۶ مورد از تاثیرات موسیقی بر مغز و افکار ما

1 نظر
10 دقیقه زمان مطالعه

آیا شما طرفدار موسیقی پاپ هستید؟ سنتی؟ هیپ هاپ؟ یا جاز؟ آیا از تاثیرات موسیقی بر مغز و افکار اطلاعاتی دارید؟

گوش دادن به موسیقی فعالیت های خاصی در مغز ایجاد می کند. این فعالیت ها در مغز افراد با توجه به سبک موسیقی مورد علاقه ای که دارند مشابه هستند و تغییر نمی کنند. به طور مثال، انجام این واکنش ها در مغز فردی که علاقه مند به سبک سنتی است با مغز فردی که به سبک پاپ علاقه دارد، در هنگام پخش موسیقی یکسان است.

موسیقی بخش مهمی از زندگی ما است. هر فرهنگی موسیقی خاصی را در خود گنجانده است. موسیقی مانند ابزاری است که می تواند باعث افزایش تمرکز ما شود و به ما برای انجام کارهایی مانند ورزش کردن انرژی و انگیزه دهد یا از طرفی ما را آرام کند.

موسیقی نقش بسیار مهمی روی رشد افراد، خلق و خو و حتی سلامت روانی آن ها دارد. اما نکته عجیب اینجاست، موسیقی چگونه می تواند حتی روی خلق و خو و طرز فکر ما تاثیرگذار باشد و قسمتی از شخصیت ما را شکل دهد؟

در این مقاله از آکادمی پرورش افکار به ۶ مورد از تاثیرات موسیقی بر مغز و افکار می پردازیم.

تاثیرات موسیقی بر مغز و افکار

تاثیرات موسیقی بر مغز و افکار ما

گوش دادن به موسیقی مزایای بسیاری دارد که بیشتر ما از آن ها مطلع نیستیم. اگرچه بعضی موسیقی ها می توانند مضر باشند و به سلامت روحی و روانی شما آسیب برسانند. در واقع این شما هستید که انتخاب می کنید چه خوراکی برای مغز و روح خود فراهم کنید.

این خوراک قدرت این را دارد که برای شما جذب موفقیت کند یا از شما فردی افسرده بسازد. در اینجا به ۶ گزینه از مزایای موسیقی که برای شما مفید هستند اشاره می کنیم.

ترشح هورمون دوپامین

زمانی که به موسیقی مورد علاقه خود گوش می دهیم، هورمونی به نام دوپامین در مغزمان شروع به ترشح می کند. دوپامین نوعی ماده شیمیایی است که باعث احساس شادی و لذت در ما می شود.

تقویت حافظه با گوش دادن به موسیقی

یکی از تاثیرات موسیقی بر مغز و افکار تقویت حافظه است. همانطور که می دانید ما با گوش دادن به موسیقی مورد علاقه خود سعی می کنیم قسمت های زیادی از اشعار آن را حفظ کنیم. به این ترتیب با حفظ کردن اشعار، مکانیزم های حافظه تقویت می شود و به رشد مغز کمک می کند.

اگر از مزایای حفظ کردن اشعار موسیقی بگذریم، وقتی آهنگی که دوران کودکی یا نوجوانی شنیده بودیم را دوباره می شنویم، حجم زیادی از احساسات و خاطرات گذشته برای ما زنده می شوند و خاطرات آن لحظه با دقیق ترین جزئیات به ما برمی گردند.

یکی از جالب ترین خواص موسیقی و آهنگ ها این است که با گوش دادن به هر آهنگ، فقط خاطرات مرتبط با آن برای شما زنده می شود.

بله! آهنگ ها وفادارترین هستند؛ زیرا هیچوقت نمی توانید روی یک آهنگ دو خاطره ذخیره کنید!

بهبود سلامت

موسیقی با ایجاد حس خوب و تقویت حافظه روی سلامت شما تاثیر مثبت می گذارد. طبق تحقیقات انجام شده، گوش دادن به موسیقی باعث افزایش سلول ها و آنتی باکتری هایی می شود که برای سیستم ایمنی بدن مفید هستند و بدن را در برابر باکتری ها ایمن تر می کنند.

گوش دادن به موسیقی مانند مورفین عمل می کند و سطح کورتیزول را پایین می آورد که در نهایت باعث تسکین و کنترل درد می شود.

رشد سریعتر مغز

 

تاثیرات موسیقی بر مغز و افکارطبق مطالعات انجام شده، هنگامی که شما شروع به یادگیری و نواختن یکی از سازهای موسیقی می کنید، حجم سلول های خاکستری در مناطقی از مغز افزایش می یابد. یادگیری و نواختن سازهای موسیقی از مغز شما در برابر اثرات پیری محافظت می کند و همچنین باعث تقویت حافظه شما می شود.

زمانی که شروع به نواختن موسیقی می کنید، مغز شما مجبور می شود با سایر اعضای بدنتان که در نواختن ساز از آن ها استفاده می کنید هماهنگ شود. به طور مثال، در زمان نواختن گیتار مغز شما باید داده هایی مانند ترتیب نواختن نت های موسیقی را با حرکت انگشتان دستتان هماهنگ کند.

در نتیجه، فعالیت مغز افزایش می یابد و به شما کمک می کند که بتوانید اطلاعات بیشتری را در آن ذخیره کنید.

  • قشر بیانیی
  • مخچه
  • قشر شنوایی
  • قشر حسی
  • قشر حرکتی
  • قشر پیشانی

همانطور که رد عکس مشاهده می کنید گوش دادن به موسیقی قسمت های مختلفی از مغز را درگیر می کند و باعث رشد بیشتر آن می شود.

بهبود مهارت های حرکتی

از دیگر تاثیرات موسیقی بر مغز و افکار می شود به بهبود مهارت های حرکتی اشاره کرد. آلات موسیقی روش های متفاوتی برای نواختن دارند. نواختن موسیقی باعث ایجاد هماهنگی بین ذهن و مغز با عناصر فیزیکی بدن می شود.

رقص نیز از این امر مستثنا نیست، وقتی حرکت بدن با صدای موسیقی هماهنگ می شود، مهارت های حرکتی بهبود می یابند.

افزایش خلاقیت

استفاده از موسیقی های مناسب با ریتمی آرام می تواند میزان خلاقیت و رشد فردی شما را افزایش دهد. بسیاری از مشاورین کاری و زندگی، گوش دادن به موسیقی در محل کار و محیط خانه را به مراجعه کننده های خود توصیه می کنند.

معمولا نوازندگان موسیقی و آهنگسازان انسان های بسیار خلاقی هستند و خلاقیت خود را با ساختن قطعه های موسیقی متفاوت در دستگاه ها و گام های مختلف به چالش می کشند.

نوع ژانر

نوع ژانر رابطه مستقیمی با تاثیرات موسیقی بر مغز و افکار ما دارد. حال که با مزایای موسیقی و تاثیرات مثبت آن بر جسم و روح آشنا شده اید، به این مسئله می رسیم که آیا سبک موسیقی در ایجاد نوع احساسات و افکار اهمیت دارد؟

باید بگویم بله! هر ژانری مزایای خاص خود را دارد. به فرض مثال، ژانر پاپ شامل آهنگ هایی با ریتم تند و شادی بخش است. ژانر سنتی احساس آرامش می دهد و ژانر حماسی باعث ایجاد حس غرور و وطن پرستی می شود. بنابراین بهتر است هر چند وقت یکبار سبک متفاوتی را گوش دهیم و در لیست پخش خود از همه سبک ها استفاده کنیم.

در ادامه با تاثیرات دقیق تر هر ژانر روی ذهن و افکار آشنا می شویم.

سنتی یا کلاسیک

باعث آرامش و افزایش قدرت تمرکز می شود.

متال

باعث ایجاد احساس اجتماعی و حس هویت می شود.

رپ

این سبک اعتراضی است و باعث کاهش افسردگی می شود.

پاپ

به شما انرژی می دهد و استقامت شما را در هنگام تمرینات ورزشی بالا می برد.

حماسی

حس غرور و وطن پرستی را به شما القا می کند.

شما می توانید در هنگام انتخاب موسیقی مورد نظرتان با توجه به احساس و حالات روحی که آن لحظه دارید، ژانر خود را انتخاب کنید.

تاثیرات موسیقی بر هر فرد

نحوه واکنش بدن و مغز شما نسبت به ژانر خاصی از موسیقی ممکن است با فرد دیگری متفاوت باشد. بنابراین به ژانر های مختلف موسیقی دقت کنید و ژانر مناسب خود را پیدا کنید. ممکن است ژانری که به تمرکز شما کمک می کند باعث ایجاد اختلال در تمرکز فرد دیگری شود یا او را عصبی کند و آنچه که تمرکز آن شخص را بالا می برد ممکن است شما یا فرد دیگری را مضطرب یا عصبی کند.

موسیقی مانند تکه های پازل عمل می کند که هر کدام از آنها فقط در جای مناسب خود قرار می گیرند. بنابراین شما باید با انتخاب موسیقی مورد علاقه خود، جای خالی را با تکه های مناسب پر کنید

تاثیرات موسیقی بر مغز و افکار

کلام آخر

اینکه تاثیرات موسیقی بر مغز و افکار می تواند چقدر شخصیت و طرز تفکر ما را شکل دهد و چقدر در موفقیت های ما در زندگی سهیم باشد عجیب و باورنکردنی است. اگرچه دانشمندان و محققان هنوز به علم کاملی از تاثیرات موسیقی بر مغز انسان دست نیافته اند، اما این امر بدیهی است که موسیقی بخش مهمی از زندگی ما به شمار می رود و بر جنبه های مختلفی از آن تاثیرگذار است.

گوش دادن به موسیقی باعث ایجاد احساس شادی، تقویت حافظه، افزایش خلاقیت، بهبود سلامت، رشد سریع مغز و بهبود مهارت های حرکتی در ما می شود. پس منتظر چه هستید؟ هدفون را بردارید، صدا را به میزان کافی زیاد کنید و مغز خود را تقویت کنید.

منبع:

https://www.psychologytoday.com/us/blog/all-about-addiction/201805/6-easy-ways-cultivate-positive-thinking-today

۴.۷/۵ - (۲۱ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
1
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx