ترس از موفقیت: چرا گاهی از بهترین بودن خود می ترسیم؟ (قسمت دوم)

کامنت بگذارید
11 دقیقه زمان خواندن

ترس از موفقیت: چرا گاهی از بهترین بودن خود می ترسیم؟

8 دلیل ترس از موفقیت

دلایل زیادی برای ترس یک فرد از موفقیت می تواند وجود داشته باشد که بسیاری از آنها در طول زندگی ایجاد شده اند:

  1. تجربه دوران کودکی

تجربه دوران کودکی می تواند تأثیر منفی بر افراد در مسیر موفقیت آنها بگذارد. اگر فردی در دوران کودکی تجربه مکرر تمسخر شدن به خاطر دریافت ستایش را داشته باشد، ممکن است از کانون توجه دور شود. اگر به عنوان یک کودک، تلاش آنها هرگز به رسمیت شناخته نمی شد یا به اندازه کافی خوب دیده نمی شد، ممکن است کمال گرا شوند که اساسا برای شکست تنظیم شده است.

تجربه دوران کودکی عمیقاً در مسیرهای عصبی ما ریشه دوانده است. فرد ممکن است انتظار یک نتیجه منفی را داشته باشد که ریشه در یک زمین بازی یا تجربه خواهر و برادری دارد.

ترس از موفقیت: چرا گاهی از بهترین بودن خود می ترسیم؟ (قسمت دوم)

  1. سندرم ایمپاستر

یک عمر شک به خود می تواند منجر به این ترس شود که دستاوردهای فرد در مقایسه با دیگران کم است. یک فرد ممکن است از این که نتواند انتظارات خود را برآورده کند (چه انتظارات خود یا شخص دیگری) و اینکه به عنوان یک فریبکار شناخته شود، بترسد. سندرم ایمپاستر درک اینکه مهارت، دانش و یا سخت کوشی او را به محل موفقیت رسانده است، برای فرد سخت می کند.

(سندروم ایمپاستر که با نام سندروم افراد موفق هم شناخته می ‌شود، نوعی اختلال روانشناختی است که عموما افراد موفق به آن مبتلا می ‌شوند. در این سندرم افراد موفقیت خود را نمی ‌پذیرند و آن را به جای آنکه ناشی از توانایی و استعدادشان ببینند، نتیجه شانس و اتفاق می ‌دانند!)

  1. تعبیر نادرست احساسات

احساس هیجان، عصبی بودن و اضطراب منجر به پاسخ های فیزیکی مشابهی می شود. شخصی ممکن است یکی را به دیگری تعبیر کند و بخواهد به طور کلی از این احساس اجتناب کند.

  1. اجتناب از عکس العمل

مردم ممکن است نگران پیامدهای اجتماعی باشند، به خصوص اگر موفقیت آنها برخلاف هنجارهای مورد انتظار باشد. یک نویسنده ممکن است نگران پیامدهای نقد فرهنگی مقاله خود باشد. زنان ممکن است از پیامدهای اجتماعی پیشی گرفتن از همکاران مرد خود دلسرد شوند.

ترس از موفقیت: چرا گاهی از بهترین بودن خود می ترسیم؟ (قسمت دوم)

  1. تجربه منفی

نتیجه نامطلوب موفقیت گذشته ممکن است فرد را نسبت به موفقیت های آینده محتاط کند. شاید همکارها از این شخص به خاطر تحت توجه کردن دوری می کردند. فرد ممکن است نگران باشد که موفقیت آینده همان پاسخ قبلی را تقلید کند.

  1. خودکارآمدی ضعیف

فرد باور ندارد که بتواند به اهدافی که برای خود در مسیر موفقیت در نظر گرفته است دست یابد.

  1. درونگرایی

ممکن است شخصی ترجیح دهد به طور کلی در مرکز توجه نباشد. آنها ممکن است از توجهی که به دلیل موفقیت به خود جلب می کنند دوری کنند.

  1. سلامت روان

شرایط سلامت روانی با تشخیص بالینی مانند اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) یا اختلال اضطراب فراگیر (GAD) می تواند ترس از موفقیت را تشدید کند.

ترس از موفقیت: چرا گاهی از بهترین بودن خود می ترسیم؟ (قسمت دوم)

نتایج آن چیست؟

ترس از موفقیت می تواند فرد را از دستیابی به توانایی های بالقوه و حس همراه با رضایت در انجام این کار باز دارد. این امر می تواند باعث شود که فرد احساس قفل شدن داشته باشد که چرا زمانی که دیگران در اطراف او در حال شکوفایی هستند، این احساس را دارد. آن ها ممکن است آنچه را که آنها را عقب نگه داشته است، در نظر بگیرند. شاید آن ها اولین گام را بردارند و سپس زمانی که راه طولانی پیش روی خود را در نظر می گیرند، تسلیم شوند. این بر رضایت کلی زندگی تاثیر منفی می گذارد که هم بر رضایت شخصی و هم تاثیر می گذارد.

درباره آن چه کار می توانید بکنید؟

اگر موارد فوق شبیه شماست، برخی از رویکردهای زیر را برای کار کردن با ترس احتمالی خود از موفقیت در نظر بگیرید.

  1. کنجکاو باشید و از افکار و اعمال خود آگاه باشید

پیام هایی که بارها و بارها در ذهن شما پخش می شود چیست؟ تشویق کننده است؟ منتقدانه؟ ترس آفرین؟ یا همه آنها به یکباره با هم به سراغتان می آید؟

پاسخ شما به آن پیام ها چیست؟ آنها چگونه اقدامات شما را آگاه می کنند؟

  1. یک ژورنال راه اندازی کنید

ژورنال نویسی می تواند به شما کمک کند افکار و پاسخ خود به جهان را ردیابی کرده و عمیقاً با آن ارتباط برقرار کنید.

در ژورنال خود می توانید درباره موارد زیر بنویسید:

  • تصور شما از یک زندگی خوب چیست؟
  • بزرگ ترین امیدها و ترس های شما در تحقق آن چشم انداز چیست؟
  • بهترین و بدترین نتایج دستیابی به موفقیت، چشم انداز زندگی شما چیست؟ تصور می کنید به هر دو چه پاسخی می دهید؟

ترس از موفقیت: چرا گاهی از بهترین بودن خود می ترسیم؟ (قسمت دوم)

  1. تامل کنید

ترس احتمالی از موفقیت و اینکه چگونه در گذشته و حال برای شما ظاهر شده است را در نظر بگیرید. آیا از یک نتیجه منفی ناشی از موفقیت خود می ترسید؟

  1. ترس را بپذیرید

با این کار و نوشتن آن، ترستان را در مرکز توجه خود قرار می دهید.

  1. ریشه های آن ترس را کاوش کنید

آیا این اتفاق در کودکی یا بزرگسالی رخ داده است؟ چه پیامی را از تجربیات گذشته خود گرفتید؟ اگر اصلاً این چشم انداز موفقیت را دنبال نمی کردید، زندگی شما چگونه خواهد بود؟

هر هفته ژورنال خود را مرور کنید. مضامین و الگوهای ثابت کدامند؟ با شناسایی الگوهای مرتبط با موفقیت در افکار و رفتارهای خود، می توانید مقابله با آنها را آغاز کنید.

هنگامی که باورهای منفی و خودگویی خود را شناسایی کردید، می توانید در نظر بگیرید که چگونه می توانید آنها را به باورهای مولد و توانمند تبدیل کنید. گاهی اوقات، ما ممکن است در افکار خود گیر کنیم، بنابراین کار با یک مربی می تواند در ایجاد یک پاسخ جایگزین مفید باشد.

  1. موفقیت را تجسم کنید

خود را تجسم کنید که می توانید نتایج مثبت و منفی بالقوه را کنترل کنید.

ترس از موفقیت: چرا گاهی از بهترین بودن خود می ترسیم؟ (قسمت دوم)

  1. مراقبت از خود

با مراقبت از ذهن و بدن خود استرس و اضطراب را مدیریت کنید. ورزش کنید، غذای سالم بخورید، زمانی را برای استراحت و خواب اختصاص دهید و از همراهی دوستان و خانواده لذت ببرید.

تمرکز حواس را تمرین کنید و با آگاهی از اینکه چگونه به شرایط خود واکنش نشان می دهید، در جهان حرکت کنید. تنفس عمیق می تواند به شما این امکان را بدهد تا از یک احساس ناخوشایند عبور کنید یا وقتی احساس استرس می کنید، پاسخ منفی و بازتابی را خنثی کنید. تمرکز بر تناسب اندام ذهنی و سلامت جسمانی به شما کمک می کند تا با تفکر در دنیا پیش بروید.

  1. خودآگاهی

مراقب احوالات ناخوش خود باشید. احساسات را عمیق و شفاف ببینید و منشا را در نظر بگیرید. آیا این احساس در خدمت شماست یا برعکس؟ چگونه می توانید رویکرد خود را تنظیم کنید؟

با خودت مهربان باش

ترس از موفقیت بسیار واقعی است. با آگاهی از تأثیر آن در طول زمان، فرد می تواند برای مقابله با افکار و رفتارهای بازدارنده آن تلاش کند و به موفقیت دست یابد. قطعا کارها را می توان به تنهایی انجام داد، اما اغلب بینش یک مربی یا درمانگر می تواند در انجام کارهای مهم تر مفید باشد. زمانی که تغییر اتفاق می افتد تا زمانی که از شکست های خود درس نگیریم، شروع نمی کنیم.

همکاری با مربی را در نظر بگیرید که می تواند شما را در کاوش خود حمایت کرده و به چالش بکشد. هنگامی که ریشه ترس از موفقیت را با هم کشف کردید، مربی می تواند به شما کمک کند تا در برابر خودتان پاسخگو باشید. هنگامی که شما شروع به کسب موفقیت می کنید، شما را تشویق می کنند و زمانی که الگوهای فکری و اقدامات قدیمی سر زشت خود را بالا می برند، شما را به چالش می کشند!

اگر ترس از موفقیت باعث ناراحتی شما می شود یا زندگی روزمره شما را مختل می کند، به دنبال خدمات یک درمانگر باشید. یک درمانگر آشنا با رفتار درمانی شناختی (CBT) می تواند ارزیابی کند که چگونه الگوهای فکری منفی منجر به رفتار ناسازگار (غیرکارآمد) می شود. این افراد آموزش دیده اند تا با شما برای مقابله با این افکار با روش های مثبت تفکر و نزدیک شدن به چشم انداز موفقیت شما همکاری کنند. روان درمانی می تواند به شما کمک کند تا در تأثیرات ناخودآگاه گذشته خود فرو بروید. گاهی اوقات، چیزی زیر سطحی است که مانع تلاش ما برای رسیدن به موفقیت می شود.

به یاد داشته باشید، این یک سفر مادام العمر است. در حالی که برای از بین بردن ترس تلاش می کنید، با خود صبور باشید و آن را با انتظار مثبت از موفقیت آینده خود بازسازی کنید.

منبع:

  • https://www.betterup.com/blog/fear-of-success

 

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx