افکار موثر برای رسیدن به هدف را بشناسید
رسیدن به موفقیت در زندگی به تحمل زحمات و سختی کشیدن های بسیاری نیاز دارد؛ به ویژه در جامعه ی فعلی کشور ما موفق شدن اندکی غیر ممکن به نظر می رسد و ما را به فکر وا می دارد که آیا واقعا در این شرایط سخت نیز می توان به موفقیت دست پیدا کرد یا خیر؟ یا آن که برای موفق شدن به چه ویژگی هایی نیاز داریم؟
همه ی این ها از جمله افکار مهمی هستند که دائما در زندگی به سراغمان می آیند و فکر و ذهنمان را گرفتار می کنند. به طور کلی بهره مندی از افکار مثبت می تواند تاثیری شگرفی در رسیدن ما به موفقیت در زندگی داشته باشد. تاثیری که در نهایت ما را در مسیر درست قرار می دهد و به آن هدفی که در نظر داریم می رساند.
دوستان عزیز سایت پرورش افکار در این مقاله قصد داریم با ذکر نکاتی افکار موثر را در رسیدن به هدف های اصلی زندگی معرفی کنیم. با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.
1 – رسیدن به هدف نیازمند طی یک راه طولانی و سرشار از سختی است
افکار ما در جامعه ی فعلی کشورمان به نوعی رشد کرده است که به ما نفهمانده برای آن که به موفقیت در زندگی برسیم، لازم است از مسیرهای دشواری عبور کنیم. همه ی انسان ها انتظار دارند که یک شبه، راه هزار ساله را طی کنند و به موفقیت برسند.
چنین طرز تفکری واقعا اشتباه بوده و برای شخصی مثل ما که در جستجوی خوشبختی است تاسف آمیز می باشد. درست است که پیش بینی یک زمان معین برای رسیدن به اهداف از جمله خصوصیات انسان های موفق می باشد، اما باید در نظر داشته باشیم که هر کاری نیازمند یک راهکار کلی می باشد و مثلا نباید انتظار داشته باشیم که در ظرف کمتر از شش ماه کسب و کاری که در آن سرمایه گذاری کرده ایم به نتیجه برسد.
شرایط در مورد روابط انسانی نیز به همین صورت می باشد؛ زن و شوهری که در زندگی مشترک خود با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کنند، نباید انتظار بهبود روابط خود را تنها چند شب پس از عروسی داشته باشند، بلکه برای رسیدن به زندگی مشترک مورد نظر باید تلاش کنند.
2 – اگر در کاری قبول نشدید، شکست را قبول نکنید
همه ی ما انسان ها پیش از آن که آزمون بزرگی را پشت سر بگذاریم دچار نوعی حس ترس می شویم که نکند در آن آزمون موفق نشویم. این افکار همیشه به سراغ ما می آیند و در نتیجه تمرکز ما را به هم ریخته و استرس و هیجان غیر استانداردی را در وجودمان تامین می کند. سعی کنید به جای این استرس ها و افکار منفی، موفقیت خودتان را در آزمون پیش رو پیش بینی کنید.
مثلا به خودتان بگویید که بعد از موفق شدن در تست آینده چه کاری را برای خودم انجام دهم یا آن که اگر قرار است پس از موفقیت در تست پیش رو به حقوق شما افزوده شود، بهتر است فکر کنید که چه چیزهایی را می توانید با این حقوق اضافی تامین کنید و از فکر کردن در مورد سختی امتحان بپرهیزید.
افکار منفی، ترس بسیار بدی را در وجود شما می اندازند و آرام و قرار را از شما می گیرند. هم چنین به یاد داشته باشید که گاهی لازم است شکست بخورید تا روی پای خود بایستید؛ برای نمونه والت دیزنی را تنها به خاطر نداشتن خلاقیت از دفتر روزنامه اخراج کردند، اما وی به جای تسلیم شدن با قدرت بیشتری بازگشت و اکنون همه او را در سراسر جهان می شناسند.
3 – شما خصوصیاتی دارید که دیگران نسبت به آن بی بهره اند
پشت آفرینش هر موجود و انسانی در این دنیای پهناور علت و دلیل وجود داشته است. گاهی لازم است که دچار آزمون و خطا شویم تا بیاموزیم کدامین راه است که می تواند به افکار ما جهت درستی دهد. افکار حقیقی ما از سنین نوجوانی در ما به وجود می آیند و تنها یک جرقه کافی است که اندیشه های ما آزاد شوند. هر کدام از ما انسان ها استعدادهایی داریم که مطابق شخصیت ما شکل گرفته اند و می توانند ما را به موفقیت در زندگی برسانند. به یادتان بیاندازید که چه هدفی در زندگی دارید و آن هدف را با توجه به مهارت ها و استعدادهایتان جهت دهید.
4 – جهانی که در آن زندگی می کنیم، زنجیره ای از فرصت هایی است که باید کشف شوند
شادترین افراد دنیا کسانی هستند که تمام سعی و تلاش خود را به کار می گیرند و استعدادهایشان را بروز می دهند. احتمالا برای شما هم پیش آمده که بگویید: «تا من بیایم، دانش و اطلاعات لازم را نسبت به فلان کسب و کار به دست بیاورم، بقیه همه ی فرصت های شغلی را به دست آورده اند و برای من چیزی باقی نمی ماند».
چنین طرز فکری کاملا اشتباه می باشد و ما را نسبت به دنیای اطرافمان به یک شناخت اشتباه می رساند. هر کسی استعدادی دارد و مطابق این استعدادها فرصت هایی نیز برایش چیده شده اند؛ اما این فرصت ها نیستند که به سراغ انسان ها می آیند، بلکه انسان است که باید در جستجوی فرصت باشد و هر چیزی که برای موفقیتش ضروری است را انتخاب کند.
5 – گاهی ریسک پذیری نتیجه بخش خواهد بود
داشتن اعتماد به نفس باعث خواهد شد تا ما گاهی ریسک کردن را برای رسیدن به موفقیت جدی بدانیم. ریسک کردن یکی از فعالیت هایی می باشد که استرس و دلهره ی زیادی را به هر فرد بروز می دهد. وقتی از ریسک پذیری سخن می گوییم، منظور این نیست که تمام داشته های خود را مانند قمار واگذار کنیم؛ بلکه باید در یک محیط امن و آرامش بخش، تصمیماتی را اتخاذ کنیم که در نهایت یا منجر به پیروزی ما می شود و یا شکست.
در این راه باید به یاد داشت که نبایست تمام دارایی را هزینه کرد، بلکه باید همه ی جوانب را در نظر بگیریم. همیشه برای ریسک کردن نظرات دیگران را هم جویا شوید و پس از گفتگوی کافی با یک فرد با تجربه تصمیمات مورد نظر را بگیرید. هم چنین به دل خود واهمه راه ندهید و خودتان را برای ورود به دنیای واقعی مهیا کنید؛ مثلا دلیلی برای ترسیدن از یک مصاحبه ی شغلی وجود ندارد، نهایت اتفاقی که در این مصاحبه خواهد افتاد آن است که شما از تست مورد نظر رد خواهید شد؛ همین.
6 – سعی در تبدیل رویاهایتان به واقعیت بگیرید
افکار مثبت خود را برای به دست آوردن رویاهایتان عملی نمایید. کسی که رویایی در زندگی اش نداشته باشد انگیزه ای نیز برای زندگی ندارد و در نهایت تلاشی هم برای رسیدن به موفقیت نمی کند. این خود باوری را در خودتان به وجود آورید که شما شجاعت لازم برای رسیدن به رویاهایتان را دارید؛ حال هر چقدر هم که آن رویا دست نیافتنی است، شما از جسارت کافی برخوردار خواهید بود.