رفتارهای شجاعانه

یک نظر اضافه کنید
16 دقیقه زمان مطالعه

رفتارهای شجاعانه چیست؟

رفتارهای شجاعانه چیست؟ چگونه نترس باشید و بدون موانع پیش رو از گفته عقل پیروی کنید؟ چرا هرازگاهی در وضعیتی قرار می گیرید که ترس و گوشه گیری بر شما چیره شده و از پیشرفت عقب می مانید؟ علت ذهنیت های منفی و دامن زدن بر منفی گرایی چیست؟

چرا در مواجه با مشکلات زندگی دچار کمبود می شوید و نمی توانید آن طور که باید در برابر فراز و فرودها مقاومت کنید و صبور باشیم؟ همه این ها سؤالاتی است که در ادامه پاسخ آن را خواهیم یافت.

هرآنچه باید درباره رفتارهای شجاعانه بدانید

رفتارهای شجاعانه معنای مختلفی دارد. به طور کل شجاعت یعنی بتوانید با ترس هایتان روبه رو شوید و جرئت مواجه با حقیقت را داشته باشید.

اینکه بتوانید در موقعیت های مختلف، بدون خجالت حرف دلخواهتان را بزنید؛ به اندازه کافی رک و نه گستاخ. به پیشنهادهای نامتعارف اطرافیان به راحتی “نه” بگویید؛ هرگاه که به اشتباهات خود واقف شدید، غرور کاذبتان را کنار بگذارید و با شهامت تمام معذرت خواهی کنید.

اینکه بتوانید در موقعیت های مختلف از حق خود و دیگران دفاع کنید؛ ظلم پذیر نباشید و جسارت رشد و پیشرفت و ریسک موفقیت را داشته باشید. باید شجاعت لازم را داشته باشید و خود را برای درگیری با موقعیت های مختلف آماده کرده باشید.

اینکه مدام دگرگونی و پیشروی را عقب می اندازید و زمان را هدر می دهید و اینکه گاهی همانند آبی راکد در حالتی ثابت چه از لحاظ مالی، تحصیلی و موارد دیگری باقی می مانید، تماماً ریشه در ضعف رفتارهای شجاعانه خودتان دارد.

اگر کسی بتواند عزت نفس خود را زیر پا نگذارد و به قول امروزی ها اعتماد به نفسش زیر زمین نباشد و همیشه به دنبال راهکارهای تقویت حس شجاعت و غلبه ترس ها و یکنواختی ها باشد چه بسا بتواند به خوبی رشد فردی خود را افزایش دهد و درون زندان ترس هایش زندگی و عمر با ارزش خود را به هدر ندهد.

بسیاری از شما هر روز با ترس ها و دلهره هایتان سروکله می زنید؛ با اینکه عطش دگرگونی و پیشرفت دارید، اما حصاری که از عدم جسارت و شجاعت کافی دور تا دور شما کشیده شده و نمی گذارد که توکل به خداوند کرده و برای تغییر، ریسک کنید.

اینکه چگونه از این حصار عبور کنید و رفتارهای شجاعانه را بیاموزید، راهکارهایی دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

قانون جذب

آیا تا کنون عبارت قانون جذب به گوشتان خورده؟ این قانون به عقیده مثبتی اشاره دارد که بیان می کند افکار مثبت تأثیرات مثبتی را از خود برجای می گذارند و همچنین تفکرات و تلقین های منفی، نتایج ناگوار و تأثیرات بدی را بر زندگی افراد متحمل می شوند.

قانون جذب می گوید که افکار و باورها در خود انرژی دارند و اگر همیشه طلب جذب انرژی های مثبت را داشته باشید و به قولی مثبت فکر کنید، موفقیت در موقعیت های مختلف برای شما به ارمغان می آید.

کسی که می خواهد جسارت رویارویی با ویژگی های منفی درونش را داشته باشد و احساس شجاعت را به منظور تغییر در وضعیت موجود تقویت کند، باید دریچه ای از عبارت های انگیزشی و افکار مثبت را در سرش پرورش دهد.

اگر تصمیم دارید که ترس را کنار بزنید و بر تمامی ناراحتی هایی که از این بابت دارید، غلبه کنید، پس باید این قانون را به عنوان گنجینه ای ارزشمند ببینید و از آن برای رشد فردی خود استفاده کنید.

با توجه به مشکلات شخصی تان می توانید از عبارات مثبت بهره ببرید. مثلاً اگر فرد نیمه خجالتی هستید و دیگران از ویژگی تعارفی بودنتان استفاده می کنند و مجبور می شوید تن به خواسته هایی بدهید که به آن علاقه ای ندارید، پس برای تغییر تصمیم بگیرید و هر روز با خود تکرار کنید:

“من انسان شجاعی هستم”، “من جسارت نه گفتن را دارم”، من در تنگنای تعارف با دیگران قرار نمی گیرم”و غیره. از این دست جملات را به کار ببرید.

سعی کنید، باور داشته باشید که تکرار عقیده ای که به آن ایمان قلبی دارید، چراغ رفتارهای شجاعانه شما را پرنورتر خواهد کرد و شخصیتتان را در نهایت تغییر خواهد داد.

اگر بتوانید نیمه پر لیوان اتفاقات منفی را ببینید، اهداف خود را در ذهنتان ترسیم کنید و جملات تأکیدی مثبت را با خود تکرار کنید. شهامت موفقیت در امور مختلف را به دست خواهید آورد.

معنا رفتارهای شجاعانه را دریابید

بیشتر فکر کرده و بهتر برنامه ریزی کنید. زیرمجموعه های شجاعت را دسته بندی کنید و در رابطه با هرکدام که با آن درگیر هستید، راه چاره بیابید.

باید بی تردید بتوانید راحت و بدون استرس سؤال کنید. همچنین پرسش هایتان را به آسانی و در موقعیت مناسب مطرح کنید. چه سر کلاس باشید و چه در محل کار یا هرجای درگیر، به خودتان اجازه گوش کردن، تفکر، پرسش و جست و جو بدهید.

واقعیت را دریابید چرا که شجاعت یعنی خود واقعیتان باشید و نقاب های غریبه را از صورتتان بردارید. خود را پشت پرده شرم و خجالت های بی مورد قایم نکنید.

افکار و احساساتتان را بیان کنید

از بیان نظراتتان حذر نکنید؛ عقاید خود را در موقعیت های مختلف بدون ترس از واکنش منفی دیگران بیان کنید. کمی آسیب پذیر باشید و از در میان گذاشتن احساساتتان با کسانی که دوستشان دارید، نترسید. همچنین صحبت کردن را برای خودتان سخت نکنید؛

رفتارهای شجاعانه

رفتارهای شجاعانه و کنترل احساسات

عشقتان را به موجوداتی که به آنها علاقه مندید، چه حیوانات و چه انسان ها باشند، ابراز کنید و هیچگاه حرف هایتان را در صندوقچه دلتان انباشته نکنید. به خودتان احترام گذاشته و ارزش قائل شوید.

صلاحیت لازم را دارید

هیچ گاه فکر نکنید که صلاحیت، توانایی و مهارت لازم برای رو در رویی با ترس را ندارید. همین که فکر تغییر به ذهنتان خطور کرده و برای شجاعت بیشتر تحریک شده اید، یعنی زمینه های لازم در شما فراهم شده و ناشناخته ها موانع غیر قابل عبوری برایتان نخواهند بود.

هنگامی رشد می کنید که بر چالش های زندگی تان غلبه کرده باشید. نگذارید که فکر شکست شما را از تصمیمتان دلسرد کند.

رفتارهای شجاعانه

رفتارهای شجاعانه

جذب عشق

دید خود را نسبت به آینده، بهتر کنید. عشق را جذب و به زبان آورید. خودتان را دوست داشته باشید و به دنبال جذب رابطه های مفید و پایدار باشید. به اجبار نه بلکه با عشق، خودتان را اصلاح کنید.

با خودتان خوب رفتار کنید و مراقبت های لازم را از سلامتی خود را داشته باشید. کم تر به سرزنش خود بپردازید و از سلامت روانتان غافل نشوید. یادتان نرود که افکارتان بر سلامت شما اثرگذارند.

اگر عاشق باشید خیلی از بیماری ها و مشکلاتتان رفع می شود. بهتر است که روی موفقیت فکر کنید تا آن را جذب کرده باشید. چه می خواهید؟ جزئیات همان را در ذهنتان تجسم کنید و تصور کنید که در آن واحد در همان موقعیت قرار دارید .

مثلاً اگر از ارتفاع می ترسید و این ترس تأثیر مخربی را بر شما داشته، خودتان را در بلندی فرض کنید و سعی در باور این داشته باشید که ارتفاع اصلاً ترس ندارد.

برای مثالی دیگر اگر صبح ها نمی توانید به راحتی از خواب برخیزید و همین مورد عوامل کمبود وقت در طول روز بشود، می توانید با علاقه تمام در ذهنتان تمرکز کنید که ساعت هشت یا هفت صبح از خواب بیدار شده اید. با خیال راحت و بدون استرس در زمان کوتاهی صبحانه خورده و حتی ورزش کنید.

به این فکر کنید که چقدر اول صبح دلچسب خواهد بود و دیدن طلوع آفتاب چه احساس خوشایندی به وجود می آورد. با عشق به این که سحرخیزی چقدر در میزان پیشرفتتان مؤثر است، فکر کنید و با یک تصمیم و برنامه ریزی مستقل ساعت خوابتان را آرام آرام تغییر دهید.

رفتارهای شجاعانه

رفتارهای شجاعانه و جذب عشق

هرگاه با شکست مواجه شدید به جای منفی بافی، به خود یادآور شوید که شکست مقدمه پیروزی است و تاکید کنید که در اقدام بعدی بهتر خواهید بود.

با خودتان دوست باشید

هرچقدر بیشتر به توانایی های خود ایمان داشته باشید، روابط بهتری نصیبتان خواهد شد و اگر خود را قبول نداشته باشید، در روابطتان دچار مشکل خواهید شد، چرا که عزت نفس پایین و دیدگاه منفی تأثیرات بدی را برایتان به همراه دارد. در این حالت رفتارهای شجاعانه کاهش پیدا خواهد کرد.

اگر شکاک باشید و منتظر اتفاقات بد، باعث خواهید شد که دیدگاهتان نسبت به همسرتان عوض شود و سر مسائل پیش پا افتاده بهانه گیری کنید و دعوا به وجود آید.

یادتان نرود تا خودتان را نشناسید، نمی توانید همسری هم فرکانس خود را جذب کنید. برای شناخت درست دیگران اول باید به این پاسخ برسید: شما کی هستید؟ نقاط ضعف و قوتتان چیست؟ عقایدتان شامل چه چیزهایی می شود؟ تا چه اندازه جسارت رویارویی با مسائل پیش رو را دارید.

ترس های خود را تعیین کرده و علت آن را بیابید

قلم و کاغذ بردارید و شروع به نوشتن ترس هایتان کنید. اغلب افراد به جای رویارویی با ترس ها و مشکلاتشان از آن فرار می کنند. آنها حتی جرئت ندارند که ترس هایشان را به زبان بیاورند و دلایل منطقی آن و راه حل های از بین بردن این احساسات را دریابند.

اگر کمی در خلوت خود فکر کنید، می توانید فهرستی از ترس هایتان را در یک طرف کاغذ نوشته و دلیل اینکه چرا در مقابل این موارد شجاعت لازم را ندارید را در طرف دیگر کاغذ بنویسید. وقتی منطقی با مشکلاتتان برخورد کنید، متوجه می شوید که ساده تر از آن چیزی هستند که فکر می کنید.

رفتارهای شجاعانه

رفتارهای شجاعانه و تأیید ترس

ریشه ترس هایتان را بیابید

یکی از اقدامات در موضوع رفتارهای شجاعانه خواهد بود. کمی فکر کنید؛ هر ترس یا فقدان شجاعتی از یک جایی سرچشمه می گیرد. ریشه برخی از آن ها در کودکی است و ریشه برخی دیگر می تواند حاصل یک اتفاق ناگوار باشد.

به هر حال ریشه یابی کمک بزرگی به حل این مسئله خواهد کرد. تجربیات منفی را با بعد مثبت مربوط به آن رو در رو کنید. مثلاً اگر از این می ترسید که در امتحان خاصی همانند ریاضیات نمره بالا نیاورید، چون ترم قبل مشروط شده اید و به همین خاطر دست و دلتان به کتاب نمی رود، کمی فکر کنید و علت آن را بیابید.

به جای اینکه مدام از اصل قضیه فرار کنید و تنها زمینه اتلاف وقت را فراهم سازید به این بیندیشید که مسلماً شما ذاتاً در درس ریاضی خنگ نیستید، چرا که مباحثی که برایتان طرح شده در حد توانایی های ذهنی شما بوده است.

به این فکر کنید که ممکن است اشکال از پایه ضعیف ریاضیات شما باشد یا شاید تمرینات کافی نداشته اید.

بنابراین سعی کنید اشکالات پایه ای تان را برطرف کرده و کم کم تمرینات خود را بالا ببرید و بیشتر فکر کنید. دیدید! به همین راحتی می توانید ابتدا ترس، سپس علت آن و در نهایت بهترین راه حل های ممکن را انتخاب کنید و در مسیر حل فقدان شجاعت قدم بردارید. “شناخت” از بهترین راه های حل ضعف شجاعت است.

با برنامه ریزی شجاعت خود را بالا ببرید

یادتان نرود هیچگاه به یکباره و فراتر از حد توان قدم برندارید. تغییر، آهسته و پیوسته اتفاق می افتد. باید با برنامه ریزی اصولی و منطقی جلو بروید. خودتان را خسته نکنید و اصطلاحاً جو گیر نشوید!

رفتارهای شجاعانه

رفتارهای شجاعانه و برنامه ریزی

برای مثال اگر ساعت مطالعه تان کم است و می خواهید آن را از یک ساعت به شش ساعت در روز افزایش دهید، با برنامه ای دقیق مثلاً روزانه ده دقیقه تا یک ربع بیشتر مطالعه کنید تا به مرور در یک بازه زمانی مناسب به هدف خود برسید.

قبول کنید هر کسی ضعف های خاص خود را دارد. در قالب مقایسه محدودیت وجود دارد و اگر بخواهید از در مقایسه وارد شوید، پس باید نتیجه بگیرید که همه برتر و بهتر هستند و این ابداً عقلانی نیست.

خودتان را با دیگران مقایسه نکنید

منحصر به فرد هستید و ویژگی های خاص خود را دارید. در موقعیت های دیگران قرار ندارید و جزئیات زندگی بقیه را نمی دانید. پس اگر به جای اینکه سعی کنید بهترین خود باشید، خودتان را با دیگران مقایسه کنید، تنها نقاط ضعفتان بزرگ تر دیده می شوند و روحیات خود را پایین تر میاورید.

کمال گرا نباشید

برای اینکه به ترستان غلبه کنید، هنگام شروع یک فعالیت از خود انتظار بهترین بودن نداشته باشید. بیش از حد درگیر روند ماجرا و بی نقص بودن نباشید؛ به خود به چشم یک مبتدی نگاه کنید و در پی یادگیری باشید.

به خاطر ترس از شکست دست از تلاش برندارید. مهم این نیست که همه چیز مرتب و بر وفق مراد باشد؛ همین که اهمال کاری را کنار گذاشته و نهایت تلاشتان را بکنید، وظیفه خود را انجام داده اید. اهدافتان را بر پایه یادگیری و رشد بنا کنید.

رفتارهای شجاعانه

رفتارهای شجاعانه و عدم کمال گرایی

سخن آخر

دریافتید که رفتارهای شجاعانه یعنی شهامت حرکت را با وجود احساس ترس داشته باشید. دیدگاهتان را عوض کرده و به فقدان شجاعت به عنوان فرصت برای موفقیت رشد عاطفی و پرورش استعدادهایتان نگاه کنید. با خودگویی مثبت و ایمان به خود جسارت خود را بهبود ببخشید.

 

منبع:

 

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx