و همه چیز سر جایش است.

مسئولیت پذیری دقیقا به این معنا است که شما باید آماده باشید، اما نگرانی را در خود راه ندهید.

مسئولیت داشتن به معنی انجام کارهایی است که شما توانایی آن را دارید و بر عهده شما است و انجام ندادن کارهایی که شما قادر به انجام دادن آن ها نیستید.

مسئولیت پذیری شامل پاسخ مناسب به مشکلات پیشرو هم است. پاسخ هایی که باید به طوری باشند که کاملا با مشکلات سازگار بوده و بتوانند آن ها را برطرف کنند.

یکی از روان شناسان معروف، جردن پترسون در یکی ازکتاب های خود به مسئولیت پذیری به شکل زیر اشاره کرده است و تعریفی را برای آن شرح داده است.

صاف بایستید، سر خود را بالا بگیرید و شانه های خود را بالا ببرید؛ شما مسئولیت این زندگی پر رمز و راز را پذیرفته اید. این یعنی شما می خواهید تمام بی نظمی ها و موانع موجود را به مواردی تبدیل کنید که برای شما آرامش به همراه میاورند.

این دقیقا همان مسئولیت پذیری است که شما برای رسیدن به اهداف خود، مسئولیتتان را فراموش نخواهید کرد.

دلایل مهم بودن مسئولیت پذیری

مسئولیت پذیری و اهمیت مسئولیت پذیر بودن، آن جایی خود را نشان می دهد که این حس، علاوه بر سخت کوش کردن فرد در برابر تمامی موانع مقابل خود، به ایجاد هدف و در واقع زندگی هدفمند هم کمک می کند و این موضوع در نهایت سبب رشد فردی می ‌شود.

دقیقا مثل اعتیاد و عادت به چیزی! کنار زدن مسئولیت در ابتدا برای شما حس خوبی خواهد داشت، اما هرچه زمان بگذرد، سختی ها و رنج های شما بیشتر می شوند.

تصور کنید شما توله ببری را در خانه خودتان وارد کرده اید و می خواهید آن را بزرگ کنید!. او برای شما کاملا بی خطر است. او با صدای جیغ زدن خود به شما می فهماند که گشنه است و شما برای حل این موضوع، به او گوشت قرمز می دهید.

این روند تا ماه ها ادامه دارد و حالا او کاملا بالغ شده است و به جای جیغ، برای گرسنگی خود غرش می کند. حال شما هم وحشت زده شده اید و مدام برای این که با شما کاری نداشته باشد، مقداری زیاد به اوگوشت می دهید که آرام شود.

در این مثال و استعاره، غذا دادن به ببر، همان کنار گذاشتن مسئولیت های شما است. با کنار گذاشتن مسئولیت، تسکینی موقت برای شما به وجود خواهد آمد، اما هزینه طولانی مدتی انتظار شما را می کشد. با هر بار شانه خالی کردن از مسئولیت، فقط اوضاع را برای خود بدتر خواهید کرد.

در زمان هایی، وقتی که مردم نسبت به ارزش خودشان نا آشنا هستند یا شاید وقتی از مسئولیت های زندگی خود فرار می کنند، آشنای جدیدی را بر می گزینند، دقیقا از آن نوع و  دسته که در قبل ها برای آن ها مشکل ساز بوده اند! چنین افرادی در واقع نمی خواهند بپذیرند که لیاقت بهتری دارند، شاید اصلا چیز بهتری نمی خواهند و دنبال آن نیستند!

در ادامه دلایل اهمیت مسئولیت پذیر بودن را بررسی می کنیم.

اهمیت مسئولیت پذیر بودن

بررسی اهمیت مسئولیت پذیر بودن

مسئولیت پذیری برای شما هدف خلق خواهد کرد

اگر شما از مسئولیت خود فرار کنید و از آن شانه خالی کنید، حس رسیدن به هدف در شما کشته خواهد شد. هدف از حس مشارکت کردن و دستیابی به چیزی که برای شما مهم است نشات می گیرد. اما اولین قدم برای پا گذاشتن در این مسیر، شناسایی مسئولیت خود و پذیرش آن است.

شما باید با مسئولیت پذیری خود را به فردی بهتر و موثرتر تبدیل کنید و رشد فردی خود را در هر مرحله مشاهده کنید.

مسئولیت پذیری نسبت به خود

برای این کار، باید نیازهای خود را کاملا بررسی کنید. تمامی احساسات خود را در نظر بگیرید. ببینید آیا افسرده هستید؟ خسته شده اید؟ نیاز به سفر دارید؟ تمامی نیازها و کمبودهای خود را دسته بندی کنید و سپس به فکر راه حلی مناسب برای آن باشید.

یکی از دلایل اهمیت مسئولیت پذیر بودن، کمک به خودتان است که برای موفق شدن کاملا به آن احتیاج دارید.

راه دیگر افزایش مسئولیت پذیری برای خود، کنترل هرگونه بی نظمی و آشفتگی در زندگی روزانه تان است. هر چیزی که حس می کنید خوب انجام نمی شود و شما را برای موفقیت در بند خود نگه داشته است، برطرف کنید.

اما این خود نیازمند برنامه ریزی و البته شناخت دقیق از خود است.

مواردی مانند خواب، ورزش کردن و کیفیت تغذیه می توانند برای شروع ایده آل باشند. اگر برای شما سخت است، حتی می توانید از تمیز کردن اتاق خود شروع کنید! این به شما انگیزه زیادی برای ادامه راه می دهد.

نشان دهید که مسئولیت پذیر هستید و برای خود ارزش قائلید. اگر دیگران متوجه شوند که شما حتی برای خود ارزشی قائل نمی شوید، نمی توانند به راحتی روی شما حساب باز کنند، پس این برای شما بسیار مهم خواهد بود.

از روند خود خسته نشوید و به ادامه پیمودن مسیر بپردازید. هیچ چیزی نباید شما را متوقف کند. اگر هدفی بزرگ در سر دارید، همین اقدامات کوچ در ابتدای کار، گره بسیاری از مشکلات را باز خواهند کرد.

اهمیت مسئولیت پذیر بودن

اهمیت مسئولیت پذیر بودن در چیست؟

اهمیت مسئولیت پذیری برای خانواده و اطرافیان

اگر شما به حد کافی، نسبت به خود مسئولیت پذیر شدید و حس کردید که به تمام نیازهای خود پاسخ می دهید و کاملا به خودتان اهمیت می دهید، زمان آن است که برای دیگران و اطرافیان خود هم مفید واقع شوید و حس مسئولیت پذیری خود را به آن ها نشان دهید.

این می تواند هدیه ای واقعی برای دیگران باشد. بیشتر مردم فقط می خواهند برای فردی دیگر مفید باشند و به نیازهای خود فکر نمی کنند و هر روشی را امتحان می کنند که خود را نشان دهند. درست است که این کار باعث ارتباطات گسترده ترو عمیق تر می شود، اما این حسی است که فقط برای پر کردن کمبود اعتماد به نفس شما استفاده می شود.

این حس و تجربه ای سمی است که ما همیشه در حال نشان دادن خود هستیم که حس درونی خود را ارضا کنیم و خود را به دیگران ثابت کنیم. شاید در ابتدا به مانند مسئولیت پذیری به نظر برسد، اما تفاوت های زیادی دارد و اهمیت مسئولیت پذیر بودن برای دیگران، فراتر از این بحث ها است.

شما باید طبق منطق و نیاز و توانایی خود مسئولیت چیز را بر گردن بگیرید. مسئولیت پذیری باید بتواند گره ای را باز کند و مشکلات را به خوبی حل کند. نه فقط برای تسکین حس های درونی استفاده شود.

مسئولیت پذیری در ابعاد اجتماعی

اهمیت مسئولیت پذیر بودن در ابعاد اجتماعی بسیار گسترده است. در دنیای امروزی خود، می توانیم به ماندن در خانه برای کمک به قطع زنجیره کرونا اشاره کنیم.

در بیشتر مواقع، مسئولیت پذیری اجتماعی ممکن است در کار و حرفه شما، امور داوطلبانه و خودخواسته یا انجام فعالیت هایی در زمان بیکاری شما انجام گیرد.

نکته مهم و اصلی برای به حداکثر رساندن کارکرد مسئولیت پذیری اجتماعی، در نظر گرفتن نقاط قوت شما برای این امر است. به عنوان مثال، اگر شما فردی هستید که از ارتباط عمومی خوبی برخوردارید، بهتر است در همین زمینه به انجام و بر عهده گرفتن برخی مسئولیت ها بپردازید که نتیجه بهتری هم داشته باشد.

عدم تناسب بین نقاط قوت، ارزش ها و علاقه مندی های کاری شما، می تواند مقدار سودمند بودن کار شما را در بر عهده گرفتن مسئولیتی خاص دچار مشکل کند و در نتیجه شما احساس خواهید کرد که نقشی در به انجام رسیدن هدف نخواهید داشت. تمامی این موارد مستلزم این است که شما اول خودتان را به خوبی بشناسید و تمامی جنبه های خود را بررسی کنید و به نقاط مثبت و قوت خود برسید که بتوانید به خوبی از آن ها استفاده کنید.

عدم پرورش و بکار بستن نقاط قوت شما که فقط مختص خود شما است، نه تنها شما را بی هدف و بدون انگیزه خواهد گرفت، بلکه نقش و حضور شما در اجتماع هم بسیار کمرنگ خواهد شد.

پس باید گفت از اهمیت این مسئولیت پذیری اجتماعی، می توانید در ثابت کردن خود به دیگران در جهت مثبت استفاده کنید. مردم می توانند به خوبی روی شما حساب باز کنند و شما فردی هدفمند و بااراده خواهید شد.

اهمیت مسئولیت پذیر بودن

شناخت اهمیت مسئولیت پذیر بودن

بهبود مهارت های ارتباطی

در زمان انجام دادن کاری تحت نظارت شخصی خود، این امر بسیار با اهمیت و مهم است که شما با مافوق خود ارتباط درست و سالمی داشته باشید و انتخاب کنید که انجام کدام کارها برای شما مناسب است و کدام تصمیمات واقعی هستند و کدام برای شما مناسب نخواهند بود.

 اگر شما ارتباط خوبی با فرد مافوق خود نداشته باشید، نمی توانید به خوبی از پس مسئولیت های خودتان بر بیایید. اگر با مسئولیتی آشنا نیستید باید آن را از افراد باتجربه تر بپرسید و از آن ها راهنمایی بخواهید؛ این خود نیازمند ارتباطی قوی و صحیح است.

شما باید بازخورد خوبی هم از مسئولیت ها بگیرید و با بررسی دقیق آن ها، مسئولیت بعدی را بهتر و دقیق تر انجام دهید. در این راه هم بررسی مشکلات با داشتن ارتباطی قوی با دیگران، به شما کمک خواهد کرد.

حس مسئولیت پذیری، ناخودآگاه شما را در این مسیر قرار خواهد داد و شما برای انجام مسئولیت خود، ارتباط خوبی با دیگران برقرار خواهید کرد. در نهایت شما در محیط کاری و شغلی خود، به پیشرفت زیادی هم خواهید رسید.

اهمیت مسئولیت پذیر بودن

اهمیت مسئولیت پذیر بودن در کار

شجاع شدن

فردی با مسئولیت پذیری بالا، تمام بهم ریختگی ها و بی نظمی خود را می بیند و سعی در رفع آن دارد و حتی قبل از سرزنش دیگران کار خود را به خوبی جمع می کند. شما باید شجاعت پذیرش برخی مسائل را داشته باشید و سعی در برطرف کردن آن ها داشته باشید. چنین افرادی دقیقا می دانند که چه می خواهند و روی اهداف خود، دید تونلی دارند که آن ها را متمرکز بر کار خود می کند.

این که شما شجاع باشید، اصلا کار سخت و پیچیده ای نیست. نقاط ضعف و قوت خود را بشناسید و آن را باور کنید. اگر به خود اطمینان داشته باشید که همه چیز به خوبی پیش می رود، احساس آرامش خوبی خواهید کرد.

تصور کنید در شغلی مشغول فعالیت هستید، باید به خود اطمینان داشته باشید که شما به دلیل مسئولیت پذیری بالای خود، همه چیز را به خوبی زیر نظر دارید و همه چیز سر جای خود است.

حتی اگر مشکلی هم پیش آمد از سرزنش دیگران مضطرب نشوید؛ زیرا شما کاملا به خود و مسئولیت پذیری خود اطمینان دارید و به راحتی می توانید تمام مشکلات را برطرف کنید.

این جنبه اهمیت مسئولیت پذیر بودن شما را آماده هر نوع چالش و مشکلی خواهد کرد.

استقامت مناسب

اگر شما فردی با استقامت هستید، باید خود را تحسین کنید. یکی از الزامات موفقیت در زندگی، استقامت است و بدون آن هیچ چیزی قابل دسترسی نیست.

استقامت و مسئولیت پذیر بودن کاملا در ارتباط با هم هستند و یکدیگر را کامل می کنند. اگر شما فردی هستید که در مشکلات و سردرگمی ها متوقف و ناامید نمی شوید، قطعا مسئولیتی را که بر عهده شما است به خوبی درک کرده اید و برای رسیدن به هدف نهایی، تمام تلاش خود را به کار می گیرید. استقامت، چیزی است که با گذشت زمان ثابت می شود و هر فردی هم می تواند در شرایط سخت زندگی، متوجه این مورد شود که آیا فردی با استقامت است یه خیر. مشتاق بودن برای رسیدن به نتیجه، حتی در زمانی که همه چیز ناممکن به نظر می رسد، کلیدی است که شما را فردی با استقامت و مسئولیت پذیر جلوه خواهد داد.

حتی در محیط کاری هم اگر شما استقامتی از خود نشان ندهید، دیگر افراد از شما ناامید می شوند و ممکن است در کار خود هم دچار مشکل شوید.

پس مسئولیت پذیر باشید و استقامت خود را پله به پله بالا ببرید.

صداقت همیشگی

یکی از دلایل اهمیت مسئولیت پذیر بودن، صداقت همراه این حس است.

اگر شما فردی با مسئولیت باشید، در وهله اول، نسبت به خود فردی صادق خواهید بود و مشکلات و نقاط ضعف خود را به خوبی خواهید شناخت.

اگر به خودتان هم دروغ بگویید، از دیگران نباید انتظار کمک و حل مشکلات خود را داشته باشید!

در مرحله بعدی، وقتی شما نسبت به خود صادق بودید و این برای شما واضح و روشن بود، می توانید آن را در کارهای خود و روابط با دیگران هم مشاهده کنید.

اگر مشکلی برای شما در کار پیش بیاید، باید صادقانه آن را بپذیرید و این مشکل را انتقال دهید. سپس با توجه به اعتمادی که به خود دارید، شروع به عیب یابی و حل مشکل کنید.

صداقت چیزی است که شما را فردی بسیار مناسب در محیط کاری جلوه می دهد و باعث می شود حتی مسئولیت های بسیار بهتر و بیشتری را هم بر عهده شما بگذارند.

صداقت و مسئولیت پذیری هم کاملا در ارتباط با هم هستند و با تقویت هر کدام، نشانه های دیگری برای شما نمایان می گردد.

اهمیت مسئولیت پذیر بودن

اهمیت مسئولیت پذیر بودن را درک کنید

کلام پایانی

اهمیت مسئولیت پذیر بودن، ابعاد گسترده ای دارد. در این مقاله ما سعی کردیم شما را با این حس مثبت و کمک کننده آشنا کنیم و اهمیت آن را برای شما روشن کنیم.

اگر تا امروز فردی مسئولیت پذیر نبوده اید، تمرینات مخصوص را آغاز کنید؛ شاید یک شبه اتفاق خاصی رخ ندهد، اما در دراز مدت تاثیر آن را به خوبی خواهید دید.

اگر هم فردی با مسئولیت پذیری بالا بوده اید، سعی بر افزایش این حس داشته باشید. فراموش نکنید هیچ چیزی در انسان به طور کامل وجود ندارد و شما هرروز می توانید ویژگی خاصی از خودتان را بهبود بخشید و این مسیر انتهایی نخواهد داشت..

مسئولیت پذیری، چهره شما را در بین افراد دیگر، بسیار خوب نمایانگر خواهد کرد و افراد ترسی از سپردن مسئولیت های سنگین به شما، نخواهند داشت.

 

منبعhttps://tickthoseboxes.com.au/why-is-responsibility-important/

https://steverosephd.com/why-responsibility-is-so-important/

به این مطلب امتیاز دهید

برچسب گذاری شده:

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx