چگونه از مقایسه خود با دیگران دست برداریم و منحصر به فرد بودن خود را جشن بگیریم
گفتن اینکه نباید خودمان را با بقیه مقایسه کنیم آسان است، اما عمل به آن واقعا سخت است. بسیاری از ما خود را با دیگران مقایسه می کنیم، حتی اگر واقعا از آنها بهتر باشیم.
ما خودمان را به دلایل انسانی (ناشناخته) مقایسه می کنیم، زیرا قطعاً به این دلیل نیست که ما را به هیچ وجه بهتر، سازنده تر یا باهوش تر می کند. اگر آن را ساده بررسی کنیم، می توان گفت که مقایسه یک واکنش و یا یک احساس است.
ما همیشه نمی توانیم احساسات خود را کنترل کنیم، اما توانایی کنترل کارهایی را که با این هیجان انجام می دهیم داریم: آیا به آن اجازه می دهید شما را کنترل کند یا شما کنترل را بدست می گیرید؟
تئودور روزولت می گفت:
«مقایسه دزد شادی است.»
و او اشتباه نمی کرد.
در این مقاله شما را با ۷ مرحله آشنا می کنیم که به شما کمک می کند قدرت منحصر به فرد خود را جشن بگیرید و باعث می شود دیگر خودتان را با دیگران مقایسه نکنید.
1. روی نقاط قوت خود تمرکز کنید
مانند بسیاری از مسائل، یادگیری اینکه چگونه خود را مقایسه نکنید با یک کلیشه شروع می شود. بله احتمالاً شبیه یک کلیشه تکراری است. همه ما می دانیم که باید روی نقاط قوت خود تمرکز کنیم و خودمان را با دیگران مقایسه نکنیم، پس چرا مردم آن را مدام مطرح می کنند؟
خب، اکثر کلیشه ها به دلیلی کلیشه ای هستند. این یکی از آن چیزهایی است که مردم می دانند، اما هنوز به نحوی در پذیرش و زندگی کردن با آن شکست می خورند.
افراد نقاط قوت و ضعف متفاوتی دارند. شاید این جمله را شنیده باشید:
«گل به رقابت با گل کنارش فکر نمی کند. فقط گل می دهد.»
و این حرف حقیقتا درست است. همه ما به روش منحصر به فرد خود خاص هستیم. شاید همه ما به دنیا نیامده ایم که وینستون چرچیل یا آلبرت انیشتین باشیم، در واقع شاید را فراموش کنیم. همه ما به دنیا نیامده ایم که وینستون چرچیل یا آلبرت انیشتین باشیم؛ اما هنوز چیزی داریم که ما را از دیگران متمایز می کند. گاهی به شکل بزرگ، گاهی به شکل کوچک.
مشکل این است که اگر روی دیگران تمرکز کنیم، هرگز نمی توانیم آن را ببینیم. وقتی شروع به مقایسه (و رقابت) با دیگران می کنید، به احتمال زیاد خودتان را با نقاط قوت آنها مقایسه می کنید، حتی اگر همان نقطه ضعف شما باشد و چگونه این عادلانه است؟
سرتان را به سمت آینه بچرخانید. اینجاست که باید خود را با چه کسی مقایسه کنید. نقاط قوت خود را پیدا کنید و روی آنها کار کنید.
2. آگاهی
مهم است که آگاه باشید و متوجه شوید که همیشه داستان کامل را نمی بینید. وقتی خودمان را با دیگران مقایسه می کنیم، فقط می بینیم که آن ها چه چیزی را برای به نمایش گذاشتن از خودشان انتخاب می کنند. آنها در محل کار، در رسانه های اجتماعی و اساساً در همه جا، خود را به روشی خاص به جهان نشان می دهند.
همانطور که در بالا ذکر شد، معمولاً شما را به مقایسه بدترین خود با بهترین دیگران سوق می دهد.
اگر در مورد این جمله خیلی مطمئن نیستید، پس یک دقیقه در مورد آنچه که در آنجا قرار داده اید تا دنیا ببیند فکر کنید. این به معنای ظاهرسازی نیست، اما اکثر مردم قطعا زندگی خود را فیلتر می کنند. آنها با دقت انتخاب می کنند که چه اجمالی از زندگی خود را نشان می دهند و چه چیزی را پنهان می کنند.
اکثر مردم احتمالاً در مورد مبارزات شما نمی دانند، بنابراین چگونه می توانید چیزی در مورد مبارزات شخصی که خود را با آن مقایسه می کردید بدانید؟
جان لی دوما، مجری برنده جایزه Entrepreneurs on Fire، یک پادکست روزانه با بیش از یک میلیون گوش در ماه و دو هزار قسمت گفت:
«ما در دنیایی زندگی می کنیم که همه در آن یک ثانیه کامل از روز ناقص خود را به اشتراک می گذارند و ما آن ثانیه کامل را به عنوان یک زندگی ایده آل تعبیر می کنیم. با این حال، واقعیت بسیار متفاوت است. آن ها هم مثل بقیه ی ما با ناامیدی زندگی می کنند.»
وقتی خودمان را با موفقیت دیگران مقایسه می کنیم، فقط نتایج را می بینیم و نه تلاش. شما نمی توانید شروع خود را با پایان آنها مقایسه کنید. شما ممکن است فقط چند ماه در این راه بوده باشید و آنها تجربه ای چند ساله از مسیر داشته باشند.
3. دیگران را زمین نزنید
هنگامی که کودکان و نوجوانان احساس ناامنی می کنند، تمایل دارند آن را به دیگران تحمیل کنند. پس شما مانند آنها رفتار نکنید.
همه مردم از نظر روانی بزرگ می شوند، اما همه از نظر ذهنی بزرگ نمی شوند. اگر متوجه شدید که دیگران را به زمین می زنید تا احساس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید، دست از این کار بکشید. شکست دیگران هرگز باعث برنده شدن شما نخواهد شد.
برخی از مردم دیگران را تحقیر می کنند تا خود را بالا ببرند، اما حتی اگر تصمیم بگیرید که در این راه اشتباه بروید، هیچ سودی برای شما نخواهد داشت. چرا برای خودتان دشمن تراشی می کنید در حالی که می توانید ارتباطات دوستانه داشته باشید؟
در پایان، شما همچنان در همان جایی خواهید بود که قبلا در آن بودید. پس صرفا بقیه رو فراموش کنید.
این مربوط به شماست، اما خودتان را هم به زمین نزنید. مهم است که به یاد داشته باشید که بین فشار آوردن به خود و تنبیه کردن خود تفاوت وجود دارد.
4. کمبودهای خود را بپذیرید
اگر می خواهید رشد کنید، باید از یادگیری شروع کنید و همه بخش های خودتان را بپذیرید. برای حل این مشکل، مشکلی را نادیده نمی گیرید. شاید بسیاری از ما در یک مرحله تلاش کردیم، اما به این نتیجه رسیدیم که این روش واقعا جواب نمی دهد.
کمبودها همیشه یک مشکل یا چیزی نیستند که ما لزوماً باید آن را حل کنیم؛ اما اگر به خودتان اجازه ندهید که در آینه خوب نگاه کنید و واقعا خودتان را با نقاط قوت و ضعف آشنا کنید، رشد کردن غیرممکن است.
اگر ما یک نقطه شروع نداشته باشیم، به سختی می توانیم ببینیم که در آینده تا چه حد پیشرفت کرده ایم و این نوع یادآوری ها هستند که اغلب به ما کمک می کنند تا به حرکت خود ادامه دهیم و در آینده به ما انگیزه دهند.
در عین حال، وقتی بفهمید چه کاری را خوب انجام نمی دهید، خیلی راحت تر می توانید ببینید که واقعا چه کاری را می توانید به خوبی انجام دهید.
و گاهی اوقات این عجیب بودن ماست که ما را کنار می گذارد. کریس ساکا یک بار در یک سخنرانی گفت:
«عجیب بودن دلیلی است که ما دوستانمان را ستایش می کنیم. عجیب بودن چیزی است که ما را با همکارانمان پیوند می دهد. عجیب بودن چیزی است که ما را متمایز می کند. خود عجیب و غریب خود باشید. در واقع، عجیب بودن ممکن است نهایت خوشبختی را برای شما بیابد.»
5. به یاد داشته باشید: همه چیز در مورد زمان است
هیچ راه حلی در این مورد نیست. مقایسه خود با دیگران اتلاف وقت است. به هیچ وجه کارآمد نیست.
واقعاً چه کاری انجام می دهد جز اینکه دقایق باارزش (گاهی ساعت ها) را از روز شما می گیرد؟ ما هر روز 86400 ثانیه دریافت می کنیم. چرا یک ثانیه را برای مقایسه خود با دیگران تلف کنید؟
این به شما کمک نمی کند. به هر حال باعث رشد شما نمی شود. قطعاً احساس بهتری در شما ایجاد نخواهد کرد.
گاهی اوقات ما نیازی به علم یا صحبت های هوشمندانه نداریم. تنها چیزی که نیاز داریم این است که به خودمان نکات اساسی را یادآوری کنیم که احتمالاً حقایقی واقعی در مورد زندگی هستند که از قبل می دانیم.
یک دقیقه وقت بگذارید و روز و هفته خود را مرور کنید. یک جمع بندی کوچک ممکن است به شما کمک کند تا متوجه شوید که بدون اینکه بدانید چقدر زمان صرف این کار کرده اید.
6. اینکه ورودی های ذهنی شما از چه کسی می آیند را انتخاب کنید
در حالی که مقایسه کردن خود با دیگران ناسالم است، یادگیری از عادات دیگران در واقع می تواند بسیار مفید باشد. عادت ها را می توان تطبیق داد و می توان از دیگران الهام گرفت.
کمی وقت بگذارید تا کاملاً متوجه شوید که می خواهید به چه کسی نگاه کنید و چگونه روی شما تأثیر می گذارد:
چه چیزی را تماشا می کنید، گوش می دهید و می خوانید و غیره؟ آیا به دنبال کسی هستید که در زمینه ای که شما در آن کار می کنید کارهای بزرگی انجام داده باشد که واقعاً بتواند چیزی به شما بیاموزد؟
یا فقط به خاطر اینکه برد پیت ثروتمند و مشهور است به دنبالش هستید؟ آیا به این دلیل که متخصص تغذیه به شما گفته یک نوار پروتئینی جدید و پیشگامانه می خورید یا به این دلیل که یک اینفلوئنسر یک پست حمایت شده روی آنها گذاشته است؟
7. یاد بگیرید که مسیر را دوست داشته باشید
ما ممکن است چیزهای بسیار بزرگی یاد گرفته باشیم، چه از نظر شخصی یا حرفه ای یک پیروزی بزرگ داشته باشیم، اما بنا به دلایلی، ما هنوز فقط بر روی این تمرکز داریم که چقدر از اهداف نهایی خود فاصله داریم.
واقعیت این است که ما هرگز کافی نخواهیم بود. حداقل در ذهن خودمان. انسان ها برای ادامه رشد ساخته شده اند. قرار نیست به نقطه ای برسیم که همه چیز را داشته باشیم، خب پس در این صورت چه فایده ای دارد که صبح بیدار شویم اگر همه چیز را داشته باشیم؟
همه ما به یک هدف نیاز داریم. ما به موضوع جدیدی نیاز داریم که روی آن تمرکز کنیم، بنابراین هر روز از همیشه بیشتر می خواهیم.
بپذیرید که برای لذت بردن از سفر لازم نیست همه چیز را داشته باشید. قدردانی کنید که چیزی برای بیدار شدن دارید؛ یک هدف یا چیزی برای کار کردن.
ماریا پوپووا گفت:
«زندگی فرآیندی پیوسته از رسیدن به آنچه هستیم است.»
هر درس، هر سفر، ما را یک قدم نزدیک تر می کند؛ اما ما واقعاً هرگز تمام نشده ایم.
پس تمرکز روی کارهایی که دیگران در زندگی خود انجام می دهند را متوقف کنید و روی کاری که شما انجام می دهید تمرکز کنید.
منبع:
- https://www.lifehack.org/articles/lifestyle/how-do-you-stop-comparing-yourself-with-others.html