ریسک های پنهانی که انجام می دهیم

کامنت بگذارید
21 دقیقه زمان خواندن

زمانی که صحبت از ریسک می شود، یاد تصمیماتی که مدیران ارشد شرکت های بزرگ می گیرند، می افتیم. اما چیزی که به آن کمتر توجه می کنیم، ریسک های پنهانی است که همه ما در زندگی خود، بدون آن که به آن توجه کنیم، انجام می دهیم.

وقتی یک مدیرعامل تصمیم می گیرد که برای مثال تولید یک کالا را متوقف کند، او قبول می کند که تمام سودی که ممکن بود از فروش آن کالا به دست آورد را از دست بدهد. از طرفی دیگر تمام ضرری که ممکن بود از فروش نرفتن آن کالا به کسب و کارش وارد شود را نیز از دست می دهد.

اگر این موضوع را بخواهیم به تصمیمات خود در زندگی تعمیم دهیم، می توانیم درک بهتری از تاثیرات هر تصمیم بر زندگی ما می گذارد و خطراتی که پس از هم تصمیم ممکن است ما را تهدید کند، داشته باشیم.

چه قبول کنیم و چه نکنیم، ریسک کردن بخش جدایی ناپذیر زندگی ما است. ما بدون این که نیست به این موضوع آگاه باشیم، در تک تک لحظه ها و تصمیمات زندگی خود ریسک می کنیم و احتمال شکست و مشکلات آن تصمیم را قبول می کنیم. این ریسک ها در کدام بخش زندگی ماست؟ در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم.

ریسک های پنهانی

ریسک چیست؟

تصوری که در ذهن اکثر افراد در مورد ریسک وجود دارد، گرفتن تصمیمات بزرگ و سخت مالی و کاری در کسب و کارهای بزرگ است که ممکن است باعث رشد نجومی ارزش شرکت و جذب ثروت یا ورشکستگی کامل آن شود. ریسک را مسئله ای پر از استرس می دانند و سعی می کنند مقدار آن را کاهش دهد.

بدون آن که آگاه باشید همواره در حال قبول کردن ریسک های پنهانی در زندگی خود هستید. این موضوع در تمام تصمیمات شما وجود دارد. در واقع زمانی که شما تصمیمی در زندگی خود می گیرید، برای انتخاب یک موضوع یا اتفاق، تمام مزایا و معایب دیگری که ممکن بود با گرفتن تصمیم دیگری به دست آورید را از دست می دهید. این خود یک تعریف کامل برای ریسک است.

حال یک تعریف بهتری برای ریسک انجام می دهیم. این موضوع بیانگر احتمالی است که از انجام یک عمل مشخص یا عدم انجام آن منجر به زیان و پیامدهای ناخوشایند و ناخواسته شود. تقریبا می توان گفت که تمام اعمالی که انسان ها در زندگی خود انجام می دهند، دارای درجاتی از ریسک هستند.

در این نقطه متوجه منظور حضور ریسک های پنهانی در زندگی خودمان می شویم. چرا که حتی اگر بخواهیم هیچ کاری انجام ندهیم، باز هم ریسکی وجود داشته و از آن نمی توان فرار کرد. حال برخی از اعمال و تصمیمات ما ریسک بیشتری را داشته و توجه ما را بیشتر به خود جلب می کند.

ریسک های پنهانی

مدیرعاملان چگونه ریسک می کنند؟

چیزی که در کسب و کارهای کاملا قبول شده ریسک های آشکار و ریسک های پنهانی است که برای هر تصمیم وجود دارد. در واقع تعریف ریسک بسیار گسترده تر از آن است که ما می دانیم یا پیش تر بیان کردیم.

یک کارآفرین یا صاحب کسب و کار قبل از هر تصمیمی که می خواهد برای آینده کار خود بگیرد، به طور کامل تمام جوانب آن را می سنجد. سپس با در نظر گرفتن این موارد تصمیم می گیرد که در نهایت بهینه ترین تصمیم کدام است.

در واقع یک مدیر توانمند ریسک های بسیار بزرگی را برای کار خود قبول نمی کند. بلکه قبل از هر تصمیم تمام جوانب کار را سنجیده، تصمیمات ممکن را با یکدیگر مقایسه کرده و در نهایت تمام مزایا و معایبی که یک تصمیم می تواند برای کسب و کارش به همراه داشته باشد را مدیریت می کند.

البته گرفتن تصمیمات بزرگ به این سادگی نیست که بتوان تنها چند گزینه را بررسی و در نهایت یکی از آن ها را انتخاب کرد. هر تصمیمی ممکن است آن طور که پیش بینی شده پیش نرود؛ اینجاست که پای ریسک کردن به میان می آید.

مدیریت شرکت و داده های مورد بررسی کار بسیار پیچیده و پرخطری است. چرا که بسیاری از مسائل وجود دارند که ممکن است از دید مدیرعامل دور بماند و نتواند به خوبی آن را پیش بینی کند. گرفتن این قبیل تصمیمات کار بسیار پیچیده ای بوده و مستلزم بررسی های فراوان آن تصمیم در سطوح مختلف است.

اگر از ریسک می ترسی، بایستی بمیری

البته قصد تهدید نداریم، تنها می خواستیم ارتباط عمیق ریسک با تک تک اعمالمان را بیان کنیم. پیش تر نیز گفتیم که ریسک کردن بخش جدایی ناپذیر زندگی ماست و نمی توان از آن فرار کرد. بهتر است این موضوع را جدی گرفته و همواره برای آن برنامه ریزی کنید.

زمانی که تصمیم به انتخاب یک شغل می گیرید، این انتخاب شما ریسک های پنهانی فراوانی را در بر دارد. منظور ما تمام خطراتی است که ممکن است سلامتی و زندگی شما را هنگام کار در محل کار تهدید کند. همچنین ممکن است روزی با کارفرمای خود به مشکل خورده و دیگر نتوانید کار خود را ادامه دهید.

مثالی که در مورد انتخاب شغل زدیم، یکی از مثال هایی بود که بسیار گویا و واضع می توانست مفهوم حضور ریسک را در تمام ابعاد زندگی نشان دهد. اما بهتر است بدانید که ریسک کردن تنها به مسائل مالی یا شغل شما مربوط نمی شود.

 هر تصمیمی که می گیرید، یک سری خطرات در انتظار شما خواهد بود. این خطرات می تواند بسیار ساده و پیش پا افتاده یا بسیار بزرگ و مهم باشد. این شما هستید که باید ریسک ها را بشناسید و برای آن برنامه ریزی کنید.

ریسک های پنهانی

اگر تصمیم بگیرید که هیچ کاری در زندگی خود نکنید، باز هم در معرض برخی خطرات هستید که جان و مال و موقعیت زندگی شما را تهدید می کند. راه فراری از ریسک نیست. آن را بپذیرید و زندگی با آن را بیاموزید. در ادامه سعی کنید که در برابر آن هوشمندانه عمل کنید.

آیا عدم اقدام هم ریسک دارد؟

پاسخ این سوال نیز قطعا بله است. چیزی که در درون خود ریسک دارد، تصمیم گرفتن و انتخاب است، تفاوتی میان انتخاب انجام یک عمل یا عدم اقدام برای کاری وجود ندارد. به هر حال با تصمیم گرفتن و انتخاب آن بایستی ریسک های پنهانی آن را نیز شناخته و بپذیریم.

بسیاری از خطراتی که مدیران با آن مواجه می شوند در عدم اقدام است. این عدم اقدام می تواند شامل موارد بسیار کوچک یا بسیار گسترده و عظیم باشد. عدم سرمایه گذاری به موقع در بخش جدید، عدم استفاده از ابتکار و نوآوری در محصولات و خدمات سازمان و در نهایت عدم سرمایه گذاری در محصولات یا خدمات جدید بسیار خطرناک است.

نه گفتن به هرگونه تغییر که به سازمان پیشنهاد می شود و باقی ماندن در جایی که اکنون سازمان در آن است، به نظر راهی برای صرفه جویی در هزینه ها و اجتناب از افزایش کار کارکنان است. اما چیزی که بایستی مورد توجه واقع شود آن است که نمی توان همواره اوضاع را تحت کنترل قرار داد و احساس امنیت کرد.

رد کردن هر تغییری که از سمت کارکنان به شما پیشنهاد می شود یا خودتان احساس می کنید که لازم است، فرصت پیشرفت در فروش و مسائل مالی را از سازمانتان گرفته و می تواند مشکلات فراوانی را برایتان به همراه داشته باشد.

هر سازمان زمانی رشد می کند که از جایی که اکنون در آن قرار دارد به سمت اهداف بزرگ تر و گرفتن تصمیمات جدید حرکت کند. احساس امنیت و کنترل کامل بر شرایط هیچ گاه وجود نداشته و نمی توان به آن رسید. پس برای پیشرفت سازمان بایستی ریسک پذیر بود و ناپایداری شرایط را قبول کرد.

عدم پذیرش ریسک  در کسب و کار، شما را به سادگی حذف می کند

چیزی که به اندازه ورود به بازار اهمیت دارد، باقی ماندن در آن است. شاید به مقدار فروش خود، خوش قولی در پرداخت حقوق کارمندان و پرداخت تمام بدهی های خود افتخار کنید، که البته حق دارید؛ اما این امر برای کسب و کار شما کافی نیست.

زمانی که برند خود را میان مردم محبوب می کنید یا به فروش مطلوب می رسید، دقیقا همان نقطه ای است که بایستی تلاش خود را چندین برابر افزایش دهید. حفظ موفقیتی که طی یک سال و با تلاش شبانه روزی به دست آوردید، از کسب آن مهم تر است.

ریسک های پنهانی

مشکلی که باعث می شود برخی کارآفرینان نتوانند موفقیتی که به دست آورده را تثبیت کرده یا در بازاری که یک بار فتح کرده اند باقی بمانند، عدم ریسک پذیری است. کسب و کار همواره با یک قانون پیش نرفته و نیازمند پذیرش تغییر و ریسک های پنهانی آن است.

اگر یک بار توانستید تمام اهداف سازمانی خود را محقق کنید، چرا برای اهداف والاتر تلاش نکنید؟ اگر ایده ای به ذهن خود یا شرکا می رسد، پذیرای آن باشید. ابتدا تمام جوانب آن را پذیرفته و در نهایت با در نظر گرفتن تمام مزایا و معایب و همچنین ریسک های آن تصمیم، برای پیشرفت سازمان خود تلاش کنید.

اگر می خواهید در تجارت موفق شوید، باید بتوانید شکست ها و اشتباهات را نیز مدیریت کنید. توانایی شما در مدیریت اینجاست که سنجیده می شود. این موارد شامل معاملات و قراردادهای اشتباهی است که خود یا کارکنان آن را اتخاد می کنید. یا حتی کوچک ترین اشتباهات که در صحبت یا تماس با مشتری خود به وجود می آید.

اگر ریسک پذیر نیستید، فکر پیشرفت را از ذهن خود بیرون بیاندازید

دنیای کارآفرینی و مدیریت پر از ریسک های پنهانی است که شاید به سادگی نتوانید آن را شناسایی کنید. زمانی که پا در این دنیا می گذارید ثبات را فراموش کنید و برای پذیرفتن ریسک هر قدمی که در این راه برمی دارید، آماده باشید.

دنیای تجارت دنیای تکیه بر قوائد از پیش تعیین شده نیست. هر لحظه ممکن است قوانین بازی تغییر کرده و کسب و کار شما حذف شود. یا ممکن است تغییر قوانین به نفع شما شده و یک شبه بتوانید راه صد ساله پیشرفت را طی کنید.

هیچ تضمینی برای آینده کسب و کار وجود نداشته و این خود بزرگ ترین ریسک در ورود به این عرصه است. قبل از هر تصمیم بدانید که تضمینی برای مزایا و ریسک هایی که در آن در نظر گرفته اید نیست و ممکن است اوضاع از آنچه پیش بینی کردید بدتر یا حتی بهتر پیش برود.

البته اگر به اندازه کافی بازار را بشناسید و با تغییراتی که قبلا در آن پیش آمده آشنایی کافی داشته باشید، می توانید این تغییرات را تا حدودی پیش بینی کنید. در این راه می توانید از افراد باتجربه در حیطه کاری خود برای پیش بینی تغییرات کمک بگیرید.

در کنار ریسک پذیری، کسب دانش نسبت به حیطه کاریتان می تواند بسیار مفید واقع شود. بازار را بشناسید و سعی کنید رفتارهای آن را حدس بزنید. این کار هر چند ممکن است دقیق نباشد، اما به شما کمک می کند برای ریسک های پنهانی که در حالت عادی و بدون دانش قادر به درکشان نبودید، آماده شوید و برای رویایی با آن برنامه مناسبی در نظر داشته باشید.

در آغاز هر کسب و کار چه ریسکی وجود دارد؟

آغاز هر کاری بسیار پرریسک است. حال فرض کنید که بخواهید یک کسب و کار را بیاندازید. حجم ریسک چند برابر خواهد شد. آیا به دلیل پرریسک بودن باید آن را رها کرد؟ قطعا اگر مدیران شرکت های بزرگ از جمله اپل، گوگل و مایکروسافت این سوال را با بله پاسخ می دادند، دیگر چنین پیشرفتی را در تکنولوژی مشاهده نمی کردیم.

آن ها با تمام خطرات و موانعی که در سر راهشان وجود داشت جنگیدند و در آخر تصمیم گرفتند کاری که دوست داشتند و به نظرشان مفید بود را انجام دهند. در نهایت توانستند با کنار زدن این موانع و رویارویی با خطرات موجود موفقیتی که امروز زندگی همه ما را تحت تاثیر قرار داده را به دست آورند.

البته تنها مقاومت در برابر مشکلات به افراد در کسب موفقیت کمک نکرد، بلکه آن ها در این مسیر هوشمندانه عمل کردند. در ابتدا خوب به ریسک های پنهانی تسلط پیدا کرده و برای آن برنامه ریزی کردند.

برای مقابله با ریسک های پنهانی را بشناسید

حال که پذیرفتید ریسک های پنهانی و آن هایی که به آن آگاهید بخش جدایی ناپذیر زندگی شماست، بهتر است برای رویارویی با آن آماده شوید. این آمادگی مهم ترین نکته در گرفتن تصمیم مناسب و در نهایت کسب موفقیت مطلوب پس از تصمیم است.

اگر شما ندانید که چه خطراتی شما را تهدید می کند، چگونه می توانید برای آن برنامه ریزی کنید؟ اگر تصمیمات کوچک در زندگی خود می گیرید، این کار زمان زیادی از شما نمی گیرد و به سادگی می توانید خطرات و تهدید ناشی از تصمیمات خود را بشناسید.

اما اگر تصمیمی که می خواهید بگیرید ابعاد مختلف زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده و در واقع تصمیم بزرگی است، کمی تعلل کنید و به آن خوب فکر کنید. زمانی که پیش از گرفتن تصمیم برای بررسی ریسک های پنهانی آن می گذارید بسیار باارزش است.

ریسک های پنهانی

چیزی که باعث شده شما یک انتخاب را انجام دهید، قطعا ویژگی ها و تاثیرات مثبتی است که بر زندگی شما خواهد گذاشت و شما را امیدوار می کند که آن تصمیم را بگیرید. اما واقع بین باشید. هیچ چیزی در این دنیا وجود ندارد که تماما مثبت و پر از سود باشد.

نیمه تاریک تصمیم خود را بشناسید، درک کنید و از ناامیدی ناشی از این بررسی نترسید. تحلیل و آگاهی نسبت به این موضوع به شما کمک می کند که تهدیداتی که هر تصمیم با خود به همراه دارد را با یکدیگر بررسی کرده و بتوانید تصمیمی را اتخاذ کنید که کمترین ریسک را دارد. کسی می تواند تصمیم هوشمندانه بگیرد که به خوبی نسبت به مزایا و معایب هر تصمیم آگاه باشد.

شناخت ریسک های پنهانی چه کمکی به ما می کند؟

در نهایت چیزی که بسیار حائز اهمیت است، مشکلاتی است که ممکن است با آن روبرو شوید. بررسی ریسک های پنهانی این امکان را به شما می دهد که بدانید دقیقا چه مشکلی در انتظار شماست. مزایای هر تصمیم همواره مورد توجه است، اما زمانی که به معایب و ریسک ها توجه کنید در زندگی جلو می افتید.

پس از آن که توانستید شناخت کافی نسبت به خطرات و ریسک ها داشته باشید، اطلاعات بسیار باارزشی را از آینده در دست دارید. در این مرحله نوبت به برنامه ریزی مناسب پس از اتخاذ تصمیم می رسد. برای تمام خطرات برنامه مناسبی داشته باشید.

البته در این راه وسواس به خرج ندهید؛ چرا که اگر زیاد در معایب هر انتخاب خود غرق شوید، شما را اصل ماجرا یعنی گرفتن تصمیم بهینه دور می کند و برای شما استرس و نگرانی فراوان را به همراه خواهد داشت.

برای گرفتن بهترین و مناسب ترین تصمیم، در کنار کسب اطلاعات و تجزیه و تحلیل اطلاعاتی که به دست آورده اید، سعی کنید واقع بین باشید. شاید دلتان بخواهد گزینه ای را انتخاب کنید که در اصل برای شما ضررهای فراوانی را به همراه خواهد داشت. نگذارید احساسات، قدرت تفکر و تحلیل صحیح را از شما بگیرد.

نتیجه نهایی 

در این مقاله سعی شد که ریسک و ارتباط قوی آن با دنیای کسب و کار مورد بررسی قرار بگیرد. همچنین ریسک های پنهانی که در حالت عادی به آن توجه نمی کنید نیز تا حدودی بیان شد. سعی کنید به آنچه در این مقاله گفته شد فکر کنید و آن را در سازمان یا شغل خود پیاده کنید.

مفهوم ریسک با دنیای تجارت در ارتباط تناتنگی می باشد، به همین دلیل است که در این مقاله ریسک را در دنیای تجارت بیشتر از زندگی عادی بررسی کردیم و این به آن معنا نیست که در زندگی شما ریسکی وجود ندارد.

سعی کنید مفاهیم ذکر شده درمورد ریسک را با زندگی خود و مثال های کوچک تری که با آن مواجه می شوید مقایسه کرده و آن را به کار بگیرید. اگر بتوانید ریسک را به خوبی در تک تک ابعاد زندگی خود مدیریت و بررسی کنید، مشکلات کمتری در انتظار شما خواهد بود.

موفقیت شما در هر عرصه ای در گرو مدیریت و شناختی است که نسبت به ریسک موجود در آن عرصه خواهید داشت. خونسردی خود را حفظ کرده و برای کسب موفقیت مطلوبتان شرایط را در کنترل خود قرار دهید. البته دقت داشته باشید که این موضوع جزئی از حدسیات است و نمی توان 100% به آن متکی بود.

 

The Biggest Hidden Risk You’re Taking MSP Success Magazine

5/5 - (2 امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx