دوستان عزیز سایت پرورش افکار در این مقاله قصد داریم ۷ روش برای تمرین قدردانی که به رشد و پیشرفت شما کمک میکنند را بررسی می کنیم .
در زمان بحران، تمرکز کردن روی مصیبت یا مشکل پیش آمده خیلی راحت است، مثل شیوع کرونا، اما اینکه انتخاب کنیم فقط چیزهای بد را ببینیم، این باعث میشود شرایط سختتر شوند. اما هیچ چیز را درست نمیکند.
اگرچه دوران شک و تردید خیلی استرسزا هستند، اما فرصتی هم برای رشد و پیشرفت مثبت نیز فراهم میکنند. به همین دلیل، به جای اینکه مثل سیر و سرکه در نگرانیهای خود بجوشید، باید قدردانی را تمرین کنید.
تحقیقات نشان میدهند که قدردان بودن، نه تنها افراد را خوشحالتر میکند، بلکه همچنین به آنها کمک میکند تا با مصیبتها و سختیها رو به رو شوند.
با تمرکز مجدد روی چیزهایی که همین الان دارید، قدردانی میتواند به شما کمک کند از ذهنیت فقط و نداری، به ذهنیت فراوانی دست یابید. فراوانی بسیار قدرتبخش است، چون نه تنها پاداشهای سختکوشی را نمایان میسازد، بلکه همچنین چون حس امنیت در فرد ایجاد میکند.
فکر کردن به داشتههایمان، باعث میشود ابزارها و فرصتهایی که برای موفقیت نیاز داریم و در اختیارمان هستند را ببینیم. اما اگر در مورد این تفکر جدی و قاطع نباشیم، بد بیاریها و مشکلات میتوانند چیزهای خوب را از ذهنمان دور کنند.
به خصوص در زمانی مثل الان، قدردانی باید هر روز تمرین شود تا باعث رشد و پیشرفت شود. نحوه تمرین آن به این صورت است:
- در مقابل غریبهها، نرمتر رفتار کنید.
انسانها موجوداتی اجتماعی هستند، پس حبس کردن خودمان در خانه نه تنها ما را از لحاظ فیزیکی محدود میسازد، بلکه از لحاظ ذهنی نیز محدود میشویم.
به سراغ غریبهها بروید، حتی اگر شده از راه دور، این باعث افزایش قدردانی میشود. دلیل این امر، به ذهنیت فقر و نداری برمیگردد. تعاملات معنادار با غریبهها، مدرک مستند از فراوانی اجتماعی است.
درست است که در حال حاضر رفتن به مهمانیها و دور همیها کار درستی نیست، اما هنوز میتوانید به صورت آنلاین با دیگران در تماسب باشید.
سعی کنید دور همیهای مجازی ایجاد کنید – این دور همی میتواند با هدف شبکهسازی کسب و کار یا صرفا یک گروه سرگرمی باشد که در آن احساس راحتی کنید.
چیزی که اهمیت دارد این است که مکالمههای واقعی با افراد جدید داشته باشید. من اخیرا یک مراسم شام مجازی را در نرمافزار community builder 7:47 میزبانی کردم، و اگرچه آن موقع خیلی از شرکت کنندگان مراسم شام را نمیشناختم، اما با تعریف کردن داستانهای مختلف برای همدیگر، با هم گرم گرفتیم.
- یادداشتهای تشکر دستنویس بنویسید.
گفتن “متشکرم” یک روش راحت اما قدرتمند برای ایجاد قدردانی است. این کار باعث میشود فردی که از او قدردانی میکنید حس خوبی داشته باشد، اما همچنین به شخصی که قدردانی میکند هم منفعت میرساند.
نوشتن یادداشت تشکر، یک روش فیزیکی برای قدردانی از داشتههایمان است. کلید کار، این است که آن را دستی بنویسید: فرآیند دستنویس بودن نه تنها باعث میشود بیشتر برای آن وقت صرف کنید – یعنی زمان بیشتری برای بروز دادن قدردانی صرف میکنید – بلکه همچنین برای گیرنده نیز معنای خیلی بیشتری دارد.
در تحقیقی روی ۲۰۰۰ نفر آمریکایی بالغ، ۸۱ درصد گفتند که به نظرشان تشکرهای دستنویس برایشان ارزش خیلی بیشتری نسبت به تشکرهای دیجیتالی دارند. جالب اینجاست که، نسل جدید خیلی بیشتر از نسلهای گذشته این حس را دارند.
- دیگران را با اشتراکگذاری تجاربتان غافلگیر کنید.
هدیه دادن، روش عالیای برای نشان دادن قدردانی است، اما هدیه دادن یک شیء، در اکثر موارد، صرفا یک روش از سر باز کردن است.
برای به حداکثر رساندن میزان قدرشناسی ایجاد شده (هم در خودتان و هم در دیگران) به جای یک شیء، تجربههای خود را در اختیار دیگران قرار دهید. آنها را غافلگیر کنید تا وقتی تجربه خود را به آنها میگویید، بتوانید برق خوشحالی و لذت از تجربهتان را در چشمانشان ببینید.
اجازه ندهید COVID – 19 مانع راهتان شود. همراه با فرد مورد نظر به یک کوهنوردی در طبیعی بروید، یک دوست قدیمی را به گلف دعوت کنید، یک بازی تختهای یا board game را به صورت آنلاین بازی کنید.
وقتی در شک و شبهه قرار دارید، با همدیگر چیزی بیاموزید. منفعت این کار برای شما دو برابر است، هم باعث میشود به خاطر ارتباطی که برقرار کردهاید قدردان باشید و هم کمکتان میکند تا یک مهارت یا علاقه جدید در خودتان توسعه دهید.
- سختیهای خود را بیان کنید.
اگرچه ممکن است به نظر غیر منطقی باشد، اما یکی از بهترین روشها برای ایجاد حس قدردانی، این است که سختیهای خود را بیان کنید. با این کار، به خودتان یادآوری میکنید که چقدر قوی و توانا هستید. هیچ چیز بیشتر از قدردانی به خاطر استعدادهایتان، به شما قدرت نمیدهد.
بر خلاف توصیههای قبلی در لیست، این فعالیت را بهتر است به تنهایی انجام دهید. اگر با دوستتان بنشینید و راجع به سختیهایتان حرف بزنید، ممکن است بحث به یک گره کور تبدیل شود.
اما از طرفی، اگر فکر کردن به چالشها و سختیهای گذشته باعث ایجاد احساس بد شود چه؟ صبر کنید تا در وضعیت ذهنی بهتری قرار بگیرید، و اگر گذشته همچنان دارد روی سلام روحیتان سنگینی میکند، از صحبت کردن با یک حرفهای خجالت نکشید.
- داوطلب شوید.
یک سوءتفاهم معمول در ارتباط با داوطلب شدن، این است که این کار فقط به شخصی که برای کمک به او داوطلب شدهایم منفعت میرساند. اما، موسسه Make A Wish به این نتیجه رسید که ۹۷ درصد از داوطلبان بعد از اینکه تلاش میکنند آرزوی یک کودک را برآورده کنند، حس قدردانی خیلی بیشتری دارند.
البته این نتیجه فقط در مورد کمک به کودکان صدق نمیکند. چه داوطلب شوید آشغالها را از یک محیط طبیعی جمعآوری کنید، چه زمانتان را وقف یک بانک غذا برای بیبضاعتان بکنید یا هر کار خیرخواهانه دیگری انجام دهید، نتیجه باز هم همان است. هر جا میبینید به کمکتان نیاز دارند، دریغ نکنید.
- بازخوردهای مثبت، اما چالشبرانگیز بدهید.
میدانید به خاطر سختیهایی که میکشید، چقدر رشد و پیشرفت میکنید؟ ارائه بازخورد چالشبرانگیز اما مثبت به دیگران، به آنها کمک میکند مثل شما که از سختیهایتان رشد کردید، آنها نیز به روش بهتر و با پشتیبانی تجربه شما به همان رشد دست یابند.
این راهنما، به طبیعت دو طرفه بودن منفعت مربیگری اشاره دارد. مربیگری، به همان اندازه که به فرد زیردست کمک میرساند، به مربی نیز کمک میکند – چون کمک به رشد دیگران، احساس خوشنودی خیلی عالیای دارد.
این کار نه تنها بر فرآیند رشد فرد زیردست کمک میکند، بلکه هم بر مسیر پیشرفت خودتان و هم بر مسیرهایی که دیگران به شما کمک کردند و در اختیارتان گذاشتند نیز تاثیر میگذارد. بنابراین دروازهای به سمت فرصتهای رشد و پیشرف بیشتر به روی شما میگشاید، به خصوص برای موفقیت در رهبری و مدیریت.
- شکستهای خود را جشن بگیرید.
شاید قدردانی برای سختیهایی که بر آنها فائق آمدید کار سادهای باشد، اما قدردانی برای بقیه چیزها چطور؟ در مورد شکستها چطور؟ شکست واقعا برای موفقیت خوب است.
با توجه به گفتههای رالف هارت، ناشر Celeberating Failure: Making Mistakes and Thinking Big، “شکست و زمین خوردن، بزرگترین آموزگاران زندگی هستند، اما، متفاسفانه، اکثر مردم و به خصوص فرهنگهای سازمانی محافظهکار، نمیخواهند با آنها رو به رو شوند.”
چه در کار چه در هر جای دیگری، شکست هیچوقت خوشآیند نیست. اما در هر موقعیتی، بدترین نتیجه، گاهی بهترین نتیجه برای پیشرفت است. قدردان این رشد و پیشرفت باشید تا کمتر از چیزهایی که ممکن است در آینده برایتان پیش بیاید بترسید.
https://www.success.com/7-ways-to-practice-gratitude-to-help-you-grow/