اهمیت برنامه ریزی در زندگی

کامنت بگذارید
13 دقیقه زمان خواندن

نقش و اهمیت برنامه ریزی در زندگی چیست؟

اهمیت برنامه ریزی در زندگی همواره در جنبه های مختلف زندگی، خود را نشان داده است. نمی توان این موضوع را در چند جمله خلاصه کرد و نیاز به توضیح و تفسیر زیادی دارد. این مقاله به همین موضوع پرداخته است. اگر دوست دارید به جمع افرادی بپیوندید که با برنامه ریزی در زندگی پیش می روند و به موفقیت می رسند تا انتهای این مقاله را مطالعه کنید.

تعریف و توصیف برنامه ریزی در زندگی

مجموعه مشخص کردن هدف، گسترش استراتژی، برنامه ریزی و ترسیم وظیفه برنامه ریزی نام می گیرد تا به اهداف مشخصی دست پیدا کرد. در مورد چگونگی اجرای کار پیش از آغاز آن باید به طور دقیق تصمیم گیری شود.

بعد از ایجاد شدن رویا، نیاز، خواسته و ایده در زندگی، برنامه ریزی آغاز خواهد شد. برنامه ریزی در تمام جنبه های زندگی از اهمیت زیادی برخوردار است. این مقاله به دلیل اهمیت برنامه ریزی در زندگی اشاره دارد و محتوای آن، تعریف برنامه ریزی و علت مهم بودن آن را در بر می گیرد.

فرض کنید هدف شما تاسیس فروشگاه خواروبار فروشی باشد؛ شاید در ظاهر ساده به نظر برسد، اما اگر دقیق تر آن را تجزیه و تحلیل کنید متوجه خواهید شد که نیازمند کارهای کوچک و بزرگ فراوانی است. تهیه فهرست، تهیه موارد اصلی، ایجاد کیف پول، روشن کردن ماشین، رفتن به سوی انبار، یافتن مواد غذایی مورد نظر و فراهم کردن آنها و در نهایت خرید و انتقال به فروشگاه خودتان همگی از مواردی هستند که برای ایجاد این فروشگاه الزامی هستند.

آغاز فرآیند برنامه ریزی به طور معمول با یک هدف است. در هنگام دنبال کردن یک برنامه، شخص امکان مشاهده میزان پیشرفت خود در پروژه ها و همچنین فاصله خود از مقصد را دارد.

اهمیت برنامه ریزی در زندگی

نقش و اهمیت برنامه ریزی در زندگی

دلیل اهمیت برنامه ریزی در زندگی چیست؟

1) برای تمرکز بر هدف ها در شرایطی که موقعیت پیرامون پیوسته در حال تغییر است، برنامه ریزی اهمیت دارد.

2) برنامه ریزی مناسب قابلیت تبدیل به واقعیت را با استفاده از ایده ای کوچک امکان پذیر است.

3) در صورتی که برنامه ای برای اجرای ایده وجود نداشته باشد ایده تنها یک موج مغزی به شمار می آید.

4) سرعت، رقابت، جهت گیری، اعتماد به نفس و انعطاف پذیری از طریق برنامه ریزی ایجاد می شود تا رویاها تحقق پیدا کنند.

5) برنامه ریزی می تواند به هدایت به سمت استاندارد زندگی کمک کند. برای مثال ممکن است نیازمند پول به صورت فوری باشید. باید چه کرد؟ دلیل پس انداز پول توسط مردم همین است تا حرکت آنها به سوی آینده مطمئن باشد. پس برنامه ریزی برای زندگی اهمیت دارد.

برنامه خوب نیازمند شرایط و موقعیت های اولیه ای است که عبارتند از: مدیریت زمان، بازه زمانی، فعالیت های روزانه، اقدامات هفتگی و ماهانه، کارهای مورد نیاز بعد از سود و ضرر و دیگر موارد.

این نکته قابل توجه است که احتمال شکست هر طرحی وجود دارد و هر فردی ممکن است در برنامه ریزی با شکست مواجه شود. به همین دلیل است که برنامه ریزی را نمی توان تضمینی برای موفقیت به شمار آورد، اما می تواند تمرکز بر هدف را افزایش دهد و کاهش فشار روزانه از مغز را نیز به همراه داشته باشد.

اهمیت برنامه ریزی در زندگی

دلیل اهمیت برنامه ریزی در زندگی

 

اهمیت برنامه ریزی در زندگی چگونه است؟

یکی از راه های قوی و موثر برای دست یابی به موارد دلخواه این است که در زندگی، برنامه ریزی داشت.

به این موضوعات فکر کنید، در صورتی که

قصد سفر دارید، برنامه ریزی برای سفر را در ابتدا انجام می دهید.

اگر تصمیم به ازدواج گرفته اید، برنامه ریزی برای عروسی را در اولویت قرار می دهید.

اگر قصد برگزاری یک مهمانی را دارید، برنامه ریزی انجام می دهید.

اگر تمایل به کسب پول بیشتر دارید، برنامه ریزی را فراموش نمی کنید.

دوست دارید خوشحالی و شادی به دست آورید، برنامه ریزی انجام می دهید.

شما مایل به حفظ سلامتی خود هستید، برای آن برنامه ریزی می کنید.

قصد کاهش وزن دارید، در این راستا برنامه چند فعالیت را تنظیم می کنید.

شما قصد مسافرت به نقاط مختلف را دارید، بدون شک برای آن برنامه ریزی خواهید کرد.

شما دوست دارید از رابطه شادی برخوردار باشید، باید برنامه ریزی داشته باشید.

بدون برنامه ریزی قبلی، انجام هیچ کدام از موارد فوق امکان پذیر نخواهد بود. در واقع تفاوتی ندارد که به دنبال موفقیت، شادی، رشد فردی و آرامش باشید، در هر صورت باید برنامه ریزی داشته باشید. این در حالی است که اکثر افراد برنامه ریزی را وارد زندگی خود نمی کنند و پس از دست نیافتن به چیزهایی که خواستار آن هستند با دلسردی و ناامیدی روبرو می شوند.

اهمیت برنامه ریزی در زندگی

اهمیت برنامه ریزی در زندگی و دست یابی به اهداف

اهمیت برنامه ریزی در زندگی چگونه نمایان خواهد شد؟

برنامه ریزی می تواند در ابعاد کوچک و بزرگ زندگی نمایان شود و این موارد را در بر بگیرد. مواردی مانند:

1) زودتر بیدار شدن در صبح ها

2) تلاش در راستای حذف عادت های نادرست

3) افزایش صمیمیت بین فرد و اعضای خانواده

4) خوب بودن

5) راه اندازی کسب و کار

6) کاهش وزن

7) دست یابی به شغل بهتر

از قدرت برنامه ریزی برای همه فعالیت ها باید استفاده کرد. صبح زود بیدار شدن، ایجاد وبلاگ، کاهش وزن، تناسب اندام، افزایش هوشیاری، افزایش مطالعه کتاب، بیشتر کردن شادی و موارد مشابه همگی نیاز به برنامه ریزی دارند. این موارد بدون برنامه ریزی امکان پذیر نخواهند بود. در صورت انجام این موارد نیز با اختلال مواجه خواهند شد. به عبارت بهتر می توان گفت که اگر شناسایی و برنامه ریزی هدف به طور دقیق اتفاق نیفتد، دست یابی به هدف مورد نظر رخ نخواهد داد.

 اهمیت برنامه ریزی در زندگی و مراحل آن

  • گام اول در راستای برنامه ریزی، واضح تعریف کردن اهداف است. به عبارت بهتر افراد باید بتوانند هدف خود را به وضوح تشریح کنند. بهتر است چند دقیقه زمان صرف کرد و اهداف را نوشت که بسیار اثر مفیدی دارد.

اهمیت برنامه ریزی در زندگیاهمیت برنامه ریزی در زندگی و مراحل آن

2) بعد از مشخص کردن هدف به صورت واضح، باید به فکر کردن درباره وظایف را آغاز کرد. برای فعالیت ها باید شروع به برنامه ریزی کنید، فعالیت های لازم در جهت اهداف خود را به ترتیب مرور کنید؛ همچنین سعی کنید که زمان اجرای آن را تخمین بزنید.

3) در این مرحله باید نقش هایی را که باید در راستای تحقق اهداف خود عهده دار شوید را تعیین کنید. علاوه بر آن نقش های دیگر افراد را هم در همین زمینه مشخص کنید. اهمیت چنین کاری این است که از سردرگمی جلوگیری می کند.

4) بعد از مشخص شدن اهداف، وظایف لازم و افراد کلیدی و موثر بر آن، زمان آن فرا می رسد که برنامه ریزی را شروع کنید. حین برنامه ریزی از اهمیت برنامه هفتگی و برنامه روزمره نیز فراموش نشود. برنامه هفتگی در جهت موفقیت هر پروژه ای حائز اهمیت است. برنامه ریزی به صورت روزانه سبب خواهد شد که پیگیری پیشرفت را به طور مرتب انجام دهید و طبق برنامه ریزی بودن خود را مشخص کنید.

5) از زمان آغاز هر کاری، باید به ارزیابی نحوه عملکرد خود به طور پیوسته و مستمر بپردازید. در این صورت متوجه خواهید شد که مسیرتان تا چه اندازه صحیح است و یا آیا برنامه نیازمند تنظیم مجدد است. در همین مرحله است که اهمیت برنامه ریزی روزانه خود را نشان خواهد داد.

6) در هنگام اتمام هر کاری و موفق شدن در آن، می توان به مرور روند برنامه ریزی خود بپردازید تا میزان موفقیت خود را بسنجید. با این کار می توانید مشخص کنید که آیا دست یابی به برنامه ریزی بهینه برای شما رخ داده است یا خیر.

7) در زندگی متوجه خواهید شد که فایده و اهمیت برنامه ریزی چیست. به کمک برنامه ریزی، دنبال کردن و پیگیری پیشرفت امکان پذیر است تا در مسیر موفقیت قرار گرفت و به هدف خود دست پیدا کرد.

اهمیت برنامه ریزی در زندگی

مزایا و اهمیت برنامه ریزی در زندگی

مزایای برنامه ریزی

1) برنامه ریزی در زندگی، امکان کنترل کردن را به شما می دهد. در این صورت، همه چیز را به شانس واگذار خواهید کرد و در حالت بدتر به دیگران مجوز خواهید داد برای شما تصمیم گیری کنند.

2) ایجاد یک برنامه موجب می شود روی اولویت ها تمرکز کنید و آنها را به صورت کامل شناسایی کنید. در واقع برنامه ریزی به این موارد کمک می کند. همه افراد در زندگی با اولویت ها و مسئولیت ها مواجه هستند.

3) برنامه ریزی می تواند کمک کند که رویاهای شما به تحقق نزدیک شوند. به عبارت بهتر با قرارگیری یک برنامه واقع بینانه در برنامه روزمره، به این نکته پی خواهید برد که رویاهای شما تا چه اندازه قابل دست یابی هستند. این مورد به شما کمک خواهد کرد که رویاهایی که امکان تحقق آنها برای شما وجود دارد را شناسایی کنید. شاید شگفت زده شوید که رویاهای شما فاصله اندکی با شما دارند.

4) هدف داشتن به شما احساس شادی بیشتر به شما خواهد داد. برنامه ریزی قابلیت این را دارد که به شما کمک کند هدف خود را مشخص کنید. زمانی که برنامه ریزی شما در حالت اجرا قرار گرفت و در واقع اجرای آن آغاز شد، هدف مند زندگی کردن شما نیز آغاز خواهد شد.

5) برنامه ریزی می تواند توانایی گفتن ” نه” را در مورد چیزهایی که برای شما اهمیتی ندارند تقویت می کند. به عبارت بهتر اگر هر برنامه و فرصتی در حال حاضر با برنامه شما همخوانی و همسویی ندارد و هم اکنون ارزش ندارد که برای آن وقت و انرژی صرف کنید می توانید بدون تردید آن را رد کرد و در واقع به آن “نه” گفت.

اهمیت برنامه ریزی در زندگی

موفقیت و اهمیت برنامه ریزی در زندگی

6) زندگی همراه با برنامه ریزی، قابلیت ایجاد احساس آرامش را در وجود شما دارد. در این حالت نگرانی درباره صحیح بودن تصمیمات دیگر لازم نخواهد بود.

7) برخورداری از یک برنامه ریزی سبب بیشتر شدن احساس قدرت در شما خواهد شد. در این صورت می توانید مطابق میل خود زندگی کنید. ابزارهای مورد نیاز برای زندگی بر اساس میل و علاقه نیز به کمک برنامه ریزی در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

8) در نهایت اگر دارای یک برنامه ریزی باشید با رسیدن به پایان، پشیمان نخواهید شد. به دلیل تلاش برای رسیدن به اهداف بر اساس برنامه ریزی تا زمانی که پایبندی به برنامه خود را دارید اطمینان خواهید داشت که به گذشته توجه نخواهید کرد. پس اهمیت برنامه ریزی در زندگی را نادیده نگیرید.

 

منبع :

https://medium.com/@anumahmer21

 

3.8/5 - (9 امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx