اهمیت برنامه ریزی در امور مالی چیست؟
برنامه ریزی در امور مالی پروسه ای است که قدم به قدم برای تخمین زدن و به دست آوردن سرمایه مورد نیاز انجام می شود. این کار به شما کمک می کند تا آمار درآمد، مخارج و پولی که می خواهید ذخیره یا سرمایه گزاری کنید را در اختیار داشته باشید و این امر باعث می شود تا بتوانید پول خود را بهتر مدیریت کنید.
زمانی که درحال برنامه ریزی برای امور مالی خود هستید باید توجه داشته باشید که شرایط مالی فعلی شما چگونه است و این شرایط در آینده به چه صورت خواهد بود. اهمیت برنامه ریزی در امور مالی بسیار زیاد است و باعث رشد فردی و جذب پول برای شخصی که برنامه ریزی دارد، می شود. در این مقاله ما به دلایل اهمیت، مزیت ها، راه ها و عوامل تشکیل دهنده و تاثیرگزار در برنامه ریزی برای امور مالی می پردازیم.
دلایل اهمیت برنامه ریزی در امور مالی
برنامه امور مالی اساسا شامل استراتژی و سیاست است که در آینده باعث افزایش سرمایه شما می شود. اگرچه برای بعضی از سرمایه گزاران ممکن است اهمیت این برنامه ریزی مشخص نباشد. در این بخش به دلایلی که باعث اهمیت این کار هستند، می پردازیم.
- به شما برای داشتن سرمایه ای کافی در آینده اطمینان خاطر می دهد
- برنامه ریزی برای امور مالی باعث مستحکم نگه داشتن تعادل ریزش و افزایش سرمایه شما می شود
- همچنین برنامه ریزی باعث آسودگی خاطر سرمایه گزار در زمان سرمایه گزاری می شود
- شرکت هایی که برای امور مالی برنامه ریزی می کنند، این کار می تواند باعث افزایش و گسترده تر شدن سرمایه شان بشود.
- با داشتن برنامه ریزی می توانید تمام شک های خود مربوط به تغییرات در گرایشات بازارها را از بین ببرید و دلیل از بین رفتن این شک ها داشتن سرمایه زیاد است. همچنین این کار باعث می شود تا در برابر اتفاقات پیش بینی نشده بتوانید بایستید که این اتفاق سبب رشد بیشتر شرکت می شود.
همه این ها دلایلی هستند که شخص یا یک شرکت را به داشتن یک برنامه ریزی دقیق برای امور مالی سوق می دهد.
اهداف برنامه ریزی مالی
قبل از این که به بررسی اهداف برنامه ریزی امور مالی بپردازید بهتر است که اهمیت این اهداف را بدانید. تمامی این هدف ها از اهمیت خاصی برخوردار هستند که باعث موفقیت یک شخص یا یک شرکت می شوند. مدیریت امور مالی دو هدف اصلی دارد:
- افزایش حداکثری سود
- حداکثر تولید ثروت برای سهامداران
رسیدن به این دو نکته مهم زمانی صورت می گیرد که شما با اهداف برنامه ریزی امور مالی آشنایی کامل داشته باشید.
- پیدا کردن سرمایه مورد نیاز: پیدا کردن نیازهای اصلی بستگی به فاکتورهایی مانند ارزش دارایی ثابت و حال حاضر، مخارج تبلیغاتی و برنامه ریزی بلند مدت دارد. همچنین در نظر گرفتن برنامه کوتاه مدت و بلند مدت نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
- تعیین ساختار سرمایه: مقدار سرمایه مورد نیاز در تجارت، ساختار آن سرمایه است. این ساختار شامل تصمیماتی حول محور تعادل بدهی در یک برهه کوتاه مدت و بلند مدت است.
- تعیین چهارچوب برای سیاست های مالی: سیاست های مالی در بر گیرنده مواردی مانند: کنترل موجودی، قرض دادن ها، بدهی ها و…. هستند که در برنامه امور مالی قرار دارند.
- استفاده از منابع: دشمن اصلی برنامه ریزی امور مالی استفاده از منابع نادر برای به دست آوردن حداکثر بازده در سرمایه گزاری هایی با ارزش پایین است.
تمامی این موارد ذکر شده از اهداف برنامه ریزی امور مالی هستند که در موفقیت و رسیدن به اهداف مالی نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند.
مزیت های برنامه ریزی امور مالی
اهمیت برنامه ریزی در امور مالی بسیار زیاد است و مزیت های خوبی را هم به دنبالش دارد. این مزیت ها نقش مهمی در رشد فردی و جذب پول دارد. در این قسمت مزیت های حاصل از برنامه ریزی را معرفی می کنیم.
افزایش پس اندازها
همانطور که قبلا هم اشاره کردیم برنامه ریزی شما را به درآمد و مخارجتان مشرف می سازد که با این کار شما قادر به ریختن برنامه ای مستحکم خواهید بود که باعث می شود تا پول بیشتری را پس انداز کنید. با داشتن برنامه مالی و کم کردن مخارج به صورت ناخودآگاه پس اندازتان بیشتر خواخد شد.
داشتن زندگی بهتر
کنترل کردن سرمایه بدون به چالش کشیدن استانداردهای زندگی روزمره یکی از اهداف تمامی سرمایه گزاران است. با داشتن یک برنامه ریزی مناسب می توانید قسط های ماهانه خود را به راحتی پرداخت کنید و از پس مخارج خود بدون آن که اذیت شوید، بربیایید.
داشتن آمادگی برای شرایط بحرانی
داشتن پول کافی برای شرایط بحرانی یکی از ویژگی های برنامه ریزی امور مالی است. این پس انداز باعث می شود که شما در بحران های مالی خانواده یا بحران از دست دادن شغل، با مشکل مالی مواجه نشوید و تا برگشتن به شرایط عادی خود، از پس مخارخ بربیایید.
این ها مزیت های داشتن یک برنامه ریزی دقیق و مناسب مالی در زندگی هستند که باعث داشتن یک زندگی آرام و بدون دغدغه می شوند.
راه های داشتن برنامه ریزی امور مالی
برای داشتن یک برنامه ریزی دقیق و مناسب راه های زیادی وجود دارد. این راه ها هرکدام به نوعی انجام می شوند و از اهمیت بالایی برخوردارند که باید سعی شود تا به درستی انجام شوند تا نتیجه ای مطلوب در بر داشته باشند. در این بخش ما به معرفی راه های برنامه ریزی برای امور مالی پرداخته ایم.
آگاهی از شرایط فعلی مالی
اهمیت برنامه ریزی در امور مالی بسیار زیاد است و نقش مهمی را در زندگی ایفا می کند. اولین قدم برای برنامه ریزی امور مالی تعیین کردن درآمد، مخارج، پس انداز، بدهی ها و سرمایه گزاری ها است و در زمان پیدا کردن این موارد می توانید با دقت راه هایی را برای بهبود شرایط مالی خود پیدا کنید.
نوشتن اهداف مالی
در قدم بعدی، به شما توصیه می شود تا هدف های مالی خود را روی یک کاغذ بنویسید. اهداف شما باید خاص و منحصر به فرد باشند. آگاهی داشتن از شرایط مالی فعلی خود به شما کمک خواهد کرد تا اهداف خود را سر و سامان دهید که این کار باعث می شود تا سریع تر به اهدافتان دست پیدا کنید.
توجه کردن به گزینه های مختلف سرمایه گزاری
سرمایه گزاران گزینه های در دسترس زیادی در بازار دارند. انتخاب یک گزینه سرمایه گزاری مناسب که بازخورد و سود بیشتری می دهد از اهداف مهم آن هاست. هرچند تعیین کردن ابزار درست سرمایه گزاری بسیار سخت می شود اگر که به فاکتورهایی مانند: توانایی ریسک کردن، دارایی فعلی، اهداف سرمایه گزاری و …. توجه نکنید. پس ارزیابی کردن این موارد قبل از سرمایه گزاری به شما کمک می کند تا هنگام سرمایه گزاری، انتخاب درستی داشته باشید.
برنامه ریزی دقیق مالی
بعد از انتخاب یک گزینه مناسب برای سرمایه گزاری، نیاز دارید که یک برنامه دقیق برای بهتر شدن شرایط مالیتان در دراز مدت بنویسید. اگر که از برنامه خود مطمئن نیستید، برای انجام این کار ممکن است که به کمک یک مشاور مالی نیاز داشته باشید. آن ها با توجه به شرایط فعلی شما و نیازهای آینده تان بهترین و درست ترین تصمیم را خواهند گرفت.
کنترل کردن مرتب برنامه ریزی امور مالی
پروسه برنامه ریزی امور مالی با تحقیق کردن درباره ابزار درست برای انجام این کار خاتمه پیدا نمی کند. شما باید به صورت مرتب عملکرد سرمایه خود را بررسی کنید. همچنین شما باید به تغییرات احتمالی که در زمینه هایی مانند: تولد بچه، مرگ ناگهانی یکی از افراد خانواده و… ممکن است رخ دهد، توجه کنید. هرچند توصیه می شود تا از برنامه مالی پیروی شود، چون به شما کمک می کند تا به اهدافتان برسید.
پنج دلیل مهم برای داشتن برنامه ریزی برای امور مالی
برنامه ریزی یکی از ویژگی های شخصیتی بزرگ انسان هاست و هنگامی که بحث پول به میان آورده می شود این برنامه ریزی باید دقیق تر و بهتر انجام شود و اهمیت برنامه ریزی در امور مالی نیز دوچندان می شود. برآورده کردن نیازهای آینده و داشتن یک زندگی با استاندارد بالا به برنامه ای که شما برای امور مالی خود می ریزید، بستگی دارد. در این بخش ما به پنج دلیل اصلی که باید یک فرد برای امور مالی خود برنامه ریزی کند، می پردازیم.
تحریم
از تحریم به عنوان یکی از بزرگترین مواردی که باعث از بین رفتن قدرت انتخاب می شود، یاد می کنند. این اتفاق باعث پایین آمدن ارزش پول رایج یک کشور می شود و از طرفی دیگر تقاضا نسبت به عرضه پیشی می گیرد که همین اتفاق باعث گرانی می شود و با توجه به شرتیط حال حاضر و تغییرات احتمالی که ممکن است در آینده اعمال شود، این وضع ادامه خواهد داشت.
پس برای مقابله با تحریم در آینده، از امروز باید شروع به برنامه ریزی برای امور مالی کرد. برنامه ریزی برای امور مالی این اطمینان را به شما می دهد که بتوانید در مقابل تحریم ایستادگی کنید، درحالی که هیچ آسیبی به هدف هایتان نخواهد رسید.
اهداف بلند مدت
بعضی از اتفاقات در زندگی مانند: خرید ماشین، خرید خانه، تحصیلات فرزندان یا حتی ازدواج کردنشان از اهمیت بالایی برخوردار هستند و این مسئولیت شماست که این نیازها را برآورده کنید. برنامه ریزی برای امور مالی یک پروسه ریختن برنامه مناسب برای اهداف مالی و به دست آوردنشان در یک برهه ای مشخص از زندگی است و بهتر است که هرچه زودتر این کار را انجام دهید. سرمایه گزاری کردن پول از الان، به دست آوردن اهداف بلند مدت را آسان تر می کند.
شرایط اضطراری
وقتی که بحث پول به میان کشیده می شود، این ضرب المثل به یادمان می آید که می گوید: پیشگیری بهتر از درمان است. آماده بودن بهتر از افسوس خوردن است، چون ممکن است اتفاقات غیرقابل پیش بینی رخ دهد. ایجاد حس امنیت برای خانواده یکی از مهمترین ویژگی های برنامه ریزی برای امور مالی است.
رویاها
برنامه ریزی برای امور مالی یکی از راه های رسیدن به رویاهاست. شما ممکن است رویای سفر به کشورهای خارجی، یک خانه مستقل یا یک زندگی رویایی با خانوادتان را داشته باشید که تحقق همه این ها به خود شخص و برنامه ای که برای آینده اش دارد، وابسته است. داشتن یک برنامه دقیق پشتیبان رویاهایتان است و از مسئولیت هایتان نیز مراقبت می کند.
بازنشستگی
اهمیت برنامه ریزی مالی در این مقطع از زندگی نمایش خیره کننده ای خواهد داشت. زمانی که به دنبال اهدافی برای خانواده تان هستید، این یک حق طبیعی است که بخواهید یک زندگی راحت و بی دغدغه در زمان بازنشستگی داشته باشید.
اگر در حال برنامه ریزی برای بازنشسته شدن بعد از ده سال کار کردن هستید، از همین حالا باید برای سرمایه گزاری اقدام کنید. برنامه ریزی برای امور مالی به شما کمک می کند تا در زمان بازنشستگی خالی راحت و آسوده داشته باشید و از پس تمامی مخارجی که خواهید داست، بربیایید.
توصیه می شود تا برای داشتن یک زندگی بهتر و رسیدن به اهدافتان سرمایه گزاری کنید. برای داشتن یک زندگی ایده عال از امروز برنامه ریزی را شروع کنید.
کلام آخر
برای داشتن یک زندگی ایده عال باید یک برنامه ریزی دقیق و مناسب داشت تا از زندگی و مسیری که در آن هستید لذت ببرید. اهمیت برنامه ریزی در امور مالی در این مسیر بسیار زیاد است. یکی از دغدغه هایی که هر انسان در طول زندگی دارد، داشتن شرایط مالی مناسب است.
برای به دست آوردن این شرایط باید زحمت کشید و یک برنامه دقیق و منظم داشت تا به نتیجه ای مطلوب رسید. در این مقاله ما مفصل درباره اهمیت برنامه ریزی، مزیت ها و راه های انجام آن صحبت کردیم تا بتوانیم قدمی مفید در این راستا برداشته باشیم و به شما برای داشتن یک برنامه دقیق و مناسب کمک کرده باشیم.
منبع:
- https://www.godigit.com/finance/importance-of-financial-planning
- https://www.motilaloswalmf.com/knowledge-centre/5-keys-of-investing/5-key-reasons-why-you-need-financial-planning-for-better-tomorrow/15