خودشناسی سنگ بنای اصلی در جذب موفقیت است. اگر تصور روشنی از نوع شخصت خود ندارید و نمی دانید چه کاری می توانید انجام دهید؟ یا چه احساسی دارید؟ و انگیزه شما چیست؟ قطعا به مشکل بر می خورید.
تلاش برای شناخت فردی و درک خود می تواند بزرگترین چالش زندگی باشد؛ زیرا شما درک کننده هستید و هم مورد درک واقع می شوید.
دستیابی به خودشناسی می تواند ترسناک و استرس زا باشد، به ویژه اگر احساس می کنید از خودتان جدا شدید. خوشبختانه ما درآکادمی پرورش افکار مراحلی را برای شناخت خود مطرح کردیم که درک آن را آسان تر می کند.
مراحل دستیابی به شناخت فردی
به طور کلی مراحل رسیدن به شناخت خود را به ۴مرحله اصلی تقسیم می کنند.
مرحله ۱ – یک فهرست پرسشنامه تهیه کنید
تهیه فهرست از شخصیت خود اولین قدم است. از خود بپرسید: ویژگی های روحی و اخلاقی من چیست؟
آیا زود عصبانی می شوید؟ آیا محافظه کار هستید؟ آیا به راحتی با دیگران ارتباط برقرار می کنید یا ارتباط برای شما سخت است؟ دانستن همه این موارد به شناخت شخصیت شما کمک می کند.
اگر از پاسخ این سوالات مطمئن نیستید، تجربیات زندگی خود را بررسی کنید. در میان تجربیات زندگیتان پاسخ آن ها را پیدا می کنید و به شناخت کلی از خود می رسید.
مرحله ۲ – درک کنید چه کاری می توانید انجام دهید
درک این موضوع که چه کاری را می توانید انجام دهید مرحله بعدی در نردبان خودشناسی است. درک صادقانه توانایی های فعلی شما بسیار مهم است.
اگر درک قاطعی از نقاط قوت و ضعف خود دارید، به شما این امکان را می دهد که از توانایی های خود به نحو صحیح و کار آمد استفاده کنید. علاوه بر این، دانستن اینکه در کجا توانایی های شما کم است به شما این قدرت را می دهد که مهارت های لازم برای پیشرفت آن را جستجو کنید.
مرحله ۳ – احساسات خود را بشناسید
اینکه بتوانید احساسات خود را مشخص کنید، جزء جدانشندنی از خودشناسی است. اما درک این موضوع از بقیه موارد سخت تر است.
احساسات دشوار هستند، آنها اطلاعات زیادی به ما می دهند، اما اکثرا مبهم ومتغیرند. برسی احساساتی که در مراحل مختلف زندگی خود دارید، داده های زیادی را در اختیار شما قرار می دهد. تجربیات مشابه می تواند زمینه ای مناسب برای این باشد که شما بتوانید احساسات خود را به وضوح درک کنید و درست ترین تصمیم را بگیرید.
به عنوان مثال، ممکن است در مورد درخواست برای یک شغل یا برنامه تحصیلی خاص گیج شده باشید برای وضوح بیشتر به احساس خود در لحظات مرتبط با این تصمیم، فکر کنید همچنین اگر هربار که می خواهید بین موضوعات انتخاب کنید احساس اضطراب و عدم اطمینان دارید، ممکن است احساسات شما در حال تلاش برای نشان دادن این باشد که این بهترین تصمیم برای شما نیست.
باید در نظر بگیریم که گاهی احساسات داده هایی را به ما می دهند که نمی خواهیم آنها را بپذیریم، هر چند می دانیم که معتبر و درست هستند.
مرحله ۴ – انگیزه اهمیت دارد
آخرین قطعه پازل خودشناسی این است که انگیزه های خود را درک کنید. این سوال مطرح می شود: چرا کاری را انجام می دهید و هدف از انجام دادن آن کار چیست؟
انگیزه های رایج شناخت فردی عبارتند از: پول، اعتبار، به رسمیت شناختن، تعهدات خانوادگی، آزادی و… شما ممکن است یکی از این انگیزه های رایج را داشته باشید یا ممکن است انگیزه هایی کاملاً متفاوت از جمله تمایل به نجات کره زمین یا زندگی ساده، آزادی، خانواده و تمایل برای کمک به دیگران و…
با این حال، اولین چیزی که هنگام فکر کردن در مورد انگیزه های شما به ذهن می رسد ممکن است منبع واقعی انگیزه شما نباشد. به عنوان مثال، بسیاری فکر می کنند پول چیزی است که به آنها انگیزه می دهد در حالی که در واقع میل به کسب رفاه است که منبع واقعی انگیزه آنهاست.
مزایای شناخت فردی چیست؟
مزایای خود آگاهی بسیار است، بنابراین فقط تعدادی از رایج ترین نکات مثبت ناشی از افزایش شناخت فردی را لیست می کنیم.
- یکی از مهم ترین تاثیرات خود آگاهی ایجاد روابط موفق است.
- بهبود خلق و خو ی ما. وقتی آگاهی فردی باعث می شود که رابطه بین افکار، رفتار و احساسات خود را بهتر درک کنیم، در نتیجه تنظیم احساسات و خلق و خوی ما آسان تر می شود.
- تفکر واضح تر و تصمیم گیری بهتر. تصمیم گیری ضعیف اغلب از تفکر آشفته و واکنش های احساسی شدید ناشی می شود. وقتی از عادات فکری و احساسی خود بیشتر آگاه می شویم، می توانیم به آسانی بین انگیزه ها یا خواسته های کوتاه مدت و ارزش ها و اهداف بلند مدت تمایز قائل شویم.
- دستیابی به درک واضح تر از آنچه شما باور دارید و آنچه واقعاً می خواهید باعث می شود ارتباط در هر جنبه ای از زندگی بسیار راحت تر شود، خواه با همسر، مدیر محل کار یا بهترین دوست. هرچه خود را بهتر بشناسیم، راحت تر می توانیم قاطعانه ارتباط برقرار کنیم، در مورد خواسته های خود صادق باشیم و به خواسته های دیگران احترام بگذاریم.
نکات تکمیلی در شناخت فردی
- به خود عینی نگاه کنید. تلاش برای این که خود را همانطور که هستید ببینید، می تواند یک فرایند بسیار دشوار باشد، اما اگر تمرین های مناسب را انجام دهید، شناختن خود واقعی در زندگی شما بسیار اثربخش می شود. وقتی بتوانید خود را بصورت عینی ببینید، می توانید بیاموزید که چگونه خود را بپذیرید و راه های درست برای بهبود خود در آینده را بیابید.
- یک دفترچه یادداشت داشته باشید و در مورد هر مسئله ذهنی که دارید در آن بنویسید، حتی اگر به اهداف شما مرتبط نباشد. ثبت افکار خود روی کاغذ به تسکین ذهن شما از آن ایده ها کمک می کند و پس از حل شدن موضوع، آن را پاک می کند تا فضا برای اطلاعات و ایده های جدید ایجاد شود.
هر روز زمانی را برای نوشتن در دفتر شخصی خود در مورد افکار و احساسات، موفقیت ها یا شکست ها، اختصاص دهید. این به شما کمک می کند تا دستاوردهای خود را بشناسید، رشد کرده و پیش بروید.
اگر شاغل هستید، کمی وقت بگذارید تا به این فکر کنید که در محیط کار چگونه هستید و چگونه افرادی که زیر نظر شما کار می کنند به شما نگاه می کنند به این فکر کنید که برای کمک به دیگران چه کار هایی می کنید و اگر می توانید کارهای بیشتری انجام دهید. ارزش های شما چیست و در حال حاضر برای شما چه مسائلی مهم است؟
همه این سوالات مربوط به خود اندیشی، به شما کمک می کند تا تصور بهتری از خود داشته باشید و بهترین انتخاب ها را کنید که به موفقیت برسید.
کلام آخر
هنگامی که اطلاعات خود را تکمیل کردید می توانید تصمیم گیری کنید که آیا مسیر خود را تغییر خواهید داد یا مسیر فعلی خود را ادامه می دهید؟
با اطلاعاتی که درباره حل معمای خودشناسی خود آموختید به درست ترین تصمیمیات برسید.
شناخت فردی به ایجاد وضوح فوق العاده درشما کمک می کند. وقتی در مورد شخصیت، توانایی ها، احساسات و انگیزه های خود روشن باشید، ایجاد استراتژی برای کسب موفقیت در همه موضوعات اطراف آسان تر می شود.
خودشناسی شما را در مسیر سریع موفقیت قرار می دهد. در حالی که کمبود اطلاعات می تواند باعث تاخیر، حواس پرتی و منحرف شدن از مسیر شود. اگر واقعاً خود را بشناسید، شانس بیشتری برای رسیدن به موقع به اهداف خود دارید.
https://www.lifehack.org/860648/self-knowledge