آیا شما هم در زندگی و شغل تان به اهداف بزرگ و گاهی دست نیافتنی فكر می كنید و مدام برای رسیدن به این اهداف به سختی كار و تلاش می كنید؟ آیا شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید كه حتی روز های تعطیل هفته هم به سختی كار می كنید و به موفقیت های تان قانع نیستید؟ اگر شما هم این ویژگی ها را دارید باید به شما بگویم كه شما هم یک انسان بلند پرواز هستید. ولی خوب است مزایای بلند پروازی را هم بدانید
بلند پروازی
بلند پروازی یكی از ویژگی های شخصیتی است كه در كنار معایب خود مزیت هایی هم به دنبال دارد. افراد بلند پرواز به شكل نامحدود و غیر قابل كنترلی شیفته و تشنه موفقیت و رسیدن به قله های بلند پیشرفت در زندگی شخصی و اجتماعی خود هستند. آنها خیلی وقت ها به دستاوردها و موفقیت های كنونی خود رضایت نمی دهند و از موفقیت های كوچک خوشحال نمی شوند. در كنار تمام معایب و جنبه های منفی بلند پروازی، مزایای بلند پروازی بسیار زیادند.
افراد بلند پرواز افراد هدفمند و دقیقی هستند. برای زندگی شان برنامه ریزی و شوق و امید دارند. این افراد در صورت قرار گرفتن در مسیر درست موفقیت می توانند به دستاوردهای بزرگی برسند كه هم زندگی خود، اطرافیان و حتی زندگی افراد جامعه را بهبود ببخشند. وجود افراد بلند پرواز لازمه پیشرفت یک جامعه است.
مزایای بلند پروازی :
برخی مزیت ها و جنبه های مثبتی كه بلند پروازی با خود به همراه دارد عبارتند از:
-
خود تنظیمی شدید
مطالعه ای در سال 2016 در مجله Process Management درباره شخصیت افراد بلند پرواز منتشر شد كه یافته هایی از روان و افكار این افراد و همچنین شیوه های برقراری آنها با دیگران را كه نشانگر عادت های بخصوص آنهاست را آشكار می كند.
انگیزه موجود در درون افراد بلند پرواز وجه تمایز آنها با دیگر افراد جامعه است. البته مزیت دیگری كه در اینگونه افراد وجود دارد و می توان به آن امتیاز بالایی داد، بخشی از شخصیت آنها با عنوان خود تنظیمی است.
به این معنی كه، بلند پروازی در اینگونه افراد باعث می شود كه توانایی خطر كردن در كارها بعد از محاسبات دقیق همه چیز داشته باشند، علاقمند به انجام كارها و برنامه ریزی در لحظات آخر باشند ، و قابلیت سنجیدن احساسات و كنترل آنها و آرام كردن خودشان در موقعیت ها اضطراب آور داشته باشند. با این حال، افرادی كه این مطالعه را انجام دادند، منظورشان را از خود تنظیمی به معنی افرادی كه به خوبی بازی نمی كنند، هم تعبیر كردند. یعنی این افراد دقت خوبی در تنظیم برنامه های خود با نیازهای سایرین ندارند و بیشتر خودمحور هستند.
-
جذب افراد بلند پرواز
بلند پروازی در روحیات شخصی باعث می شود كه افراد بلند پرواز را به سمت خود جذب كنیم چون آنها هم شبیه ما هستند و با سبک ما زندگی می كنند. افراد بلند پرواز پیرامون خودشان را پر از افرادی شبیه به خود می كنند تا آنها را بیشتر به سمت اهداف و رویای هایشان هل دهند و موفقیت ها و شكست های شان را درک كنند. یكی از عادت های افراد بلند پرواز این است كه همیشه اطراف شان را برای افراد بلند پرواز دیگر خالی می كنند.
آنها به طور ناخود آگاه و یا خودآگاه به سمت افرادی شبیه به خود جذب می شوند چون هم اشتیاق بلند پروزای در خود را با دیدن افرادی شبیه به خود تقویت می كنند و هم یك شبكه و گروه حمایتی برای خود می سازند.
-
وقت شناسی
از مزایای بلند پروازی این است که تاثیر زیادی روی وقت شناسی و درک درست از زمان و ارزش آن دارد. به طوری كه كمتر فرد بلند پروازی را می توانید پیدا كنید كه در كارهای خود تاخیر داشته باشد. طی مطالعه ای كه در سال 2001 از گروهی از افراد بلند پرواز و با انگیزه به عمل آمد از آنها خواسته شد كه بدون استفاده از ساعت مچی و یا ساعت دیواری تخمین بزنند كه یک دقیقه چه مدتی طول می كشد. نتیجه به عمل آمده نشان داد كه افراد بلند پرواز به طور میانگین مدت زمان 58 ثانیه را حدس زدند در حالی كه افراد با انگیزه و آرام تر زمان 77 ثانیه را به طور میانگین تخمین زدند. این نتایج نشان دهنده میزان دقت بالاتر افراد بلند پرواز نسبت به گروه دیگر است كه تنها با میانگین اختلاف 2 ثانیه ای توانستند مدت زمان یک دقیقه را نسبتا دقیق محاسبه كنند.
این درك از زمان دقیق در افراد بلند پرواز نشانه ارزیابی درست و دقیق آنها از زمان و در نتیجه تاخیر كمتر آنها در انجام كارها است.
-
بلند شدن بعد از شكست
از دیگ مزایای بلند پروازی این است كه به شما كمک می كند شكست های زندگی را زودتر پشت سر بگذارید. مشاهدات و بررسی های یكی از مربی های مدیریت به نام JD Meier كه درباره ویژگی های شخصیتی افراد بلند پراز مقالاتی نوشته است، حاكی از این است كه افراد بلند پرواز رفتار ها و عادت های متفاوت تری نسبت به سایر افراد در مقابله با شكست های شان دارند. رفتارهای آنها نشان می دهد كه در مواجه با موانع و شكست های زندگی به جای دلسرد شدن و در جا زدن، قادر به ایستادگی، حركت به جلو و سازگار شدن با شرایط پیش آمده هستند. آنها از شكست های خود درس می گیرند. این مزیت بلند پروازی به عنوان استقامت و پایداری شناخته می شود كه نشان دهنده ظرفیت روحی فرد برای برگشتن به روال زندگی پس از شكست خوردن و انعطاف پذیری بالا آنها در سازگاری با شرایط زندگی است. یك عادت روانشناختی فرد بلند پرواز در مواجه با شكست و زمین خوردن این است كه بلند شود، خاك تنش را بتكاند و به مسیر خود ادامه دهد.
این یكی از رمزهای بزرگ موفقیت است. به همین دلیل است كه بلند پروازی به شدت می تواند زمینه برای رشد فردی و اجتماعی شخص بلند پرواز و رسیدن به موفقیت های بزرگ را فراهم آورد.
-
هدفمندی
بلند پروازی به نوعی شوقی زیاد برای رسیدن به رویاها و آرزوهای بزرگ است بنابراین قطعا به همراه خود، هدف در زندگی فرد ایجاد می كند. كسی كه هدف و رویایی نداشته باشد، برای رسیدن به چه چیزی تلاش و بلند پروازی می كند!
افراد بلند پرواز هیچ كاری را بدون هدف و ایده ای در ذهن خود انجام نمی دهند. آنها همیشه برای آینده و زندگی خود هدف دارند. مطالعه ای با عنوان پنج مدل درك شخصیت انسان كه در سال 1992 برای اولین بار انجام شد و اكنون برای درك روانشناختی انسان ها و رفتارهای آنها به كار می رود، بعدی به نام دست یابی به موفقیت دارد كه بلند پروازی را به تمایلی به سوی رفتار هدفمند متصل می كند كه نشان دهنده تمایل این افراد به داشتن هدف، برنامه و تلاش برای تحقق آنها است. این نوع عادت و رفتار در افراد بلند پرواز حتی در ساده ترین و اساسی ترین عادت های آنها مثل خرید كردن دیده می شود. مثلا وقتی به مجتمعی برای خرید می روند، به جای پرسه زدن الكی و خرید تصادفی با برنامه ای در ذهن و لیستی در دست به سمت مغازه های مشخصی می روند.
-
مسئولیت پذیری
از دیگر مزایای بلند پروازی مسئولیت پذیری و جبران اشتباهات فردی است. افراد بلند پرواز به دلیل حساسیت ها و دقت بالا همیشه سعی می كنند خطاهای شان را خودشان جبران كنند تا همان كار را با بیشترین دقت و به كامل ترین شكل به پایان برسانند. یك روانشناس به نام شری كمپل در مجله كار آفرین (Entrepreneur) در این باره شرح می دهد و می گوید كه اگر می خواهید بیشتر بلند پرواز باشید، باید این عادت را در خود ایجاد كنید كه مسئول و برای خودتان كافی باشید؛ یعنی نیاز به كمك دیگری نداشته باشید. افراد بلند پرواز تا جایی كه بتوانند كارهای خودشان را به تنهایی انجام می دهند و مسئولیت كامل آنها را به عهده می گیرند و آن را به دیگران موكول نمی كنند. دلیل این نوع رفتار اینگونه افراد این است كه مطمئن باشند كه آن كار، سر موقع و به شكل درست و كامل انجام شود. از طرفی این نوع رفتار و عادت افراد بلند پرواز به معنی این است كه همكاری با آنها سخت و گاهی آزار دهنده است. بخصوص برای همكاران و روسای این افراد چون چیزی آنها را راضی نمی كند.
-
تعادل و ثبات عاطفی
بلند پروازی باعث می شود كه شخص درگیر روابط احساسی و عاشقانه شدید نشود. افراد بلند پرواز دارای ثبات احساسی بیشتری هستند.
مطالعه ای در سال 2014 در باره سازگاری در كار بر روی تعداد 7535 نفر انجام شده است كه نشان می دهد بلند پروازی غالبا رابطه نزدیكی با ثبات عاطفی دارد. افراد بلند پرواز چنین عادت های رفتاری از خود نشان نمی دهند كه دست مایه بازی های احساسی دیگران و یا تحت تاثیر روابط عمیق عاطفی دیگران باشند. آنها معمولا دچار نوسانات روحی و حسی زیادی نمی شوند. عادت های رفتاری آنها بیشتر نشان دهنده یكنواختی و ثبات است و كمتر واكنش های شدید به فشارهای حسی و یا اضطرابی می دهند.
این ویژگی رفتاری بلند پروازی مزیت های زیادی به همراه دارد. یكی از مزیت های آن تصمیم گیری درست در مواقع بحرانی و تجربه ضربات روحی و روانی شدید در زندگی است. شرایط كه بیش از همه نیاز به تصمیمات منطقی دارد. درنتیجه این افراد با تصمیم گیری های درست می توانند بحران های زندگی خود را راحت تر پشت سر بگذارند.
مزیت دیگر این است كه كمتر دچار واكنش های شدید احساسی مثل عصبانیت و اضطراب می شوند و درنتیجه با احتمال كمتری نسبت به سایرین، به روابط كاری و دوستانه خود با دیگران لطمه می زنند.