کاری که علم می گوید باید انجام دهیم، تا به موفقیت های بزرگ تر دست پیدا کنیم

یک نظر اضافه کنید
11 دقیقه زمان مطالعه

همه دوست دارند موفق تر باشند،‌ البته تعاریف موفقیت خیلی متفاوت هستند. برای مثال شما ممکن است موفقیت را، اندوختن ثروت، دست یافتن به یک مقام و موقعیت پر قدرت در یک سازمان بزرگ، یا داشتن زمان بیشتر برای وقت گذراندن با اعضای خانواده و دوستان، تعریف کنید.

نکته عجیب این است که، یک الگوی تفکر وجود دارد که برای دستیابی به هر نوع موفقیتی که به دنبال آن هستید اهمیت دارد، مهم نیست تعریف شما از موفقیت چه باشد. به هر حال، با پیش گرفتن روش درست، می توانید در مسیر دستیابی به آن استاد شوید، روش درست این است: پذیرای ریسک ها باشید.

چرا ریسک پذیری باعث دستیابی به موفقیت می شود؟

 

چرا ریسک پذیری باعث دستیابی به موفقیت می شود؟

 

اینکه افراد ریسک پذیر را به عنوان الگوی خود انتخاب کنید چندان کار جالبی نیست، چون آستانه بقای هر شخص متفاوت است و ممکن است باعث شود واقعیت موقعیتی که فرد مورد نظر شما در آن قرار داشته را به صورت غیر واقع گرایانه برای شما جلوه دهد. اما با تمام این حرف ها، روش های واقع گرایانه ای وجود دارند که اگر آن ها را پیش بگیرید، باعث خواهند شد که پذیرفتن ریسک های بیشتر، شما را به موفقیت بیشتری برساند:

ریسک ها با عدم قطعیت و تغییر همراه هستند. طبیعتا، ریسک ها با چالش عدم قطعیت و  تغییرات بنیادی همراه هستند. اگر می خواهید فرد موفق تری باشید، یعنی اینکه تا حدی شما از وضعیت فعلی خود رضایت ندارید. تغییر دادن آن وضعیت، در واقع راهی برای فرار از آن وضعیت برای شما فراهم می کند.

از بین بردن ریسک، تضمینی برای شکست خوردن است. مارک زاکربرگ موسس فیسبوک می گوید:

تنها استراتژی که به صورت تضمینی باعث شکست یک فرد می شود، این است که هیچ ریسکی نکند

اگر از پذیرفتن ریسک ها در زندگی خود سر باز بزنید، تمام فرصت های پیش روی خود را قربانی یک آینده قطعی و ثابت می‌ کنید. این با ثبات بودن ممکن است آرامش بخش باشد،‌اما موجبات رشد یا پیشرفت شما را در هیچ جنبه ای فراهم نمی کند.

ریسک پذیران، در اقلیت هستند. اکثر مردم مخالف ریسک کردن هستند، بنابراین اگر شما در زندگی روزانه خود ریسک می‌ کنید، جزو دسته اقلیت ها هستید.

این امر از دو جنبه کلیدی، بسیار سودبخش است:

  • اول اینکه در مسیر خود با رقیبان کمتری مواجه می شوید، بنابراین می توانید مسیرتان را خودتان هموار کنید.
  • دوما، در مسیری که پا می گذارید، کمتر با پدیده اشباع شدگی مواجه خواهید شد.

افراد ریسک پذیر، شادتر هستند. ریسک پذیری احتمال نگاه کردن به گذشته و پرسیدن سوال “خب که چی؟” از خودمان را کاهش می دهد. حتی اگر شکست هم بخورید، در نهایت به تجربه و علم بیشتری دست یافته اید که می توانند شما را به سمت موفقیت های بیشتر در دیگر جنبه های زندگی تان سوق دهند. مطالعات ثابت کرده اند که افراد ریسک پذیر، در نهایت رضایت بیشتری از زندگی خود دارند.

 

اصول مصمم و مهم در ریسک پذیری موفق

 

البته همه ریسک ها مثل هم نیستند. برای اینکه بتوانید بهتر مزایای ریسک پذیری را درک کنید، باید با رعایت موارد احتیاطی زیر، ریسک پذیر باشید:

باید تمام گزینه های موجود را بررسی کنید. ریسک پذیری به معنای پریدن ناگهانی در وسط هر فرصتی که پیش می آید نیست. بلکه به معنی پذیرفتن ریسک مناسب است. قبل از اینکه تصمیمی بگیرید، به طور کامل و دقیق تمام گزینه های پیش روی خود را بررسی کنید.

ریسک هایی که می‌ کنید باید حساب شده باشند. لئونارد سی گرین، یک پیشگام کارآفرین است و به خاطر تاکیدش بر این جمله معروف است:

کارآفرینان، فقط ریسک پذیر نیستند. آن ها ریسک پذیران حساب گر و محتاط هستند

هدف شما این نیست که کورکورانه شغل و آینده خود را به خطر بیندازید، بلکه این است که با ریسک حساب شده، احتمال موفقیت خود را چندین برابر کنید. باید سعی کنید تا جای ممکن، از تمام نکات منفی و مثبت موجود آگاه شوید، این کلید انتخاب ریسک های مناسب است.

باید ریسک های زیادی بپذیرید. احتمالات فقط بعد از اینکه چندین بار یک مورد خاص را تکرار و امتحان کنید، به نفع شما تفسیر می شوند.

برای مثال، اگر یک بار ریسکی را پذیرید که ۵۵ درصد احتمال موفقیت داشته باشد، پس احتمال زیادی وجود دارد که در نهایت به آن ۴۵ درصد دیگر دچار شوید. اما اگر ۱۰۰ بار آن ریسک را بپذیرید، پس احتمال اینکه جزو آن ۵۵ درصد باشید بیشتر می شود.

 

چرا ریسک ها ترسناک هستند؟

 

متاسفانه، فقط درک کردن مزایای ریسک پذیری، کافی نیست. اکثر ما، از ریسک کردن هراس داریم. در مواجهه با ریسک یا یک وضعیت بد، مغز انسان به شکل عجیبی فقط بدترین سناریوهای ممکن را تجسم می کند، که متاسفانه باعث کاهش شدید عملکرد ما می شوند و باعث می شوند احساس اضطراب و پریشانی کنیم.

از لحاظ تاریخی، ترس از ریسک برای گونه بشر بسیار مفید بوده است. افزایش درک بشر نسبت به ریسک، باعث شده است که از مناطق خطرناک دوری کنیم و احتمال بقایمان در کره زمین را افزایش دهیم.

اما در دنیای مدرن، که اکثر ریسک هایی که می پذیریم، زندگی ما را تهدید نمی کنند، این تصور بیش از حد از موارد منفی توسط مغز، بیش از اینکه خوب باشد، مضر است.

 

آیا می توان به یک فرد ریسک پذیر تبدیل شد؟

آیا می توان به یک فرد ریسک پذیر تبدیل شد؟

 

از نقطه نظر علمی، ممکن است فکر کنید که رفتار ریسک پذیر، یک رفتار از پیش تعیین شده در یک فرد است، حالا یا از طریق ژنتیک انتقال یافته یا از طریق آموزش و پرورش خوب، و تا حدودی هم این حرف درست است.

برای مثال،‌ مدارکی وجود دارند که نشان می دهند سطوح کورتیزول و تستوسترون ممکن است با رفتار ریسک پذیری بیشتر، در ارتباط باشند و خب هورمون‌های درون بدن، جزو مواردی نیستند که بتوانیم خودمان آن ها را کنترل کنیم.

به هر حال، استراتژی هایی وجود دارند که می توانید از آن ها برای راحت تر پذیرفتن ریسک ها در زندگی روزانه خود استفاده کنید. دانشمند علم اعصاب، دکتر تارا استورات ثابت کرده است که میزان ریسک گریزی فعلی ما یا میزان تحمل ریسک ما رابطه مستقیمی با اینکه چه میزان در گذشته از ریسک ها منفعت برده ایم دارد.

اگر ریسکی کنید و نتیجه خوبی در بر داشته باشد، از لحاظ فیزیولوژیکی، در آینده نسبت به ریسک ها خوش بینانه تر رفتار می کنیم. برعکس این قضیه هم صدق می کند، یعنی در صورتی که ریسکی که می کنیم نتیجه مناسبی در بر نداشته باشد.

با توجه به این گفته ها، می توانید با پذیرفتن ریسک های بیشتر در زندگی روزانه خود، خودتان را نسبت به ریسک ها راحت تر و آماده تر کنید (حتی اگر ریسک های کوچکی را بپذیرید).

تا زمانی که ریسک های خود را با آگاهی کافی انتخاب کنید (یعنی اطمینان حاصل کنید که احتمال موفقیت شما در آن ریسک بیش از ۵۰ درصد است)، در نهایت تمام آن تصمیمات باعث تقویت و بهبود مزایای ریسک پذیری حساب شده خواهند شد. در نتیجه در آینده دیگر فرد ریسک گریزی نخواهید بود.

 

برای تمرین ریسک پذیری، یک ریسک غیر واقعی ایجاد کنید.

 

همچنین مدارکی وجود دارند که بیان می کنند که می توانیم با تظاهر کردن به یک طرز تفکر متفاوت، طرز تفکر فعلی خود را تغییر دهیم.

یک مطالعه انجام گرفته در سال ۲۰۱۶، به این نتیجه رسید که افراد وقتی به روش های خلاقانه روی آورند، خیلی بیشتر می توانند مشکلات پیش روی خود را برطرف کنند.

به عبارت دیگر، روش “تظاهر کن تا موفق شوی” ریشه در واقعیت دارد. اگر مثل یک فرد ریسک پذیر فکر کنید و سعی کنید مثل یک فرد ریسک پذیر هم رفتار کنید، در نهایت به ناگزیر با ریسک پذیری در زندگی روزانه خود راحت تر می شوید.

حالا ممکن است این سوال پیش بیاید که: آیا تغییر دادن دیدگاه و درک نسبت به یک چیز، آن هم اینقدر شدید، می تواند بعد از یک عمر ریسک گریز بودن، ما را ریسک پذیر کند؟ البته که نه، اما احتمالش وجود دارد و اگر می خواهید موفق باشید، باید این مسئولیت را بپذیرید که یاد بگیرید در زندگی روزانه خود، ریسک های بیشتر و بهتری را بپذیرید.

همین امروز با اتخاذ یک تصمیم ریسک دار یا انجام یک عمل ریسک دار شروع کنید، حتی اگر مزایا یا عواقب بسیار ناچیز و اندکی در بر داشته باشد. این شروع یک عادت جدید است که ممکن است روزی به شما کمک کند به اهداف بسیار والاتری در زندگی خود دست یابید.

همانطور که جک کانفیلد گفته است:

هر چیزی که می خواهید و آرزویش را دارید، در آن سوی خط ترس قرار دارد

https://www.entrepreneur.com/

۴/۵ - (۴ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx