زندگینامه الساندرو ولتا – فیزیکدان

یک نظر اضافه کنید
7 دقیقه مطالعه

زندگینامه الساندرو ولتا - فیزیکدان

بیوگرافی الکساندر ولتا(زندگینامه دانشمندان)

در زندگی نامه الکساندر ولتا اینگونه امده است که: ولتا در سال ۱۷۴۵ در کومو که در نزدیکی میلان ایتالیا بود به دنیا آمد. او تحت نظر دایی‌ های خود با اعتقادات یسوعی تربیت شد. الکساندر ولتا تحصیلاتش را در مدرسه مذهبی بنتسی ادامه داد و در آنجا بود که با کتاب لوکریتوس آشنا شد و به شدت تحت تاثیر قرار گرفت.

الکساندر ولتا کی بود؟

برخلاف نظر دایی‌ هایش که می‌ خواستند او در رشته وکالت تحصیل کند، ترجیح داد از نبوغ خود پیروی کند. این نبوغ الکساندر ولتا را در 18 سالگی به مطالعه درباره برق کشانید. ولتا در بیست و نه سالگی معلم مدرسه شبانه روزی «کوم» گردید. در همین موقع اسباب‌ های مختلف الکتریکی از قبیل الکتروفور، آب سنج، الکتروسکوپ و غیره را ساخت و شهرت بسیاری کسب نمود.

الکساندر ولتا در سال ۱۷۷۹ با سمت استادی در دانشگاه پاوی مشغول به کار شد وی در اختراع الکتروفور (دستگاه برق ساز) خود یعنی شگفت‌ آورترین ابزار برقی پس از بطری لید این بینش را که صمغ (رزین) برق خود را بیش از شیشه حفظ می‌ کند با این واقعیت تلفیق کرد که یک ورقه فلزی و عایق بارداری که خوب تنظیم شده باشند می‌ توانند جرقه‌ های فراوان تولید کنند بی آنکه برق را ضعیف سازند در سال ۱۷۷۲ ولتا صورت مفصل و دشواری از Electtricismo artificial را منتشر کرد که بیش از پیش مؤید این نظر عجیب بود که برق‌ های ناهم‌ نام در پیوند یک عایق باردار و یک هادی که موقتا به زمین وصل شده‌ است فقط به این منظور یکدیگر را خنثی می‌ کنند که در تجزیه‌ های بعدی با تقویت مجدد پدید آیند گازسنج ولتا یکی از مهم‌ ترین کشف‌ های سده هجدهم را محقق ساخت و آن عبارت بود از کشف ترکیب آب که لاووازیه در میان چیزهای دیگر با جرقه زدن اکسیژن و هیدروژن روی جیوه به دان پی برد.

مطالعات بعدی ولتا در مورد هوا مربوط می‌ شد به عمل و تأثیر گرما در گازها و بخارها تصور کلی او از گرما دنباله نظریه های کرافردوکرون درباره سیالات است با یک استثنای خاص گوآنکه منابع او پدیده گرمای نهان را به ترکیبی شیمیایی نسبت می دادند که موجب تغییر حالت بود او گرما را عمده ساخت و گرمای نهان را نتیجه جهش بعدی در ظرفیت گرمایی ویژه دانست ولتا در اندازه گیری انبساط هوا به عنوان تابعی از گرما یا شاید تابعی از دمای که در دماسنج جیوه ای نشان داده می شود موفق تر بود ولی مجلاتی که مخصوص انتشار این نتایج بودند در خارج ایتالیا کمتر خوانده می شدند در هر حال حق قضیه «ثابت بودن ضریب انبساط هوا» بنابر رای یکپارچه کنگره بین المللی فیزیکدانان در کومو که به پاس صدمین سال درگذشت دو تشکیل شده بود بار دیگر به ولتا برگردانده شد در سال ۱۷۸۰ موضوع بحث مجامع علمی «الکتریسیته» بود والش ثابت کرده بود که تکان حاصل از تماس با ماهی تورپیل از نوع تکان های الکتریکی است.

زندگینامه الساندرو ولتا - فیزیکدان

در سال ۱۷۷۳ ماهی مزبور را تشریح کرد و عنصر مولد الکتریسیته را پیدا نمود هنتر در همان عنصر مشابهی در بدن یکی از انواع مارماهی پیدا کرد به این ترتیب فکر اینکه حیوانات دیگر هم باید دارای این عضو باشند قوت گرفت لویی گالوانی استاد تشریح دانشگاه بولونی در سال ۱۷۸۰ این آزمایش را روی قورباغه انجام داد بطوریکه قورباغه را به برق گیر آویزان نمود و ملاحظه نمود که هنگام عبور ابر عمل انقباض در پنجه‌ های قورباغه انجام می‌ شود گالوانی برای اطمینان کامل در هوای خوب قورباغه را به بالکون فلزی منزل خودش آویزان کرد ولی نتایج قبلی را مشاهده نکرد یک شب که حوصله اش از نگرفتن نتیجه به سر آمده بود با عصبانیت قورباغه را از محلی که آویزان کرده بود جدا کرد و در این موقع به موجب تصادف دراثر تماس گازانبری که بوسیله آن قورباغه را گرفته بود با بالکون تکانی در قورباغه مشاهده می‌ نماید و فکر می‌ کند که واقعاً مسئله الکتریسیته حیوانی را کشف کرده‌ است.

ولی صدای مخالفی از الکساندر ولتا بلند شد که الکتریسیته که در این عمل بوجود آمده‌ است فقط در اثر تماس گاز انبر و بالکون آهنی است ولتا در واقع تجربیات گالوانی را تکرار نمود و در صدد برآمد که ثابت کند قورباغه دخالتی در ایجاد الکتریسیته نداشته‌ است آنگاه سکه‌ ای از نقره و قطعه‌ ای روی به کار برد و آنها را با پارچه پشمی اسیددار از هم جدا نمود و بدینوسیله پیل الکتریکی تشکیل شد این پیل فقط جرقه تولید نمی‌ کرد بلکه جریاتی متصل که در حال عبور بود ایجاد می‌ نمود.

دانشمند بزرگ روز بیستم مارس ضمن نامه‌ ای اکتشاف خود را به جامعه پادشاهی اطلاع می‌ دهد و از همین زمان شهرت فراوانی در سراسر اروپا کسب می‌ نماید و کشف او تأثیر عمیقی در مجامع علمی بوجود آورد و ناپلئون او را به پاریس دعوت می‌ کند و از او می‌ خواهد ک تجربه اش را در مقابل آکادمی تکرار کند و بعد از اثبات آن او را به سمت کنت و سناتور کشور ایتالیا انتخاب می‌ کند الکساندر ولتا بعد از سه سال از شغل خود کناره می‌ گیرد و به کوم می‌ رود.

وی در سال ۱۸۲۷ در هشتاد و دو سالگی زندگی را وداع می‌ گوید.

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx