عزت نفس هنگام بیماری

یک نظر اضافه کنید
16 دقیقه زمان مطالعه

تأثیرات مثبت و منفی عزت نفس هنگام بیماری

برای رویارویی با عزت نفس هنگام بیماری باید دانست که واژه عزت نفس یک نوع نگرش ذهنی دو بُعدی از میزان قابل احترام شمردن خود و درجه اعتماد به توانای های شخصی است. این کلمه به ظاهر ساده به گونه ای جادوگرانه در تمامی مراحل زندگی افراد ریشه می کند. به طوری که کل دنیای شخص از روزمرگی هایش تا تصمیمات سرنوشت ساز وی را تحت تأثیر قرار می دهد.

زمانی که افراد در موقعیت دشوار مانند وقوع حادثه  غیرمنتظره و بیماری های مزمن قرار می گیرند، به صورت ناخودآگاه نگرشی منفی به شرایط پیدا  می کنند. در این مواقع ذهنیت فرد آسیب دیده یا بیمار مدام او را مورد انتقاد و نفی وی قرار می دهد. به واسطه این طرز تفکر شخص دچار انزوا و خود کم بینی می شود.

با بررسی اثرات و نحوه برخورد با این نگرش می توان دیدگاهی درست و مثمر ثمر را در خود ایجاد کرد. شاید تغییر این روند کاری غیر ممکن به نظر آید؛ اما ذهن نیز همانند جسم با تمرین و تکرار ورزیده و توانمند می شود و در مواقعی وجود یک نقص یا بیماری زمینه را برای رشد فردی و موفقیت آن شخص مهیا می کند.

با این تفاسیر عزت نفس را می توان به عنوان قانون جذب معرفی کرد. برای درک بهتر این امر باید شخصی را که با وجود ابتلا به نوع کمیاب بیماری نورون حرکتی و به اصطلاح معلولیتش توانست چهره ای ماندگار و قابل احترام از خود به جهانیان نشان دهد را که همان فیزیکدان مشهور استیو هاوکینگ است را به شما عزیزان یادآوری کنم. او در مصاحبه خود خطاب به کسانی معلولین گفت: «من به افراد معلول سفارش می کنم، روی کارهایی که معلولیت شما جلو درست به انجام رساندشان را نمی گیرد، تمرکز کنید و برای موانع موجود در راستای انجام کارها حسرت نخورید. نه از نظر روحی ناتوان باشید و نه جسمی».

 

بررسی عزت نفس هنگام بیماری

عزت نفس هنگام بیماری

 

 

خاصیت آلت : پیرمرد بیماری که توسط دستگاه اکسیژن تنفس می کند و دستش را روی قلبش گذاشته است

فردی با بیماری مزمن چالش های مختلفی از نظر روحی و جسمی متحمل می شود. با توجه به بررسی های تجربی عزت نفس و بیماری بر یکدیگر اثر مستقیم یا غیر مستقیم دارند. گاه بیمار با بالا بودن عزت نفس هنگام بیماری می تواند تا حدی با آن مقابله و در مواردی آن را شکست دهد؛ اما از دیدی دیگر وجود بیماری مزمن و عدم توانایی در انجام اموری خاص شاید دلیلی برای کاهش عزت نفس این افراد باشد.

در گذشته اغلب با روش هایی مانند نظرسنجی و ارسال پرسش نامه به خانه افراد یا برگزاری مصاحبه برای جمع آوری اطلاعات اکتفا می کردند. این شیوه وابسته به گذشت زمان وابسته است و اگر بین بخش های گزارش دهی فاصله تقریباً طولانی باشد، احتمالاً مغرضانه به نظر می آید. در حال حاضر توسط ارزیابی لحظه ای اکولوژیکی امکان جمع آوری اطلاعات آنی و یکپارچه در محیطی طبیعی فراهم شده، این روش با مشاهدات عینی داده های شگفت انگیزی در خصوص علائم یا روند پیشرفت بیماری و ویژگی های بخصوص محیط طبیعی که در آن اتفاق می افتد، ارائه می دهد.

عزت نفس پایین در اشخاصی با بیماری مزمن اثر مخرب و منفی بیشتری نسبت به جمعیت سالم به وجود می آورد. با علم بر این که عزت نفس می تواند مرجع مهمی برای مقابله باشد، نوعی ترس و دلواپسی از ترکیب بیماری مزمن و عزت نفس پایین به وجود می آید که برای افزایش مشکل در جلوگیری از تبدیل احساسات منفی به حالت شدیدتر است و برای مراقبت های طولانی مدت بسیار مهم به حساب می آید. زیرا احساسات منفی و افسردگی عواملی همچون افزایش علائم عوارض بیماری، تداخل و محدودیت هایی که به وسیله بیماران گزارش شده را تحت تأثیر قرار می دهد.

تأثیرگذاری عزت نفس بر تعاملات اجتماعی

با توجه به اینکه وجود بیماری خطرناک احتمالاً دیدگاه فرد را نسبت به خود و اطرافیانش تغییر می دهد، از منابع روانشناسی اجتماعی برای ثابت نگه داشتن روابط استفاده می شود و اگر این منابع مانند عزت نفس دارای کم و کاستی هایی باشد، ممکن است، با عدم برقراری ثبات و در پی آن مختل شدن روابط اجتماعی رو به رو شوند.

عزت نفس هنگام بیماری

خاصیت آلت : حضور پسر و دختر پدری بیمار در کنار بستر او و گرفتن دست پدر توسط دخترش

عزت نفس شاید ارتباط مهمی بین بیماری مزمن و اختلال در روابط اجتماعی را پدید آورد. افراد با عزت نفس پائین معمولاً در برقراری و حفظ روابط موفق اجتماعی جدید خود با مشکل روبه رو شوند، زیرا کمتر به سراغ فعالیت های اجتماعی می روند. مطالعات نشان می دهد، کیفیت کلی حمایت های اجتماعی در بیماری مزمن از کمیت آن مهم تر است.

بررسی رابطه عزت نفس با تجربیات افراد مبتلا به بیماری

در افراد مبتلا به بیماری مزمن عزت نفس استرس را پیش بینی می کند. در برخی موارد در ارتباط با اشخاص با عزت نفس پایین ممکن است، منابع لازم برای تنظیم استرس  و نگرانی های محیطی وجود نداشته باشد. طبق تحقیقات این واژه با علائم درک شده، میزان درد فیزیکی و نیز ناراحتی روحی وروانی که توسط بیمار احساس می شود، ارتباط دارد. نوجوانان مبتلا به بیماری خطرناک نیز در مقایسه با جمعیت سالم، تجربه حس بد و ذهنیت منفی بیشتر و نهایتاً تحمل مشکلات عملکردی زیادتر مانند درد شکم، درد قفسه سینه و غیره را دارند. افراد با عزت نفس پایین از خود رفتار زیر را بروز می دهند:

  1. خلق و خوی روزانه بدتر
  2. تصورهای ذهنی استرس زا
  3. تعاملات اجتماعی کمتر
  4. افزایش شدت علائم بیماری

عزت نفس هنگام بیماری

خاصیت آلت : دکتری که کنار پنجره بیمارستان و با عینکی در دست که به رفع مشکلات بیماران می اندیشد.

بیماری های خاص چالش های روحی، روانی و جسمی را با خود به همراه دارد و عزت نفس هنگام بیماری را تحت تأثیر خود قرار می دهد. افراد در زندگی روزمره و قبل از پدیدار شدن، بیماری به راحتی به کارهای ساده ای همچون پیاده روی، خرید، معاشرت و غیره می پردازند؛ اما پس از آن حالتی عجیب و بیگانه برای آنان تداعی می شود. اگر این افراد ابتدا با تغییر نگرش خود و سپس با بهره گیری از کمک های احساسی و تخصصی افراد به حالت طبیعی و حضور در جامعه برنگردند، احتمالاً در آینده به افسردگی مبتلا و منزوی می شوند.

نکاتی برای کنارآمدن با حوادث

وقوع حادثه و یا مبتلا شدن به یک بیماری خاص در جامعه به عنوان اتفاقی غیرمنتظره تلقی می شود. همواره رو به رو شدن با مسائل جدید برای تمامی افراد امری دشوار و چالش برانگیز است. اما با استفاده از گزینه های زیر که ارتباط تنگاتنگی با عزت نفس هنگام بیماری دارند، از شدت سختی وضعیت موجود می توان کم کرد.

عزت نفس هنگام بیماری

خاصیت آلت : خانمی نشسته روی زمین و به ماشین تصادف کرده اش تکیه داده و دستش در دستان مردی که با امداد تماس می گیرد، است

پذیرفتن حقیقت حوادث

حوادث غیرمنتظره را بخشی از زندگی خود دانسته باور داشت که هرگز نمی توان جلوی آن ها را گرفت.

اصلیت هر چیز به نوع نگرش بستگی دارد

دارا بودن دیدی مثبت در شرایط غیرمنتظره یک سرمایه راز موفقیت به حساب می آید.

ایجاد برنامه جایگزین

همیشه در زمان برنامه ریزی باید در ذهن خود به یک راه جایگزین فکر کرد تا درصورت عدم موفقیت از آن استفاده کرد.

صبر و شکیبایی پس از وقوع حوادث

هنگام رویارویی با حوادث دلخراش، قبل از انجام هر کاری باید مدتی صبر کرد.

داشتن افکار سازنده و کاربردی

اگر هم اتفاقی که رخ داده بازگشت ناپذیر باشد، با عصبانیت، اضطراب یا ترسیدن هیچ چیز عاید افراد نمی شود. پس به جای آن بهتر است برای اتفاق پیش رو فکری سازنده شود.

عزت نفس هنگام بیماری

خاصیت آلت : خانم مسنی که با عودی در دست نشسته و مدیتیشن می کند.

به وجود آوردن تغییرات کوچک

باید مبتکرانه  تغییرات کوچکی در زندگی به وجود آورد. گاهی اوقات باید بدون هیچ مقدمه ای، کارهای روزمره و بی ارزش را به گونه ای متفاوتی انجام داد. این امر به راحت تر کنار آمدن با حوادث ناگهانی و خارج از کنترل کمک می کند و به نوعی ورزش فکری نیز به شمار می رود.

در لحظه زندگی کردن

در لحظه حال زندگی کردن و درس گرفتن از آن و به جای فکر کردن درمورد گذشته و آنچه که از دست رفته و شرایط بد فعلی در نظر داشتن مسیر پیش رو بر بالا بردن عزت نفس تأثیرگذار خواهد بود. اندیشیدن به گذشته، کاری بی فایده و اتلاف وقت است.

تا حد کمی بیخیالی در برابر حوادث

تا حدی بیخیال بودن برای انسان مفید است. این حالت به دور شدن از مشکلات کمک می کند. وابستگی عاطفی باعث پایبندی  و هراس از جدایی آن همواره در ذهن می شود. وقتی اتفاق غیرمنتظره پیش می آید، دلبستگی زیاد اثر منفی خواهد داشت.

افزایش قدرت درونی خود

ثبات، استقامت، مهار افکار و رفتار از نتایج قدرت درونی به شمار می رود و این امر به بهتر کنار آمدن با هر شرایطی کمک می کند.

انجام یوگا و مدیتیشن

عزت نفس هنگام بیماری

خاصیت آلت : خانمی یا آرایش بهم ریخته چشم و در دست داشتن کاغذی با نماد لبخند در جلوی دهان خود

حرکات یوگا و مدیتیشن را باید آموخت و تمرین کرد. زیرا فقط با صرف زمان حدوداً ۱۰ دقیقه ای در روز برای مدیتیشن می توان زندگی خود را متحول و با وجود سختی ها، آرامش را به زندگی  آورد.

اقداماتی برای افزایش عزت نفس پس از بیماری

کاملاً واضح و مبرهن است که بالا نگه داشتن، عزت نفس در روند بهبود بیماری بسیار مؤثر است. از این جهت از اهمیت زیادی برخوردار بوده و تکنیک های برای افزایش و حفظ عزت نفس سالم وجود دارد که در ادامه به ارائه راه حل هایی برای افزایش عزت نفس می پردازیم. این اقدامات به بهتر شدن مراقبت افراد از خود و همچنین به احساس تندرستی خویش کمک می کند. کارهایی که بیشتر مبتنی بر دنیای درونی و ذهنیت افراد است.

این اقدامات به قسمت های مختلف زندگی مانند احساس شخص نسبت به خود، سلامت جسمانی، مدیریت روند بهبود بیماری و سلامتی، روابط خانوادگی، حضور در جامعه و موارد متعدد دیگر می تواند مرتبط باشد. با انجام نکات زیر عزت نفس هنگام بیماری را می توان افزایش داد.

  1. انجام حرکات کششی به صورت روزانه
  2. کاهش حجم وعده غذایی به
  3. زمانی که ذهن به سمت افکار منفی می رود، فرد باید از خود بپرسد در حال حاضر به چه چیزی نیاز دارد و به تصورات غلط پایان دهد.
  4. برقراری روابط موفق با دوستان و اطرافیان خویش
  5. اهمیت دادن به پاکیزگی و زیبایی شخصی
  6. سپاسگزاری از تعریف و تمجیدهای دیگران از خود

در خصوص بالا بردن عزت نفس توجه به ویژگی های عملی حائز اهمیت است. زیرا این اعمال به افراد در کاهش عوارض بیماری و تندرستی یاری می رساند. اما باید در نظر داشت برای افزایش نگرش مثبت و خودباوری نباید تنها به یک روش اکتفا کرد. اما با عادی پنداری و تبدیل هر گونه اقدامات به عادات روزمره باید به صورت مداوم آنها را تکرار کرد.

عزت نفس هنگام بیماری

خاصیت آلت : خانم و آقایی که کنار یک میز با هم در مورد راه کاری جهت بالا بردن عزت نفس بیمار مداکره می کنند.

حرف پایانی

دنیای بیرون و جهان هستی متأثر از دنیای درون و ذهنیت های افراد است. با تماشای جوانه ای که از لابه لای مصالح سخت، همچون بتن در ساختمان متروکه سر به آسمان کشیده  می توان به قدرت ذهن و شکوفا شدن در محدودیت ها پی برد.

در مواقع سختی و رویارویی با بیماری های مزمن کافی است، قبل از هر چیز با پذیرفتن تغییرات به وجود آمده و قبول آن به عنوان بخشی از زندگی بار منفی را از دوش خود کم کرد. در آخر زمانی که احساسات بد به افکار حمله می کنند، با در نظر گرفتن این امر که ذهنیت منفی نه تنها به بهبود شرایط کمک نمی کند، بلکه باعث وخیم تر شدن اوضاع می شود، ناخودآگاه حواس اشخاص به سمت افکار مثبت می رود.

عزت نفس هنگام بیماری نیز خود به عنوان داروئی نامرئی که از اعماق وجودی افراد سرچشمه می گیرد، می تواند به آنان در کاهش عوارض بیماری و رسیدن به سلامتی کمک کند. افراد می توانند با تغییر طرز تفکر و دیدی مثبت و همچنین با نشان دادن توانایی های منحصر به فردشان با توجه به محدودیت های پیش روی خود از این ویژگی ها به عنوان پله ای برای پیشرفت استفاده کنند.

مهم ترین عامل موفقیت و دستیابی به روابط موفق و در نتیجه احساس شادی و خوشبختی در اشخاص را خودباوری و نگرش افراد نسبت به خود ایجاد می کند. در عزت نفس نوعی امید و اعتماد به توانایی شخصی بوده که باعث از بین رفتن موانع زندگی می شود.

منابع:

 

 

 

 

 

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx