منطقه امن چیست؟

2 کامنت
15 دقیقه زمان خواندن

منطقه امن چیست؟ و چگونه می توان از آن خارج شد؟

زندگی همه ما انسان ها پر از پستی بلندی است و همین اتفاقات است که زندگی را برای ما زیبا می کند. در طول زندگی هر فرد فرصت های بیشماری جود دارد که می تواند با استفاده از آنها روند زندگی خود را تغییر دهد، اما افراد به دلایلی که فقط ناشی از طرز فکر آنها است، دست از تلاش برمی دارند و ترجیح می دهند در منطقه امن خود بمانند. اما به راستی منطقه امن چیست؟ و چگونه می توان از آن خارج شد؟

در ادامه با همراه باشید که مفهوم نقطه امن را برای شما توضیح دهیم و بگوییم چگونه در جهت مثبت از آن استفاده کنید و از این منطقه خارج شوید.

منطقه امن چیست

نقطه امن چیست؟

به طور حتم برای شما نیز پیش آمده است که وقتی احتیاجات روزمره شما مثل حداقل ترین نیازهای مادی از جمله مسکن، خوراک، پوشاک تأمین باشد دیگر نیازی نمی بینید که خود را برای به دست آوردن چیزهای بیشتر به زحمت بیاندازید.

معمولاً در این شرایط شما نمی خواهید که ریسک پذیر باشید و شرایط را تغییر دهید. به صورت کلی افراد برای پیشرفت و قدم رو به جلو همیشه نگران هستند و بیم دارند بنابراین سعی می کنند شرایط خود را حفظ کنند و به اصطلاح در حاشیه امن خود هستند. اما به راستی منطقه امن چیست؟

به راستی معنی منطقه امن که به آن کامفورت زون نیز گفته می شود، در روانشناختی به چه معناست؟ و به چه حالتی از ذهن می گویند؟ نخستین بار متفکری به نام جودیث باردو یک، در سال 1991 برای اولین بار این عبارت را در کتاب خود به عنوان خطر در منطقه امن به کار برد. او این مفهوم را اینگونهف معرفی می کند:

منطقه امن حالت رفتاری است که فرد در آن احساس اضطراب و خطر نمی کند، تغییری در رفتار و الگوهای رفتاری او مشاهده نمی شود و تمایلی به پیشرفت ندارد و فرد ریسک پذیر نیست و از تغییر دوری می کند.

اگر ما در منطقه امن ذهنی باشیم دیگر تمایلی به پیشرفت و انجام کارهای مختلف نداریم و معمولاً ترجیح می هیم که کارهای روتین خود را انجام دهیم تا رفاه و آسایش ما کم نشود. چون این شرایط ذهنی فقط امکانات اولیه بقاء را در بر می گیرد و ما کاری نمی کنیم که با پذیرفتن ریسک شرایط را به خطر بیندازیم.

هر یک از ما انسان ها منطقه های امن مختلفی داریم و مناطق امن ما با یکدیگر متفاوت است و برای هیچ دو نفری یکسان نیست. مال من با مال شما و منطقه امن شما با مال دوستتان متفاوت است. نکته جالب توجه این است که منطقه امن ما یا راحتی ما در طول زمان بر اساس افکار، اعمال، تجربیات و مهارت ها تغییر می کند.

این فراز و نشیب های زندگی و تجربیات حاصل از آن است که منظقه امن ما را گسترش می دهد اما اگر ما دائماً در معرض تجربیات یکسان و زندگی روزمره خود باشیم، منطقه امن ما نه تنها پیشرفت نمی کند بلکه پسرفت هم می کند. همانند این اتفاقات برای عضلات ما نیز رخ می دهد. هنگامی که ورزش می کنیم عضلات قوی می شوند و اگر این کار را متوقف کنیم شروع به آتروفی می کنند.

پس ما باید منطقه امن خود را آموزش دهیم و تمرین کنیم تا دچار پسرفت نشویم. شما می توانید با گذر زمان با استفاده از تجربیات مختلف منطقه امن خود را گسترش دهید. برای بهبود منطقه امن خود ابتدا احتیاج دارید تا به صورت کامل با این وضوع آشنا شوید.

فرهنگ لغت آکسفورد منطقه امن را این گونه تعریف می کند: که به حالت یا موقعیتی گفته می شود که فرد در آن احساس راحتی و امنیت دارد. همچنین می تواند روش روتین کاری باشد که تلاش شما در آن کم است و فقط نتایج قابل قبولی را به ارمغان می آورد.

همه ما می توانیم این مناطق امن را در زندگی خود پیدا کنیم که همانطور که گفته شد مال هیچ دو نفری شبیه هم نیست. برای برخی از افراد می تواند، آواز خواندن، نقاشی کشیدن، دورهمی با دوستان و دیگر فعالیت ها باشد در صورتی که افرادی هستند که فقط با فکر کردن به این موضوعات احساس ناراحتی می کند و برای برخی دیگر می تواند جزء کارهای پردرد سر باشند.

بسیاری از فعالیت های روزمره ما هستند که نیاز به تلاش کمی دارند. مانند کارهایی که ما در محیط کار انجام می دهیم مثل نوشتن گزارش کار، مرتب کرن فرم ها، استفاده صحیح از دستگاه و تجزیه تحلیل افراد که به علت انجام هر روزه، این کارها برای ما بسیار ساده هستند. اما این مثال ها برای ما روشن نمی کند که چرا این کارها برای ما آسان و برای برخی دیگر سخت هستند.

منطقه امن چیست

بیایید بیشتر با این مفهموم آشنا شویم به راستی منطقه امن چیست؟ منطقه امن یک فضای رفتاری یا حالت رفتاری است که رفتارها و اعمال ما در آن با یک الگوی ثابت مطابقت دارند، که این استرس و اضطراب و همچنین درک ما از خطر را کم می کند. افراد بیشتر وقت خود را در آن می گذرانند و بعضی از افراد بیشتر از بقیه.

هنگامی که ما در چارچوب این رفتارها و الگوها عمل و رفتار می کنیم، برای خود امنیت روانی ایجاد می کنیم. این فضای رفتاری توسط هیچ عامل تهدید کننده واقعی از بیرون کنترل نمی شود و بیشتر آن چیزی است که ما به عنوان تهدید کننده به حساب می آوریم.

درست است که چیزهایی که در خارج از منطقه امن ما هستند خطرناک به حساب می آیند، مانند پریدن از ارتفاع زیاد، شنا کردن در کنار کوسه ها در حالی که زخمی هستید، دزدیدن غذای یک شیر. این در حالی است که چیزهایی در خارج از حاشیه امن ما وجود دارد که واقعاً خطرناک نیستند.

به عنوان مثال ممکن است شما یا افرادی که می شناسید از سخنرانی در جمع بترسید. این را بدانید که سخنرانی در جمع کسی را نکشته است فقط ممکن است افرادی از سخنرانی در جمع آسیب دیده باشند، اما معمولاً این مشکلات پایدار نیستند.

می خواهیم برای اینکه راحت تر متوجه شوید که منطقه امن چیست با مثالی برای شما توضیح دهیم. بیشتر افراد از سخنرانی در جمع واهمه دارند، زیرا با آن ناآشنا هستند و آموزش های کافی برای این منظور ندیدند و اغلب افراد در مورد آن می گویند که چقدر ترسناک است. و از این رو تجربیات، بازخوردهای رفتار دیگران، اعمال و رفتارهای ما آن را خارج از منطقه امن ما قرار می دهد.

افراد زیادی هستند که بر این ترس خود غلبه کرده اند و براحتی می توانند در جمع با صدای بلند صحبت کنند و بر این امر فائق آمدند.

هر چقدر بتوانیم با فراگیری مهارت و اقدامات لازم کاری کنیم که استرس و اضطراب خود را کاهش دهیم، مرزهای منطقه امن خود را گسترش می دهیم و احساس آرامش و آسایش بیشتری داریم. ما فقط میگوییم که می توانید با کسب مهارت استرس خود را کم کنید و حاشیه امن بیشتری برای خود ایجاد کنید و در این مورد می گوییم ناراحتی خوب است، فقط باید برای آن آموزش ببینید تا موفقیت را به دست آورید.

خارج شدن از منطقه امن چیست؟ و چگونه ممکن است؟

منطقه امن چیست

بسیاری از ما زمان زیادی را در منطقه امن خود سپری می کنیم. به هرحال زمانی که در منطقه امن هستیم، می دانیم چه کارهایی را باید انچام دهیم و چه انتظاراتی داشته باشیم. اشکالی ندارد که زمانی را در منطقه امن خود باشید و به استراحت اختصاص دهید.

مشکل زمانی شروع می شود که بخواهید مدت زمان زیای در منطقه امن خود بمانید و این باعث می شود تا شما براحتی دست از تلاش برای رسیدن به اهدافتان بر دارید و از خود راضی باشید و دیگر تمایلی ندارید تا خود را به چالش بکشید.

تنها راه دست یابی به اهداف شما، خروج از منطقه امن است و به گفته نیل دونالد والش: زندگی در خارج از منطقه راحتی شما شروع می شود. با این کار شما قابلیت های خود را رشد داده و پتانسیل کافی برای پیشرفت را دارید. در ادامه ما به شما چند راه کار ارائه می دهیم تا بتوانید از منطقه امن خود خارج شوید.

از تفکر طراحی استفاده کنید

در تفکر طراحی تمرکز شما بر ساخت نمونه های اولیه است و شما هدفی ندارید که محصول نهایی را از همان اول بسازید. در این صورت هدف شما ساختن نمونه اولیه است که در این راه باید از بازخوردها استفاد کنید تا نمونه اولیه دیگری بسازید و چیزی داشته باشید تا به آن افتخار کنید. بدین سان هنگامی که می خواهید از منطقه امن خود خارج شوید بهتر است به نمونه های اولیه فکر کنید.

برای نمونه وبلاگ نویسی. برای این کار ابتدا یک وبلاگ ایجاد کنید و اولین پست خود را بنویسید و آن را منتشر کنید. می توانید با به اشتراک گذاشتن پست خود در شبکه های اجتماعی، بازخورد دریافت کنید. نمونه دیگری از وبلاگ خود بنویسید که بر اساس بازخوردهای دریافتی باشد و سعی کنید این بازخوردها را بیشتر اعمال کنید. این کار را ادامه دهید تا به وبلاگ نویس موفقی تبدیل شوید.

با ناراحتی خود راحت شوید

همه ما به یاد داریم که در زنگ های ورزش، معلم ما را مجبور می کرد تا چند دور، مسافت کل حیاط را طی کنیم. این کار برای من خیلی سخت بود و بعد از چند دقیقه دویدن، شروع به قدم زدن می کردم و تصور می کردم چون من ناراحت هستم و فشار زیادی به من وارد شده است دیگر دونده نیستم.

مدت ها است که از این موضوع می گذرد و من هر روز مسافت زیادی را می دوم و الان متوجه شدم که فشار دادن از طریق ناراحتی باعث افزایش استقامت بدن می شود و این موضوعی است که در همه موارد صادق است.

طبق تعریف های گفته شده در مورد منطقه امن چیست، هر چیزی که در منطقه راحتی شما نباشد، در منطقه ناراحتی قرار دارد و اگر شما در منطقه ناراحتی باشید این طبیعی است که احساس ناراحتی نیز دارید و این احساس نشان دهنده این نیست که مشکلی وجود دارد، بلکه نشان می دهد که چیز جدید و متفاوتی را تجربه می کنید.

خود کارآمدی خود را ایجاد کنید

یکی از دلایلی که افراد در منطقه راحتی خود گیر می کنند و تمایل دارند در آن بمانند این است که فکر می کنند در خارج از منطقه راحتی خود نمی توانند موفق باشند و کارآمدی لازم را ندارند. در این مدل ما 4 راه برای شما آورده ایم تا بتوانید به وسیله آن خود کارآمدی خود را افزایش دهید و از منطقه امن خود خارج شوید.

منطقه امن چیست

  • به خودتان یادآوری کنید که شما قبلاً مواردی را تجربه کرده اید که از منطقه امن خود خارج شده اید و دائماً با خود تکرار کنید که این کاری است که در گذشته با موفقیت انجام داده اید.
  • به دنبال افرادی باشید که شرایطی مشابه شرایط شما دارند و برای اینکه به هدف های خود برسند بسیار فراتر از منطقه امن خود گام برداشتند.
  • با افرادی وقت بگذرانید که شما را در این راه تشویق می کنند و کمک می کنند تا از منطقه امن خود خارج شوید و روابط موفق داشته باشید.
  • با خود تمرین و تکرار کنید و به خود جملات مثبت و اطمینان بخش بگویید و مطمئن باشید که می توانید این کار را انجام دهید. همه چیز در ابتدا سخت به نظر می رسد، اما در پایان به خود می گویید که دیدی موفق شدم. بی

کلام آخر

شاید برای ریشما هم پیش آمده که برای انجام کارهای جدید نگران باشید یا اصلاً تمایلی به انجام آنها نداشته باشید، این ها همه به این دلیل است که این موارد در خارج از منطقه امن ما قرار می گیرند، اما به راستی منطقه امن چیست؟ ما در این مقاله به صورت کامل به شما توضیح می دهیم که منطقه امن حالت رفتاری است که در آن احساس امنیت می کنید ولی نباید زیاد در آن بمانید تا چیزهای جدید را تجربه کنید.

 

منبع:

 

 

 

5/5 - (2 امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

2 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
2
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx