غلبه بر کمال گرایی با 8 راهکار کلیدی

1 نظر
9 دقیقه مطالعه

راه های غلبه بر کمال گرایی برای رسیدن به موفقیت های بزرگ

راه های غلبه بر کمال گرایی برای رسیدن به موفقیت های بزرگ

کمال گرایی چیست؟ آیا سرکوب و غلبه بر کمال گرایی راهکار مناسبی است؟ آیا فرد کمال گرا خودش را تمام و کمال وقف بهینه سازی و آبادانی کرده است؟ مگر نه این که کمال گرایی یعنی تلاش برای رسیدن به بهترین ها؟!

ما در این مطلب قصد داریم برای آشنایی بیشتر با این موضوع و رسیدن به موفقیت در زندگی، راهکارها و روش هایی که برای غلبه بر کمال گرایی وجود دارد را برای شما دوستان عزیز سایت پرورش افکار شرح دهیم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

1 – پریز کمال گرایی را بکشید و موارد را مورد بررسی دقیق قرار دهید

این طبیعی است که در حین انجام کاری ندایی از درون، شما را به سمت کمال گرایی تشویق کند. اما مشکل از جایی شروع می شود که ندای درون تان مدام فریاد بزند که «این کار درست نیست» و به جایی برسید که ببینید مدام در حال سرکوب خودتان هستید و همین جاست که باید پریز کمال گرایی را بکشید تا بتوانید در غلبه بر کمال گرایی موفق باشید.

 برای مقابله با این گونه پیام ها باید با خودتان صادق باشید و سوالات مختلفی در رابطه به کارهای تان از خودتان بپرسید و اگر در پاسخ به سوالات نتیجه درستی نگرفتید، باید به دنبال علت آن بگردید و بدانید که چرا کارهای تان نتیجه مشخصی ندارد و همین امر می تواند به شما کمک کند تا در قدم های بعدی شروع بهتری داشته باشید.

2 – با پرهیز از قضاوت زودهنگام، تحمل تان را برای رشد و ادامه ی مسیر افزایش بدهید

همه ما می دانیم که برای گرفتن نتایج مطلوب از کارهای خود باید اندکی صبر و تحمل پیشه کنیم و زمان زیادی را صرف کنیم تا کارها درحد انتظارات مان خوب پیش بروند. پس هیچ گاه کارهای نیمه تمام تان را ارزیابی نکنید؛ چرا که ممکن است فقط خلاها و نواقص آن را ببینید و در این صورت ممکن است به جای ادامه دادن مسیر، دلسرد شده و شروع به قضاوت خود کنید و این تفکر برایتان پیش بیاید که هیچ گاه به هدف واقعی خود نخواهید رسید.

 پس برای غلبه بر کمال گرایی سعی کنید مسیر خود را بدون هیچ پیش داوری و قضاوت نا منصفانه ای از سمت خودتان ادامه دهید و این را بدانید که همه کارها به نوبه خود ارزشمند و حیاتی شمرده می شوند.

وقت و انرژی خود را بیشتر به کاری اختصاص بدهید که روی نتیجه ی نهایی تأثیرگذارتر باشد

3 – وقت و انرژی خود را بیشتر به کاری اختصاص بدهید که روی نتیجه ی نهایی تأثیرگذارتر باشد

کمال گرایی باعث می شود تا برای کوچکترین جزئیات هم بیش از اندازه وقت صرف کنید. افرادی که درگیر کمال گرایی هستند گاهی اوقات بیش از اندازه درگیر جزئیات دیگران می شوند و به طور کلی خودشان را فراموش می کنند. بهتر است هنگامی که درگیر چنین افکاری می شوید، برای غلبه بر کمال گرایی وقت و انرژی خود را به سمت و سوی دیگری سوق دهید.

سعی کنید به جای این که تمام وقت و افکار خود را روی رسیدن به کمال و تک به تک جزئیات بگذارید، ببینید که باید وقت و انرژی خود را کجاها صرف کنید تا به هدف اصلی پروژه نزدیک تر شوید.

4 – فقط به مقصد فکر نکنید، از مسیر هم لذت ببرید

یکی از عاداتی که معمولا اکثر ما دچار آن هستیم، این است که از در لحظه زندگی کردن و انجام کارهای آن لذت نمی بریم و تمام تمرکزمان را روی درست انجام دادن کارها می گذاریم. در صورتی که اگر کارها را با شور و اشتیاق ادامه دهید نه تنها کیفیت کارتان بالاتر می رود؛ بلکه از انجام آن هم لذت می برید.

و در مقابل اگر با حس منفی و فشارهای عصبی کارهای تان را دنبال کنید، میدان دیدتان نسبت به روشن بودن راه کور خواهد شد؛ تا جایی که دیگر ممکن است به جزئیات هیچ دقتی نکنید و هیچ اشتیاقی برای ادامه کار نداشته باشید. پس برای غلبه بر کمال گرایی یادتان باشد که از مسیر هم لذت ببرید.

5 – از تفکر «همه یا هیچ» دست بکشید و در عوض به مفهوم «بعضی» روی بیاورید

ممکن است در بعضی از مواقع احساس شکست و ناامیدی تمام وجودمان را احاطه کند و مارا از ادامه انجام کار باز دارد و شاید دلیلش این باشد که یک یا دو مورد از کارها آن طور که باید باب میل مان پیش نرفته باشد و از این رو تصمیم به تعویق و یا ادامه ندادن می گیریم.

حالا یک سوال پیش می آید، تصور کنید که گوشه ای از یک درخت تنومند آسیب دیده است، آیا باید فقط همان قسمت آسیب دیده را جدا کرد یا این که کل درخت را با تمام سرسبزی و شاخ و برگ هایش از ریشه قطع کرد؟ پس بهتر است در انجام کارهای تان از کلمه «بعضی» استفاده کنید. برای مثال بگویید: «بعضی قسمت های کار دارد خوب جواب می دهد، اما یه قسمت هایی نه» و سپس هردو قسمت را مدنظر قرار بدهید.

6 – بدانید که اهمیت کارِ درحال انجام فقط به زمان حال محدود می شود و برای همیشه ادامه نخواهد داشت

یکی دیگر از کاربرد های مفهوم «بعضی» در این است که از خودتان بپرسید که آیا موفقیت این پروژه روی همه قسمت های زندگی شما تاثیر گذار خواهد بود؟ و یا نه فقط بعضی از جنبه های زندگی شما را در بر می گیرد؟ افراد کمال گرا در این زمینه خود را بسیار تحت فشار قرار می دهند و به قول معروف از کاه کوه می سازند؛ اما باید بدانید که هیچ چیزی در زندگی آنقدر اهمیت پذیر نیست. فقط بعضی از مسائل نسبت به بعضی دیگر با اهمیت تر شمرده می شوند و چه بهتر می شود برای غلبه بر کمال گرایی بی خیال آن ها شوید.

به جای این که چشم تان را روی واقعیت ببندید، از اشتباهات تان درس بگیرید

7 – به جای این که چشم تان را روی واقعیت ببندید، از اشتباهات تان درس بگیرید

سعی کنید با خودتان صادق باشید و واقع بینانه به همه چیز نگاه کنید؛ اگر کارتان به عالی ترین شکل ممکن از آب در نیامده، باید خودتان را سرزنش کنید. این را بدانید که سختی ها و مشکلات همیشه وجود دارند و چیزی که در غلبه بر کمال گرایی اهمیت دارد، این است که شما چگونه با آن ها روبرو شوید و از اشتباهات تان درس بگیرید.

8 – خودتان را با دیگران مقایسه نکنید

یکی دیگر از مشکلاتی که شما را به سمت و سوی کمال گرایی مفرط می کشاند، مقایسه کردن خود با دیگران است. این کمال گرایی از آنجایی شروع می شود که زندگی فردی را با زندگی خودتان مقایسه می کنید و متوجه برتری های آن شخص نسبت به خودتان می شوید.

شاید از نظر شما زندگی آن شخص بدون مشکل باشد، اما این موضوع را در نظر بگیرید که هرکسی در زندگی شخصی خودش مشکلاتی دارد که شاید به چشم دیگران نیایند. بهتر است دست از مقایسه کردن بردارید و سعی کنید برای رسیدن به ایده آلی که فرد مقابل تان دارد تلاش کنید؛ تا شما هم مانند او احساس خوبی نسبت به خود داشته باشید.

به طور کلی باید بگوییم که کمال گرایی شما را تا حد زیادی از فرصت های طلایی زندگی دور می کند. بنابراین برای غلبه بر کمال گرایی نیازی به نسخه های عجیب و غریب نیست، شما فقط باید طرز تفکرتان را تغییر دهید و خودتان را از قید و بند کمال گرایی مفرط رها کنید تا بتوانید به موفقیت در زندگی برسید.

5/5 - (3 امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
1
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx