اهداف هوشمند کاری

کامنت 1
12 دقیقه زمان خواندن

اهداف هوشمند کاری

امروزه همه انسان ها نیاز دارند که برای رسیدن به اهدافشان و از آن مهم تر برای موفقیت در کار و زندگی شخصی خود از برنامه هایی مدون استفاده کنند که به آنها برای رسیدن به اهداف کمک کند. خیلی از ما جزو افرادی هستیم که بدون هدف و برنامه ریزی، پیشرفتی برای خود نمی بینیم. بنابراین اگر شما به عنوان کسی که دغدغه ای مشابه دارد به دنبال راهنما هستید، حتما این مقاله را مطالعه کنید و آن را از دست ندهید.

ما در این مقاله قصد داریم به چنین سوالاتی پاسخ دهیم: اهداف هوشمند کاری چیست؟ چه فاکتورهای اصلی برای تعیین هدف وجود دارند؟ همچنین چند مثال از اهداف و تعیین مسیر را با هم بررسی می کنیم.

تعریف اهداف هوشمند

کلمه SMART به معنای هوشمند است که هر کدام از حرف های این کلمه نشان دهنده یک عبارت است که با آن معنا پیدا می کند. برای اینکه یک هدف SMART یا هوشمند باشد، باید پنج معیار اساسی را داشته باشد که در ادامه به آن ها می پردازیم.

اهداف هوشمند کاری

خاص

اهداف خاص به خوبی تعریف شده اند و مشخص هستند که چه چیزی و چه کاری باید انجام شود. دقیقا می خواهید به چه چیزی برسید؟ هر چه توصیف دقیق تر باشد، فضای کمتری برای تفسیر نتیجه خوب و بد وجود دارد. برای روشن شدن این مورد به مثال زیر دقت کنید.

هدف خوب: از 25 مشتری تعهد کتبی دریافت کنید که بتوانید وارد محصول بتا شوید.

هدف بد: در مورد محصول بتا با تمام مشتریان صحبت کنید.

در مثال بد، به اندازه کافی مشخص نیست که موفقیت چگونه در این مورد بدست می آید. اگر چند گفتگو با مشتریان داشته باشید، آیا هدف محقق شده است؟ افزودن یک تحویل خاص تر مانند درخواست تعداد معینی از مشتریان متعهد، این هدف را مشخص و خاص جلوه می دهد.

قابل اندازه گیری

اهداف قابل اندازه گیری به ما در ارزیابی درصد موفقیتمان کمک می کند. اغلب این به معنای تجزیه هدف شما به شواهد قابل سنجش از محقق شدن یا عدم تحقق آن است. برای مثال، خوردن غذای سالم یک هدف محسوب نمی شود، اما خوردن سبزیجات دو بار در روز و دسر فقط یک بار در ماه هدف است.

قابل دستیابی

اهداف قابل دستیابی دیدی واقع گرایانه نسبت به امکان دستیابی به هدف با توجه به چنین فاکتورهایی است: در در دسترس بودن منابع، دانش و زمان. در حالت ایده آل، این عوامل باید توانایی های شما را برای رسیدن به هدفتان افزایش دهد، اما از طرفی هم جزو عواملی هستند که تنها امکان تحقق بخشیدن را فراهم می کنند و نه یک تضمین صددرصدی. حال  مثال زیر از اهداف هوشمند کاری در نظر بگیرید.

هدف خوب: جلساتی را با 3 یا چند مدیر عامل که مشتری هستند در طول بتا برنامه ریزی کنید.

هدف بد: در طول بتا محصول با همه مدیر عاملان که مشتری هستند، ملاقات کنید.

در حالی که هر موقعیتی می تواند متفاوت باشد، اغلب دشوار است که یک جلسه در روزی خاص با تمام مدیران عامل شرکت داشته باشید، بنابراین ملاقات با کل لیست مشتریان می تواند بسیار غیرواقعی باشد. اما اگر هدف را این طور تنظیم کنیم که در هر جلسه با 3 نفر یا بیشتر ملاقات داشته باشیم، در واقع فضایی دست یافتنی برای رسیدن به هدف ایجاد کرده ایم.

 

مربوط

اهداف مرتبط برای شما مهم هستند و تأثیر مادی به سزایی در دستیابی به اهداف بزرگتر شما خواهند داشت. آیا اگر این هدف محقق شود، برای اهداف کلی شما تفاوتی ایجاد می کند؟ با وجود این که اکثر اهداف هوشمند کاری شامل صرف وقت ارزشمندی هستند، ممکن است همیشه زمان بندی مناسب یا مطابق با نیازهای فعلی نباشد.

به عنوان نمونه اگر تمرکز اصلی کسب و کار شما دریافت بازخورد بتا قبل از راه اندازی رسمی یک تجارت است، نمونه ای از یک هدف نامربوط می تواند این باشد که شما به حمایت از کنفرانس های صنعتی در طول دوره بتا بپردازید!

مبتنی بر زمان

اهداف مبتنی بر زمان، در واقع هدف هایتان را در یک بازه زمانی مشخص قفل و تعیین می کنند که تا چه زمانی باید تکمیل شوند. هدف مبتنی بر زمان رابطه مستقیمی با  هدف قابل اندازه گیری دارد، زیرا برای اینکه یک هدف به درستی قابل اندازه گیری باشد، باید مبتنی بر زمان نیز باشد.

تا این بخش 5 عامل و معیار اصلی که باید در اهداف هوشمند کاری دیده شود را با هم مطالعه کردیم. در ادامه قصد داریم مثال هایی عملی در این زمینه را بخوانیم و بررسی کنیم.

اهداف هوشمند کاری

راهکارها و نمونه هایی از اهداف هوشمند کاری

همانطور که مثال های زیر را مرور می کنید، توجه کنید که عملکرد هر کدام از طرحهای کلی چگونه است و زمانبدی ها برای دستیابی به هدف کلی چگونه باید انجام شوند. هر هدف را می توان به اهداف فرعی خاصی تقسیم کرد که برای دستیابی به هدف کلی قابل اندازه گیری و قابل دستیابی باشد.

  • اضافه کاری را از 150 ساعت در ماه به 50 ساعت در ماه تا پایان سال مالی بدون افزایش در گزارش حوادث کاهش دهید.
  • ارباب رجوع خود را شناسایی کنید و 5 وبینار آموزش مشتری در این سه ماهه با بیش از 10 شرکت کننده و 80%+ نرخ راضی/خیلی راضی ترتیب دهید.
  • با تهیه چک لیست راه اندازی فعالیت ها، وظایف، سررسیدها و تأییدیه گرفتن از تمام ذینفعان و شرکا برای راه اندازی محصول خود آماده شوید.
  • اگر میخواهید تا پایان این سه ماه مدیر مالی جدید استخدام کنید، باید حداقل 10 تماس تلفنی و 3 مصاحبه در محل انجام دهید.
  • با برگزاری حداقل 3 جلسه در هفته با مشتری در این سه ماه می توانید چهار مشتری جدید برای کسب و کار خود به دست آورید.
  • به عنوان یکی از اهداف هوشمند کاری اطمینان حاصل کنید که تا پایان سه ماهه بیش از 90٪ تیم نرم افزار جدید مدیریت موجودی کالا را آموزش دیده اند و بر آن تسلط کافی دارند.
  • حتما به ارائه پشتیبانی از مشتری با نرخ رضایت مشتری 90% + راضی/خیلی راضی و کاهش حجم کلی تماس با مشتری تا 10% فکر کنید.

پنج نکته برای استفاده از اهداف هوشمند کاری در محل کار لازم است بدانید

اگر برای اولین بار است که اهداف هوشمند را اجرا می کنید و به کار می گیرید، در اینجا به چند نکته در مورد نحوه شروع به کار اشاره شده است.

اهداف هوشمند کاری

نکته اول: همه را در یک سطح بدانید

اگر تیم درک مشترکی از اهداف هوشمند کاری نداشته باشد، این یک موقعیت واقعی برای فاجعه است. تا جایی که درنهایت اهداف خاص و قابل اندازه گیری را در محل کار خود به دست آورید. برای اینکه همه کارکنان معیارهای اصلی اهداف هوشمند را درک کنند، یک دوره آموزشی یا جلسه برگزار کنید، ایمیل ارسال کنید  یا هر کاری که لازم باشد را تدارک ببینید. همان طور که می دانید درک این مسئله از سمت تمام افراد در واقع نوعی از جذب ثروت و موفقیت محسوب می شود.

نکته دوم: مثال بزنید و اهداف خود را عمومی کرده و به اشتراک بگذارید

به عنوان فردی که در راس امور یک سازمان و نهاد است، عمومی کردن اهداف آن سازمان می تواند وسیله قدرتمندی برای ایجاد همسویی و اتحاد در فرآیند هدف گذاری کسب و کار شما باشد. به طور کلی کارمندان با دیدن اهداف رهبری و دوستان و همکاران خود، درک قوی تری از موقعیت خود در این هدف گذاری پیدا خواهند کرد.

نکته سوم: برنامه ای ایجاد کنید تا همه را در مسیر خود نگه دارید

برای اینکه کل تیم به طور موثر و کارآمد از اهداف هوشمند کاری استفاده کند، مهم است که سیستمی وجود داشته باشد که بازبینی منظم و بازخورد در مورد اهداف را تشویق کند. اغلب برای تیم های رهبری ارسال طرح هدف هوشمند اولیه با تقویمی از رویدادها مفید است که مشخص می کند اهداف چه زمانی بررسی، نهایی، تنظیم و در نهایت ارزیابی خواهند شد.

نکته چهارم: تعریف موفقیت از نظر خودتان را شفاف سازی کنید

آیا می خواهید سازمان شما اهداف هوشمند کاری را تعیین کند که بسیار ایمن و قابل دستیابی هستند یا انتظار دارید که با اهداف بلند مدت و دست نیافتنی به آن دست یابند؟ با ایجاد یک انتظار روشن از آنچه موفقیت در سازمان به نظر می رسد و با آن معنا پیدا می کند، رهبران می توانند افراد را تشویق کنند تا به اهداف بلندپروازانه دست یابند.

به عنوان مثال، یک پیام واضح مبنی بر اینکه “ما از شما انتظار داریم که به 70٪ از اهداف خود دست یابید و موفقیت به این شکل است.” دستیابی به 100٪ از اهداف شما شکست است و به این معنی است که شما سطح انتظار را خیلی پایین می گذارید.” این خود یک پیام بسیار قوی است!

نکته پنجم: بازخورد جمع آوری کنید و فرآیند هدف گذاری خود را بهینه کنید

بی شک هر سازمانی هم از نظر آداب کاری و هم از نظر فرهنگی از هم متفاوت هستند. به همین خاطر، نحوه ایجاد و اجرای فرآیندهای هدف گذاری می تواند بسیار متفاوت باشد، اما در عین حال تاثیر خود را بگذارد. شما می توانید با یک نظرسنجی داخلی در مورد فرآیند، کل تیم را در آن مشارکت دهید.

اهداف هوشمند کاری

نتیجه گیری

همانطور که پیش تر گفته شد، شما برای داشتن مسیری آسان و راهبردی که در انتها به اهداف و رویاهایتان ختم شود، باید از برنامه هایی جامع و مدون استفاده کنید. اهداف هوشمند کاری در هر حوزه ای شامل 5 فاکتور اصلی است که به آن ها پرداختیم. اگر شما رئیس یک سازمان هستید  یا حتی اهدافی شخصی برای خود دنبال می کنید، این مقاله به شما کمک می کند که ایده های بهتری برای بهبود شرایط خود داشته باشید.

لازم است به این نکته نیز دقت کنید که در یک سازمان همبستگی و اتحاد تمامی افراد برای تحقق بخشیدن به هدف ضروری است. به طور کلی تعیین هدف و ارائه فرآیند رسیدن به آن از گام های اساسی به شمار می روند.

منابع:

  • https://notejoy.com/resources/smart-goals-examples-for-work
به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
1
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx