حمایتگر بودن در روابط

یک نظر اضافه کنید
15 دقیقه زمان مطالعه

حمایتگر بودن در روابط چگونه است؟ و چگونه می توان آن را به دست آورد؟

انسان ها با ویژگی های ذاتی مختلفی متولد می شوند و ممکن است برخی در یک سری از خصلت ها قوی تر باشند. هر رابطه ای به دو فرد عاقل و بالغ نیاز دارد و می دانیم که رابطه خوب مانند الاکلنگ است و در برخی از مسائل لازم است که توازن را رعایت کنیم. اگر میزان حمایت و پشتیبانی بین زوجین یکسان نباشد، افراد از زیاد بالا ماندن یا پایین ماندن خسته می شوند. حمایتگر بودن در روابط نیز بسیار اهمیت دارد.

حمایتگر بودن در رابطه به این معناست که شما بتوانید شریک خود را پشتیبانی کنید و کم و کاستی های او را جبران نمایید. با ما همراه باشید تا راه هایی که به حمایتگر بودن شما کمک می کند را توضیح دهیم.

حمایتگر بودن در روابط

حمایتگر بودن در روابط چیست؟ و برای به دست آوردن آنچه باید کرد؟

حمایت کردن از شریک زندگیتان در شرایط مختلف بسیار دشوار است، اما اینکه بتوانید حامی یکدیگر باشید بسیار اهمیت دارد. هر رابطه خوبی مستلزم دادن و گرفتن است و به همه چیز به صورت تعاملی پیش میرود، اما باید بدانید که این بده و بستون همیشه به یک صورت و مساوی نیست. گاهی اوقات ۵۰/۵۰ یا مثلا ۳۰/۷۰ و ۶۰/۴۰ خواهد بود.

آنچه که در اینجا بسیار حائز اهمیت است این است که چگونه بتوانید این نقش حمایتگر بودن در روابط را پیاده کنید. تبدیل شدن به یک سیستم پشتیبانی در رابطه برای بسیاری از افراد به صورت تنظیمی است که افراد را برای حمایت از فردی دیگر از تنهایی خارج می کند. شما می توانید از گزینه های مختلف مثل مشاوره نیز استفاده کنید. درک این که حمایت در رابطه چگونه است، بسیار به شما کمک میکند. در ادامه ما به شما راهکارهایی را می گوییم که شما را به آن شخص حمایتگر تبدیل می کند و بدانید که حمایت معجزه می کند.

خوب گوش دهید

انسان ها به عنوان موجودات اجتماعی نیاز دار‎ند دیده و شنیده شوند. گاهی افراد برای سبک کردن خود و خلاص شدن از حس تنهایی و عدم درک توسط دیگران تنها نیاز دارند که شنیده شوند. شنیدن بدون اظهار نظرچالشی بزرگ است، اما واقعا جواب می دهد. سعی کنید برای شریکتان شنونده خوبی باشید. او برای اینکه نسبت به شرایط خود احساس بهتری داشته باشد با شما که مورد اعتماد او هستید، صحبت می کند و لازم است که بدون قضاوت و اظهار نظر به حرف او گوش دهید. در مواقع سخت استفاده از این تکنیک ضروری است که شمابتوانید نقش حمایتی خود را نیز نشان بدهید. اینگونه است که روابط فردی موفق خواهید داشت و حمایتگر بودن در روابط به کار شما می آید.

حمایتگر بودن در روابط

عشق خو را به اشتراک بگذارید

دوستت دارم جمله ای است که میتوانید از آن در شرایط استرس زا استفاده کنید. علاوه بر گفتن این جمله میتوانید با انجام اقداماتی عشق خود را نشان دهید که می تواند از اقدامات کوچک مثل درست کردن قهوه گرفته تا دعوت شریکتان به شام و نیز بردن بچه ها به بیرون و سپردن آن ها به مادر بزرگ هایشان برای اینکه بتوانید با یکدیگر تنها باشید و از بودن در کنار یکدیگر لذت ببرید را شامل می شود. دوستت دارم یک جمله نست بلکه یک مسئولیت است، شما باید نسبت به احساس و عواطف شریکتان مسئول باشید و با گفتن این جمله عشق را در خانه طنین انداز کنید و جذب عشق بیشتر داشته باشید.

بپرسید که چه کاری میتوانید انجام دهید

در زمان وجود استرس و چالش، بسیار مهم است که بدانید چه اقدامی مورد نظر شریکتان است که آن را انجام دهید. از آنجایی که بسیاری از افراد برای گفتن احساسات و انتظارات خود سخت عمل میکنند، بهتر از از قبل از شریکتان بپرسید که دوست دارد در هنگام ناراحتی چه کاری برایش انجام دهید یا از او بپرسید در مواقع گرفتاری چه کمکی می توانید به او کنید. اینها همه سوالاتی ساده هستند ولی در زمان مشکل بسیار راه گشا عمل میکنند.

چون انسان ها با خصوصیتهای مختلف متولد میشوند، ممکن است در انجام کارهای مختلف، متفاوت عمل کنند. برای نمونه ممکن است فردی درهنگام ناراحتی تنهایی را ترجیح بدهد در صورتی که فردی دیگر دلش میخواهد در جمع باشد. با پرسیدن این پرسش ها میتوانید بدانید که شریکتان در مواقع مختلف چه انتظاراتی از شما دارد و در مواقع چالش برانگیز دچار استرس و سردرگمی نشوید.

صرف زمان و توجه برای آن ها

هر فرد در رابطه نیازمند دقت و توجه است تا بدانید برای طرف مقابل خود اهمیت دارد. حمایتگر بودن در روابط نیز از این قاعده مستثنی نیست. حمایتگر بودن مستلزم حضور است. زمانی شما به یک حامی خوب تبدیل می شوید که بتوانید با وجود مشکلات و چالش های مختلف، برای افراد مهم زندگیتان وقت بگذارید. شما باید زمان هایی را به یکدیگر اختصاص دهید که می تواند شامل ارتباط فیزیکی، لمس، تماس چشمی بدون حواسپرتی باشد. سعی کنید قرار ملاقات هایی به صورت منظم برای یکدیگر ایجاد کنید یا یک مکالمه معنی دار داشته باشید. سعی کنید هر روز با وجود درگیری و مشکلات مختلف روی رابطه خود متمرکز باشید و نگذارید مسائل چالش برانگیز ذهن شما را از رابطه دور کند.

با آنها مخالف باشید، اما به حمایت خود ادامه دهید

اگر شما میخواهید حامی شریکتان باشید این بدان معنا نیست که هر تصمیمی که گرفت از آن حمایت کنید و شریکتان نیز توقع داشته باشد که جامی او باشید. در واقع چیزی به عنوان حمایت بیش از حد وجود دارد. شما میتوانید با اعلام مخالفت از شریکتان نیز حمایت کنید و همیشه نباید او را تایید کنید. این شیوه به این معنی است که از روشهای مختلف برای تغییر نظر او اجتناب کنید، با مخالف موافقت کرده و از شریکتان حمایت کنید. برای نمونه اگر شریکتان می خواهد شغل خود را تغییر دهد، اطلاعاتی را در مورد شغل جدید در اختیار او قرار دهید که در کارش موفقیت را به دست آورد هر چند که با این کار او موافق نباشید.

او را تشویق کنید و دنباله  چالش ها و رویاهای او را بگیرید

خواسته های افراد به طور حتم در گذر زمان تغییر می کند و در هر دوره شور و اشتیاق یکسری از کارها وجود دارد. بسیاری معتقدند که روش های جدید را نمی توان به سگ پیر آموزش داد و برای تحقق اهداف خود و شریکشان کوتاهی میکنند. افراد برای رسیدن به هدف های جدید نیاز به کمی حمایت دارند.

اگر شریکتان قصد ادامه تحصیل دارد به او برای اینکار کمک کنیدتا برنامه مطالعاتی منظم داشته باشد یا اگر دوست دارد در حوضه ورزش موفقیت های جدید کسب کند همواره او را تشویق کنید که برنامه غذایی منظم داشته باشد و وزن خود را کم کند. از رویاهای شریکتان حمایت کنید که به هدفی که می خواهند، برسند. از تشویق های بیش از حد خودداری کنید و واقع بین باشید. تشویق بسیار مهم است او را حمایت کنید تا به اهدافش برسد و رویاهای او را زیر پا نگذارید.

حمایتگر بودن در روابط

انجام برخی از کارها

اگر بتوانید در انجام کارها به خود و شریکتان کمک کنید به زندگیتان رنگ و لعاب بیشتری می دهید. حمایت از زندگی روزمره یکی از موارد اصلی حمایت در رابطه است. سعی کنید در انجام کارها به یکدیگر کمک کنید حتی اگر دو نفر شاغل باشید یا اگر یک نفر شاغل است، هنوز دلیلی وجود ندارد که تمام بار تمیزی خانه را به تنهایی به دوش بکشد و نیاز است که شمابه او کمک کنید و در واقع با این کار به رابطه خود کمک می کنید.

قدردانی کنید

قدردانی یکی از مواردی است که به طرق مقابل شور و اشتیاق و دلگرمی برای ادامه مسیرمی دهد. این قدردانی زمانی رنگ بیشتری به خود می گیرد که بتوانید این کار را به اطلاع دیگران نیز برسانید. بهتر است قدردانی خود را به صورت شفاهی اعلام کنید که فرد بداند برای چه اقداماتی سپاسگزار هستید. اگر این تشکر همراه با در آغوش گرفتن و انجام اقدامات دیگر همراه باشد به خودی خود تاثیر آن بیشتر است. حتی با یک کارت پستال میتوانید شکرگزار بودن خود را از داشتن شریک حامی اعلام کنید. از هر روشی که قدردانی خود را ابراز می کنید، باعث می شوید که شریکتان حمایت بیشتری را احساس کند و  حمایتگر بودن در روابط به آرامش هر دو طرف کمک خواهد کرد.

به شریکتان اجازه دهید تا در زندگی خود واقعی باشد

شما باید به عنوان حامی در لحظه های مهم زندگی شریکتان حضور داشته باشید، اما باید به دیگران اجازه دهید که دستاوردها و موفقیت های خود را داشته باشند و شما به عنوان حمایتگر به آنها کمک کنید. درست است که در موفقیت های کاری و شخصی باید تلاش های شما مورد تجلیل قرار بگیرد، اما مواقعی وجود دارند که فرد میخواهد به روش خود جشن بگیرد و از پیش زمینه ها دوری می کند و اجازه می دهد این کار را خودشان انجام دهند. پس برای موفقیت همیشه در دسترس باشید.

از توصیه های ناخواسته خودداری کنید

بسیار پیش آمده است که در مواردی که خودتان تجربه کرده اید و برای شریکتان چالش شده است، بخواهید توصیه ای انجام دهید یا پیشنهاد بدهید. در اینگونه موارد انجام ندادن این کار بسیار چالش برانگیز است و بهتر است که از شریک خود پرسید که آیا نظرات شما را دوست داردیا خیر. نقش حمایتی شما ممکن است باعث شود تا نظرات و خواسته های خود را فراموش کنید و به نیازهای شریکتان توجه داشته باشید و به قول معروف باید توصیه تان را برای خود نگهدارید.

حمایتگر بودن در روابط

به عنوان یک واحد منسجم کار کنید

در یک رابطه که دو نفر حامی باشند، رابطه از کیفیت بالاتری برخوردار است. اگر دو طرف به عنوان یک تیم کار کنند، این کار سبب به وجود آمدن تفاهم و تعادل می شود. این کار باعث می شود که در کل رابطه شما قوی تر شود زیرا همانطور که شما می توانید از شریکتان حمایت کنید، او نیز می تواند برای شما حامی و تکیه گاه باشد. با این کار شما حمایت بیشتری در رابطه خود احساس می کنید.

چرا رابطه حمایتی مهم است؟

هنگامی که شما بخواهید در رابطه نقش حامی داشته باشید لازم است که متوجه باشید که د قیقا همسرتان به چه چیزی نیاز دارد. سطح نیاز افراد با یکدیگر متفاوت است. شما باید در مورد نیازهای ‏شریکتان شفاف باشید تا بتوانید از زمان های سخت عبور کنید، اما سوال اساسی این است که چرا حمایتگر بدن در روابط اهمیت دارد؟

حامی بودن در رابطه به چند دلیل اهمیت دارد اولین آن این است که شما شریک زندگیتان را به عنوان فردی می بینید که می توانید همواره به آن تکیه و اعتماد داشته باشید. اینکه شما شریک زندگی خود را به عنوان یک ستون حمایتی ببینید باعث می شود که سطح استرس در زندگی و روابط فردی افراد کاهش یابد.

هر رابطه ای که استرس فرد را کاهش بدهد این قابلیت را دارد که مدت زمان بیشتری پایدار بماند. اگر شما برای ایفای نقش حمایتی خود نیاز به ابزار و تکنیک دارید، بهتر است از یک مشاور و اهنما کمک بگیرید. شما کم کم با راهنمایی یاد می گیرید که چطور حمایت گر شوید، که البته این کار احتیاج به زمان دارد.

حمایتگر بودن در روابط

کلام آخر

انسان ها به عنوان موجودات اجتماعی نیاز به تعامل دارند و دوست دارند در زندگی کسی مشوق و حامی آن ها باشد به همین دلیل حمایتگر بودن در روابط بسیار حائز اهمیت است. حامی بودن به این معنی است که در مواقع مختلف کم و کاستی های شریکتان را جبران کنید و رو طرف از این نقش حمایتی سود ببرید و استفاده کنید.

منابع:

۱/۵ - (۱ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx