استفراغ روانی چیست؟

یک نظر اضافه کنید
12 دقیقه زمان مطالعه

در زندگی هر انسانی مسائل ناگواری رخ می دهد. این مسائل و مشکلات می تواند افسردگی، مشکلات عاطفی مانند شکست عشقی، از دست دادن عزیزان یا افکار مزاحم باشد که همه این موارد باعث احساس بدی در وجود شما می شود و تحمل آن سخت است و شما نیاز به برون ریزی این ذهنیات منفی دارید. در این حالت است که روان شما به استفراغ روانی نیاز پیدا می کند.

این نوع تخلیه، استفراغ روانی نام دارد. استفراغ روانی در واقع تخلیه روانی و عاطفی است و مانند استفراغ فیزیکی که ناشی از پرخوری یا غذای مسموم و مشکلات گوارشی است، یک نوع بیرون ریختن محتویات آزار دهنده می باشد.

اگر دقت کنید افراد وقتی استفراغ می کنند که معده تحمل ترکیبات سنگین را ندارد و دستگاه گوارش تحریک شده و همه عناصر اضافی از راه دهان به بیرون ریخته می شود.

نشانه های استفراغ روانی

  • عصبانیت
  • اضطراب
  • حس نفرت
  • تپش قلب
  • بروز افکار منفی

چرا فشار روانی انسان را دچار استفراغ روانی می کند؟

طبق نظریه پزشکان، اضطراب و نگرانی و در کل، مشکلات روانی باعث تحریک شدن سیستم عصبی می شود. در لحظه ناراحتی و عصبانیت هورمونی به نام نورآدرنالین در بدن ترشح می شود که بر دستگاه عصبی تأثیر می گذارد.

مشکلات روانی باعث ایجاد عصبانیت و استرس می شود و فشار عصبی ایجاد می کند که می تواند همراه با سردرد، حالت تهوع، افزایش فشارخون، لرز و … شود و در نهایت بخواهید با داد زدن، گفتن جملات نامناسب و یا حرکات فیزیکی و ضربه زدن به اشیاء خود را خالی کنید و در واقع استفراغ روانی داشته باشید.

این عوامل که یک نوع واکنش فیزیکی و احساسی است می تواند بعضی مواقع یا با تکرار زیاد همراه باشد که در هر دو صورت وضعیت سیستم عصبی را تحت تأثیر قرار می دهد و واکنش شدید نشان می دهد.

استفراغ روانی هل دادن ابر

نوشته استفراغی!

یک روز را انتخاب کنید. به اتاقتان بروید. یا به پارک یا هرجایی که احساس می کنید کسی به شما کاری ندارد، به همه اتفاقاتی که افتاده و یا باعث اضطراب و عصبانیت شما می شود فکر کنید.

گریه کنید. مهم نیست مرد باشید یا زن. به قول معروف گریه انسان را سبک می کند. قلم و کاغذ بردارید و شروع به نوشتن کنید. این نوشته ها ممکن است شروع پراکنده ای داشته باشد و یا حرف های رکیک نوشته شود.

مهم نیست فقط بنویسید. مهم این است که تمام خشم، هیجان و هر مشکلی که روان شما را به هم ریخته روی کاغذ تخلیه شود. قرار نیست نوشته ادبی بنویسید قرار است نوشته شما استفراغی باشد!

همان طور که در استفراغ ناشی از غذا همه چیز از معده بیرون ریخته می شود، در استفراغ روانی نیز همه چیز را روی کاغذ برون ریزی کنید.

برای نوشتن نیاز به منطق و استدلال ندارید . ممکن است مطالب شما بی ربط باشد. مانند ناراحتی گوارشی که همه چیز درهم است، حالا نیز نوشته های شما ترکیبی است. هدف خالی شدن مغز از فشارها و احساس ناخوشایند است.

هنگام نوشتن از چیزی رد نشوید. نگویید این را ننویسم یا بعداً. همه چیز را بنویسید. این یک تخلیه است نه سانسور فیلم! زیرا این نوشته، خاص خودتان است و کسی قصد دسترسی یا خواندن آن را ندارد.

پس از نوشتن نوشته استفراغی چه کار کنیم؟

بعد چند روز که به دلیل نوشتن استفراغی، ذهن شما خالی شد، سراغ موسیقی های لذت بخش بروید و آرامش بگیرید. سراغ دوستانی که با آن‌ها راحت هستید بروید. بگویید و بخندید و شاد باشید. فیلم ببینید. مرور خاطرات شیرین خود را داشته باشید و …

این فعالیت ها باعث می شود افکار خوب و آرامش بخش جای خود را به اضطراب و احساس ناخوشایند و مشکلات روانی بدهد و مانند یک مسکن دردهای عاطفی شما را کاهش دهد و شاید به صفر برساند.

یادتان باشد این استفراغ روانی حداقل یک هفته و هر روز تکرار شود و حدود نیم ساعت طول بکشد تا اثربخش باشد.  بهترین زمان این کار می تواند شب ها قبل از خواب یا صبح بعد از بیدار شدن باشد.

یک نکته مهم این است اگر در حین نوشتن یا همان دو روز اول احساس کردید حالتان بدتر شده و حس نفرت، خشم، دلپیچه و … به شما دست داده، نگران نباشید این نشانه خوبی است زیرا در روزهای آتی حالتان بهتر می شود.

همیشه یک قلم و خودکار همراه شما باشد. در محل کار یا هر مکان دیگر. تا درصورت نیاز از آن استفاده کنید و در صورت آمدن افکار پریشان و استرس زا، با نوشتن، تخلیه روانی شوید.

در نهایت تمام خاطراتی که شما را آزرده خاطر می کرد و یا خواهد کرد از ذهن شما بیرون ریخته می شود. این برگه ها آینه ای هستند که آنچه را به ذهن شما هجوم آورده بود به شما نشان می دهد و ذهنیت به عینیت تبدیل شده است.

کاهش استرس با استفراغ روانی

پنج کلید مشکل گشا برای رفع استفراغ روانی

  • داروی آرام بخش وجودتان

این داروی آرام بخش، قرص و شربت نیست. بلکه آرام کردن وجودتان با راهکارهای مناسب است. هر کس به نحوی آرام می شود. گوش دادن موسیقی، رفتن به یک مکان مذهبی یا حتی خوردن دمنوش های گیاهی و … این آرام شدن عامل اضطراب را کاهش می دهد.

آرام کردن خود را مدتی انجام دهید و سریع رها نکنید. بگذارید به طور کامل این ویروس های مزاحم روانی از شما دور شود و استفراغ روانی با رام شدن بدن خنثی شود.

  • سوق دادن ذهن به موضوع دیگر

زیاد سخت نیست. امتحان کنید. وقتی که تنش عاطفی و اضطراب سراغتان آمد لحظه ای چشمتان را ببندید و به مسئله ای خنده دار که قبلا برای شما اتفاق افتاده یا در جایی دیده اید یا حتی هر موضوع جالب دیگر تمرکز کنید تا عملکرد سیستم عصبی آرام شود.

  • پیاده روی

اکثر افرادی که پیاده روی زیاد دارند به سرعت می توانند آرامش ذهنی پیدا کنند و استفراغ روانی را از خود دور کنند. راه بروید. تند یا آهسته مهم نیست. پیاده روی در فرآیند بدن اثر مثبتی می گذارد و حتما شما را آرام می کند.

  • تنفس شمرده شمرده

سعی کنید آرام نفس بکشید. این نفس کشیدن نه خیلی شدید و عمیق و نه خیلی کند و خسته کننده باشد. طبیعی باشد ولی با تمرکز همراه باشد. به این ترتیب عواملی که قرار است دستگاه عصبی را تحریک کند، از فعالیت باز می ایستد.

  • خوردن دم نوش های گیاهی

خوردن دم نوش های گیاهی مانند گل گاو زبان باعث آرامش ذهن شما می شود. پس همیشه مقداری گیاهان دارویی در کابینت منزلتان یا حتی کشوی محل کار خود داشته باشید و موقعی که احساس بدی به شما دست داد، یک دم نوش لذت بخش و آرام بخش میل نمایید.

زهن زیبا

در مقابله با کسی که دچار استفراغ روانی است، چه باید کرد؟

اگر در اطراف ما شخصی است که دچار این عارضه است، نباید او را ترک کرد و به دلیل این مشکل با او قطع رابطه کرد. حتی حس انسان دوستانه نیز می پذیرد که باید کمک حال چنین اشخاصی بود. زیرا ترک کردن شما باعث تشدید استفراغ روانی او خواهد شد.

ممکن است به دلیل فشارهای عصبی، ناهنجاری ناگهانی و دلپیچه های شدید، از روی ناراحتی واکنشی نشان دهد و یا حرفی نامناسب بزند. بهتر است او را درک کرده و عکس العمل نشان ندهید. بهترین کار تشویق او به آرامش و یادآوری نکات ذکر شده در بالا است.

گاهی طرف مقابل علاقه به درد و دل دارد. در اصل می خواهد کسی باشد تا استفراغ روانی را با درد و دل کردن با وی بیرون ریزد. اما نکته بسیار مهم این است که این درد و دل کردن عملی غیر معقول و فرار از مسئولیت پذیری است. اگر استفراغ روانی او ناشی از رفتار نامناسب شخصی بوده او را اینگونه ارشاد کنید:

  • “آیا شخصی که باعث آزار تو شده است همیشه همین‌گونه بوده و هیچ نکته مثبتی تا به حال از او ندیده ای؟” ممکن است در پاسخ بگوید فلان شخص می بایست فلان کار را انجام می‌داد که نداد و یا هر “باید” دیگر به زبان بیاورد.

به او بگویید این واژه باید را چه کسی ملزم کرده؟ چه کسی گفته است که باید فلان شخص فلان کار را انجام می داد یا نمی داد؟ مگر همه چیز باید طبق میل ما رقم بخورد؟

  • حالت دوم این است که حواس او را معطوف به موضوع دیگر کنید یا از خوبی های آن شخص بگویید تا حالت ناخوشایند در وجودش از بین برود. در این حالت بعد از گذشت زمان حتی اگر یاد موضوع تنش زای خود بیفتد، دیگر آرام شده و منطقی برخورد می کند.

کلام آخر

استفراغ روانی یعنی بیرون ریختن هر آنچه باعث آزردن خاطر شما شده است. انسان ها تفاوت دارند گاهی تحمل عده ای بیشتر و گاهی کمتر است. همه چیز با تمرین و تمرکز و اعتماد به نفس حل می شود. ما انسان ها به عنوان اشرف مخلوقات، باید یاد بگیریم که چگونه با افکار منفی، تنش های زندگی روزمره، مشکلات روانی و امثال این‌ها مقابله کنیم. قوی بودن به سن و سال و تحصیل نیست به تمرکز و درک از مسائل و مهم تر واقع بین بودن است.

اضطراب امری طبیعی است و مقابله با آن با راهکارهای ساده انجام پذیر است. همیشه به دنبال دوا و دکتر نباشید گاهی به وجودتان مراجعه کنید. با خود تکرار کنید و ایمان بیاورید که دل ها با یاد خدا آرام می شود.

منابع

https://www.medicalnewstoday.com/articles/269511.php

https://fa.wikipedia.org/wiki

https://www.aparat.com/v/FiYG5

۴.۴/۵ - (۲۵ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx