راه هایی برای شاد و خوشحال بودن.برای خوشحال بودن چه کنیم؟
در این مقاله میخواهیم شما را با راهکارهایی برای خوشحال بودن آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید.
تاکنون فکر کرده اید چه کارهایی می توانید انجام دهید، تا برای همیشه شاد و خوشحال باشید؟! روش های بسیاری برای خوشحال بودن وجود دارد، که در کتاب ها، فیلم ها، مجله ها و مقاله های مختلف به آن اشاره شده است. زیرا خوشحال بودن، یکی از مهم ترین قسمت های زندگی است. همه ی ما در طول زندگی خود کارهای زیادی انجام می دهیم تا به اهداف خود برسیم و هدف نهایی ما این است که به خوشحالی دست پیدا کنیم. انسانی که بتواند به صورت واقعی و از درون خوشحال باشد، قطعا کمتر مشکلات زندگی بر روی او تاثیر خواهد گذاشت. بنابراین سعی کنید راهکارهایی را یاد بگیرد که در مواقع لزوم بتوانید با انجام آن ها بیشتر از گذشته شاد باشید.
همراهان همیشگی سایت پرورش افکار در این مقاله به شما تکنیک های فوق العاده ای برای شاد بودن معرفی می کنیم، که تمامی آن ها دقیق و از لحاظ علمی ثابت شده هستند. با ما همراه باشید.
1- ورزش کنید
تحقیقات زیادی در زمینه ی ورزش صورت گرفته است که فواید آن برای سلامتی را تایید می کند. با ورزش کردن، ماده ای به نام اندورفین در بدن ترشح می شود که سبب تقویت روحیه و ایجاد خوشحالی می گردد. اگر دقت کرده باشید همیشه بعد از بازگشت از باشگاه یا حتی طی کردن مسیری به صورت پیاده روحیه بهتری خواهید داشت. این امکان ندارد که شما فردی در حال ورزش را ببینید که حال بدی داشته باشد. آیا مایل هستید دلیل علمی آن را بدانید؟
یکی از دانشگاه های معتبر تورنتو مطالعه ی خوبی انجام داده و بیش از ده ها پژوهش مختلف در این زمینه را مورد بررسی قرار داده است. نتیجه ی این تحقیقات تایید کرده است که فعالیت جسمی و ورزش می تواند با بروز افسردگی به صورت قابل توجهی مقابله کند و شانس ابتلا به این بیماری را تا میزان زیادی کاهش دهد.
در یکی از این پژوهش ها سه گروه از افراد مبتلا به افسردگی مورد بررسی قرار گرفتند، برای هر گروه سه نوع درمان متفاوت در نظر گرفته شد. برای گروه اول درمان دارویی، برای گروه دوم ورزش و برای گروه سوم ترکیبی از دارو و ورزش برای معالجه در نظر گرفته شد. اگرچه پس از پایان این دوره درمانی، هر سه گروه وضعیت روحی بهتری نسبت به قبل داشتند، اما مهم این است که کدام گروه وضعیتشان پایدارتر بوده و دوام بیشتری داشته است؟
بعد از شش ماه در گروهی که تنها ورزش کرده بودند، نرخ بازگشت افسردگی نه درصد بود، اما نرخ بازگشت برای دو گروه دیگر 30 تا 40 درصد بود، یعنی پس از گذشت شش ماه درصد زیادی از آن ها مجددا افسرده شده بودند.
2- منفی بافی نکنید
آدم های بسیاری وجود دارند که در افکار منفی خود اسیر شده اند و راه دور کردن این افکار را بلد نیستند. آن ها فکر می کنند باید عامل خارجی این کار را بکند. تصور می کنند باید شخصی پیدا شود و کاری کند تا دیگر اتفاقی نیفتد که آن ها به موارد منفی فکر کنند.
یکی از روش هایی که می توانید برای رهایی از افکار منفی به کار ببرید، نوشتن آن ها روی کاغذ است. پژوهشگران معتقدند در این روش باید پس از نوشتن روی کاغذ آن ها را پاره کنید و یا بسوزانید. نابود کردن افکار منفی نوشته شده روی کاغذ به صورت فیزیکی، می تواند اثر مثبتی را در روحیه شما با از بین بردن آثار مسموم و مضر ایجاد نماید.
3- مثبت اندیش باشید
مثبت اندیشی در موقعیت های مختلف زندگی، می تواند تاثیر زیادی در حالت روحی شما داشته باشد. بنابه گفته ی یکی از کارشناسان علم روانشناسی نقش عوامل بیرونی مانند وضعیت مالی، گرافتاری ها، موقعیت اجتماعی و … تنها میتواند 10 درصد تاثیر داشته باشد و مابقی آن ها به دید شما در زندگی باز می گردد.
این که شما از چه دیدی به مسائل نگاه می کنید، می تواند نقش اساسی و مهمی در خوشحالی شما داشته باشد. اگر شما به شدت احساس خوشحالی می کنید، باید روی مثبت اندیشی خود، به صورت ویژه ای کار کنید.
مثبت اندیشی حتی می تواند سطح خلاقیت و انرژی شما را به صورت قابل توجهی افزایش دهد. کافی است همین الان شروع به مثبت اندیشی کنید. منتظر نباشید به وضعیت مالی و موقعیت ایده آلی برسید، بعد مثبت اندیشی را شروع کنید؛ اطمینان داشته باشید در آن صورت نیز مشکلی پیش رویتان قرار خواهد گرفت.
4- بدانید تجربیاتتان بیشتر از دارایی هایتان ارزش دارد
توماس گیلوویچ یکی از دانشمندانی است که در این زمینه پژوهش های مختلفی را به ثبت رسانده است. پژوهش های او اغلب درباره ی اهمیت ارزشمند دانستن تجربه ها و خاطره های خوش و به یادماندنی دربرابر چیزهایی که می خریم است. به دست آوردن دارایی هایی از قبیل ماشین، لپ تاپ و حس خوشحالی که در ابتدا می توان به دست آورد شاید خوب به نظر برسد، ولی پس از مدتی که خوشی آن را تجربه می کنید، به دنبال چیزهای جدیدتری هستید. همین موضوع می تواند روحیه شما را تا حد زیادی تضعیف کند.
ولی به دست آوردن تجربه و یاد گرفتن به هیچ وجه این اثرات را نخواهند داشت. تجربیات شما به صورتی است که در هر شرایطی قطعا متعلق به شما هستند، برای مثال گشت و گذار در طبیعت و بازدید از مکان تازه، می تواند برای شما، شادی و ماندگاری عمیق تری به همراه داشته باشد. دولت ها و مسئولان به جای فراهم کردن فروشگاه ها و مراکز خرید بیشتر، باید به فکر فراهم کردن امکاناتی باشند که مردم بتوانند با استفاده از آن ها تجربیات ارزشمند و لذت بخش تری را تجربه کنند.
5- همیشه شکر گذار باشید
برای احساس خوشبختی عمیق در زندگی شما باید بتوانید شکرگزار چیزهایی که دارید باشید. بررسی های متعدد روی مغز نشان داده است که انسان ها غالبا به مسائل منفی، مانند نگرانی ها، مصیبت ها، شکست ها و چیزهایی از این قبیل تمرکز دارند. درواقع می توان گفت که وضعیت پیش فرض مغز منفی نگری است.
باید همواره توجه خود را بر روی خوبی ها بگذارید و برای داشته های خود شکرگذار باشید. مثلا می توانید صبح ها پس از بیدار شدن چند موردی را که به خاطر وجودشان قدردان هستید ، برای خود یادآوری کنید.
می توانید با یکی از عزیزانتان تماس بگیرید و از زحماتی که برایتان کشیده است، از او تشکر کنید. همچنین با کمک رسانی به دیگران یا انجام کارهای داوطلبانه، می توانید بخشندگی را در زندگی خود تمرین کنید. اطمینان داشته باشید که پژوهش های علمی بسیاری وجود دارد که فواید شکرگزاری و قدردانی را تایید کرده اند.
6- به گذر لحظه ها توجه کنید
توجه خود را متوجه زمان حال کنید، آن را همان گونه که هست بدون قضاوت و گلایه بپذیرید. این روش روز به روز طرفداران بیشتری در حوزه ی پزشکی و روان پزشکی پیدا می کند. انجام این کار به صورت مداوم، می تواند روحیه تان را تقویت کند و در بهبود کیفیت زندگیتان موثر باشد.
زندگی کردن در لحظه، یعنی همان گونه که از تمام حواس فیزیکی خود لذت می برید، بتوانید از حس شادمانی و خوشحالی نیز نهایت استفاده را ببرید. کافی است بر خوشی و لذتی که در یک لحظه برایتان اتفاق می افتد تمرکز نمایید.
7- به خواب خود اهمیت دهید
بر اساس پژوهش های مختلفی که انجام شده است، کم خوابی می تواند تاثیر زیادی در افزایش منفی بافی و کاهش کیفیت زندگی داشته باشد. افرادی که دچار کم خوابی هستند، بیشتر دچار منفی بافی و افکار مخرب می شوند. خواب خوب می تواند تاثیرات مثبتی را بر روی جسم و روح انسان داشته باشد. به همان میزان که باید به نیازهای مختلف خود توجه کنیم، باید به نیاز خود برای خوابیدن توجه ویژه ای قائل باشیم.
8- به دیگران کمک کنید
حتما تجربه کرده اید زمانی که به شخصی کمک می کنید، حالتان به صورت شگفت انگیزی خوب می شود. افراد زیادی به طور پیوسته ماشین بهتر، موبایل جدیدتر و … را جایگزین قبلی ها می کنند؛ ولی باز هم آن طور که می خواهند خوشحال نمی شوند.
این شادی ها لحظه ای بوده و دوام زیادی نخواهد داشت. شما می توانید با صرف مقداری کمی از وقتتان، برای کمک به دیگران نقش مهمی در شادی و خشنودی درازمدت خود ایفا کنید.