اهمیت کارآموزی و مربی گری در رسیدن به موفقیت

کامنت بگذارید
8 دقیقه زمان خواندن

رسیدن به موفقیت

مربی شوید تا به موفقیت برسید

هیچ کس به تنهایی به موفقیت در زندگی نمی رسد. هرکسی که امروزه موفق است، در سایه ایده ها، اطلاعات، دانش و هدایت افرادی به موفقیت رسیده است که در کار خود با آن ها ملاقات کرده است. گاهی اوقات این یادگیری مستقیم است؛ جلسات خصوصی دو نفره که هدف آن ها کمک به افراد برای تعیین حوزه های موفقیت، اجرای ایده ها و مهارت های جدید در آن حوزه است.

گاهی آموزش، غیر مستقیم است و از کار کردن با افراد ارشدی حاصل می شود که دانش و تجربه بیشتری دارند و با مشاهده روش کار و مدیریت آن ها مطالبی یاد می گیریم. مثلا بهترین مربی می تواند مدیر ارشدی باشد که به شما هرگز آموزش ندهد. ولی در عوض به شما اجازه دهد که در جلساتی حضور پیدا کنید که مسائل مهمی مورد بحث قرار می گیرد و همچنین تصمیمات مهمی اتخاذ می شود. چیزی که از تماشای کار او یاد می گیرید، همیشه برای شما اثر داشته باشد و بتواند به شما برای رسیدن به موفقیت در زندگی کمک کند.

علاقه خالصانه داشته باشید

علاقه خالصانه داشته باشید

یکی از قدرتمندترین عوامل انگیزشی در دنیای کار و زندگی این است که به کار افرادی که به شما گزارش می دهند، علاقه داشته باشید. از آن جایی که پر مشغله هستید، احتمالا زمان کافی برای گفتگوهای طولانی با کارمندان جوان ندارید. در عوض می توانید در بازه های کوتاه چند دقیقه ای مربی باشید، راهنمایی های کوچکی ارائه داده و آن ها را به مسیر صحیح هدایت کنید.

اگر به مربی گری نگاهی جدی داشته باشید، یکی دو نفر از افراد شرکت را انتخاب کرده و سپس به راهنما، دوست، مربی و مشاور آن ها تبدیل می شوید. آن ها می توانند از افراد زیردست یا از نزدیکان شما یا حتی از سایر بخش ها باشند. یکی از عملکردهای کلیدی شما به عنوان مدیر ارشد این است که افراد جوان، با استعداد و بلند همت را جذب کرده و آن ها را در کارشان کمک و راهنمایی کنید تا به موفقیت در زندگی برسند.

یکی از نکات جالب آموزش این است که توجه یک مقام ارشد محترم می تواند در افراد خودباوری و اعتماد به نفس به وجود آورد. فردی که مورد آموزش قرار می گیرد، احساس اهمیت و ارزش بیشتری کرده و ایثار و تعهد بیشتری نسبت به کار و شرکت دارد. توجه اختصاصی از سوی یک مقام ارشد انگیزه ای مهم برای رشد فردی و رسیدن به موفقیت در زندگی است.

توجه کردن به معنای ارزش دادن است

قانونی وجود دارد مبنی بر این که هرگاه به شخصی توجه نشان می دهیم، در واقع به او ارزش داده ایم. ما به افزایش خودباوری آن فرد و ایجاد احساس مهم بودن در او کمک می کنیم. وقتی با نشان دادن علاقه به زندگی و آینده کارمندان جوان خود چنین ارزشی به آن ها می دهید، به شما وفادارتر و متعهدتر می شوند و بهتر کار می کنند.

بسیاری از مدیران موفق اعلام می کنند که مدیر دیگری علاقه ای خالصانه به پیشرفت آن ها داشته است که باعث متحول شدن زندگی و شغلشان شده است. شاید این موضوع برای شما هم مصداق داشته باشد. یکی از بزرگ ترین تقدیرها از شما به عنوان مدیر تعداد افرادی است که معتقدند شما آن ها را به شخصی که امروز هستند، تبدیل کرده اید. بسیاری از مدیران ارشد می دانند که بیشترین رضایت آن ها در زندگی نتیجه توجه به پیشرفت افرادی است که در طول سال ها آموزش داده اند.

ملاحظات مهم در مربی گری

با این حال، مربی گری به سادگی انتخاب افراد جوان و ارائه نصایح منظم به آن ها برای کمک به شغلشان نیست. ملاحظه اول در مورد سازگاری یا راحتی است. در ارتباط کاری بین مربی و کارآموز هر دو باید آرامش داشته و با هم راحت باشند، تا بتوانند به موفقیت در زندگی برسند.

صبور باشید

سعی کنید که عجله نکنید

اگر به دنبال ایجاد رابطه مربی – کارآموز با فردی ارشدتر از خود هستید، او را به یک فنجان چای دعوت کنید و بگویید که واقعا برای اطلاعات و راهنمایی های موردی او در کارتان ارزش قائل هستید. اگر مربی از این ایده استقبال کرد و هر دو به توافق رسیدید، از شخص مقابل تقاضای اختصاص زمان بیش از حد نداشته باشید، جلسات راهنمایی را در حد ده دقیقه کوتاه نگه دارید.

زمانی که با مربی خود دیدار می کنید، فهرستی از سوالات، نگرانی ها یا مشاهداتی که مایل هستید درباره شان بحث کنید را همراه داشته باشید. نسخه ای از آن ها را هم در اختیار مربی قرار دهید. وقتی مربی پیشنهاد مطالعه کتاب یا شرکت در کلاس های آموزشی را به شما می دهد، سعی کنید در اسرع وقت به آن پیشنهادات عمل کنید. کارهایی که انجام داده اید و مطالبی که یاد گرفته اید را به مربی خود گزارش دهید، باید به مربی تاکید کنید که وقت گذاشتن برای شما سرمایه گذاری خوبی برای آینده و رسیدن به موفقیت در زندگی است.

کارآموز را راهنمایی کنید

زمانی که مربی می شوید، قوانین و دستورالعمل های کلی را برای تعلیم موثر به کارآموز تشریح کنید. از کارآموز بخواهید که با فهرستی از سوالات و نگرانی هایش نزد شما بیاید. جلسات خود را در بازه های زمانی ده دقیقه ای یا در صورت داشتن فرصت در بازه های طولانی تر برنامه ریزی کنید. زمان شروع و اتمام مشخصی داشته باشید. به موقع در جلسه حاضر شوید و آن را راس ساعت مقرر به پایان ببرید.

قانون پارکینسون می گوید: «کار همان قدر طول می کشد که برایش زمان در نظر گرفته اید». اگر ده یا پانزده دقیقه را به جلسه آموزشی اختصاص دهید و کارآموز هم آن را بداند، از سرعت پرداختن به همه موارد فهرست در آن زمان کوتاه شگفت زده خواهید شد.

بنابراین هم مربی و هم کارآموز بودن می تواند تا حد زیادی به غنای تجربیات شما در زندگی بیفزاید. شما به عنوان مری کارمندان جوان اغلب می توانید اثری بر آن ها بگذارید که به موفقیت در زندگی برسند و این اثرات برای سال ها یا برای همه عمرشان باقی بماند.

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx