چرا افراد باهوش مرتکب اشتباهات احمقانه می شوند؟
بیایید با خود رو راست باشیم، همه ما وقتی می بینیم دیگران اشتباهات احمقانه ای مرتکب می شوند عصبانی می شویم. چه در خانه باشد، چه دفتر کار یا حتی فردی کاملا غریبه.
همه ما اشتباه می کنیم. با این حال، اغلب اشاره کردن به اشتباهات دیگران بسیار آسان تر از اشاره کردن به اشتباهات خودمان است.
بدتر از آن این است که «افراد باهوش» اشتباهات احمقانه ای مرتکب شوند؛ و اگر از نظر دیگران شما هم جزو دسته «افراد باهوش» هستید، وقتی در میان جمع اشتباهات احمقانه انجام می دهید، می تواند برایتان بسیار خجالت آور باشد.
اخیراً داشتم مقاله ای را می خواندم، در مورد اینکه چرا مردم واقعاً این اشتباهات احمقانه را در زندگی شان انجام می دهند.
بر اساس تحقیقات، افراد به این 7 دلیل مرتکب اشتباهات می شوند:
- استرس داشتن
- عجله داشتن
- داشتن بیش از حد اطلاعات غیرکاربردی
- نگران پذیرفته نشدن از سمت دیگران
- بیش از حد نگران نتیجه کار بودن
- خارج از منطقه امن خود بودن
- در حضور شخص رده بالاتر بودن
اینکه یاد بگیرید چگونه هر یک از این هفت مورد را به حداقل برسانید یا آن ها را حذف کنید، سطح عملکردی شما را بسیار بالا می برد.
- استرس:
همه ما استرس را تجربه کرده ایم و می دانیم اگر استرس داشته باشیم به سادگی مرتکب خطا و اشتباه می شویم.
برای کمک به کاهش این اشتباهات، بخشی از زمان روزانه خود را صرف مدیتیشن و تمرینات تنفسی کنید تا استرس را از شما دور کند و آرامش بیشتری داشته باشید. همچنین یک روتین صبحگاهی برای خود ایجاد کنید که بتوانید روزتان را به طور موثرتری برنامه ریزی و آغاز کنید.
استرس کمتر علاوه بر این که به شما کمک می کند اشتباهات احمقانه کمتری انجام دهید، موجب می شود عمر طولانی تری نیز داشته باشید زیرا در هنگام استرس هورمون کورتیزول ترشح می شود و این هورمون بسیار برای سلول های بدن شما مضر است.
به یاد داشته باشید، استرس کمتر مساوی است با عمر طولانی تر!
- عجله کردن:
به آخرین باری فکر کنید که برای سر وقت رسیدن به کارتان با عجله از خانه بیرون رفتید و بعد از رسیدن به محل کار متوجه شده بودید یادداشت ها و متن سخنرانی خود را در خانه جا گذاشتید یا فراموش کرده بودید ناهارتان را بیاورید.
برای جلوگیری از این اتفاق صبح ها زودتر از خواب بیدار شوید و با داشتن یک برنامهریزی دقیق و یک روتین صبحگاهی مناسب، عجله را به حداقل برسانید؛ و برای انجام کارهای پیش رو آرامش بیشتری داشته باشید.
- داشتن بیش از حد اطلاعات غیرکاربردی:
هر جا که می رویم با بمبارانی از اطلاعات گوناگون مواجه می شویم که گاهی اوقات همین اطلاعات بیش از حد، زندگی را سخت تر می کند.
اطلاعات دریافتی را فیلتر کنید و به جای اینکه دنبال کتاب یا مطلب غیر کاربردی جدید بگردید، هر روز روی مهمترین وظیفه خود تمرکز کنید و سعی کنید اطلاعاتتان را روی همان موضوع بالا ببرید.
- نگران پذیرفته نشدن از سمت دیگران:
وقتی می خواهید با همه مردم صمیمی شوید و مورد پذیرش همه قرار گیرید، در برابر آدم ها چیزی را از خود نشان می دهید که غیرواقعیست و همین باعث استرس شما می شود و مرتکب اشتباه های گونان می شوید.
در عوض، وقتی که جسورانه خودتان باشید، نه تنها افراد بهتری را به سمت خود جذب می کنید، بلکه بسیار شادتر خواهید بود.
به یاد داشته باشید همه مردم قرار نیست شما را دوست داشته باشند، همانطور که شما هم با تک تک افراد جامعه راحت نیستید.
- بیش از حد نگران نتیجه کار بودن:
گاهی اوقات ما نتایج بسیار خاصی را می خواهیم؛ و وقتی نتایج دیگری رخ می دهد دچار سردرگمی می شویم و اشتباهات احمقانه ای پیش می آید.
اینقدر نگران نتیجه نباشید و در عوض روی درست انجام دادن کار تمرکز کنید. حتی اگر نتیجه آن طور که در ابتدا میخواهید نشود.
- خارج از منطقه امن خود بودن:
تقریباً همیشه برای رسیدن به رشد و پیشرفت باید منطقه راحتی خود را ترک کنید؛ اما اگر به مهارت های خود اطمینان نداشته باشید دچار استرس می شوید و حتماً اشتباهاتی رخ می دهد.
هر بار که کاری را خارج از منطقه امن خود انجام می دهید، اول خود را باور داشته باشید سپس مطمئن شوید که برای هر احتمالی آماده هستید تا دچار استرس نشوید.
- حضور داشتن مجریان قانون:
بگذارید یک مثال بزنم: چندین ساعت است که در حال رانندگی هستید و هیچ جرمی مرتکب نشده اید، در همین حین ناگهان متوجه یک ماشین پلیس پشت سرتان می شوید. خب استرس گرفتن در این شرایط طبیعی است و بسیار پیش می آید که مردم در این لحظات مرتکب اشتباهات احمقانه ای بشوند که در حالت عادی مرتکب نمی شوند.
اجازه ندهید حضور «مجریان قانون» شما را آزار دهد. یک نفس عمیق بکشید، آرام باشید و به یاد داشته باشید آن ها برای امنیت و آسایش خود شما حضور دارند. در مثال رانندگی تمام مسیری که بدون اشتباهی آمده اید را به خود یادآوری کنید و نسبت به حضور پلیس بیش از حد حساس نشوید این گونه از انجام یک اشتباه احمقانه اجتناب خواهید کرد.
به یاد داشته باشید، اشتباه کردن بخشی از زندگی است. اگر متوجه شدید که گهگاهی مرتکب اشتباه می شوید، خودتان را مورد سرزنش قرار ندهید. این یک ویژگی انسانی است که هر فردی آن را دارد…
اما اگر متوجه شدید که اشتباهات زیاد پیش می آیند، سعی کنید تشخیص دهید که آیا یکی از این هفت علت دلیل آن است یا خیر. سپس آن را از زندگی خود کمرنگ یا حذف کنید.
منبع: