روش های تمرین وقار ذهن، روح و بدن

نظرات 3
12 دقیقه زمان مطالعه

آیا تنش و نگرانی های زیادی را تحمل می کنید؟ آیا قادر به کنترل و رفع آنها هستید؟ چقدر ناراحتی های مذکور روی شما تاثیرگذارند؟ آیا به دنبال آرامش و وقار هستید؟ دیگر نگران نباشید؛ زیرا در ادامه به معرفی و توضیح روش های تمرین وقار ذهن، روح و بدن خواهیم پرداخت.

دنیایی که در آن زندگی می کنیم، همواره دارای تلاطم و هیجان هایی صرف نظر از خوب یا بد بودن، است. فناوری این هیجانات را افزایش می دهد؛ بنابراین مهم نیست چه قدر تند و سریع حرکت می کنیم و جا به جا می شویم یا چه قدر پیشرفت می کنیم، با خود می گوییم که کافی نیست و به خود استرس می دهیم.

به همین دلیل، برخی از دانشمندان معتقدند که ایجاد و حفظ وقار و سکون قادر است که استرس و هیجانات منفی که برای بدن و روح مضر است را از بین ببرد. در ادامه به توضیحات بیشتری می پردازیم.

روش های تمرین وقار ذهن، روح و بدن

همانطور که دانشمندان بیان کردند، وقار قادر است استرس را از بین ببرد و از ما در برابر هرج و مرج و هیجانات منفی محافظت کند. حال سوال پیش می آید که وقار چیست؟ در جواب می توان گفت: وقار هنر پیدا کردن و تثبیت آرامش درونی است. به بیانی دیگر، وقتی ذهن، روح و بدن را در حالت وقار و سکون قرار می دهید، به آرامشی دلی و درونی دست پیدا می کنید.

مفسری یونانی بیان می کند که اگر فردی بتواند آرامش و بی تفاوتی را درون خود گسترش دهد، حتی اگر کل دنیا در جنگ باشند، قادر است که خوب فکر کند، درست عمل نماید و فردی خوب و موفق باشد. علاوه بر اینکه زیبا به نظر می رسد، دشوار نیز هست. تمرین وقار همچون دستورالعمل ها و بخش های دیگر زندگی، با کلمات راحتی و آسانی غریبه هستند. با تمرین فراوان، صبوری و فداکاری زیاد از مزیت های وقار بهره مند شوید.

در ادامه به بیان برخی از روش های تمرین وقار ذهن، روح و بدن می پردازیم.

روش های تمرین وقار

وقار ذهنی

اولین مورد از روش های تمرین وقار، کسب آرامش و سکوت ذهنی است. این مورد بیان می کند که سکوت و آرامش درونی بین دو گوش انسان ایجاد و گسترش می یابد. اگر توانایی کنترل و ساکت کردن افکارمان را نداشته باشیم، دغدغه ها به سیل عظیمی از نگرانی ها تبدیل می شوند و هرگز به آن آرامش موردنظر دست نخواهیم یافت. در ادامه به معرفی چند راه برای پیدا کردن آرامش و سکون ذهنی خواهیم پرداخت.

راه اول: در لحظه زندگی کنید

یکی از روش های تمرین وقار مخصوصاً سکون ذهنی، فکر و زندگی در زمان حال است. روزانه بسیاری از افکار ما صرف اتفاقات گذشته یا احتمالات آینده می شود. گاهی به یک گفتگویی که در گذشته انجام دادیم فکر می کنیم یا در حال برنامه ریزی برای کنترل و مدیریت یک پروژه کاری یا بحران و مشکل هستیم.

پس توصیه می شود برای دستیابی به آرامش ذهنی فقط به زمان حال فکر کرده و در لحظه زندگی کنید. همچنین با خود بگویید دیگر چیزی جز زمان حال مهم نیست. البته به این معنی نیست که برنامه ریزی برای آینده نداشته باشید و نسبت به بحران ها بی تفاوت باشید. بلکه بیان می کنیم که نگذارید با فکر کردن بیش از حد به گذشته و آینده از زمان حال غافل شوید.

راه دوم: ذهنتان را از تعصبات بیهوده خالی کنید

یکی دیگر از راه ها، کنار گذاشتن تعصبات پوچ و بی پایه و اساس است. این کار عملی است غریزی که با توجه به اتفاقات گذشته، یک سری تجربیات و اعتقادات در ذهن ما شکل می گیرند که در زمان مناسب از آن استفاده شود.

به بیانی دیگر ما با استفاده از این تجربیات وقایع و اتفاقات را پیش بینی می کنیم. با این حال، جنبه منفی این کار این است که با پیش بینی این که لحظات قرار است چگونه رقم بخورد، قادر به پذیرش زمان حال نخواهیم بود. پس تعصبات پوچ و ترس های بی دلیل خود را کنار بگذارید و زمان حال را بپذیرید.

روش های تمرین وقار

راه سوم: وقت گذارید

یکی دیگر از روش های تمرین وقار که تا حد زیادی در ایجاد آرامش ذهنی موثر به شمار می رود، وقت گذاشتن و صبوری است. این راه بیان می کند که انتظار نداشته باشید تا وقار و سکون با چالشی سی روزه به دست آید.

بنابراین پیشنهاد می کنیم که برای کسب آرامش وقت بگذارید و تمرین کرده و صبر پیشه کنید و این روند مداوم تکرار شود. اگر بعد از چند روز، خسته شدید و حس کردید که دیگر تحمل ندارید، به خودتان رحم کنید و آسان بگیرید. توجه داشته باشید که برای ایجاد تغییر حقیقی و ثابت زمان لازم است.

وقار روحی

سکون و وقار روحی یکی دیگر از روش های تمرین وقار محسوب می شود. ذکر این نکته ضروری است که نباید آرامش و سکون روحی را با مفاهیم و اصول دینی یکسان در نظر گرفت. در حقیقت به مغز، بدن و جهان مربوط و متصل است. این دیدگاه که چگونه با درس گرفتن از گذشته شکل گرفته ایم و چگونه ممکن است از طریق آن روی مشکلات، نقص ها و ویژگی های منفی شخصیتی که مانع از رشد ما و رسیدن به بهترین نوع خود کار کنیم، بسیار صادقانه و بردبارانه است. در ادامه به معرفی برخی از راه های رسیدن به وقار و سکون روحی می پردازیم.

راه اول: از حسادت و آرزوهای مضر دوری کنید

دوری از حسادت و آرزوهای مضر یکی از راه های تمرین سکون و آرامش روحی است. این موارد جدا از بیهوده و بی مصرف بودن، قادر است تمرکز ما را از روی اهداف و نکات مهم زندگی منحرف سازد. حال سوالی که باید از خود بپرسید این است که اگر حواستان پی زندگی دیگران باشد، چه بر سر زندگی خودتان خواهد آمد؟

راه دوم: قدردان و سپاسگزار باشید

قدردانی و شاکر بودن یکی دیگر از روش های تمرین وقار به شمار می رود. حقیقت این است که جدا از شرایطی که در زندگی وجود دارد و رنج آور و ناامیدکننده است، همیشه چیزهایی وجود دارد که باید به واسطه آنها شکرگزار و قدردان باشیم.

بنابراین پیشنهاد می شود که صبح بیدار شوید و لیستی از چیزهایی که بابت آنها قدردان و شکرگزار هستید، تهیه کنید. تلاش کنید نسبت به حتی کوچک ‌ترین موهبت ها و اتفاقات مثبت و منفی زندگی شکرگزار خدا و اطرافیان خود باشید.

راه سوم: روابط خود را گسترش و رشد دهید

گسترش و ارتقای ارتباطات کمک زیادی به ایجاد و حفظ آرامش روحی می کند. ممکن است با افراد زیادی از جمله اقوام، دوستان و آشنایان ارتباط داشته باشید. با این حال سوال پیش می آید که تلاشی برای عمیق و مفهومی تر کردن این روابط کرده اید یا خیر؟

روش های تمرین وقار

پس پیشنهاد می شود در کنار آشنا شدن با افراد جدید، روابط گذشته خود را معنای بیشتری ببخشید و پرورش دهید. فقط به هدف رستوران رفتن و گردش کردن با اطرافیان خود در ارتباط نباشید. در حوزه موضوعات مهم تر و تخصصی تر همچون کار و اخبار بحث کنید.

وقار بدنی

یکی دیگر از روش های تمرین وقار که مهم و حیاتی به شمار می رود، سکون و آرامش بدنی است. استرس مداوم و کار زیاد قادر است که به بدن ما آسیب برساند و در همه بخش های بدن از سیستم قلب و عروق گرفته تا سیستم عصبی مشکل ایجاد کنند.

پس توصیه می کنیم که با ایجاد و حفظ سکون جسمی و فیزیکی به خود اجازه دهیم سالم بمانیم. در ادامه برخی از راه های رسیدن به این موهبت باارزش ذکر شده است.

راه اول: از محدودیت های جسمانی خود عبور کرده و رشد کنید

عبور از محدودیت های جسمی یکی از روش های تمرین وقار محسوب می شود. اگر بدن انعطاف پذیری ندارید، توصیه می شود از ورزش یوگا برای تقویت عضلات خود استفاده کنید. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که احساسات منفی نسبت به اتفاقات جدید زندگی را از خود دور کنید.

راه دوم: زمانی را صرف فعالیت های خارج از منزل کنید

اختصاص بخشی از زمان خود برای فعالیت های خارج از منزل قادر است شما را در رسیدن به سکون و وقار جسمی و بدنی یاری دهد. بهتر است هر روز فعالیت بدنی داشته باشید و خارج از منزل فعالیت های مورد علاقه خود را انجام دهید.

ذکر این نکته خالی از لطف نیست که همه فعالیت ها و مسئولیت های خود را محدود به اینترنت و شبکه های اجتماعی نکنید.

راه سوم: خواب کافی داشته باشید

خواب کافی یکی دیگر از روش های تمرین وقار به شمار می رود. ساعات مورد نیاز برای هر شخص متفاوت است ولی میانگین باید ۷ تا ۹ ساعت بخوابید. این راه مهم ترین روش برای کسب آرامش جسمی است. اگر شما خواب کافی نداشته باشید، چگونه از پس چالش های بزرگی همچون رشد فردی و شخصیتی برمی آیید؟

کلام آخر

همانطور که در طول مقاله روش های تمرین وقار خواندید، سکون و آرامش نیاز به تمرین، صبوری و تکرار مداوم دارد. در تلاش بودیم تا راه های رسیدن به سکون و وقار را برای شما شرح دهیم تا به موفقیت برسید.

ذکر این نکته ضروری است که قبل از هرکاری با قانون جذب اعتماد به نفس خود را بالا ببرید و باور داشته باشید که به هدفی که دارید خواهید رسید.

در آخر شما می توانید با معرفی این مقاله به اعضای خانواده، دوستان و آشنایان، استرس و هرج و مرج را از جامعه خود دور کنید و آن را به سمت آرامش مطلوب سوق دهید.

 

منبع:

https://www.success.com/22-ways-to-practice-stillness/

۳.۲/۵ - (۴ امتیاز)

برچسب گذاری شده: , ,

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

3 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
3
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx