پادکست زندگینامه احمدرضا عابدزاده فوتبالیست
بیوگرافی احمدرضا عابدزاده (زندگینامه ورزشکاران)
احمدرضا عابدزاده یکی از فوتبالیست های مطرح کشورمان است که در بین تمام فوتبال دوستان کشور از محبوبیت بسیاری برخوردار می باشد. وی در دوران فوتبال خود افتخارات بسیاری به همراه تیم ملی و تیم های استقلال و پرسپولیس کسب نموده است. عابدزاده پس از ناصر حجازی که به عنوان دومین دروازه بان قرن بیستم آسیا انتخاب شده است، دومین دروازه بان تاریخ کشور می باشد؛ به همین دلیل اهالی فوتبال و طرفداران به وی لقب «عقاب آسیا» را داده اند.
دوستان عزیز سایت پرورش افکار در این مقاله قصد داریم شما را با زندگی نامه احمدرضا عابدزاده یکی از بهترین دروازه بانان تاریخ آسیا آشنا کنیم. لطفا با ما همراه باشید.
احمدرضا عابدزاده – دوران کودکی
احمدرضا عابدزاده در چهارم خرداد ماه سال 1345 در شهر آبادان به عنوان ششمین فرزند خانواده متولد شد. در دوران کودکی همواره روی شن های داغ و سوزان آبادان بازی می کرد و به دنبال توپ می دوید.
احمدرضا عابدزاده در اوایل دهه ی شصت به عضویت تیم هلال احمر اصفهان درآمد. سپس زیر نظر حسین چرخابی به تیم فوتبال تام اصفهان ملحق شد و سال ها برای این تیم بازی کرد. احمدرضا عابدزاده زمانی که تنها هجده سال سن داشت به اردوی تیم ملی فوتبال جوانان دعوت شد و توانست خود را به عنوان دروازه بان اصلی این تیم معرفی کند. وی در سال 1366 عازم خدمت مقدس سربازی شد و در آنجا به تیم ژاندارمری تهران پیوست.
احمدرضا عابدزاده – آغاز فعالیت حرفه ای
عابدزاده پس از گذراندن دوران خدمت مقدس سربازی در سال 1368 به تیم فوتبال تام اصفهان بازگشت. پس از آن به تیم فوتبال استقلال تهران ملحق شد، سپس در همان سال نیز به همراه این تیم به مقام قهرمانی لیگ ایران دست پیدا کرد.
سال بعد وارد تیم استقلال شد و پیراهن آبی بر تن کرد. این دروازه بان به همراه استقلال توانست عنوان قهرمانی جام باشگاه های آسیا را به دست آورد. این عنوان بزرگ ترین افتخار باشگاهی وی محسوب می شود.
احمدرضا عابدزاده – ورود به باشگاه استقلال و تیم ملی
قهرمانی و درخشش به همراه استقلال در مسابقات جام باشگاه های آسیا باعث شد احمدرضا عابدزاده کاندیدای برترین دروازه بان آسیا و آفریقا شود. پس از سه سال حضور در تیم فوتبال استقلال، به دلیل مشکلات مالی در سال 1372 تصمیم گرفت به تیم فوتبال سپاهان اصفهان ملحق شود. احمدرضا عابدزاده یک سال بعد یعنی در سال 1373 به تیم محبوب سرخ پوشان پایتخت یعنی پرسپولیس پیوست و تا آخر دوران فوتبال خود در این تیم باقی ماند.
عابدزاده در طول دوران بازی خود در 78 بازی ملی حضور داشت و در مجموع تنها 52 گل دریافت کرد که از این نظر در کشور صاحب رکورد می باشد. این دورازه بان در بازی های مقدماتی جام جهانی 1998 فرانسه به عنوان یکی از تاثیرگذارترین بازیکنان در راه کسب موفقیت به شمار می رفت.
احمدرضا عابدزاده – حضور در بازی های آسیایی
اوج شهرت عقاب آسیا، در مسابقات بازی های آسیایی پکن در سال 1990 بود؛ وی با وجود آسیب دیدگی شدیدی که از ناحیه انگشتان دست به آن دچار شده بود، توانست در مسابقه ی فینال در برابر تیم فوتبال کره شمالی دو پنالتی حریف را مهار کند تا ایران را به قهرمانی آسیا برساند. لازم به ذکر است که عابدزاده در طول آن مسابقات در مجموع تنها 2 گل دریافت کرد که هردوی آن ها نیز از روی نقطه پنالتی به ثمر رسیده بودند.
احمدرضا عابدزاده سرانجام در تاریخ بیست و سوم دی ماه سال 1384 و در حالی که فوتبال خود را در سال های اخیر کنار گذاشته بود، به صورت افتخاری در دیدار دوستانه بین تیم های فوتبال پرسپولیس تهران و بایرن مونیخ آلمان مدت کوتاهی را بازی کرد و به صورت رسمی از مستطیل سبز خداحافظی کرد. در این مسابقه الیور کان دروازه بان مطرح تیم ملی فوتبال آلمان و باشگاه بایرن مونیخ وی را بدرقه کرد.
احمدرضا عابدزاده این دروازه بان درخشان تاریخ کشورمان در دوران بازی خود توانست افتخارات بسیاری در عرصه ی ملی و باشگاهی کسب کرده و به دلیل عکس العمل های بی نظیر توجه اهالی فوتبال را به خود جلب نماید؛ که مسلما اعطای لقب «عقاب آسیا» به وضوح نشان دهنده ی این موضوع می باشد.
البته لازم به ذکر است که احمدرضا عابدزاده سابقه ی حضور در سینما را نیز در کارنامه ی خود دارد. وی در فیلم «ازدواج غیابی» در نقش احمدرضا عابدزاده به ایفای نقش پرداخت. در سال 1388 طی یک نظرسنجی که از سوی برنامه نود ترتیب داده شد، احمدرضا عابدزاده از سوی مردم به عنوان محبوب ترین بازیکن فوتبال ایران پس از انقلاب اسلامی انتخاب شد. همچنین به عقیده ی مردم و کارشناسان، ایشان از دوران پس از انقلاب اسلامی بهترین دروازه بان کشور بوده است.
در این نظرسنجی پیامکی که توسط برنامه نود انجام شد، بیش از یک میلیون و هشتصد هزار نفر شرکت کردند و احمدرضا عابدزاده با کسب 59 درصد آرا از سوی مردم به عنوان بهترین دروازه بان پس از انقلاب اسلامی معرفی شد، مرحوم ناصر حجازی دوم شد و مهدی رحمتی و ابراهیم میرزاپور نیز به ترتیب در رتبه ی سوم و چهارم قرار گرفتند. البته شایان ذکر است که بیشتر افتخارات، دستاوردها و بازی های مرحوم ناصر حجازی به دوران پیش از انقلاب باز می گردد.
چاپ کتاب زندگینامه احمدرضا عابدزاده
زندگی نامه احمدرضا عابدزاده در قالب یک کتاب تحت عنوان زندگی نامه حرفه ای عقاب آسیا در دست انتشار می باشد. در این کتاب به شرح زندگی شخصی و زندگی نامه ورزشی احمدرضا عابدزاده پرداخته شده است. محمد ناصری نویسنده ی این کتاب می باشد.
احمدرضا عابدزاده – فعالیت در عرصه ی مربی گری
احمدرضا عابدزاده در تیم های فوتبال سایپا، استقلال اهواز، پرسپولیس و راه آهن به عنوان مربی دروازه بانان مشغول به فعالیت بود. وی همچنین در سال 2010 به عنوان مربی به تیم استیل آذین ملحق شد.
عکس های احمدرضا عابدزاده
برخی از جوایز و افتخارات احمدرضا عابدزاده
1- کسب مقام قهرمانی اصفهان به همراه تیم تام اصفهان در سن هجده سالگی در سال 1362 خورشیدی
2- کسب مقام قهرمانی در دومین دوره از مسابقات فوتبال لیگ استانی قدس – سال 1365 به همراه تیم فوتبال منتخب اصفهان
3- مهاجرت به تهران و حضور در باشگاه فوتبال استقلال تهران و کسب رتبه نخست لیگ آزادگان کشور به همراه این تیم در سال 1369 خورشیدی
4- کسب مقام نخست مسابقات آسیایی 1990 پکن به همراه تیم ملی فوتبال کشور با مهار سه ضربه پنالتی برابر تیم فوتبال کره شمالی در مسابقه فینال
5- کسب مقام قهرمانی در مسابقات فوتبال جام باشگاههای آسیا – سال 1370 به همراه تیم فوتبال استقلال تهران بعد از پیروزی دو بر یک برابر تیم فوتبال لیائونینگ چین
6- کسب مقام قهرمانی در مسابقات فوتبال لیگ پنجم آزادگان – سال 1374 به همراه تیم فوتبال پرسپولیس تهران و رکورد هجده بازی بدون گل خورده
7- کسب مقام قهرمانی در مسابقات فوتبال لیگ ششم آزادگان – سال 1376 به همراه تیم فوتبال پرسپولیس تهران
8- صعود با تیم ملی به مسابقات جام جهانی فوتبال 1998 میلادی در کشور فرانسه، پس از مساوی خاطره انگیز با تیم ملی فوتبال استرالیا
9- کسب رتبه نخست مسابقات فوتبال لیگ هشتم آزادگان – سال 1378 به همراه تیم فوتبال پرسپولیس تهران
10- کسب مقام قهرمانی در مسابقات جام حذفی فوتبال کشور – سال 1378 به همراه تیم فوتبال پرسپولیس تهران
11- کسب رتبه نخست مسابقات فوتبال کشور در لیگ نهم آزادگان – سال 1379 به همراه تیم فوتبال پرسپولیس تهران