زندگی بعد از طلاق

کامنت بگذارید
17 دقیقه زمان خواندن

زندگی بعد از طلاق  چگونه است؟

طلاق یا جدایی یکی از مهمترین معضلاتی به شمار می رود که امروزه افراد بسیاری را به خود درگیر کرده است. این موضوع بدون شک از نظر احساسی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. زندگی بعد از طلاق برای تمامی افراد به یک صورت نیست. برخی از آنها ممکن است با مشکلات روانی نظیر: استرس، افسردگی، پرخاشگری و غیره روبرو شوند.

بار عاطفی که جدایی روی این افراد می گذارد در برخی از مواقع جبران ناپذیر است. برخی دیگر نیز با طلاق به رشد فردی می رسند و بیشتر روی جنبه های وجودی خود تمرکز می کنند. از این رو طلاق برای آنان مسئله ای پیچیده و غیر قابل باور نیست.

بنابراین تمامی افراد باید بپذیرند که طلاق به معنای اتمام زندگی نیست و بعد از این پروسه، قادر به رقم زدن زندگی بهتری برای خود هستند. تنها کافی است به قدرت و توانایی های خود ایمان داشته باشند و فشارهای روحی و روانی این دوئل را با انجام کارهای مفید یا صحبت با مشاوره و روانشناس از بین ببرند. در این مقاله قصد داریم در مورد تأثیرات طلاق بر افراد و نحوه مقابله با آنها مطالب مفیدی را ارائه دهیم.

آیا زندگی بعد از طلاق راحت است؟

افرادی که درگیر طلاق هستند، بدون شک به بعد روحی و روانی آنان آسیب جدی وارد می شود. از این رو با فشارهای روانی متفاوتی مانند: استرس، بی اعتمادی، عدم رضایت از زندگی، افسردگی، پرخاشگری، بی حوصلگی و افزایش کلی خطر مرگ و میر در مقایسه با افراد متاهل مواجه هستند.

بدون شک از دست دادن فردی که روزی او را به عنوان شریک احساسی خود انتخاب کرده اید، بسیار سخت است. از دست دادن فواید ازدواج شاد و طلاق دو مسئله ای هستند که زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهند. زندگی بعد از جدایی با توجه به محل اقامت و آداب و رسوم حاکم بر جامعه، برای تمامی افراد با روال عادی پیش نمی رود. زیرا ممکن است سرزنش از سمت خانواده و دوستان وضعیت روحی افراد را بدتر کند.

زندگی بعد از طلاق

همچنین فرآیند طلاق در برخی از کشورها پروسه ای طولانی و زمان بر است و از نظر قانونی به مدارک و شواهد قانع کننده ای نیاز دارد. از این رو افراد مجبور به بیان زشت ترین دلایل شکست ازدواج خود هستند.

تمامی این فرآیند موجب آسیب های روحی و روانی می شود و ممکن است زندگی بعد از طلاق را به یک کابوس دائمی برای طرفین درگیر تبدیل کند. از طرف دیگر اگر بحث سر حضانت فرزندان نیز باشد، درگیری های بسیار پیچیده تری بین افراد ایجاد می شود که نتیجه آن علاوه بر آسیب روحی به والدین، متحمل کودکان نیز می شود.

زندگی بعد از طلاق چگونه است؟

یکی از مهمترین مسائلی که افراد را بعد از طلاق به خود درگیر می کند، مشکلات عاطفی و احساسی است که برای طرفین به وجود می آید. این مشکلات موجب می شوند که افراد از نظر روانی و روحی به مراقبت نیاز داشته باشند. طلاق موجب فروپاشی یک زندگی می شود و به طبع اثرات مخربی روی والدین و کودکان برجای می گذارد.

بدون شک هیچ کسی با این تفکر که روزی از شریک احساسی خود جدا شود، زندگی نمی کند. اما جریان طلاق موضوعی بسیار پیچیده است که برای هر فردی به گونه ای متفاوت رخ می دهد . از این رو زندگی بعد از طلاق نیز برای همه به یک صورت پیش نمی رود.

برخی از افراد ممکن است به رشد فردی مورد نظر خود برسند. برخی دیگر نیز راه غم و غصه را در پیش می گیرند و از مسیر پیشرفت و زندگی خوبی که در انتظار آنها است، دور می شوند. با این حال آسیب های عاطفی تا مدتی همه افراد را به خود درگیر می کند و باید زمان کافی برای گذشتن از این برهه در نظر گرفته شود.

زندگی بعد از طلاق

چرا زندگی بعد از طلاق ممکن است استرس زا باشد؟

ازدواج برای برخی از افراد به دلیل جهت گیری های اجتماعی و پاسخ به نیاز روانی مراقبت از دیگران انجام می شود. به همین دلیل افراد تصمیم به ازدواج می گیرند. زیرا متاهل بودن هویت شخصی آنان را بارزتر می کند و آنها را به خودشناسی و حس مسئولیت بیشتری نسبت به شریک احساسی و فرزندانشان می رساند.

این مفهوم در فرهنگ های سنتی و جوامعی که تأکید ویژه ای به تشکیل خانواده دارند بیشتر صادق است. به همین دلیل طلاق سبب می شود که این افراد حس ارزشمندی کافی نداشته باشند و بعد از این جریان زندگی آنان با استرس های فراوانی رو برو می شود. زیرا این افراد مجبور به تغییر احساسات خود هستند که این امر کل زندگی آنان را تحت الشعاع قرار می دهد و آنان را از مسیر موفقیت دورمی کند.

آیا طلاق همیشه تأثیرات منفی بر افراد درگیر می گذارد؟

در تصور برخی از افراد طلاق پایان زندگی است و اوضاع بعد از این جریان قرار است بدتر شود. این تصور بیشتر در جوامع سنتی حکمفرما است و در کشورهای توسعه یافته، طلاق تأثیرات مثبتی نیز به همراه دارد. قرار نیست تمامی افراد بعد از طلاق دچار افسردگی شوند یا روند زندگی آنان به کلی تغییر پیدا کند.

افراد برای کنار آمدن با این موضوع، ساختن زندگی بهتر و داشتن روابط موفق دیگر کافی است روی توانایی های فردی و ارتقای آنها برنامه ریزی کنند. در این صورت خیلی سریع از افکار پوچ فاصله می گیرد و امید به زندگی در آنان نیز افزایش پیدا می کند.

البته مطالعات روانی شناختی نشان می دهد که نتایج منفی حاصل از طلاق بیشتر از نتایج مثبت آن است. با این حال هر فردی باید بر اساس ویژگی های شخصیتی و شرایطی که با آن مواجه است، برای بهتر شدن زندگی بعد از طلاق خود تلاش کند.

تفاوت های فرهنگی و نوع نگرش به ازدواج و طلاق در برخی از جوامع نیز تأثیرات منفی روی طرفین بر جای می گذارد. زیرا طلاق در بسیاری از فرهنگ های سنتی هنوز شرم آور تلقی می شود و این امر مردان و زنان را با آسیب های شدید روانی و عاطفی روبرو می کند.

زندگی بعد از طلاق

در این فرهنگ ها به کیفیت ضعیف ازدواج توجهی نمی شود و اعتقاد بر این است که زنان با لباس سفید به خانه بخت می روند و با کفن از آنجا خارج می شوند. این تفکر سنتی بیشتر زنان جامعه را تحت فشار قرار می دهد و پایان زندگی را برای آنان تداعی می کند.

مطالعات روان شناختی روی تاثیر زندگی بعد از جدایی چه چیزی را نشان می دهد؟

نتیجه تحقیقات جدیدی که روی تاثیر روانی طلاق در بزرگسالان میانسال صورت گرفته است، نشان می دهد که بزرگسالان مطلقه رضایت کمتری از زندگی خود داشته اند. این تحقیقات روی بیش از 7000 مرد و زن آمریکایی صورت گرفته است که از هر دو به فاصله 10 سال در مورد عوامل متفاوت مانند: سبک زندگی، ویژگی های شخصیتی، مسائل عاطفی، تاریخچه پزشکی و رضایت از زندگی مصاحبه شده است.

بر این اساس کسانی که در طول ده سال ازدواج کرده اند در مقایسه با بزرگسالان مطلقه رضایت بیشتری از زندگی داشته اند. بر اساس این تحقیقات، تفاوت رضایت از زندگی بین مردان مطلقه و متاهل بسیار کمتر از زنان بوده است.

از این رو مشخص شد که سطح رضایت از زندگی بعد از طلاق با کیفیت ازدواج ارتباط مستقیمی دارد. زنانی که ازدواج های ضعیفی را تجربه کرده بودند، بعد از طلاق زندگی بهتری داشتند و با رضایت بیشتری زندگی می کردند. در مقابل زنانی که زندگی متاهلی باکیفیتی را تجربه کرده بودند، بعد از طلاق رضایت خاطر کمتری داشتند.

نتیجه این تحقیقات نشان داد که زنان و مردان متاهل با روابط موفق در مقایسه با افراد مطلقه، از زندگی شادتر و بهتری برخوردار بوده اند. بنابراین طلاق برای تمامی افراد به منزله افسردگی و عملکرد ضعیف در زندگی نیست و این امر تا حدود زیادی به نتیجه ازدواج و کیفیت آن بستگی دارد.

زندگی بعد از طلاق

آیا جلوگیری از افسردگی بعد از طلاق امکان پذیر است؟

زوجین قبل از تصمیم به طلاق و جدایی باید تمامی جوانب را در نظر بگیرند و خود را برای آسیب های عاطفی کوتاه و بلندمدت آماده کنند. این افراد باید به کیفیت واقعی ازدواج نگاه کنند و سر کوچکترین اختلاف نظری تصمیم به جدایی نگیرند. در صورتی که ازدواج با آزار و اذیت کلامی و جسمی همراه باشد، طلاق ممکن است در دراز مدت زندگی این افراد را ارتقا دهد و به بهتر شدن زندگی آنان کمک کند .

با این حال تأثیرات کوتاه مدت استرس و افسردگی برای تمامی افرادی که به جدایی و طلاق می اندیشند، وجود دارد. از این رو تاثیر طلاق روی سلامت روان مردان و زنان باید توسط متخصصین روانشناسی و اعضای خانواده جدی گرفته شود که رضایت از زندگی بعد از طلاق را برای آنان به ارمغان بیاورد.

بر اساس تحقیقات کایل بوراسا و همکارانش طلاق با استرس همراه است، اما میزان رضایت از زندگی بعد از جدایی تا حد زیادی به نوع ازدواج قبلی افراد بستگی دارد. هر چقدر کیفیت زندگی متاهلی پایین تر باشد، طلاق موجب شکوفایی توانایی های افراد و جذب موفقیت در زندگی آنان می شود.

استرس های کوتاه مدت و تنش هایی که در اوایل جدایی افراد را به خود درگیر می کنند با کمک مشاور، خانواده، حمایت دوستان و آشنایان براحتی قابل حل هستند.

برای بازسازی زندگی بعد از طلاق چه راهکارهایی پیشنهاد می شود؟

برای افرادی که مدت طولانی زندگی مشترک را تجربه کرده اند، سخت است که تنهایی به زندگی خود بعد از جدایی ادامه دهند. از این رو در ادامه راهکارهایی را عنوان می کنیم که راحت تر با افسردگی ناشی از طلاق کنار بیایید و مسیر زندگی شاد و ایده آل خود را پیدا کنید.

زندگی بعد از طلاق

به خودتان اجازه غمگین بودن دهید.

ازدواج های از هم پاشیده به بیشتر افراد آسیب های روحی و روانی وارد می کند. از این رو احساس غمگین بودن و ناراحتی در زندگی بعد از طلاق بسیار طبیعی است و نباید جلوی آن را بگیرید. جنیفر فرید یکی از درمانگران ازدواج معتقد است که برهم ریختگی عاطفی در جایی که نظم و روالی وجود دارد، اتفاق می افتاد.

به همین دلیل او می گوید که زمان کوتاهی را به سوگواری و غمگین بودن اختصاص دهید. کم و بیش نیمی از زمانی که در رابطه بودید، طول می کشد که شرایط روحی شما به حالت اولیه برگردد. در این مدت زمان باید ذره ذره غم خود را رها کنید.

از دوستان خود کمک بخواهید.

یکی از توصیه های روانشناسان خانواده این است که رابطه خود را با دوستانتان محکم تر کنید. بدون شک دوست، نزدیکترین کسی است که از صمیم قلب برای بهتر شدن حال شما تلاش می کند.

دوستانتان شما را از انجام کارهای عجولانه و احمقانه مانند برگشت دوباره به رابطه، ارسال هدایا به شریک احساسی سابق و غیره باز می دارند. هنگامی که افراد صدمه می بینند، قادر به تفکر نیستند و احساس آنها بر منطق غلبه می کند. در این صورت دوستان خوب شما را از لبه پرتگاه نجات می دهند.

از پشتیبانی حرفه ای بهره مند شوید.

مشاوران و درمانگران حرفه ای بهترین پشتیبان شما برای ادامه زندگی بعد از طلاق هستند. این افراد با اطلاعات دقیق و حرفه ای خود به شما راهنمایی های ضروری را برای بهبود روند زندگیتان ارائه می دهند. برای فهمیدن اینکه چگونه زندگی جدید خود را شروع کنید، وجود یک درمانگر یا مشاور معنوی بسیار مهم است.

از آنجایی که طلاق پروسه ای سخت است، امکان از دست دادن انگیزه برای داشتن روابط موفق بعدی بسیار مهم است که با وجود مشاوران راحت تر قابل دسترس خواهد بود.

خود را فراموش نکنید.

زمانی که زندگی متاهلی را تجربه می کنید، نقشی متفاوت با دوران مجردی خود دارید. طلاق شما را به زندگی مجردی تان برمی گرداند. از این رو ممکن است دچار سردرگمی شوید و خود را از یاد ببرید. دکتر لیزا پاز یکی از درمانگران خانواده و ازدواج معتقد است که با طلاق واژه «ما» از بین می رود و افراد باید با هویت فردی خود ارتباط برقرار کنند.

این درمانگر می گوید که برای شروع، علایق خود را به عنوان یک فرد تنها یادداشت کنید. نقاط قوت و ویژگی های مهم خود را به یاد آورید و ارزشی که برای خودتان قائل هستید را در ذهن تداعی کنید. در این صورت به بهترین حالت روحی خود نزدیکتر می شود و جذب عشق، ثروت یا موفقیت برای شما راحت تر خواهد شد.

زندگی بعد از طلاق

دوست جدید بیابید.

باید به خاطر داشته باشید که به بن بست رسیدن با یک فرد به معنای تنها شدن نیست و باید دوباره فرد مناسب خود را بیابید. دست از عزلت نشینی بردارید و روابط دوستی محکم تری را بنا کنید. اگر از نظر روحی به دنبال شریک نمی گردید، یافتن دوست های اجتماعی کمک بسیاری به تغییر روحیات شما می کند.

در نتیجه…

زندگی بعد از طلاق برخلاف تصور برخی از افراد ممکن است بسیار لذت بخش و با موفقیت همراه باشد. زیرا کیفیت زندگی متاهلی نشان می دهد که میزان رضایت از طلاق تا چه میزان است. از این رو افرادی که در زندگی متاهلی از نظر کلامی و جسمی آسیب می بینند، طلاق برای آنان راه نجات به زندگی جدید و بهتر است.

با این حال بر اساس نتایج تحقیقات صورت گرفته در این زمینه، فشار روحی و استرس های کوتاه مدت طلاق تا حدود دو سال باقی می ماند. در این مدت خانواده، دوستان، انجام فعالیت های هیجان انگیز، آموزش هنرهای متفاوت و بسیاری از عوامل دیگر به شما کمک خواهند کرد که زندگی موفق تر و بهتری داشته باشید. بنابراین قبل از انجام این کار به تمامی جوانب مثبت و منفی طلاق توجه کنید و شرایط خود را از نظر مالی، روحی و عاطفی تحت بررسی قرار دهید که کمتر متحمل فشارهای روانی طلاق باشید.

 

منبع:

 

 

 

 

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx