چگونه ذهنی باهوش داشته باشیم
اکثر افراد دوست دارند ذهنی باهوش و قوی داشته باشند. این افراد هرچه قدر هم باهوش باشند، باز هم دوست دارند ذهن خود را بیشتر تقویت کنند تا بتوانند مسائل پیچیده تری را حل نمایند. اگر ما هم جزو همین افراد هستیم، این ده مطلب زیر را بخوانیم. هر یک از این مطالب سعی کردند از یک زاویه هوشمندی انسان را بررسی و ترفندها و راه کارهایی برایش ارائه کنند.
با این تکنیک علمی سرعت یادگیری خود را دو برابر کنیم!
مدتها کارشناسان بر این باور بودند که ظرفیت یادگیری ثابت است. اما با توجه به مطالعات و تحقیقات صورت گرفته در این زمینه، اخیراً روانشناسان و مربیان عنوان کردند که بر اساس شواهد زیاد موجود، هوش انسان قابل افزایش می باشد، پس به طور حتم استفاده از برخی ترفندها و فنون می توانند به قدرت و سرعت یادگیری کمک کنند.
چرا افراد باهوش از چند وظیفه گی اجتناب می کنند؟
مالتی تسکینگ (Multitasking) یا چند وظیفه گی به شرایطی میگویند که افراد به طور همزمان در حال انجام چند وظیفه هستند. با وجود باور عده ای که تصور می کنند چند وظیفه گی موجب بالا بردن بهره وری و تقویت عملکرد افراد میشود، اما تحقیقات اخیر داستان دیگری را نقل می کنند.
آموزش مغز برای هوشمندتر شدن
در دنیای امروز، مغز بیشتر از نیروی عضلانی دارای ارزش است و حتی ترفندهای قدیمی هم می توانند موثر باشند. ما در عصر دیجیتال زندگی می کنیم و دستگاه های هوشمند و اتصال ها ما را احاطه کرده اند و هر کسی تلاشش را میکند تا باهوش تر و سریع تر باشد.
چگونه ذهن مان را برای موفقیت آموزش دهیم
افراد موفق با باورهای عالی، موفقیت را برای خود خلق خواهند کرد. قانون زندگی قانون باورها است و باورهای عالی سرچشمه موفقیت های بزرگ می باشند. توانمندی یک انسان را باورهای او تعیین میکند.
تمرین ذهنی استیو جابز برای افزایش خلاقیت
آنچه که ممکن است در مورد افراد بسیار موفق و خلاقی همچون استیو جابز نادیده گرفته شود این است که راز موفقیت این گونه افراد در روش استفاده از ذهنشان می باشد. جابز به غیر از آنکه در دنیای فناوری یکه تاز بود، در پرورش و استفاده از ذهن خود نیز مهارت داشت و از مدیتیشن برای افزایش کارایی و خلاقیت و کاهش استرس استفاده میکرد.
اگر از ما پرسیدند انسانهای خیلی باهوش چه ویژگی هایی دارند، ممکن است ما بر اساس تجربیاتی که از معاشرت با افراد باهوش داشته ایم یا از روی کتابهایی که مطالعه کرده ایم و یا از این و آن شنیده ایم، پاسخ هایی را عنوان کنیم. اما علم تمام این پاسخ ها را تأیید نمیکند ولی با برخی از آنها موافق است.
کار روزانه برای ورزش دادن ذهن و جلوگیری از تنبلی مغز
مغز ما قوی ترین رایانه است اما این رایانه هم ممکن است بعضی اوقات به خطا برود یا در اثر گذشت زمان فرسوده شود. مهم نیست که مغز ما چقدر قدرتمند باشد، مهم این است که بدانیم چگونه این عضو با ارزش بدن خود را احیا نماییم و در حفظ تقویت و توانایی آن کوشا باشیم.
آیا ذهن دانشمندان با ذهن هنرمندان تفاوت دارد؟
در بین ما انسانها همیشه این دیدگاه کلیشه ای وجود دارد که دانشمندان بیشتر منطقی هستند و کمتر به هنر و خلاقیت علاقه نشان می دهند، و از سوی دیگر هنرمندان در مقایسه با دیگران منطق کمتری دارند. در پی کشف افسانه ذهن هنرمندان و دانشمندان در می یابیم که آیا این گفته درست است یا در این مورد به خطا رفته ایم.
در عصری که “عصر اطلاعات” نامگذاری شده است و می توان به راحتی از منابع متعدد و فراوانی که در اطرافمان وجود دارد آن را به دست آورد. اما باز هم می بینیم که بیشتر افراد اوقات خود را با شبکه های اجتماعی پر می کنند غافل از اینکه رقابت در این دنیا روز به روز سخت تر و شدیدتر میشود و میزان تقاضا به صورت روزانه افزایش می یابد و تنها راه پیشی گرفتن از سایرین کسب اطلاعات بیشتر و دانستن زیاد است.
فناوری های کامپیوتری با سرعت بسیار زیادی در حال تغییر رویه زندگی و کار انسان ها هستند، به طوری که گاهی وفق دادن خود با حجم روز افزون از انتظارات کاری، به خصوص در شغل هایی که پایه و اساس آن کامپیوتر است سخت و دشوار میشود.