راه های مبارزه و غلبه بر تنبلی

کامنت 1
14 دقیقه زمان خواندن

راه های مبارزه و غلبه بر تنبلی

مطلب زیر در مورد مبارزه با تنبلی است و راه هایی را برای غلبه بر تنبلی به شما نشان می دهد. علاوه بر این، نکات مهمی را در مورد آنچه می توانید در برابر تنبلی انجام دهید به شما بیان می کند. خوب، هر یک از ما این احساس را قطعا تا به حال تجربه کرده ایم: کارهای زیادی برای انجام دادن داریم، اما یک لحظه‌ احساس تنبلی مانع از ایجاد انگیزه لازم برای انجام وظایفمان می‌شود.

گاهی اوقات ما احساس می کنیم انرژی کافی نداریم و نمی خواهیم فعالیت های خاصی انجام دهیم. این پدیده می تواند نتیجه انگیزه نداشتن باشد یا اینکه به اندازه کافی برای شروع کار تشویق نشده ایم. با این حال، تنبلی ما را از دستیابی به رویاهایمان باز می دارد. بدتر از آن این که تنبلی کیفیت زندگی ما را کاهش می دهد. ما سرگرمی های بسیار کمتری نسبت به زمانی که تنبل نبودیم دنبال می کنیم. بهتر است اجازه ندهیم تنبلی از کیفیت زندگی ما بکاهد! در این مطلب راهکارهای خوبی آورده شده است که می توانید برای غلبه بر تنبلی انجام دهید.

اول از همه باید تعریف کنیم که تنبلی چیست؟ تنبلی یک حالت روانی است که در آن فرد فاقد انرژی و یا اراده و تمایل لازم برای انجام یک کار معین است که البته می تواند دلایل مختلفی داشته باشد و در ادامه آنها را توضیح خواهم داد.

وقت آن است که دوباره انرژی بگیرید! بیایید تا زمانی که بتوانیم یک بار برای همیشه بر تنبلی غلبه کنیم، مبارزه با تنبلی و بی تحرکی را آغاز کنیم. خبر خوب این است که اگر تغییراتی در طرز فکر خود ایجاد کنیم، تنبلی را می توان شکست داد. تنبلی می تواند به طرق مختلف رخ دهد و جنبه های مختلف زیادی دارد. در اینجا به برخی از اشکالات تنبلی و راه های غلبه بر آنها اشاره می کنیم:

راه های مبارزه و غلبه بر تنبلی

1. نداشتن اراده:

یکی از رایج ترین انواع تنبلی ناشی از فقدان اراده است. اگرچه دقیقاً می دانیم که یک کار خاص چقدر می تواند برای ما مهم باشد اما بعضی اوقات هنوز اراده لازم برای شروع را نداریم. تنبلی که گاها به فقدان اراده نسبت داده شود می تواند بسیار دشوار باشد و به طور معمول افراد زیادی با آن مواجه هستند.

چگونه بر تنبلی ناشی از کمبود اراده غلبه کنیم؟

مهم ترین قدم برای غلبه بر این نوع تنبلی، شروع ساده است. کارهایی را که باید انجام دهید شروع کنید و کاری را که باید انجام دهید را بدون بهانه انجام دهید. چیزی که از این طریق به شما کمک می کند این است که با شروع با کار ساده ای، «مقدمه ای آسان» برای کار پیدا کنید.

به من اعتماد کنید، من از تجربه خودم صحبت می ‌کنم وقتی می ‌گویم شروع کردن اغلب ده برابر سخت ‌تر از انجام واقعی کار است. هنگامی که بتوانید بر این مانع غلبه کنید، متوجه خواهید شد که مشکل به خودی خود ماهیت وظیفه نبوده، بلکه فقدان اراده شما بوده است.

توجه: اگر می خواهید یاد بگیرید که چگونه می توانید به طور مؤثر اراده خود را افزایش دهید، به مقاله زیر نگاهی بیندازید: استراتژی های ضروری برای افزایش انضباط شخصی.

راه های مبارزه و غلبه بر تنبلی

۲. نداشتن انگیزه:

یکی دیگر از انواع بسیار رایج تنبلی ناشی از فقدان انگیزه برای انجام کارها و یا دستیابی به چیزی است. چنین فقدان انگیزه ای می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، مانند نداشتن اهداف و چشم اندازهای مناسب، نداشتن آرزویی خاص در زندگی یا زمانی که اراده و انگیزه و اشتیاق کافی نباشد.

چگونه با تنبلی که ناشی از بی انگیزگی است مبارزه کنیم؟

انگیزه بگیرید! انگیزه خود را افزایش دهید! موثرترین راه برای مبارزه با کمبود انگیزه، دانستن چند تکنیک انگیزشی عالی است که به شما کمک می کند انگیزه خود را افزایش دهید و آن را در سطح بالایی حفظ کنید. اکیداً به شما توصیه می ‌کنم مقالات زیر را بخوانید که روش ‌های انگیزشی عالی را در اختیار شما قرار می‌دهند که به راحتی در زندگی شما قابل اجرا هستند (مانند گوش کردن به موسیقی) و همچنین تکنیک ‌های واقعاً پیشرفته ‌دیگری را به شما نشان می ‌دهند که در بالابردن انگیزه شما نقش موثری خواهند داشت:

  • راهنمای نهایی برای ایجاد انگیزه
  • تکنیک های انگیزشی موثر
  • راز رسیدن به اوج انگیزه

راه های مبارزه و غلبه بر تنبلی

3. طرز فکر و نگرش:

ما در زندگی انواع ذهنیت ها و نگرش های متفاوتی نسبت به تلاش و تنبلی برای خودمان ایجاد می کنیم. برخی افراد تنبلی را با شکست مرتبط می دانند. برخی دیگر تنبلی را با لذت خالص مرتبط می دانند. آنها آن را به عنوان یک مکانیسم محافظتی در نظر می گیرند که به آنها این امکان را می دهد تا از کار اضافی اجتناب کنند.

زیگموند فروید استدلال می‌ کرد که برای انسان ‌ها تنبلی راهی مناسب برای یافتن لذت است، زیرا از انجام ندادن هیچ کاری لذت می ‌برند (برای مراجع بیشتر رجوع کنید به: فراتر از اصل لذت). به اصطلاح تنبلی یک مکانیسم دفاعی است که توسط افرادی اعمال می شود که احساس می کنند ممکن است یک کار معین به نتیجه دلخواه منجر نشود. به همین دلیل از انجام دادن آن غفلت می شود. این نوع تنبلی بسیار خطرناک است، زیرا اگر یک کار واقعاً غیرضروری باشد، فقط تنبلی این شخص را مجدداً تأیید می کند.

این افراد این نگرش (منفی) را ایجاد کرده اند که تنبلی می تواند به آنها در صرفه جویی در زمان کمک کند. این استراتژی ممکن است در برخی موارد کارساز باشد، اما در بلندمدت نتیجه معکوس دارد. دومین موردی که در آن که تنبلی به عنوان مکانیزم دفاعی مورد استفاده قرار می گیرد، در مورد ترس است، مانند ترس از شکست، ترس از مسئولیت پذیری و غیره.

چگونه با نگرش های منفی که باعث تنبلی می شود مبارزه کنیم؟

اولین قدم برای مبارزه با تنبلی ناشی از ذهنیت های منفی این است که متوجه شوید که یک نگرش یا طرز فکر خاص برای شما اشتباه یا غیر مفید است. باید بدانید که روش به تعویق انداختن راه حل مناسبی برای اجتناب از کارهای غیر ضروری نیست. علاوه بر این، بدانید که استفاده از تنبلی برای جلوگیری از رویارویی با ترس‌ هایتان نیز مفید نیست. در واقع این فقط مشکلات شما را در زندگی افزایش می دهد.

راه های مبارزه و غلبه بر تنبلی

4. تعلل:

به تعویق انداختن کارها می تواند به عنوان نوعی تنبلی نیز دیده شود، زیرا به تعویق انداختن کارها ارتباط زیادی با تنبلی برای انجام واقعی کاری دارد. افراد به چند دلیل کارها را به تعویق می اندازند، یکی از آنها تنبلی است. اهمال کاری و تنبلی وجه مشترکی دارند که در واقع بهانه های مختلف ما را از شروع به انجام کاری که باید انجام دهیم یا کاری را که دوست داریم انجام دهیم باز می دارد.

چگونه با اهمال کاری مبارزه کنیم؟

اول از همه این که عادت به تعویق انداختن کارها، شانس ما را برای موفقیت کاهش می دهد. به صراحت گفته می شود: اهمال کاری دستیابی به هر چیزی که می خواهیم به آن دست یابیم، شانس موفقیت ما را از بین می برد. به منظور غلبه بر اهمال کاری، تقسیم وظایف هر زمان که انجام این وظایف غیرممکن به نظر می رسد بسیار مفید است. این وظایف دشوار را به وظایف فرعی دیگری تقسیم کنید.

این به شما کمک می کند تا وظایف فرعی را یکی پس از دیگری انجام دهید. انجام این کار نه تنها به شما کمک می کند تا شروع کنید، بلکه به حفظ انگیزه شما برای انجام کارهای بعدی نیز کمک می کند. اولین قدم برای غلبه بر تنبلی در بسیاری از موارد سخت ترین قدم است. موارد گفته شده چهار مورد از رایج ترین دلایل تنبلی و راه های غلبه بر این نوع تنبلی بودند. در ادامه با چند نکته دقیق تر برای مبارزه با تنبلی آشنا می شوید:

راه های مبارزه و غلبه بر تنبلی

چگونه بر تنبلی غلبه کنیم؟

  1. ابتدا چیزهای ساده: همانطور که قبلاً اشاره کردم، برای مبارزه مؤثر با تنبلی، مهم است که با کاری که می خواهید انجام دهید، شروع کنید. یک ترفند موثر که به شما در انجام این کار کمک می کند این است که ابتدا از چیزهای ساده شروع کنید. انجام این کار به شما کمک می کند تا به تدریج مقاومت درونی خود را بشکنید.
  2. گام به گام: تقسیم وظایف به کارهای کوچک تر به ما کمک می کند تا فشار ضرب الاجل ها را کاهش دهیم و انگیزه ما را حفظ می کند تا این وظایف را یکی پس از دیگری و به تدریج انجام دهیم. هنگامی که یک کار فرعی را انجام دادید، می توانید به خود بگویید که در حال کامل شدن است و به زودی وظایف فرعی بعدی را هم به پایان خواهید رساند.
  3. فهرستی از کارهایی که باید انجام دهید تهیه کنید: گاهی اوقات با انبوهی از کارها در موقعیت های آشفته قرار می گیریم. واقعاً دشوار است که تمام کارهایی را که باید انجام دهید را به درستی به اتمام برسانید. فهرست کارهایی که باید انجام دهیم می‌تواند به ما در این موقعیت ‌ها کمک کند تا نمای کلی را دوباره به دست آوریم، اما مهم ‌تر از آن اینکه به ما امکان می‌دهد بفهمیم که اغلب بیشتر از آنچه که در واقعیت هست پیچیده به نظر می ‌رسد. هنگامی که لیست کارهای خود را ایجاد می کنید، مطمئن شوید که وظایف را از ساده ترین تا دشوارتر مرتب کرده اید که به شما کمک می کند ابتدا با چیزهای ساده شروع کنید.
  4. مزایای یک کار یا فعالیت را تجسم کنید: هر زمان که احساس تنبلی می‌کنم یا انگیزه لازم برای انجام یک کار را ندارم، برای چند ثانیه تصور می‌کنم که چه حسی خواهد داشت اگر کاری را که باید انجام شود بسیار مشتاقانه شروع کنم. من مزایایی را تجسم می‌کنم که پس از انجام یک کار مشخص می‌توانم دریافت کنم و اغلب این روش به من کمک می ‌کند تا دوباره پرانرژی و با انگیزه شوم. علاوه بر این ها، به شکست دادن مقاومت درونی که مانع مشغول شدن به وظایفم می شد کمک می کند.
  5. عوامل حواس پرتی را حذف کنید: من متوجه شدم که عوامل حواس پرتی اغلب منشا تنبلی من بوده و تنها دلیل تنبلی من در طول زمان بوده است. این باعث شد متوجه شوم که حواس ‌پرتی ‌ها (تلویزیون، اینترنت و غیره) بیشتر مرا به سمت خودشان جذب می کردند در حالی که کار اصلی ام خسته کننده به نظر می رسید. هر چیزی که حواس شما را پرت می کند (و من مطمئن هستم که دقیقاً می دانید وقتی مجبور به مطالعه، کار یا انجام کارها هستید دقیقاً چه چیزی حواس شما را پرت می کند) آن را حذف کنید! اطمینان حاصل کنید که وقتی یکی از کارهای خود را شروع کردید به هیچ وجه حواستان پرت نخواهد شد. همه این عوامل حواس پرتی ممکن است وسوسه انگیز به نظر برسند، اما حقیقت این است که بازگشت به کار را برای شما دشوارتر می کنند.

راه های مبارزه و غلبه بر تنبلی

 

  1. به خودتان پاداش دهید: هر بار که توانستید بر تنبلی غلبه کنید و کاری را با موفقیت انجام دادید، باید به خودتان پاداش دهید، زیرا این به شما کمک می‌کند تا احساسات مثبتی را در مورد تلاش برای انجام کارها ایجاد کنید. البته مطمئن شوید که میزان پاداش را با تلاش هایی که انجام داده اید تطبیق دهید (تلاش های کوچک و کارهای کوچک = پاداش کم و بالعکس).

می توانید پیشنهاد هایتان را، در مورد آنچه که به شما کمک می کند تا بر تنبلی غلبه کنید، برای ما ارسال کنید! ما از شنیدن تجربیات و ترفندهای شما خوشحال می شویم.

منبع:

Ways to Fight and Overcome Laziness

3.4/5 - (5 امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
1
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx