راه های افزایش قدرت اراده با استفاده از قانون جذب
اکثر افراد بالاخره چیزهایی دارند که دوست دارند تغییراتی در آنها به وجود آورند، میل به بهبود شخصی و پیشرفت ذاتی است. چیزی است که در DNA ما وجود دارد. متأسفانه، زمانیکه موقع تغییر فرا میرسد، ترک عادت های قدیمی خیلی سخت است، و بنظر میرسد در این راه اغلب بیشتر شکست می خوریم تا اینکه موفق شویم. برای چیزهایی که درگیرشان هستیم، نیز بنظر میرسد که اراده مان باندازه کافی نیست. چه کاری از دستمان برمیاید تا در این مورد انجام بدهیم؟ آیا ما به این محکومیم که به همان رفتارهای گذشته مان ادامه بدهیم. آیا واقعاً می توانیم اراده مان را افزایش بخشیم، و تغییرات مثبت ماندگاری در زندگی مان ایجاد نماییم؟ پاسخ بله می باشد ! اراده مانند عضله است و با استفاده منظم قوی تر خواهد شد.
اگر برایمان اهمیت دارد، راهی برای انجام دادنش پیدا می کنیم. اگر نه، بهانه ای برای انجام ندادنش خواهیم یافت.
ما برای همیشه محدود به عادت های بدمان نیستیم، و اینکه در واقع می توانیم خودمان را تغییر دهیم، و قدرت اراده مان را در این فرآیند افزایش بخشیم.
پس چطور آنرا به سرانجام برسانیم؟ چگونه می توانیم قدرت اراده مان را بالا ببریم، و تغییرات مستقیم قدرتمندی در زندگی مان ایجاد نماییم؟، من این تحقیقات را در 15 “قدم عملی” خلاصه کرده ام که، به عادت تبدیل شود، در عمل نتایج قدرتمندی خواهد داشت.
1- مرتب ذهن مان را با وعده های غذایی سرشار از پروتئین تغذیه کنیم
وعده های غذایی مان را هیچگاه فراموش نکنیم. مغز ما عضله تصمیم گیری ماست و توانایی اش برای این است که ما را با اراده لازم در بر بگیرد تا باعث شود درست ترین تصمیمات را بگیریم و همچنین تحت تأثیر این نکته است که بدرستی تغذیه می کنیم یا خیر. بنابراین باید وعده های غذایی مان را مرتب مصرف نماییم، مواد غذایی ایده آل و کم قند، پروتئین سالم، سبزیجات و کربو هیدرات های پیچیده، بنابراین می توانیم از هجوم گلوکز (که با شیرینی ها و کربو هیدرات های ساده مرتبط است) و همانطور که سریع قند خون را افزایش میدهد سریع آنرا کاهش میدهد، پرهیز کنیم.
2- ساده نگه داریم: هر دفعه بروی یک تغییر کار کنیم
اراده مان می تواند افزایش پیدا کند، اما اینکار فرآیندی کند و تدریجی است. بنابراین روزانه ما بروی مقدار ثابتی از آن می توانیم تمرکز کنیم (گرچه این مقدار با گذشت زمان با تمرین می تواند افزایش پیدا کند). نمی توانیم همه چیز را به یک مرتبه تغییر دهیم، و نمی توانیم تغییر عمده ای در زندگی مان در اوقات استرس زا داشته باشیم. اگر دوست داریم تغییرات واقعی را با چشم مشاهده کنیم، باید از چیزهای کوچک شروع نماییم، و در آن واحد بروی یک هدف کار کنیم.
3- برای بالا بردن سریع انرژی مان از شکلات تلخ (تیره) استفاده کنیم
بعضی اوقات ما در موقعیت هایی می باشیم که نیاز به تصمیم گیری سریع دارد، و اینکار برای ما سخت بنظر میرسد. در این مواقع باید کمی شکلات تیره مصرف کنیم. به طور جدی. این تقویت کننده انرژی کوچک در تصمیم گیری به مغزمان کمک خواهد کرد. بدیهی است، که خیلی بهتر است سالم غذا بخوریم، غذاهایی که به آهستگی می سوزند منبع ثابتی از سوخت را برای مغزمان تولید می کنند، اما در مواقع اورژانسی، مقدار کمی از آن مشکلی ایجاد نمیکند. اینکار در واقع به افزایش اراده مان کمک میکند.
4- خواب شبانه خوب داشته باشیم
استراحت کافی خود کنترلی را بهبود خواهد بخشید و برای عملکرد مغزمان محیط مطلوبی را فراهم خواهد کرد. استراحت کافی نیاز بدن به قند را کاهش میدهد، و اجازه میدهد بدنمان استفاده بیشتری از منابعی که دارد داشته باشد. استراحت به طور کلی 7-8 ساعت در شب برای بزرگسالان، و 10-12 ساعت در شب برای کودکان کافی میباشد. خود کنترلی نیاز به توان ذهنی خواهد داشت، و موقعیکه ما خسته هستیم، بدنمان بطور کلی قند کافی به مغزمان نمی رساند.
5- از وسوسه دوری کنیم
افراد که خود کنترلی زیادی دارند احتیاجی ندارند که نیروی اراده شان را اغلب اعمال نمایند. بنابراین، زمانیکه اراده برای کاری لازم است، قوی و مسمتر از آنها پشتیبانی میکند. بنابراین ما می توانیم اراده مان را با قرار ندادن خودمان در شرایطی که اراده مورد نیاز است افزایش بخشیم، از مکان های “پر خطری” که در آن وسوسه حضور دارد و اراده لازم است دوری نماییم.
6- عادات کوچک اما قدرتمند را توسعه بدهیم
تحقیقات موید آن است که عادات خوب اراده مان را تقویت میکند. حتی اگر با چیز ساده ای شروع کنیم – مانند مرتب کردن تخت خوابمان – این می تواند تأثیر مثبت قدرتمندی در جهت اراده مان داشته باشد. این بدین علت اتفاق می افتد که این عادات کوچک باعث ایجاد نظم و انضباط فردی و خود کنترلی میشود، و در مناطق دیگر زندگی مان گسترده میشود.
7- اطمینان حاصل کنیم “لیست وظایف مان” قابل مدیریت است
همه بالاخره نوعی “لیست وظایف” دارند. شاید متوجه آن نشویم، اما این ابزار بهره وری ممکن است باعث افزایش استرس مان شود، و قدرت اراده مان را کاهش دهد. زمانیکه لیست بی انتهایی درست می کنیم، و وظایفمان را بدون اتمام ترک می کنیم، ضمیر ناخودآگاه ما در مورد آن به ما نق میزند، و در پایان به نسبت لیست کارهایی که انجام دادیم نگرانی بیشتری تولید کردیم. زمانیکه اینکار را می کنیم، خلق و خوی بدی به ما دست میدهد، و حالت عاطفی مان در توانایی مان در برابر مقابله با وسوسه نقش ایفا میکند.
8- استراحت های مکرر داشته باشیم
غیر ممکن است خود کنترلی عالی در همه مواقع داشته باشیم. اگر استراحت کافی به اندازه نداشته باشیم، براحتی می توانیم از “اراده مان” خارج شویم و در نهایت تصمیمات ضعیفی بگیریم. هرزگاهی استراحتی داشته باشیم. تنقلات سالم بخوریم. چند دقیقه ای تلویزیون تماشا کنیم، و سپس بروی انجام دادن وظایف و اهداف مان بازگردیم. زمانیکه ما اینکار را می کنیم، تجدید خواهیم شد، اراده بیشتری خواهیم داشت و برای انجام داده کارهایمان کارایی بیشتری خواهیم داشت.
9- روزی 5 دقیقه تمرین مراقبه داشته باشیم
5 دقیقه وقت بگذاریم و بروی تنفس مان تمرکز کنیم. فقط 5 دقیقه زمان، از هرج و مرج اطرافمان فاصله بگیریم. آیا متوجه هستیم چه موقع ذهنمان سرگردان میشود و باید آنرا به حالت اولش بازگردانیم؟ با اینکار داریم از مخزن اراده مان بهره برداری می کنیم، ساده ترین راه برای ایجاد خودآگاهی مان از طریق مراقبه است که به ما کمک میکند تکانی به خودمان بدهیم. زمانیکه “به حالت توجه” رسیدیم، همچنین آن بخش از مغزمان که مربوط به اراده مان می باشد را نیز درگیر می کنیم.
10- با مصرف الکل اراده مان را آسان از دست می دهیم
این یکی باید نکته واضحی باشد. الکل باعث اختلال در قضاوت ما خواهد شد، خودآگاهی مان را کاهش میدهد، و مانع اراده مان میشود. بنابراین مراقب باشیم زمانیکه می خواهیم تصمیمی بگیریم و اگر در وضعیتی هستیم که مجبور به اعمال اراده هستیم سعی کنیم الکل مصرف نکنیم.
11- برنامه ریزی کنیم که چطور با وسوسه هایمان مواجه شویم
آیا برنامه ای برای مواجه شدن با وسوسه هایمان داریم؟ زمانیکه ظرف پر از دونات را می بینیم، چه برنامه ای برای جلوگیری از خوردن آن داریم؟ پاسخ به این سوال را به بخت و اقبال مان واگذار نکنیم. در عوض، نوشتن یک برنامه عملی می تواند ساده ترین کار ممکن باشد. داشتن طرحی از پیش تعیین شده به طور قابل توجهی میتواند زمانیکه با وسوسه روبرو می شویم اراده مان را افزایش بخشد.
12- بخاطر داشته باشیم چرا اینکار را انجام می دهیم، و اگر آنرا ترک کنیم چه هزینه ای خواهد داشت
هدف از این تغییر رفتارمان در وهله اول چیست؟ سعی داریم چه چیزی را تکمیل نماییم؟ اگر ما درگیر همین عادات بدمان باشیم چه اتفاقی خواهد افتاد؟ چرا اصلاً می خواهیم تغییر بکنیم؟ هنگامی که بطور مداوم این پرسش ها را به خودمان یادآوری بکنیم اراده مان در جهت توسعه برنامه هایمان افزایش خواهد یافت.
13- مخالف آنچه معمولا می کنید انجام بدهیم
هر موقع که ما روال انجام کاری را تغییر می دهیم، در حال اعمال خود کنترلی هستیم. هر چقدر تمرین خود کنترلی بیشتری داشته باشیم، قدرت اراده مان بیشتر خواهد شد. وقتی در ایجاد تغییرات کوچک موفق می شویم، توانایی مان را توسعه می دهیم تا یکی بزرگتر انتخاب کنیم. پس از چیزهای کوچک شروع نماییم. آگاهانه سعی کنیم با دست غیر قالب مان مسواک بزنیم، غذا بخوریم، یا در را باز کنیم. ممکن است در ابتدا خیلی عجیب و غریب بنظر برسد، اما واقعاً تأثیر زیادی در افزایش قدرت اراده مان خواهد داشت.
14- برای پیشرفت مان پاداش تعیین نماییم
برای بدست آوردن تغییر، اگر اول به واسطه پیشرفتمان پاداش تعیین نماییم، اراده مان در پیگیری برای ایجاد تغییر افزایش پیدا میکند. باعث میشود شبیه بازی بنظر بیاید. مغز ما پیوسته بدنبال پاداش مثبت خواهد بود. فقط پاداش را تنظیم کنیم و تغییرات را ایجاد نماییم.
15- موانع سر راه را پیش بینی کنیم
پیش از اینکه شروع به پیاده سازی مسیر هدف جدیدمان نماییم، باید موانعی را که ممکن است بر سر راهمان بوجود بیاید شناسایی کنیم. همیشه در راه دستیابی به چیزهای مثبت مقاومت وجود دارد. هنگامی که آنها را پیش بینی می کنیم، زمانیکه واقعاً جلوی راهمان سبز می شوند، اراده کافی برای رویارویی با آنها داریم. و از اینکه یک مرتبه با آنها مواجه شویم شگفت زده نمی شویم، ما بسادگی با چیزی که جزئی از برنامه اصلی مان بوده است مواجه می شویم.
ممکن است متوجه شده باشید یا خیر، اما ما با موهبت های بزرگی متولد شده ایم، بیاییم ببینیم چه کارهایی را هر روز می توانیم در جهت آزاد کردن توانمندی هایمان انجام بدهیم