هر آنچه در مورد ترس از شکست باید بدانید
اگر در مواجهه با عدم قطعیت، ترس مداوم و غیرمنطقی را تجربه می کنید، ممکن است از آتیچی فوبیا رنج ببرید که به عنوان ترس از شکست نیز شناخته می شود.
Atychiphobia شما را از امتحان هر چیز جدید باز می دارد و باعث می شود از فعالیت های رقابتی دوری کنید. انجام هر کاری که تضمینی برای موفقیت نباشد، تقریباً غیرممکن می شود که به نوبه خود پیشرفت شخصی را متوقف می کند. این بدان معناست که شاید از اولین قرار ملاقات، صحبت در جمع، انجام کاری که آرزویش را داشتید، اجتناب کنید.
کاملاً طبیعی است که نسبت به موقعیت هایی که شما را در لبه منطقه خطر قرار می دهند، مقدار مشخصی از ترس را احساس کنید. اگر می خواهید بدانید که چگونه ترس خود را از شکست خوردن غلبه کنید، برای یادگیری به ادامه مطلب توجه کنید.
ترس از شکست چیست و چرا باید آن را رها کرد؟
فوبیا احساس اغراق آمیزی از خطر در مورد چیزی است که در واقع نسبتاً بی ضرر است. همچنین به عنوان ترس غیر منطقی شناخته می شود. تعریف آتیچی فوبیا ترسی غیرمنطقی، غیرقابل کنترل و مزمن از شکست است.
انگیزه موفقیت را از فرد می گیرد و باعث می شود در مواجهه با شکست احتمالی احساس خطر کنید. زندگی محدود می شود، زیرا توانایی خود را برای رسیدن به هدف خراب می کند.
ترس از شکست
در مورد آن فکر کنید؛ می توانستید آن ارتقاء را بخواهید، کتاب بنویسید یا کسب وکاری را که همیشه آرزوی ایجاد آن را داشتید، راه اندازی کنید، اما این کار را انجام ندادید.
در نتیجه این احساسات، به موفقیت خود خدشه وارد کردید. همه به این دلیل است که به هیچ وجه اهل ریسک کردن نیستید، در حالی که این ریسک برای رسیدن به اهدافتان ضروری است.
ترس از شکست هزینه سنگینی دارد. حتی اگر در هیچ چیزی شکست نخورید، طنز همه چیز این است که این استراتژی به شکست نهایی در زندگی منجر می شود.
اگر از ریسک کردن پرهیز کنید، به خودتان فرصت مبارزه برای انجام هر کاری و رشد به عنوان یک شخص را نمی دهید.
ترس از شکست در دنیای واقعی
ترس از شکست فقط واکنش اغراق آمیز ذهنتان به موقعیت هایی با نتایج نامشخص است. ذهن هر فرد شبیه سازی ذهنی بدترین سناریوها را اجرا می کند که شخص را از خطر دور نگه دارد، حتی زمانی که در وهله اول چیزی برای ترسیدن وجود ندارد.
ترس از شکست در دنیای واقعی
چگونه متوجه می شوید که آیا به ترس از شکست مبتلا هستید؟
یاد بگیرید که علامت آتیچیفوبیا را تشخیص دهید. چند نشانه از آتیچی فوبیا وجود دارد که به فرد امکان می دهد تشخیص دهید که آیا با ترس از شکست دست و پنجه نرم می کند یا خیر. برخی از علائم به صورت مقاومت ذهنی ظاهر می شود. برخی دیگر شامل احساسات فیزیکی بدن است.
برای مثال، وقتی رئیستان می خواهد کاری را انجام دهید که با آنچه قبلاً انجام می دادید، فاصله دارد، ممکن است احساس ناراحتی کنید. ممکن است نه تنها یک گره در شکم خود ایجاد کنید، بلکه احساس اضطراب شدیدی را تجربه کنید که با نیاز به فرار همراه است.
علائم
برخی از علائم ذهنی رایج آتیچیفوبیا عبارت اند از:
- به تعویق انداختن یا کار ناکارآمد روی پروژه ها و کار کردن
- حساس بودن بیش از حد به انتقاد
- در پیدا کردن دوستان جدید مشکل دارید، مگر اینکه مطمئن باشید که آنها دوستتان دارند.
- رفتار منطقی در مورد اینکه چرا چیزی کار نمی کند یا اشتباه می شود
- نیاز به فرار هر زمان که با احتمال شکست مواجه می شوید
- وجود خطر برابر با احساس وحشت یا اضطراب شدید
علائم فیزیکی ترس از شکست عبارت اند از:
- سخت نفس کشیدن
- ضربان قلب سریع
- مسائل گوارشی
- گرگرفتگی گرم یا سرد
- تعریق
تأثیر ترس از شکست
ترس از شکست می تواند بر بسیاری از بخش های زندگی تأثیر بگذارد. این تأثیرات عموماً منفی هستند. این باعث می شود از چالش ها در کار، روابط خود دوری کنید و در زمانی که نیاز به اعتماد به نفس دارید، آن را از دست می دهید.
تاثیر ترس از شکست
اگرچه اجتناب ممکن است به عنوان استراتژی امن تر برای مواجهه با موقعیت های دشوار از رویارویی با آنها به نظر برسد، اما فقط در کوتاه مدت کار می کند. در دراز مدت، بازنده هستید.
در حرفه و شغل
در حرفه خود، در نهایت به چیزی کمتر از آنچه که لیاقت دارید، رضایت می دهید. این به این دلیل اتفاق می افتد که فقط به پروژه ها و کارهای مطمئن محدود می شوید و از فرصت های تغییر شغلی که برایتان پیش می آید، اجتناب می کنید.
روابط
در روابط عاشقانه خود، با عدم بیان خواسته های واقعی خود، در نهایت در مسیر کمترین رسیدن به خواسته ها قرار می گیرید. به جای گفتن آنچه واقعاً در ذهنتان است، گزینه ای را انتخاب می کنید که از شما در برابر رد یا عدم تأیید محافظت می کند.
در دراز مدت، این استراتژی احتمالاً نیازهای عاطفی فردی را برآورده نمی کند. این می تواند فرد را از روابطی که می توانست، تجربه کند، دور و محروم سازد.
اعتماد به نفس
هر زمان که با احتمال رد شدن، انتقاد یا هر نوع شکستی مواجه می شوید، ترس از شکست می تواند باعث ایجاد لرز در ستون فقراتتان شود.
این ترس باعث می شود نتوانید رؤیاهای خود را عملی کنید. به این دلیل اتفاق می افتد که عقب نشینی به منطقه امنتان، احساس امنیت بیشتری ایجاد می کند تا اینکه خود را در معرض احتمال شکست خوردن قرار دهید.
چه چیزی باعث ترس از شکست می شود؟
یکی از مهم ترین قوانین ذهنی که باید بدانید این خواهد بود که وظیفه شماره 1 ذهن، خدمت به شخص و زنده نگه داشتن او است.
علت ترس از شکست
برای انجام این کار، باید فرد را از درد دور نگه دارد. مشکل این است که تا زمانی ذهن که تجربه ای از آن نداشته باشد، نمی داند چه چیزی دردناک هست یا نه.
به عنوان مثال، اگر قبلاً به طور تصادفی اجاق گاز داغ را لمس کرده باشید، درد آن اشتباه اکنون در ذهنتان نقش بسته و به لیست “چیزهایی که باید اجتناب کنید” اضافه شده است.
با این حال، توانایی ذهن برای رمزگذاری اطلاعات در مورد اینکه چه چیزی خطرناک است و چه چیزی نیست، کامل نخواهد بود. چند دلیل احتمالی وجود دارد که چرا ممکن است هر فردی از شکست ترس داشته باشد.
دوران کودکی
تجربیات دوران کودکی افراد می تواند زندگی در بزرگسالی را تحت تأثیر قرار دهد. حالا به دوران کودکی خود فکر کنید. اگر والدین این تصور را تقویت کنند که رخ دادن شکست وحشتناک است، احتمالاً شکست را چیزی منفی می بینید. این اثر می تواند در ادامه زندگی اثری مخرب داشته باشد.
به عنوان مثال، ممکن است باعث شود ناخودآگاهتان، شما را از تجربه چیزهای جدید باز دارد، زیرا در پس ذهن خود همیشه از شکست می ترسید.
برداشت دیگران
برخی از افراد نگران موقعیت اجتماعی خود هستند. زمانی که تصورتان از خودتان بسیار نزدیک به نحوه نگاه دیگران به شما باشد، ممکن است باعث شود که نخواهید در مقابل آنها شکست بخورید و منجر به آتیچی فوبیا شود.
عدم اعتماد به نفس
انجام اقدامات مختلف برای رسیدن به اهداف و رؤیاهای خود را به تعویق می اندازید، زیرا می ترسید که مردم ایده هایتان را رد کنند. در حقیقت می پندارید که برای جلوگیری از آسیب دیدن بهتر است خودتان را در معرض ریسک نگذارید.
ترس از شکست و عدم اعتماد به نفس
غلبه بر ترس از شکست
وقت آن است که بر ترس خود غلبه کنید. اگر برای غلبه بر ترس از شکست تلاش می کنید، به این دلیل است که ذهن خودآگاه و ناخودآگاهتان با یکدیگر در تضاد هستند. ضمیر خودآگاه در جهت رؤیاهایتان به جلو حرکت می کند، در حالی که ضمیر ناخودآگاه، شما را عقب نگه می کشد.
از آنجایی که ضمیر ناخودآگاهتان، بیشتر اوقات در کشمکش های درونی پیروز می شود، ممکن است زمانی که وقت عمل فرا می رسد، میل به تعویق انداختن، حواس پرتی یا کنار گذاشتن کامل فرایند را داشته باشید.
ترس از شکست و غلبه بر آن
ضمیر ناخودآگاهتان، افکار و تصاویر آسیب زا از شکست فاجعه بار را تحریک می کند. اینها انگیزه هر فردی را از او می گیرد و باعث می شوند به خودتان شک کرده و حتی نخواهید تلاش کنید.
اما خبر خوب اینجاست که هیچ کس با ترس از شکست به دنیا نمی آید. این چیزی اکتسابی است و به این معنی خواهد بود که می توان آن را آزاد کرد، به شرطی که ابزارهای مناسب برای تغییر در اختیار داشته باشید. در اینجا سه روش عملی وجود دارد که کمک می کند بر ترس از شکست خود غلبه کنید.
1. شکست را دوباره تعریف کنید
هیچ راه حلی در این مورد نیست؛ شکست امری اجتناب ناپذیر است. بخشی از سفرتان به سمت موفقیت خواهد بود.
بنابراین به جای اجتناب از شکست به دلیل افکار ناتوان کننده مانند «شکست خوردم»، آن فکر را با «یاد گرفتم» جایگزین کنید.
اصلاح ذهنیت خود و تلقی شکست به عنوان فرصت یادگیری، افراد موفق را از بقیه افراد متمایز می کند. بسیاری از آن ها ادعا می کنند که مهم ترین پیشرفت شغلی و زندگی شان درست پس از بزرگ ترین شکست هایشان رخ داده است.
به جای اینکه حتی قبل از شروع کار، شکست را از بین ببرید، شکست را ببینید و اجازه دهید اتفاق بیفتد. شکست را دوست خود قرار دهید نه دشمن خود. تنها در این صورت است که می توانید متوجه شوید که او بزرگ ترین معلم شماست. یکی که راه درست را برای موفقیتتان نشان می دهد.
2. پیشرفت بر مدار کمال
اگر احساس می کنید ترستان از شکست ناشی از میل شدید به کمال است، تمام تمرکز خود را روی پیشرفت معطوف کنید. به خود اجازه دهید در اولین یا دومین تلاش خود کاری شلخته انجام دهید و متوجه شوید که هیچ چیز بدی از آن حاصل نشده است.
برای مثال، اگر در حال نوشتن کتابی هستید، بدانید که پیش نویس های اول یا دوم احتمالاً بهترین کارتان نخواهد بود و این خوب است. اولین تلاش های خود را به عنوان پیش نویس در نظر بگیرید.
وقتی روی پیشرفت بیش از کمال تمرکز می کنید، طبیعتاً زمانی که به دومین یا سومین تلاش خود برسید، شروع به بهینه سازی تلاش های خود خواهید کرد. متوجه خواهید شد که از روند بهبود تدریجی لذت می برید و از وسواس بیش از حد نسبت به کمال جدا می شوید.
3. کنترل آگاهانه بر افکار خود را در دست بگیرید
در هر لحظه، یک انتخاب دارید که کنترل افکارتان را به دست بگیرید. به جای بالا رفتن از افکار منفی، می توانید آنها را تغییر دهید.
افکار هر فرد، احساسات را کنترل کرده و احساسات، اعمالتان را کنترل می کند. سپس کارها زندگی تان را در دست می گیرد. به افکار و احساسات خود توجه بیشتری داشته باشید. هنگامی که خود را در برابر شکست متوالی می بینید، کلمات و تصاویر خود را به کلمات قدرتمندتر تغییر دهید.
چگونه انجامش دهید؟
آگاه باشید که تصاویر و کلماتی که هنگام تجربه ترس در ذهن خود ایجاد می کنید، در نهایت واقعی نیستند. این شناخت به تنهایی این امکان را می دهد که بین خود و آن افکار فاصله ایجاد کنید.
شکل دادن آگاهانه به گفتگوی درونی، دری را به روی فرصت های جدیدی باز می کند که قبلاً برایتان قابل مشاهده نبودند. این چیزی است که در نهایت زندگی را تغییر می دهد.
درمان تحول سریع (RTT)
اگرچه تکنیک های ذکر شده در بالا می توانند کمک کنند که با ترس از شکست کنار بیایید، راه های قوی تری برای رسیدگی به علت اصلی مشکلاتتان که در ضمیر ناخودآگاهتان نهفته است، وجود دارد.
درمان تحول آفرین سریع (RTT) رویکردی نتیجه محور و فوق العاده مؤثر است که توسط درمانگر مشهور Marisa Peer با از بیش از 30 سال کار با مردم در سراسر جهان ایجاد شده است.
درمان تحول آفرین سریع (RTT) قدرتمندترین جنبه های هیپنوتیزم، روان درمانی، درمان شناختی رفتاری و موارد دیگر را برای کمک به رهایی از ترستان ترکیب می کند.
این کمک می کند که به اعماق ضمیر ناخودآگاه خود بروید، با تغییر داستان ها، کلمات و تصاویری که در ذهن خود ایجاد می کنید، به دلایل اصلی مسائلی که با آنها دست و پنجه نرم کرده اید، دسترسی پیدا کنید.
RTT می تواند کمک کند تا در 3 مرحله بر ترس از شکست غلبه کنید.
ابتدا وارد حالت خلسه عمیق و آرامش بخش خواهید شد. این امکان را می دهد که به عقب برگردید و نگاهی بیندازید که فوبیا از کجا آمده است.
ثانیاً تصاویر و کلمات منفی را که ذهنتان با شکست مرتبط می سازد را با عکس های قدرتمند تغییر می دهید. ثالثاً، شروع به آشنا کردن باور جدید خود خواهید کرد. هر چه بیشتر بتوانید باور جدید خود را با تکرار آن تقویت کنید، شواهد بیشتری در زندگی روزمره خود مبنی بر اینکه شکست چیزی نیست که باید از آن ترسید، خواهید یافت.
در نهایت می توانید به خود اجازه دهید که شادی و رضایتی را که از دستیابی به اهدافتان حاصل می شود، تجربه کنید.
سخن آخر
به یاد داشته باشید که هر چقدر هم که ترس از شکست بد باشد، با آن متولد نشده اید. این چیزی است که به دست آورده اید، به این معنی که می توان آن را تغییر داد. با این حال، راه حل دائمی ترس در اعماق ضمیر ناخودآگاه مدفون است. با آن روبرو شوید و در مسیر موفق شدن گام بردارید.
منبع: