آموزش ایجاد صبوری در کودکان اوتیسم
کودکان همواره بخش مهمی از جامعه محسوب می شوند و سلامتی آنها امری حائز اهمیت است. علاوه بر این والدین هر کودکی همواره در تلاش هستند تا شرایط بهتری برای فرزند خود فراهم کنند. یکی از مشکلاتی که والدین برخی از کودکان در حال دست و پنجه نرم کردن با آن هستند این است که فرزند آنها مبتلا به اوتیسم باشد. این مقاله به همین موضوع پرداخته است و راهکارهایی برای ایجاد صبوری در کودکان اوتیسم ارائه داده است.
اگر شما هم در جستجوی استراتژی هایی برای کودک مبتلا به اوتیسم هستید تا انتهای این مقاله را مطالعه کنید. این مقاله آموزش صبوری در کودکان اوتیسم را ارائه می دهد و برای موفقیت در این مسیر به والدین کمک خواهد کرد.
ایجاد صبوری در کودکان اوتیسم
برای هر کودکی سخت است که انتظار را تحمل کند؛ اما اهمیت این موضوع در کودکانی که به اوتیسم مبتلا هستند اهمیتی دوچندان پیدا می کند. این کودکان تمرکزی بیش از حد روی چیزی دارند و یا نمی توانند به خوبی نشانه های اجتماعی را درک کنند. به همین دلیل نیز صبر و انتظار برای این کودکان به موضوعی چالش برانگیز تبدیل می شود.
این کودکان تصور می کنند زمانی که باید برای کاری منتظر بمانند بسیار طولانی و خارج از تحمل معمول است. همچنین در هنگام انجام کاری که نیازمند زمان و توجه است امکان ناامید شدن این کودکان وجود دارد. این ناامیدی ممکن است با حالت های مختلف (برای مثال طغیان عاطفی) خود را نشان دهد. در واقع این حالت ها ممکن است در کودکان بدون اوتیسم نیز مشاهده شود و این کودکان واکنش مشابهی داشته باشند.
آموزش صبوری در کودکان اوتیسم و راهکارهای مرتبط
بنابراین باید برای آموزش صبوری به کودکان اوتیسم، اقدامی انجام داد تا آرامش آنها بهبود پیدا کند. به عبارت بهتر در موقعیت های دشوار باید از این کودکان حمایت کرد. در ادامه به استراتژی هایی در این زمینه اشاره خواهد شد.
موارد لازم برای آموزش صبوری در کودکان اوتیسم
برای ایجاد صبوری در کودکان اوتیسم می توان کارهایی را انجام داد و در واقع راهکارهایی را ارائه داد که موارد زیر تعدادی از آنها است:
- الگوی مثبت بودن: این که شما در موقعیت های چالش برانگیز چه واکنشی را نشان دهید می تواند بر پاسخ کودک اثرگذار باشد. کودک متوجه حالت هایی مانند ناراحت شدن و واکنش های ناشی از آن می شوند.
بنابراین سعی کنید که از واکنش ها و رفتارهای خود آگاه باشید و همین واکنش ها و رفتارها را از کودک انتظار داشته باشید. در مورد طولانی شدن مدت زمان انجام کارها به صحبت بپردازید و در جستجوی راه های سرگرم کننده باشید تا این روند را پیش ببرید. با چند تنفس عمیق تلاش کنید که آرامش خود را حفظ کنید.
- استفاده از تایمر: درخواست یک و یا پنج دقیقه صبر اغلب برای کودک بی معنی است به دلیل این که این کودکان مفهومی مناسب را از زمان دریافت نکرده اند. در این هنگام فایده و سودمندی لوازم کمک بصری می تواند کمک کننده باشد.
در صورتی که به کودک می گویید تا دو دقیقه دیگر به او کمک خواهید کرد و یا تا ده دقیقه دیگر باید برای خوابیدن آماده شود می توان تنظیم یک تایمر را انجام داد. به این ترتیب امکان مشاهده شمارش معکوس زمان برای کودک وجود خواهد داشت تا در هنگام اتمام زمان با شنیدن صدای زنگ هشدار متوجه شوند. این راهکار کمک می کند که وقفه ها کاهش پیدا کند و انتقال بهبود پیدا کند.
موارد لازم برای آموزش صبوری در کودکان اوتیسم
- پیدا کردن عوامل حواس پرتی: در صورتی که مواردی مانند طولانی شدن غیر عادی صف فروشگاه مواد غذایی، گیر کردن ترافیک و موارد مشابه رخ داد، باید برای پیدا کردن راهی جهت گذران وقت تلاش کنید تا از این طریق به کودک کمک کنید.
انجام بازی هایی مانند شمردن مثلث ها و شکل های آبی کمک کننده هستند. آماده کردن یک بسته کوچک شامل کاغذ، اسباب بازی، کتاب و مداد رنگی برای بازی کودک با آنها در مدت زمان انتظار نیز راهی مناسب است. ذهن کودک باید درگیر چیزی شود تا مدت زمان انتظار به نظر آنها طولانی نشود. برای پیدا کردن راه هایی برای سرگرمی به کودکان کمک کنید.
- استفاده از داستان های اجتماعی: یکی از راهکارهای ایجاد صبوری در کودکان اوتیسم استفاده از داستان های اجتماعی است. این داستان ها برای کودک کمک کننده هستند تا درک کند که باید منتظر چه چیزی باشد و پاسخ مناسب کدام است. اگر متوجه وجود ناامیدی در آنها شدید، یادآوری به آنها که باید آرام شوند می تواند به آنها کمک کند. استفاده از تکنیک های دیگر نیز برای کاهش فشار کمک کننده هستند. شاید همیشه امکان پیش بینی موقعیت هایی برای آزمایش صبر را پیدا نکنید؛ اما مرتبط کردن موقعیت جدید با موقعیت های دیگر ممکن است.
- امتحان کردن درمان ABA: این گونه از درمان در این جهت کمک کننده است که به کودک یاد خواهد داد تا حالت نشسته خود را برای مدت زمان طولانی تری حفظ کند. علاوه بر این به تدریج به کودک کمک خواهد کرد که انجام دسته ای از کارهای چند مرحله ای که به طور معمول صبر آنها را ندارد را فرا گیرد. به این ترتیب، مهارت های کودک به صورت تدریجی تقویت خواهد شد، در کارهای خود مستقل تر خواهد شد و افزایش صبوری را خواهد آموخت.
درمان و آموزش صبوری در کودکان اوتیسم
این نوع از درمان به کودک خواهد کرد تا به مجموعه وسیعی از اهداف خود دست پیدا کند. همواره باید به این نکته توجه کرد که صبور شدن فرآیندی زمان بر است، بنابراین باید کم کم این فرآیند را آغاز کرد و صبور بود. شاید لازم باشد که در برخی موقعیت ها یک جشن کوچک به مناسبت انجام دستاوردهای کوچک برای کودک ترتیب داد. باور کنید که این اقدامات هر چند جزئی به مرور زمان می تواند موجب ایجاد صبوری در کودکان اوتیسم شود.
با مشاور مرتبط به صحبت بپردازید تا از مواردی در این زمینه آگاهی پیدا کنید؛ به عبارت بهتر از اثرات درمان ABA ، گفتار درمانی، کار درمانی و یا سایر موارد برای کودک مطلع شوید. امکان فراهم شدن پشتیبانی و حمایتی جامع تر به وسیله ترکیب شدن انواع رویکردها حاصل خواهد شد؛ به این ترتیب برآورده شدن نیازهای کودک نیز بهتر خواهد بود. دلیل این مشاوره و صحبت این است که هر کودکی دارای تفاوت هایی با دیگری است؛ بنابراین این مشاوره فردی برای یافتن بهترین اقدام درمانی برای کودک کمک کننده و موثر خواهد بود و در موفق شدن در این مسیر یاری گر افراد و به خصوص والدین خواهد بود.
منبع :