سلامت روان در فیلیپین

کامنت بگذارید
10 دقیقه زمان خواندن

سلامت روان در فیلیپین

همه ما از نقش پررنگ سلامت روان در زندگی آگاهی داریم. اما برخی دولت ها، همچنان اهمیت این موضوع را به درستی جدی نمی گیرند و در راستای بهبود آن در زندگی مردم، تلاشی نمی کنند.

سلامت روان در فیلیپین، از لحاظ تاریخی،  سال ها مورد توجه قرار نمیگرفت تا این که دولت این کشور، در سال 2018 میلادی، قانونی به نام ( قانون سلامت روان ) را تصویب کرد.

نگاهی کوتاه به قانون سلامت روان در فیلیپین

دولت فیلیپین، اولین سیاست خود را در راستای سلامت روان در این کشور، در سال 2001 به اجرا در آورد. پس از 15 سال، در سال 2016، در این قانون تجدید نظری انجام شده که بعدها باعث تصویب یک قانون جدید در سال 2018 شد.

محتوای کلی این قانون، اشاره به این دارد که سلامت روان در فیلیپین، یک حق مسلم برای تمامی مردم است. قانون سلامت روان، حول موضوع حقوق بشر می گردد. طبق این قانون، تمامی مردم در این کشور ، فارغ از جنسیت و مذهب و نژاد و هیچ گونه تبعیض دیگر، حق دارند از خدمات سلامت روان در فیلیپین، در راستای بهبود وضع سلامت روانی خود استفاده کنند .

در این قانون همچنین گفته شده که خدمات سلامت روان در فیلیپین، باید عاری از هرگونه شرط یا اجبار باشد و ارائه کنندگان این خدمات باید همواره پاسخگوی مردم در این زمینه باشند.

سلامت روان در فیلیپین

یکی دیگر از موضوعاتی که در قانون سلامت روان به آن اشاره شده، دامنه کامل حقوق بشر برای افرادی است که از سلامت روان خوبی برخوردار نیستند یا از بیماری های روانی رنج  می برند. به طوری که حقوق مشخصی برای این افراد در نظر گرفته شده که شامل: مشارکت سالم در جامعه، کار کردن در محیطی به دور از تبعیض و تمسخر و… است.

با نگاهی کوتاه به تحقیقات انجام شده در مورداین قانون که در سال 2018 به طور کامل تصویب شد، میتوان شاهد تاثیرات بسیار چشم گیری در بهبود وضع روان و روانپزشکی در کشور فیلیپین بود.

البته با شروع پاندمی کرونا، و رو به رو شدن مردم سراسر جهان با چالش های روانی جدید، کشور فیلیپین هم از این امر مستثنی نبوده و این بیماری همه گیر، بر سطح سلامت روان در این کشور هم تاثیراتی داشته است.

اثرات بیماری کرونا بر سلامت روان در فیلیپین

همانطور که همه ما از آن باخبریم، همه گیر شدن بیماری کرونا اثرات جانبی مهمی بر زندگی تمام مردم در سرار جهان داشته است. استرس و ترس از درگیر شدن به این بیماری، احساس انزوا و تنهایی و غیر اجتماعی بودن در دوران قرنطینه، افزایش خشونت های خانگی و… از جمله این اثرات هستند.

این اثرات به طوری در تمام جهان گسترش پیدا کرد که سازمان بهداشت جهانی، (who) در سال 2019، تاثیر کووید 19 بر سلامت روان انسان ها را به رسمیت شناخت.

به جز افراد بالغ و حتی افراد مسن، که در طول دوران شیوع این بیماری نگرانی هایی در مورد سلامت روانی این اقشار جامعه وجود داشت، ترس و واهمه در مورد آینده اجتماعی کودکانی که دوران کودکی خود را در طول پاندمی گذرانده اند، موضوعی است که توجه همگان را جلب کرده.

کودکان و حتی نوجوانان در این دوره، تفاوت های چشمگیری مثل نداشتن ارتباط موفق با دیگر همسن های خود پیش از همه گیری کرونا دارند. که این یک امر بدیهی است چرا که زندگی اجتماعی آنها در این دوره، با محدودیت های شدیدی مواجه شد که شاید در آینده تاثیرات جبران ناپذیری در زندگی این کودکان و نوجوانان داشته باشد.

سلامت روان در فیلیپین

طبق نظر سنجی که وزارت بهداشت فیلیپین در سال 2020 انجام داد، بیش از 3.6 میلیون شهروند فیلیپینی با اختلالات روانی ای که در دوران شیوع بیماری کرونا به وجود آمده دست و پنجه نرم می کنند.

این آمار، آماری نیست که بتوان به سادگی از آن گذشت. در بحث سلامت روان، حتی نجات یک بیمار هم حیاتی است. لذا دولت این کشور و وزارت بهداشت، برنامه ها و خدمات متنوعی را در راستای بهبود و درمان بیمارانی که از اختلالات روانی در دوران پاندمی رنج می برند، برنامه ریزی و اجرا کرده تا حداقل، کمی از این آمار بکاهد.

طرح های اجرایی سلامت روان در فیلیپین

انجمن سلامت روان فیلیپین (PMHA)  سازمانی خصوصی و غیر انتفاعی است که در حوزه انجام پژوهش، تحقیقات، آگاه سازی مردم و ارائه خدمات متنوع در مورد سلامت روان فعالیت می کند. این سازمان، در زمان همه گیری کووید 19، راهکار خلاقانه ای برای بهبود و درمان کسانی که در شرایط پاندمی از اختلالات روانی رنج می برند آماده می کند.

انجمن سلامت روان در فیلیپین، جلسات درمانی را به صورت رایگان برای افراد دچار بیماری و یا اختلال برگزار می کند که با توجه به همه گیری، این جلسات به صورت آنلاین برگزار می شوند.

یکی دیگر از مراکزی که در راستای بهبود سلامت روان در کشور فیلیپین تلاش می کند،

مرکز خدمات روانشناختی Ateneo Bualato است که این کار را با انجام دادن خدمات و

برنامه های بهداشت روان و ارائه کمک های اولیه برای مشاوره های روانکاوی  می کند.

مرکز خدمات روانشناختی، در تاریخ 26 نوامبر 2021، در یک پست فیسبوک به طور رسمی اجرای جلسات روان درمانی رایگان را برای بیماران اطلاع رسانی و شروع کرد.

این جلسات برای فیلیپینی های بالای 18 سال تدارک دیده شده و هدف از اجرای این برنامه، ایجاد یک محیط امن از نظر روانی، برای بیماران است تا مشکل خود را به راحتی بیان کنند و درمان های درست را شروع کنند.

سلامت روان در فیلیپین

به گفته یکی از بنیان گذاران مرکز: ” افراد اینجا میتوانند افکار خود را بیان کنند؛ آن هم با این حس که آنها بالاخره شنیده می شوند. و تمرکز اصلی این برنامه روی کمک به مکانیسم های مقابله و تقویت مهارت ها و توانایی کنترل کردن هیجان است.”

اتفاقا در همان ماه، یعنی نوامبر 2021، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، (یونیسف)، و صندوق جمعیت سازمان ملل متحد پروژه ای که (brave) نام داشت را برنامه ریزی و اجرا کرد.

این طرح ، که طبق قرارداد برای دوسال برنامه ریزی شده، تاثیر بسزایی در موضوعات روز سلامت روان در فیلیپین خواهد داشت. این موضوعات عبارتند از:

جلوگیری از  خشونت های خانگی علیه زنان و کودکان فیلیپینی، حمایت از زنان، کودکان و اقشار آسیب پذیر جامعه در خصوص سلامت روان، و مبارزه با تبعیض جنسیتی و خشونت علیه اقلیت های جنسی.

پیش بینی می شود که پروژه brave با موفقیت زیادی رو به رو شود.

یکی دیگر از برنامه های جالب دیگری که برای بهبود سلامت روان رد فیلیپین انجام شد، ایجاد یک خط تلفن مختص به کسانی که از مشکلات حاد عاطفی و روانی رنج میبرند بود. این خط تلفن، یک استراتژی برای پیشگیری از خودکشی تلقی شده تا به کسانی که نیاز فوری به خدمات سلامت روان در کشور فیلیپین دارند، کمک کند.

مدیران این طرح، ادعا می کنند که تماس های افراد مبتلا به افسردگی، از زمان پیش از شروع همه گیری، به طور قابل توجهی افزایش داشته است. این تماس ها از شش ماه اول سال 2020، تا سال 2022، از 400  بار به 1282 بار تماس افزایش پیدا کرده است.

آمار به این معناست که روزانه به طور میانگین 32 الی 37 نفر با این خط فوری تماس می گیرند. به همین دلیل وجود یک خط تلفن برای کمک به این افراد ضروری و لازم است.

سلامت روان در فیلیپین

کلام آخر

سلامت روان از موضوعاتی است که لازمه هر جامعه برای رشد و موفقیت فردی اعضای آن جامعه محسوب می شود. امروزه این موضوع در فیلیپین به طور جدی مورد توجه دولت و سازمان های حقوق بشر قرار گرفته است.

امید است طرح ها و برنامه های اجرا و برنامه ریزی شده در فیلیپین با موفقیت مورد انتظار مواجه شود تا این پروژه ها گام بزرگی در راستای بهبود سلامت روان در فیلیپین برداشته باشند.

منابع:

A Closer Look at Mental Health in the Philippines

 

 

 

 

 

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx