ترس از زن ها

کامنت بگذارید
17 دقیقه زمان خواندن

ترس از زن ها چیست؟

ترس از زنان یکی از فوبیاهای عجیب اما رایج بین مردان بوده که باعث می شود مرد مبتلا به این فوبیا نتواند به درستی در جامعه حضور داشته یا با زنان ارتباط بگیرد. این ناتوانی به دلیل ترس و اضطرابی است که در فرد ب اثر دیدن زنان ایجاد می شود.

با گذشت زمان و پیشرفت جوامع، زنان نیز توانستند جای خود را در عرصه های کاری، تحصیلی، ورزشی و کسب موفقیت در اکثر این موارد پیدا کنند. زنان نیز به اندازه مردان در موارد مختلف استعداد خود را نشان داده و می توانند به پیشرفت جوامع کمک کنند.

افزایش حضور زنان در عرصه های مختلف اجتماعی موجب شده که به عنوان عضو اصلی جوامع در نظر گرفته شوند. نمی توان حضور پررنگ زنان را انکار کرد و فضایی را بدون حضور آن ها تصور کرد. پس اگر کسی به این فوبیا مبتلا باشد، کار سختی برای ادامه زندگی عادی خود دارد.

کسی که از زنان ترسی غیرمنطقی داشته باشد، نمی تواند با حضور آن ها کنار بیاید. فرد مبتلا به این فوبیا به دلیل حضور زنان در جامعه، انزوا را به فعالیت اجتماعی ترجیح می دهد. همچنین رفتارهای خاص و عجیبی را از خود نشان می دهد. در این مقاله به بررسی کامل این فوبیا عجیب می‎پردازیم.

فوبیا چیست؟

فوبیا یا همان هراس نوعی اختلال روانی بسیار آزاردهنده بوده که در فرد مبتلا ترس بسیار شدید و غیرمنطقی از موضوعی عادی و معمول در جامعه ایجاد می کند. فرد کنترلی روی ترس و اضطراب شدید خود نداشته و هنگام رویارویی یا فکر کردن به آن موضوع، ترس شدید را تجربه می کند.

ترس از زن ها

ویژگی اصلی ترسی که در فوبیا تجربه می شود، غیرمنطقی بودن آن است. یعنی موضوعی که برای همه اعضای جامعه عادی بوده و به طور کلی خطری برای افراد نداشته، ترس شدیدی را در افراد مبتلا به فوبیا ایجاد می کند. این اختلال اشاره به دسته ای از بیماری ها داشته و انواع مختلفی دارد.

تفاوت انواع فوبیا در محرکی است که ترس شدیدی را در فرد مبتلا ایجاد می کند. هر فرد ممکن است از یک موضوع خاص یا چندین موضوع که در یک ویژگی مشترک هستند، بترسند و فرار کنند. فرد مبتلا همواره سعی می کند که از قرار گرفتن در معرض این موضوع فرار کرده و در آن شرایط قرار نگیرد.

برای مثال ترس از زن ها یکی از انواع فوبیا با یک محرک مشخص بوده که تنها قرار گرفتن در معرض ارتباط با زنان، ترس و اضطراب شدید را در فرد ایجاد می کند. فوبیاهای دیگری نیز وجود دارند که ممکن است در شرایط مختلف و بر اثر محرک های گسترده ای ایجاد شوند.

تفاوت اصلی فوبیا با ترس عادی در این است که فوبیا ترسی غیرمنطقی بوده که علائمی بسیار شدیدتر از ترس عادی و معمول دارد. در ترس معمول، فرد از شرایط خطرناک و سخت می ترسد و اضطراب شدید یا علائمی فیزیکی آزاردهنده ای از خود نشان نمی دهد. در برخی موارد فوبیا می تواند حملات پنیک در فرد ایجاد کند.

ترس از زن ها یا جینوفوبیا

فوبیا اختلالی روانی مربوط به اضطراب شدید بوده که ترسی غیرمنطقی نسبت به موضوعی معمول در جامعه را ایجاد می کند. ترس از زن ها نیز یعنی اضطراب و ترسی شدید نسبت به زنان در شرایطی که خطری فرد را تحت نکرده و شرایط کاملا عادی و بدون خطر است.

مبتلایان به این فوبیا نمی توانند حضور یا ارتباط با زنان در جامعه را درک کرده و با ان کنار بیایند. آن ها سعی می کنند که همواره از این ارتباط اجتناب کرده و کارهای خود را در فضایی به دور از زنان انجام دهند. گاهی این اجتناب به قدری شدید می شود که فرد نمی تواند به کارهای عادی خود رسیدگی کنند.

به دلیل اجتماعی بودن انسان و الزام حضور افراد در جامعه برای رسیدن به اهداف شخصی، این فوبیا مسیر رشد فردی مبتلایان را بسیار سخت و تقریبا غیرممکن کرده. به همین دلیل است که درمان این فوبیا برای پیشرفت فرد از اهمیت بالایی برخوردار است.

ترس از زن ها

این ترس معمولا در شرایطی که فرد نیاز دارد با زنان در ارتباط باشد، خود را نشان می دهد. یعنی فرد نمی تواند ارتباط ساده و بدون هیچ تعارضی را به درستی مدیریت کرده و به نتیجه ای که باید از این ارتباط دریافت شود، برسد. او در این شرایط نه تنها ترس و اضطراب درونی شدیدی دارد، بلکه توانایی تمرکز کافی برای فکر کردن را از دست می دهد.

این ترس معمولا به این دلیل ایجاد می شود که قرار گرفتن در برابر زنان احساس حقارت را به مرد تحمیل می کند. مردان به دلیل فرهنگ یا تفکرات زن  ستیزی که دارند، نمی توانند پیشرفت زنان را تحمل کرده و تحقیر می شوند. به همین دلیل سعی می کنند از حضور در برابر زنان اجتناب کرده و می ترسند در این شرایط قرار بگیرند.

ترس از زن ها و زن ستیزی

ترس از زن ها شکل بسیار شدید از زن ستیزی بوده که در آن نه تنها فرد از زنان و موفقیت آن ها می ترسد، بلکه این استرس شدید زندگی او را از روند طبیعی خارج می کند.  این اضطراب شدید تمرکز فرد بر کارها را نیز از او می گیرد.

نکته بعدی درمورد فوبیا غیرارادی بودن آن است. یعنی فرد کنترلی بر استرس خود هنگام ارتباط با زنان نداشته و به صورت ناخودآگاه این ترس را تجربه می کند. در عین حال که فرد مبتلا می داند قرار گرفتن در این شرایط خطری برای او ایجاد نمی کند، اما نمی تواند این ترس را کنترل کند.

ترس از زن ها

در برخی موارد که اضطراب فرد شدیدتر می شود، ممکن است علائم فیزیکی نیز در فرد ایجاد شود. این علائم فیزیکی شامل ضربان قلب سریع، تنگی نفس و درد قفسه سینه شده و در صورت تشدید آن، امکان آغاز حمله های پنیک نیز وجود دارد.

در زن ستیزی مردان با حضور زنان در جامعه مشکل دارند. هیچ ترسی نسبت به زنان نبوده و مردان تنها می خواهند که جلوی پیشرفت زنان و حضور آنان در جامعه را بگیرند. دلیل اصلی که برای این موضوع وجود دارد، احساس تحقیر نسبت به پیشرفت زنان است.

جوامع برای مدتی طولانی به صورت مردسالاری و با تصمیم های مردان پیشرفت کرده. مردسالاری در فرهنگ جوامع مختلف به اصل تبدیل شده و اکثر کارها حول محور توانایی ها و تصمیمات مردان پیش می رود. در اکثر خانواده ها نیز پدر یا مرد آن خانواده تمام تصمیمات را می گیرد.

مرد سالاری به قدری در جوامع نهادینه شده که در اکثر سطوح جامعه قابل مشاهده است. در سازمان های مختلف و در راس هر شرکت، معمولا مردان در رتبه های بالای مدیریتی مشغول به کار هستند. در بازارهای مالی، مردان بیشتر حضور داشته و احتمال موفقیت آن ها بیشتر از زنان است.

اما با گذشت زمان زنان نیز در جامعه حضور دارند و این موضوع مورد پسند مردان نیست. با حضور زنان، مردان احساس تحقیر پیدا کرده و فکر می کنند که موقعیت آن ها در جامعه یا کار در خطر خواهد بود. مردان سعی می کنند که با ایجاد مانع بر سر راه زنان، جلوی رشد فردی آن ها را بگیرند.

علائم ترس از زن ها

ترس از زن ها فوبیایی نادر و کمتر شناخته شده بین مردم است. به همان دلیل ممکن است که علائم آن با مشکلات دیگر اشتباه گرفته شده و توجه کافی به آن نشود. البته علائم آن نیز بسیار شبیه به دیگر اختلالات روانی است.

ترس از زن ها

اما می توان این علائم را به سادگی تشخیص داد و تحلیل کرد. شرایط و علائم زیر از شایع ترین و معمول ترین علائم این فوبیا است:

  • وقتی زنان را می بیند یا به آن ها فکر می کند، ترس، نگرانی، اضطراب و وحشت شدیدی وجود او را فرا می گیرد.
  • آن ها می دانند که ترس ز زنان بی دلیل و غیرمنطقی است، اما کنترل این ترس و اضطراب ناشی از آن برایشان مشکل و غیرممکن است.
  • زمانی که از نظر فیزیکی به زنان نزدیک می شوند اضطراب شدیدی را تجربه می کنند.
  • سعی می کنند با خواست خودشان در انزوا مانده و از شرایطی که ممکن است زنان را ببینند، دور باشند. مخصوصا اگر به طور ناگهانی در این شرایط قرار بگیرند، استرس زیادی را تجربه می کنند.
  • به دلیل حضور زنان در جامعه، در انجام فعالیت های روزانه خود دچار مشکل می شوند.
  • علائمی که در حضور زنان تجربه می کنند شامل سفتی و فشار روی قفسه سینه، تعریق شدید دست یا کل بدن، ضربان قلب شدید، تنگی نفس یا مشکل در تنفس، ناراحتی معده، سرگیجه، حالت تهوع یا احساس غش می شود.
  • در کودکان نیز علائم این فوبیا شامل عصبانیت همراه با چسبیدن به فرد امن، گریه کردن و اجتناب از ترک والدین و رفتن به سمت دیگر زنان می شود.

چه چیزی زمینه ابتلا به ترس از زن ها را فراهم می کند؟

ترس از زن ها معمولادر آقایان و در سنین بالا خودش را نشان می دهد. این اختلال نوعی اختلال خاص و نادر بوده که ترس شدید و غیرمنطقی را نسبت به زنان برای فرد ایجاد می کند. به همین دلیل اهمیت زیادی در زندگی شخصی فرد داشته و نیازمند توجه کافی به آن است.

ترس از زن ها

این فوبیا معمولا خطرناک نیست و به رفتارهای آسیب زا منجر نمی شود اما به دلیل اجتنابی که فرد از حضور در اجتماع دارد، به روند رشد فردی خود فرد مبتلا آسیب می زند. این فوبیا نیز مانند دیگر فوبیاها مزمن بوده و به میزان قابل توجهی بر کیفیت زندگی، کار، تحصیل، فعالیت روزمره و زندگی اجتماعی فرد تاثیر منفی می گذارد.

دلیل مشخصی برای ابتلا به این فوبیا وجود ندارد اما به طور معمول دلایل زیر زمینه ابتلا به این فوبیا را برای فرد فراهم می کند:

  • تجربیات بد با زنان در گذشته از جمله سو استفاده ذهنی یا جسمی، تحقیر، تجاوز جنسی یا آزار جنسی
  • آموخته های زن ستیزی و مردسالاری در فرهنگ ها و در دوران کودکی
  • ویژگی های محیطی و آموزه های خانوادگی از جمله قوی تر بودن مردان و تحقیر زنان
  • ابتلا دیگر اعضای خانواده و مسائل ژنتیکی

برخی افراد بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این فوبیا هستند. موارد زیر به دلیل سبک زندگی و دیگر عوامل موثر، مستعد ابتلا به ترس از زن ها هستند:

  • جوانان؛ اغلب فوبیاها در اوایل دوران کودکی و در سنین 10-12 سالگی رخ می دهند.
  • افرادی که در خانواده خودشان کسی به این فوبیا مبتلا باشد
  • افراد با خل و خوی حساس تر، بازدارنده تر یا منفی نگرتر
  • افرادی که تجربه گذشته آزاردهنده ای با زنان داشته اند
  • شنیدن یا خواندن در مورد تجربه آزاردهنده دیگران با زنان

چه زمانی نیاز است که به پزشک مراجعه کنید؟

ترس از زن ها ابتدا موضوعی خطرناک به نظر نمی رسد. دیگران تصور می کنند که فرد مبتلا تنها عقاید منفی نسبت به زنان داشته و به عبارتی زن ستیز است. این موضوع نوعی ویژگی شخصیتی به حساب آمده و اصلا دیگران و خود فرد را نگران نمی کند.

اما مانند دیگر اختلالات روانی به خصوص دیگر موارد فوبیا، این اختلال نیز بسیار پیچیده و خطرناک است. به عبارتی ترس از زن ها می تواند به مانعی بزرگ در زندگی فرد تبدیل شده و اضطراب شدید و مزمنی را در او ایجاد کند. در موارد زیر لازم است که به پزشک مراجعه شود:

  • زمانی که بر عملکرد شغلی، تحصیلی یا رشد فردی او تاثیر بگذارد.
  • بر روابط اجتماعی فرد یا تعاملات او با جامعه تاثیر منفی بگذارد.
  • توانایی فرد برای انجام دیگر فعالیت های روزانه عادی را مختل کند.

ترس از زن ها

موارد مشکوک در کودکی که واکنش های دفاعی شدیدی را نسبت به زنان از خود نشان می دهند، بهتر است در اسرع وقت رسیدگی و درمان شوند. این کار از بحران های زیادی که در بزرگسالی ممکن بود رخ دهد، جلوگیری می کند.

علاوه بر این ممکن است که فرد علائم زیادی را از خود نشان نداده و تنها ترس یا نفرت نسبت به زنان داشته باشد. این موضوع را نیز می توان به کمک غربالگری های روانی از نظر ابتلا به ترس از زن ها به کمک روانشناس بررسی کرد.

بهتر است بدانید که علائم این فوبیا در همه یکسان نبوده و ممکن است در برخی با علائم بسیار خفیف خود را نشان دهد. پس اگر شرایط مشکوکی دارید، بهتر است آن را بررسی کنید.

جمع بندی

ترس از زن ها به دلایل مختلفی مورد بی توجهی واقع می شود. البته نادر بودن و شیوع کم این فوبیا بر بی توجهی به آن می افزاید. چون کسانی که به این فوبیا مبتلا می شوند، مردان هستند، کار تشخیص و درمان آن کمی سخت تر از دیگر فوبیاها است.

مردان معمولا علاقه ای ندارند که درمورد مشکلات و استرس های درونی خود صحبت کنند. آن ها سعی می کنند که با پنهان کردن مشکلی که با آن درگیر هستند، خود را قوی و توانمند نشان دهند. این کار به دلیل آموزه های اشتباهی که از کودکی به پسربچه ها گفته می شود، در بزرگسالی به عادت مردان تبدیل می شود.

بهتر است که فرد مبتلا از انزوا خارج شده و با نزدیکان یا مشاور خود در این باره صحبت کند. صحبت کردن درمورد آن می تواند از شدت استرس فرد بکاهد. صحبت کردن همچنین باعث می شود که روند درمان این فوبیا سریع شود.

منبع:

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx