استفاده از ضربه تراپی

کامنت بگذارید
16 دقیقه زمان خواندن

استفاده از ضربه تراپی

استفاده از ضربه تراپی، یکی از متد های جدید برای درمان اختلالات روانی مانند استرس  و همچنین درد های فیزیکی است.

همانطور که که کری گرگ می گوید، پایه و اساس ضربه تراپی، ضربه زدن به نقاط مختلف و معین فرد بیمار است. استفاده از ضربه تراپی می تواند به متعادل کردن سطح انرژی و همچنین درمان دردهای فیزیکی و روحی استفاده شود. ضربه تراپی می تواند توسط پزشک متخصص یا توسط خود شخص  برای درمان، صورت گیرد.

در این مقاله می خواهیم نظریه و فلسفه ی پشت ضربه تراپی و چگونگی انجام آن توسط خودمان را، بررسی کنیم.

ضربه تراپی چیست و چه کسانی می توانند از آن بهره ببرند؟

ضربه تراپی نتیجه ی سال ها مطالعه بدن انسان و انرژی های ساطع شده است و یکی از راه های جدید انرژی درمانی در عصر جدید است. برای اینکه بتوان  با استرس و اضطراب که در دنیای مدرن هر روزه افراد با آن دست و پنجه نرم می کنن مقابله کرد، ضربه تراپی می تواند یک انتخاب مناسب برای تخلیه انرژی منفی باشد.

ضربه تراپی تنها برای استرس و اضطراب نیست؛ از این روش می توان برای درد های فیزیکی نیز استفاده کرد. دلیل اینکه که افراد گاها دچار مشکلات روحی و عاطفی می شوند، می تواند به دلیل بهم خوردن تعادل انرژی بدن باشد. کاری که ضربه تراپی انجام می دهد، برگرداندن تعادل انرژی به بدن ماست.

استفاده از ضربه تراپی

شاید همه این ها برایتان آشنا باشد؛ چیزی شبیه به همین در ریشه طب سوزنی نیز نهفته است؛ هر دو متد در آزادسازی انرژی منفی و نامتعادل بدن فرد با ضربه زدن بر یک نقطه خاص، اتفاق نظر دارند. اما به جای اینکه سوزن های مخصوصی را برای تخلیه و متعادل سازی انرژی به نقطه های خاصی از بدنمان فرو کنیم، ضربه تراپی انتخاب بهتری در اختیارمان می گذارد؛ استفاده از ضربه. در این متد شما بجای سوزن، ضربات ملایمی را به نقاط مشخصی وارد می کنید تا تعادل به بدن شما بازگردد.

روش کار و استفاده از ضربه تراپی

برای هر چه بیشتر اثربخش کردن ضربه تراپی، باید ابتدل چند فرایند ساده را طی کرد. اول از همه فرد، باید درد فیزیکی یا عاطفی خود را شناسایی کند؛ یعنی بداند مشکل عاطفی، منبع استرس و اضراب وی چیست و ریشه آن کجاست تا بتوان نقطه ی دقیق ضربه را براساس آن تعیین کرد. سپس فرد با توجه به درد عاطفی یا فیزیکی خود در مقیاس بین ٠ تا ١٠، شدت درد را تعیین می کند. به طور مثال، اگر در ناحیه درد، شخص دچار درد شدیدی بود، می تواند عدد 7 یا 8 را انتخاب کند.

حال باید با توجه به نوع درد، ضرباتی به نقاط مشخص شده وارد شود. تکرار و فشار ضربات از اهمیت زیادی برخوردار است؛ بنابراین حتما برای این کار یک پزشک تشخیص می دهد که کجا و با چه شدتی ضربات باید وارد شوند. مقیاس تعیین درد در آخر ضربه تراپی می تواند نوعی ارزیابی برای موثر بودن این تکنیک باشد. یعنی پس از استفاده از ضربه تراپی، شخص دوباره باید میزان درد خود را در مقیاس بین ٠ تا ١٠ تعیین کند.

رایج ترین نقاط بدن برای ضربه در ضربه درمانی عبارتند از ابرو،  چشم، بینی، چانه، ابتدای استخوان ترقوه و زیر بازو.  ضربه تراپی از نیم تنه ی بالا به پایین شروع می شود و در هر نقطه، پنج تا هفت بار، با استفاده از 2 تا 4 انگشت، ضربه وارد می شود. این کار باید به صورت مکرر اتفاق افتد تا تاثیرگذار باشد.

مراحل تکنیک ضربه تراپی

پس از اینکه فرد ضربه تراپی را برای درمان اختلالات روانی و درد فیزیکی خود انتخاب کرد، باید مراحل زیر را طی کند تا فرآیند موثر باشد:

استفاده از ضربه تراپی

ریشه یابی مشکل

در این مرجله ایتدا فرد باید بداند که دقیقا برای درمان کدام مشکل به استفاده از ضربه تراپی رجوع کرده. در نظر داشته باسید که در این روش شما باید مشکلاتتان را تک تک حل کنید؛ چند اختلال یا، درد فیزیکی را نمی توان با این روش در آن واحد درمان کنید.

تعیین مقیاس درد

این مقیاس جهت اندازه گیری درد دریافتی بیمار است که پریشانی نامیده می شود. هنگامی که این متد به وجود آمد، از این مقیاس برای تعیین میزان درد دریافتی افراد بیمار استفاده شد.

تنظیم بیانیه

پس از تعیین میزان درد، مرحله بعد بیانیه است. در این مرحله شخص باید بیانیه در رابطه با موقعیت خود تنظیم کند. نکته ی مهم در تنظیم بیانیه این است که باید همراه با پذیرش باشد. یعنی شخص مشکل خود را می گوید و خود را به خاطر آن شماتت نمی کند بلکه می پذیرد. مثلا شخص ممکن است بگوید: ”من اختلال عصبی دارم اما خودم را کاملا می پذیرم.” نیمه اول بیانیه در جهت تاکید بر موقعیت فعلی است و نیمه دوم در جهت پذیرش خود.

ضربه تراپی

در مرحله ی بعد نوبت به ضربه تراپی است. در این مرحله فرد در نقاط مشخص شده بدنش، به تعداد و فشار لازم، ضرباتی را دریافت می کند. اما برای اینکه تمرکز شخص کاملا به فرآیند باشد باید یک عبارت را با خود مدام تکرار کند؛ به این عبارت یادآوری می گوند. به عنوان مثال، در این کیس شخص می تواند مدام بگوید ”اختلال عصبی.”   فرد انقدر ضربات را دریافت می کند تا مقیاس دردش که قبل تر تعیین کرده بود به 1 یا 0 برسد.

به کدام نقاط ضربات وارد می شوند؟

در استفاده از ضربه تراپی، بیشتر تمرکز بر روی نیم تنه ی بالا و روی صورت است. از جمله نقاطی که به آن ها برای تعادل سازی انرژی ضربه وارد می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

استفاده از ضربه تراپی

بالای سر – مستقیماً در مرکز سر

تاج ابرو – ابتدای ابرو، قسمت بالایی و کنار بینی

قسمت کناری چشم – بر روی استخوان گوشه بیرونی چشم

زیر چشم – روی استخوان زیر چشم، تقریباً ٣ سانتیمتر زیر مردمک چشم

زیر بینی – نقطه بین بینی و لب

چانه – در نیمه راه بین قسمت زیرین لب و چانه

ابتدای استخوان ترقوه – نقطه ای که استخوان سینه، استخوان ترقوه و اولین دنده باهم تلاقی می کنند.

زیر بازو در قسمت کناری بدن، تقریباً ١٠ سانتیمتر زیر بغل.

حرکت معمولا به صورت نزولی اتفاق میفتد؛ ابتدا از سر شروع می شود تا به زیر بغل برسد.

تحقیقات انجام شده در مورد استفاده از ضربه تراپی

طی مطالعات انجام شده بر ضربه تراپی و میزان اثر گذاری آن بر افراد، استفاده از ضربه تراپی برای برخی شرایط و افراد مانند اضطراب و اختلال استرس پس از سانحه موثر واقع شده است.

در بخش  بعد، به شواهد علمی به دست آمده برای اثبات اثربخشی ضربه تراپی برای اضطراب، افسردگی و اختلال استرس پس از سانحه تحلیل می کنیم.

استفاده از ضربه تراپی برای درمان اضطراب

طبق مطالعاتی که در رابطه با ضربه تراپی شکل گرفت، ٢١۶ کارمند مراقبت های بهداشتی مورد آزمایش قرار گرفتند. استفاده از ضربه تراپی در این ٢١۶ کارمند برای درمان اختلال  اضطراب استفاده شد. در پی نتایج این آزمایش پس از سپری کردن دو ساعت تراپی اختلال روانی اضطراب این ٢١۶ کارمند به طرز چشمگیری کمتر شد. شدت فشار های عصبی در هر مرحله کمتر شد و پس از استفاده مداوم و بیشتر این تکنیک به مدت طولانی تر، این علائم رواشناختی به کلی کمتر شد.

استفاده از ضربه تراپی

استفاده از ضربه تراپی برای درمان اختلال استرس پس از سانحه

در یک آزمایش دیگر تعداد ۵٩ جانباز که دچار اختلال استرس پس از سانحه شده بودند، استفاده از ضربه تراپی در 6 جلسه ی یک ساعته، به طرز چشمگیری موجب پایین آمدن مقیاس افسردگی و از بین رفتن علایم مربوط به آن شد.

یا در موارد دیگر، در تحقیقاتی که در سال ٢٠١٧ انجام شد ۶٣% از افراد مورد آزمایش توانستند در 10 جلسه و حتی کمتر بر اختلال استرس پس سانحه خود غلبه کنند. پژوهشگران حتی مدعی شدند که این روش برای اختلال های استرس پس سانحه هایی که شکل پیچیده تری دارند، موثر است و می تواند جوابگو باشد.

استفاده از ضربه تراپی برای درمان افسردگی

این تکنینک در یک آزمایش دیگر که در آن 18 دانشجو برای درمان اختلال افسردگی انتخاب شده بودند، سبب از بین رفتن علائم افسردی شد و نشان داد که که نسبت وجود علائم افسردگی در کسانی که ضربه تراپی دریافت نکردند، بیشتر است.

در سال ٢٠١۶ پس از آزمایش بر روی 20 دانش آموز که دچار اختلال افسردگی بودند، پژوهشگران را به این نتیجه رساند که در اکثر موارد، ضربه درمانی به اندازه روش های دیگر درمان و حتی بهتر از آن ها می تواند عمل کند.

ضربه تراپی و درمان دامنه وسیعی از بیماری ها و اختلالات

اما ضربه تراپی تنها محدود به اختلالات عصبی نیست. از موارد دیگری که استفاده از ضربه تراپی در آن ها جواب داده و مقیاس درد فرد را به طرز چشمگیری پایین آورده می توان به فیبرومیالژیا، پسوریازیس، سردرد تنشی، آسیب های ریوی، درد مزمن، عوارض جانبی شیمی درمانی، آسیب های مغزی، بی خوابی و اختلالات تشنجی اشاره کرد. ضربه تراپی حتی در مواردی که کیس مورد نظر دچار فوبیا شده بود، باعث پایین آمدن ضربان قلب فرد شده. در ورزشکاران نیز این متد توانسته باعث کاهش میزان قابل توجهی از هورمون استرس کورتیزول دز ورزشکاران شود.

استفاده از ضربه تراپی

استفاده از ضربه تراپی برای جذب موفقیت روابط موفق و رشد فردی

همان طور که اشاره کردیم، در روش ضربه تراپی شما می توانید استرس و اضطراب خود را درمان کنید. همه ی ما می دانیم که یکی از راه های عدم جذب موفقیت و یا جذب ثروت استرس، اضطراب، افسردگی، نداشتن به اعتماد به نفس و عزت نفس است. در ریشه یابی کردن عدم وجود عزت نفس، به این نکته می رسیم که یکی از مهم ترین دلایلی که جلوی شما را برای بهتر بودن و پیشرفت می گیرد، استرس و اضطراب است؛ یعنی در واقع استرس و اضطراب از شرمندگی، از دست دادن و یا سرخوردگی باعث می شود شما نتوانید به آنچه که می خواهید برسید. در روش ضربه تراپی، پس از وارد کردن ضربه به چند نقطه خاص، فرد استرس و اضطراب درونی خود را تخلیه می کند و در آن حالت دیگر چیزی جلودارش نیست و بدون ترس می تواند مسیر موفقیت را طی کند.

بگذارید کمی بیشتر این مسئله را باز کنیم.

از آنجایی که افراد اکثرا دارای روحیات و طرز فکر محافظه کارانه هستند، به طور ناخودآگاه در حال سرکوب میل به خوشبختی، جذب ثروت و موفقیت اند. فرق بین افراد موفق و افراد معمولی این است که افراد موفق یاد گرفته اند به این صداها گوش نکنند. روش ضربه تراپی در واقع می تواند به افرادی که از قدرت درونی و عزم و جزم لازم محرومند، کمک کند.

بالاتر به این موضوع اشاره کردیم که در ضربه تراپی برای که شما حس بد درد و اختلال روانی خود را از دست دهید، باید مدام آن حس بد را تکرار کنید؛ که به آن یاداوری گفتیم. در اینجا نیز شما می توانید تمام افکار منفی  که در هنگام جذب ثروت و موفقیت سد راه شما می شوند. شما را می ترسانند را، روی کاغذ بیاورید و هنگام ضربه درمانی از آن کلمات استفاده کنید.

یه طور مثال بزرگترین مشکل شما، شماتت اطرافیان و عدم پشتیبانی آن ها از شماست؛ شما از این می ترسید که قضاوت شوید. بنابراین هنگامی که به متخصص برای ضربه درمانی مراجعه می کنید به عنوان یادآوری، عبارت “شماتت و قضاوت اطرافیان” را مدام با خود تکرار کنید. در حین پروسه ضربه تراپی، این تکرار باعث می شود که این سد فکری به مرور از ناخودآگاه شما پاک شود و شما می توانید روی مسیر  موفقیت خود بدون هیچ حواس پرتی تمرکر کنید.

استفاده از ضربه تراپی

سخن پایانی

ضربه تراپی یکی از متد های اثر بخش برای تسکین ضربات روحی و یا جسمی است. این متد نیاز به زمان دارد و معمولا چند دقیقه بیشتر طول نمی کشد. ضربه تراپی عوارض جانبی ندارد و فرد معمولا پس از انجام فرایند حال خوبی دارد.

یکی دیگر از نکات خوب در رابطه با استفاده از ضربه تراپی این است که فرد می تواند به تنهایی این کار را انجام دهد و حتما نیاز به پزشک نیست. اما در نظر داشته باشید که همیشه مشاوره با یک متخصص می تواند شما را از اشتباه های جبران ناپذیر دور کند. بنابراین برای درد های فیزیکی و حتی مواردی چون افسردگی که ریسک بیشتری دارند، با یک متخصص مشورت کنید.

 

منابع:

3.6/5 - (13 امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx