مطالعه بهتر

کامنت بگذارید
10 دقیقه زمان خواندن

مطالعه بهتر

برای موفقیت در مطالعه باید مواردی را در نظر گرفت. این مقاله به 15 روش که به مطالعه بهتر کمک می کنند اشاره کرده است. برای شروع فرآیند مطالعه باید آمادگی خود را برای موفق شدن مد نظر قرار دهید.

مطالعه بهتر

در ادامه به مواردی اشاره خواهد شد که توصیه می شود برای مطالعه بهتر به کار گرفته شوند:

  1. چاپ: درست است که قابلیت حمل رسانه های آموزش الکترونیکی سبب آسان تر شدن استفاده از آن شده است اما تحقیقات نشان دهنده این است که مواردی که به طور سنتی چاپ می شوند هنوز جایگاه و محبوبیت بیشتری دارند. استدلال برخی محققان این است که کار با رسانه های آموزش الکترونیکی (تبلت، لپ تاپ و غیره) سبب افزایش تجربه تحصیلی خواهند شد اما عقیده بیشتر از 90 درصد دانش آموزان این بود که نسخه چاپی برای مطالعه و انجام فعالیت های مربوط به مدرسه از دستگاه دیجیتال بهتر است. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده شده است که خواندن مطالب چاپی بهتر در ذهن باقی خواهد ماند و نیاز به تکرار کمتری دارد.
  2. گوش دادن به موسیقی: عقیده کارشناسان این است که این که هنگام مطالعه افراد، سکوت ایجاد شود و یا به موسیقی گوش داده شود بستگی به نظر شخصی افراد دارد که با کدام حالت می توانند بهتر تمرکز کنند. برخی عقیده دارند که پخش موسیقی می تواند سبب درگیر شدن بخش هایی از مغز دانش آموزان شود. اما به طور کلی گوش دادن به موسیقی توانایی بهبود خلق و خوی افراد را دارد و می تواند سبب تغییر دیدگاه افراد نسبت به مطالعه شود.

مطالعه بهتر

راهکارهایی برای مطالعه بهتر

  1. ورزش: ورزش روی مغز فواید زیادی دارد و این فواید در زمینه های تناسب اندام و همچنین سلامتی جسم و روان به اثبات رسیده است. مطالعات نشان دهنده این است که یک تمرین کوتاه سبب تقویت قدرت مغز خواهد شد؛ زیرا پمپاژ اکسیژن و مواد مغذی توسط بدن به مغز صورت می گیرد. محققان دریافته اند که اگر فرد قبل از مطالعه، کمی عرق کند هوشیارتر خواهد شد و توانمندی او برای دریافت اطلاعات جدید بالاتر خواهد رفت.
  2. ریلکس کردن : استرس از یادگیری جلوگیری می کند. محققان دریافته اند که استرس کوتاه مدت (چند ساعت) می تواند سبب درگیر شدن برخی هورمون ها شود و از این طریق موجب ایجاد اختلال در روند ذخیره خاطرات شود. در صورتی که ورزش یا تنفس عمیق سبب کاهش استرس فرد می شود می تواند برای مطالعه مفید باشد.

شاید تصور کنید که مطالعه در اواخر شب می تواند به موفقیت تحصیلی آسیب برساند اما تحقیقات نشان دهنده این است ایده مطالعه شبانه بد نیست. برخی از روانشناسان، اقدام به تشویق به افراد محصل می کنند که در روال روزمره زندگی به خصوص امتحان میان ترم و یا پایان ترم وقفه ای ایجاد کنند.

  1. مطالعه و استراحت در هنگام خستگی: مطالعه در خستگی این قابلیت را دارد که برای یادگیری مهارت های جدید، تمرکز فرد را افزایش دهد. انجام فرآیند تثبیت حافظه در مدت زمان خواب به بهترین حالت ممکن، است؛ به همین دلیل است که مغز افراد در مدت زمان استراحت هم می تواند ترمیم شود و در صورت نیاز به طور مجدد فعال شود. به این ترتیب اگر قبل از خواب به مرور مطالب بپردازید به قدرت یادگیری مغز خود کمک کرده اید.

مطالعه بهتر

استراحت و مطالعه بهتر

  1. تغییر منظره: اگر منظره تغییر پیدا کند روی توانایی تمرکز و یادگیری اثرگذار خواهد بود. پیشنهاد محققان این است که اتاق مطالعه را تغییر دهید و یا در فضاهای باز به مطالعه و یادگیری بپردازید؛ در این صورت موجب افزایش سطح تمرکز خود خواهید شد و همچنین آن را بهتر حفظ خواهید کرد. محققان در تلاش هستند که چگونگی حفظ اطلاعات و فرآیند مطالعه را بررسی کنند. بهترین روش برای این که بتوان موثرترین روش مطالعه را پیدا کرد این است که مواردی که در ادامه به آنها اشاره شده است را آزمایش و امتحان کرد.
  2. بررسیمنحنی فراموشی: منحنی فراموشی توسط دانشمندان بررسی شد که در حال حاضر برای عادت های مطالعه سودمند است. منحنی فراموشی این نکته را توضیح می دهد که در صورتی که به مرور مطالب جدیدی که برای اولین بار در یک سخنرانی و یا مطالعه با آن مواجه شده اید تا 24 ساعت پس از آن بپردازید؛ هشتاد درصد از مواردی که به تازگی آموخته اید را حفظ خواهید کرد. این اثر، حالت تجمعی دارد. به گونه ای که اگر بعد از سپری شدن یک هفته دوباره به سراغ همان مطالب بروید می توانید صد در صد از همان مطالب را طی مدت زمان پنج دقیقه به خاطر بسپارید و حفظ کنید. روانشناسان با این گونه از مطالعه موافق هستند.
  3. استفاده از یادآوری فعال: این روش مطالعه بهتر نیز توسط یک فرد محقق توصیه شد و به دانش آموزان و سایر افراد برای مطالعه و بازخوانی کتاب ها پیشنهاد شد. پیشنهاد این محقق این بود از یادآوری فعال استفاده کنند؛ به گونه ای که با بستن کتاب، سعی کنند مواردی که تا لحظه کنونی به یاد می آورند را تکرار کنند تا این مطالب به صورت طولانی مدت در ذهن آنها باقی بماند.

تغییر منظره و مطالعه بهتر

مطالعه بهتر

  1. استفاده از روشی دیگر: یک روش مطالعه دیگر توسط یکی از دانشمندان ارائه شده است که بر این اصل مبتنی است که دانش آموزان از طریق تکرار به فراگیری مطالبی که کمتر از آنها آگاهی دارند بپردازند. این روش به این ترتیب اجرا می شود که کارت هایی با پاسخ درست به سوالات با کارت هایی با پاسخ اشتباه به سوالات جابجا می شوند و در واقع به جعبه برمی گردند. بنابراین به کارت های جعبه اول توجه می شود و در ادامه فرد ناچار خواهد بود بازگردد و اطلاعاتی که درست یاد نگرفته است را دوباره تکرار کند تا جایی که به حد کافی و لازم برسد.
  2. استفاده از تست های تمرینی: استفاده از سبک تست زنی یکی دیگر از مهارت های مطالعه بهتر است که به این ترتیب آشنایی با نحوه ارائه اطلاعات در هنگام آزمون برای فرد رخ خواهد داد. نتایج یک مطالعه نشان داد که دانش آموزانی که مطالب را یاد گرفته اند و سپس به آزمایش با یک آزمون تمرینی پرداخته اند بهتر مطالب را حفظ کرده اند.
  3. برقراری ارتباط: کارشناسان عقیده دارند که تفاوت بین سرعت یادگیری دانش آموزان به نحوه مطالعه آنها بستگی دارد. این شیوه از دانش آموزان درخواست ایجاد ارتباطاتی می کند تا الهام بخش همه اطلاعات باشند. ثبت کردن همه اطلاعات در یک مکان، کمک کننده به ترسیم تصویری کامل تر و ارتباطات در فرآیند یادگیری است.
  4. روش نوت بوک: این روش یادگیری بر این اصل مبتنی است که روی صفحه اولیه یک دفترچه خالی نوشته شود ” مواردی که نمی دانم ” و در ادامه دفترچه این موارد به ترتیب نوشته شوند. به این ترتیب می توان تکنیک بازسازی ایده ها را گسترش داد. در ابتدا باید مواردی که قصد یادگیری آنها را دارید مشخص کنید و سپس آن را با جزئیات توضیح دهید. این روشی برای مطالعه بهتر و موثر است.

مطالعه بهتر

آموزش و مطالعه بهتر

  1. بر عهده گرفتن نقش معلم : تحقیقات نشان دهنده این است که زمانی که دانش آموزان مجبورند به فردی دیگر اطلاعات جدیدی را آموزش دهند سبب تقویت حافظه و توانمندی یادآوری خود می شوند. به این دلیل که وظیفه معلمان این است که علاوه بر آموختن اطلاعات باید این اطلاعات را سازماندهی نیز کنند تا بتوانند آن را برای سایر افراد توضیح دهند. بنابراین “معلم شدن” می تواند به افراد کمک کند بهتر مطالب را درک و بررسی کنند.
  2. فکر کردن درباره تفکر فردی: رشد فراشناختی از طریق خودآگاهی رخ خواهد داد. ارزیابی مهارت ها و محل تحصیل توسط خود دانش آموزان، شیوه ای برای دستیابی به این هدف است.
  3. عدم یادگیری بیش از حد : بعد از این که متوجه شده اید که هیچ اشتباهی ندارید امکان دارد با احساس رضایت درونی، شما را تشویق به ادامه مطالعه کند. این موضوع موجب اتلاف زمان شما خواهد شد. با در نظر گرفتن مدت زمان معین و محدودی برای مطالعه هر بخش به آن پایان دهید.

 

 

منبع:

 

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx