زندگینامه بیژن پاکزاد – طراح

13 کامنت
12 دقیقه زمان خواندن

s_sadeghi_bijan_500x279 

بیژن پاکزاد کیست؟

بیژن پاکزاد طراح و تولیدکننده سرشناس لباس‌ های مردانه، عطر و ادکلن و یكی از عرضه كنندگان گران ترین اقلام و سفارشات، برای پولدارترین افراد از ملیت های مختلف است. محصولات او که با نام تجاری “بیژن” شناخته می شود، برنده جوایز برترین‌ های جهان در عرصه عطر و ادكلن و مد و لباس برای طبقات مرفه بوده است.

بیوگرافی بیژن پاکزاد

در زندگی نامه ی بیژن پاکزاد اینگونه آمده است که: بیژن در 15 فروردین 1323 در خانواده ای فوق العاده ثروتمند كه به قول خودش فرهنگ پول‌ سازی و پول‌ آفرینی در آن نهادینه شده بود در تهران متولد شد. خانواده بیژن جهت تحصیل او را به مدرسه ثروتمندان سوئیسی، یعنی “Le Rosey ” فرستادند و او در آنجا با شاهزاده های بزرگ مانند “پرنس ریتر” همكلاسی شد. درحقیقت تعداد زیادی از مشتریان سالهای بعد بیژن در همان مدرسه سوئیسی شناسایی و شكار شدند. بیژن همانجا دریافت كه سلیقه ی آدم های پولدار چگونه است و به چه شكلی می توان نظر آنها را برای خرید و سفارش اجناس به سوی خود جلب كرد.
بیژن در سن ۱۸ سالگی تصمیم گرفت به ادامه تحصیل در دانشگاه در رشته مهندسی شیمی بپردازد. او پس از پایان این دوره مهندسی، به تحصیل در رشته طراحی لباس در دانشگاه میلز در شهر سنت گال پرداخت و بعد از آن یک گالری در اطراف شهر میلان راه اندازی كرد. تحصیل در رشته بازاریابی آخرین حلقه زنجیر تحصیلات او بود.

مهاجرت به آمریکا و آغاز فعالیت های موفق تجاری

بیژن طراحی را در آلمان آموخت و در بازگشت به ایران اولین بوتیک مدرن و به قول خودش اولین بوتیک خارج از خرازی را به نام “پلنگ صورتی” در تهران تأسیس کرد، او سپس بوتیک دیگری به نام “سسیل جی” یا “نیکولا بلازی” گشود که اختصاصی ترین بوتیک تهران و محل خرید اعضای خانواده سلطنتی، دولتمردان و ثروتمندان ایران بود.
بیژن در سن 29 سالگی به آمریکا مهاجرت کرد و 3 سال بعد بوتیک مشهور خود را افتتاح نمود. این بوتیک که در واقع یک کاخ به سبک مدیترانه اى است، کمی بعدتر گرانترین فروشگاه دنیا نام گرفت.
بیژن در این فروشگاه که طراحی محصولات آن را شخصاً برعهده داشت، عمدتاً لباس، عطر و ادکلن به مشتریان سرشناس خود ارایه می کرد. تحصیلات او در کنار تجارب ارزشمندش از شناخت علائق و سبک زندگی ثروتمندان و نیز خلاقیت منحصر به فردش، منجر به تولید محصولات جذابی شد که به زودی شهرت او را دو چندان ساخت.
طراحی های منحصر به فرد بیژن نه تنها برایش جوایز متعددی به ارمغان آورد بلکه بسیاری از مردان مشهور جهان را مشتری همیشگی او ساخت. کسانی مانند باراک اوباما، جورج دبلیو بوش، رونالد ریگان، سلطان ثروتمند برونئی، آرنولد شوارتزینگر، ولادمیر پوتین، تونی بلر، آنتونی هاپکینز، تام کروز و … . مجله Vanity Fair در سال ۱۹۸۹ نام بیژن را در لیست شیک‌ پوش‌ ترین‌ های (خوش پوش‌ ترین‌ ها)جهان خود قرار داد.

03

کلکسیون اتومبیل های بیژن هم در نوع خود بی نظیرند. یک Bentley Azure زرد رنگ با طراحی داخلی تماما سیاه، یک Ferrari 430 Spider زرد رنگ، یک Mercedes  Benz SLR McLaren سیاه رنگ با نقوش عجیب، یک Rolls Royce زرد رنگ و یک  Bugatti Veyron که همگی آنها در مقابل بوتیک بیژن در بورلی هیلز پارک شده اند.

ویژگی های شخصیتی و شغلی بیژن پاکزاد

bi111

بیژن پاکزاد انسانی بسیار باهوش و فرصت شناس بود. او برای هر کسی که سراغش میرفت عطر خاص با رایحه متفاوت تولید میکرد. عطرهای بیژن، هم به دلیل رایحه شرقی شان و هم بسته بندی های متفاوتشان از شهرتی جهانی برخوردار هستند.
بیژن عاشق غذاهای ایرانی بود. به دلیل ثروت زیاد، زندگی لوکس و متفاوتی داشت اما همیشه اصالت و سادگی را مدنظر قرار می داد. برخلاف ثروتمندان جهان هیچوقت برای خودش بادیگارد استخدام نکرد و میگفت جایگاه من بین مردم است نمیخواهم از آنها جدا باشم. او در صنایع دیگر هم فعالیت داشت؛ صنایعی مانند اسلحه سازی و اتومبیل. کلت کمری با قاب چرمی تولید کرده بود که پادشاه عربستان 6 عدد از آن را خرید. همچنین تخته نردهایی از جنس سگ مرمر اعلا به سلطان برونئی فروخت. او یک بار یک نوار الماس نشان به قیمت ۲۰ میلیون دلار براى کار گذاشتن در میان موهاى خانم “درک” بازیگر و مدل معروف آمریکایى براى حضور در یک کمپین تبلیغاتى عطر را طراحى کرد. سال 1389، رولز رویس از همکارى Bijan در طراحى یک خودروى کوپه به تعداد محدود به قیمت یک میلیون دلار خبر داد.
همسر و فرزندان بیژن پاکزاد

10848243_269095313214700_1636682213_n

بیژن 2بار ازدواج کرد. از همسر اولش یک دختر به نام دانیلا دارد که در حال حاضر یکی از طراحان مشهور است و کار پدر را دنبال می کند. از همسر دوم نیز یک دختر به نام الکساندرا و یک پسر به نام نیکلاس دارد.

خانه بیژن پاکزاد

dcdd756e4f

07

درسهایی از زندگی بیژن پاکزاد

بدون شک جهانی شدن و داشتن مشتریان بین المللی و یا محبوبیت جهانی، یکی از علایم موفقیت است اما این موضوع الزاماً به داشتن ثروت زیاد مربوط نمی شود. در “مسیر ایرانی”، شما می توانید داستان زندگی برخی افراد موفقی را که از محرومیت آغاز کرده اند و جهانی شده اند، بیابید. داستان موفقیت عباس برزگر، روستایی ایرانی، “بن کاردول”، کارگر ساده پمپ بنزین و  عبدالمحمد شعرانی معلم کوچکترین مدرسه دنیا، نمونه هایی از این دست هستند. اما آنچه کار بیژن پاکزاد را متمایز می سازد، شناخت جایگاه خود در اجتماع و رضایت ندادن به کمتر از آن است.

عکسهای بیژن پاکزاد

bijan

bijan-pakzad-rolls

در واقع، بیژن و خانواده او با درک صحیح از جایگاه اجتماعی خود و توانمندیشان، تلاش موفقی را در کسب آنچه شایسته آن بودند آغاز کردند و توانستند پله های موفقیت را یک به یک بپیمایند و باعث افتخار خود و ایران باشند. مهمترین عوامل موفقیت بیژن عبارتست از:

1- آگاهی نسبت به توانمندی های خود: بیژن پاكزاد شناخت دقیقی از خویش داشت و جوهره وجودی خویش را درک كرده بود، او به این پی برده بود كه فردی با قدرت ارتباطات بالا با انسان‌ های معروف است و در این مسیر گام برداشت. او انسانی برون‌ گرا و فعال حركتی بود.

2- سرمایه‌ گذاری روی دانایی خویش: بیژن فقط به ذات و جوهره خویش بسنده نكرد، بلكه با تحصیل در رشته‌ های فنی مورد نیاز كسب‌ و‌ كار خویش نظیر شیمی و سپس تحصیل در رشته بازاریابی برای پی بردن به رمز و راز شناسایی، شناساندن و كسب رضایت در طبقه مخاطبان هدف خویش در راستای عالم بودن خویش گام‌های محكمی برداشت. او هیچ‌ گاه از یادگیری دست برنداشت و فقط به تحصیلات آكادمیک اكتفا نكرد و یادگیری او از دانشگاه بازار‌، دائمی بود.

3- نقش خانواده: بیژن اذعان می‌ دارد كه از خانواده‌ ای مرفه (پدر و مادر) برخوردار بوده است، اما می‌ گوید بیشتر از آنكه ثروت خانواده در موفقیت من نقش داشته باشد، من از آنها خلاقیت و نوآوری را آموختم و این نشان از درک بالای والدین او از نهادینه كردن نبوغ به معنای دیدن روابط نامشهود بین پدیده‌ ها‌، در وجود فرزند خویش است. بیژن می‌ گوید من از خانواده، فرهنگ پول‌ سازی و پول‌ آفرینی را آموختم.

4- داشتن اهداف بزرگ: بیژن اهداف بزرگی در سر داشت و به اهداف كوچک و متوسط راضی نبود، او از شكست نمی‌ ترسید. به‌ رغم اینكه از جوایز متعددی در عرصه بین‌ المللی بهره‌ مند شده بود، ولی تا آخرین لحظه دست از آفرینش و پیشرفت برنداشت.

5- توجه به تحقیقات بازاریابی: بیژن می‌گوید وقتی می‌خواستم عطر مردانه‌ای بیافرینم كه متفاوت باشد، سال‌های زیادی وقت صرف كردم و با مخاطبان هدف بسیاری مصاحبه كردم و نهایتا موفق شدم عطری بسازم كه جایزه اسكار نیویورك را دریافت كند. در واقع، بیژن حدسیات سازمان نیافته خود را به‌ جای تحقیقات سازمان یافته از بازار قرار نمی داد و با تحقیقات بازاریابی ریسک تصمیم‌ گیری خود را به نحو چشمگیری پایین آورده بود. از این رو توانست با تكیه بر تحقیقات بازاریابی محصولاتی متمایز بیافریند.

6- توجه به كیفیت: اهمیت به كیفیت آنقدر در تفكرات بیژن به عنوان اصل پایه و اساسی در نیازهای مشتریان مهم شده است كه یكی از تبلیغات او چنین است. «یكی بود یكی نبود، در سرزمین دور، جوانی زندگی می‌ كرد كه به كیفیت عشق می‌ ورزید.» او پارچه‌ های لباس‌ های مشتریانش را با دقت و وسواس زیادی انتخاب می‌ كرد و اول خودش آنها را امتحان می‌ كرد و وقتی از همه‌ ابعاد كیفیت آنها مطمئن می‌ شد، آنگاه برای مشتریانش اقدام می‌ كرد.

7- توجه به مدیریت ارتباط با مشتریان: مشتری برای او از اهمیت خاصی برخوردار بود. بیژن تک تک مشتریانش را به نام می‌ شناخت و هدف او شناختن مشتری و توقعات او بود. او به تفاوت بین مشتریان خویش احترام می‌ گذاشت و محصولات متناسب با میل و خواست و موقعیت آنها طراحی می‌ كرد و اگر مشتری می‌ خواست كه بیژن به منزل یا محل كار او برود بیژن قبول می‌ كرد.

8- عشق به كار: انسان‌ های موفق كار نمی‌ كنند كه درآمد داشته باشند تا زندگی كنند، بلكه كار می‌ كنند كه زندگی با لذت داشته باشند. بیژن می‌ گوید من به كار كردن هفت روز هفته نیاز ندارم. اما این كار را انجام می‌ دهم چون به كارم عشق می‌ ورزم.

9- تعیین بازار هدف: بازار هدف اصلی بیژن همان طبقات مرفه بودند كه وبلن نظریه مصرف نمایشی را برای آنان مطرح می‌ كند هرچند بیژن پاكزاد برای طبقات متوسط نیز محصولاتی طراحی كرده بود، اما تمركز او بر طبقات مرفه بود او آنها را به خوبی هدف گرفته بود و در راستای رضایت مشتریانش اقدام می‌ كرد.

بیژن پاکزاد سرانجام در روز 26 فروردین1390 (16 آپریل 2011) در سن 71 سالگی در محل کارش در خیابان رودئو در بورلی هیلز دچار سکته مغزی شد و در گذشت و مراسم بزرگداشت وی در دانشگاه کالیفرنیا، لس‌ آنجلس بر‌گزار شد.
پس از مرگ وی اداره کمپانی بیژن به عهده فرزندانش، دانیلا، الکساندرا و نیکلاس می باشد. ثروت بیژن پاکزاد در زمان مرگ معادل 50 میلیون دلار بود.

4.6/5 - (171 امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

13 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
13
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx