8 مثال از مهارت های اجتماعی: چگونه معاشرت می تواند شما را به اوج برساند

1 نظر
7 دقیقه مطالعه

8 مثال از مهارت های اجتماعی: چگونه معاشرت می تواند شما را به اوج برساند

به عنوان یک کودک در مقطع پیش دبستانی، توسعه مهارت های اجتماعی بخش اصلی آموزش ما بود. ما یاد گرفتیم که چگونه اسباب ‌بازی‌ ها را به اشتراک بگذاریم، یا وقتی میان‌ وعده پیشنهاد می ‌شود، بگوییم «بله لطفاً» و با دیگران بازی کنیم.

ما هنوز در بزرگسالی از آن مهارت ها به روش های مختلف استفاده می کنیم. وقتی در موقعیت‌ های مختلف اجتماعی قرار می‌ گیریم، باید بدانیم چگونه با دیگران تعامل داشته باشیم و به یکدیگر احترام بگذاریم.

هیچ کس نمی خواهد کسی باشد که در اجتماع پذیرفته نمی شود. ما ذاتاً درک می کنیم که تسلط بر این مهارت های اجتماعی کلید ایجاد روابط شخصی و حرفه ای است.

اما گفتن این کار آسان تر از انجام آن است. بعد از دوران پیش دبستانی، مردم کمتر و کمتر ما را به خاطر رفتار بد من توبیخ می کنند. هنگامی که مهارت های اجتماعی ما کم است، اغلب خود را تنها می یابیم قبل از اینکه فرصتی برای بهبود آنها به ما داده شود.

8 مثال از مهارت های اجتماعی: چگونه معاشرت می تواند شما را به اوج برساند

تغییر این مهارت ها در بزرگسالی کار آسانی نیست. ما نسبت به آنچه که دیگران در مورد ما فکر می کنند بسیار آگاه تر هستیم. بسته به ویژگی هایی که با آن ها آشنا هستیم، تلاش برای تغییر یا بهبود مهارت های اجتماعی ممکن است ناخوشایند باشد. ما اغلب الگوهای ارتباطی معمولی را با اصالت اشتباه می گیریم.

در حقیقت، برای همه ما موقعیت هایی پیش می آید که احساس اعتماد به نفس و راحتی می کنیم و متقابلا هم موقعیت هایی که اصلا نمی دانیم چه بگوییم.

ساکت بودن و خجالتی بودن به این معنی نیست که مهارت های اجتماعی برجسته ای ندارید. برعکس، اگر یک فرد برونگرا هستید که عاشق ملاقات با افراد جدید است، لزوماً به این معنا نیست که مهارت های اجتماعی فوق العاده ای نیز دارید.

ما همیشه می توانیم راه هایی برای بهبود مهارت های اجتماعی و ارتباطی خود پیدا کنیم. حقیقت این است که مهارت های اجتماعی یک طرفه نیستند؛ به عبارت دیگر، این فقط در مورد آنچه انجام می دهید یا می گویید نیست، بلکه درک این است که برداشت دیگران از شما چیست.

درک مثال های مختلف از مهارت های اجتماعی، چرایی ضروری بودن آنها و اینکه چگونه می توانید از آن ها به نفع خود استفاده کنید، ضروری است.

8 مثال از مهارت های اجتماعی: چگونه معاشرت می تواند شما را به اوج برساند

مهارت های اجتماعی چیست؟

مهارت های اجتماعی ما نحوه برخورد و برقراری ارتباط در تعاملات اجتماعی است.

افراد از بسیاری از مهارت های اجتماعی (بین فردی) مختلف برای برقراری ارتباط استفاده می کنند. این مهارت ها شامل مهارت های ارتباطی غیرکلامی (مانند حالات چهره یا زبان بدن) و مکالمات گفتاری است.

ما از مهارت های اجتماعی خود برای ایجاد تاثیر خوب در استخدام مدیران، ایجاد دوستان جدید و تعامل محترمانه با مردم استفاده می کنیم.

ما از مهارت های اجتماعی قدردانی می کنیم زیرا آنها برای توسعه روابط شخصی و حرفه ای ما مهم هستند. مهارت های نرم در حفظ ارتباطات مهم هستند. با تکیه بر مهارت های اجتماعی برای خودمان و دیگران احساس راحتی بیشتری به ارمغان می آوریم.

8 مثال از مهارت های اجتماعی: چگونه معاشرت می تواند شما را به اوج برساند

چرا این مهارت ها مهم هستند؟

نحوه ارتباط ما با دیگران همیشه اهمیت خواهد داشت. هرچه بتوانیم آنچه را که می خواهیم بگوییم به طور موثرتر بیان کنیم، دیگران بهتر ما را درک خواهند کرد. آن ها در مورد احساس ما سردرگم نخواهند شد و آسایش بیشتری خواهیم داشت.

مهارت های اجتماعی خوب همچنین به حل مسئله، حل تعارض و هوش هیجانی کمک می کند. اگر یکی از دوستان یا اعضای خانواده ناراحت است، مهارت های اجتماعی ما به ما کمک می کند تا به او مشورت دهیم یا حمایتش کنیم. به طور مشابه، در روابط عاشقانه، این مهارت ها به ما امکان می دهد اعتماد و پیوند عاطفی را با شریک عاطفی خود ایجاد کنیم.

مهم نیست در چه صنعتی کار می کنید، زیرا مهارت های اجتماعی به همه ما کمک می کند تا عرصه ارتباطات خود را گسترش دهیم. وقتی می دانید چگونه با دیگران تعامل داشته باشید، ملاقات با افراد جدید یا عضو خوب تیم بودن آنقدرها چالش برانگیز نیست و در عین حال همیشه مهم است.

در نهایت، مهارت های اجتماعی قوی برای دوستی ها، روابط عاشقانه و روابط در محل کار ما مفید است و حتی تعاملات روزمره شما را دلپذیرتر می کند.

سلامت اجتماعی شما بخش مهمی از زندگی شخصی شماست.

8 مثال از مهارت های اجتماعی: چگونه معاشرت می تواند شما را به اوج برساند

5 مولفه مهارت های اجتماعی

مهارت های اجتماعی به اندازه معرفی خود یا اینکه چقدر خوب می توانید به یک سوال پاسخ دهید ساده نیست. جدای از مهارت های کلامی، مؤلفه های بسیار دیگری نیز در برقراری ارتباط موفق دخیل هستند.

به گفته روان پزشکان جان ان. کنستانتینو، توماس پرزیبک، دارین فریسن و ریچارد دی تاد (2000)، مهارت های اجتماعی 5 مولفه دارد که باید از آنها آگاه بود:

  1. آگاهی اجتماعی: چگونه نشانه های اجتماعی را انتخاب می کنیم، مانند زمانی که نوبت صحبت کردن ما است یا زمانی که کسی می خواهد آنجا را ترک کند.
  2. شناخت اجتماعی: چگونه سیگنال های اجتماعی که با آن مواجه می شویم را پردازش می کنیم و براساس آن واکنش نشان می دهیم.
  3. ارتباطات اجتماعی: وقتی کسی نشانه های غیر کلامی را بیان می کند یا به صورت شفاهی ارتباط برقرار می کند، چگونه متقابلا واکنش نشان می دهیم.
  4. انگیزه اجتماعی: چیزهایی که ما را وادار به واکنش می کنند، مانند ابراز همدردی یا اضطراب اجتماعی.
  5. رفتارهای اوتیسم: رفتارهایی که افراد مبتلا به اوتیسم انجام می دهند، مانند رفتارهای تکراری یا تیک ها عصبی.

منبع:

  • https://www.betterup.com/blog/social-skills-examples
به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
1
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx