چگونه قضاوت نکنیم و از قضاوت عجولانه دیگران پرهیز کنیم

نظرات 6
7 دقیقه زمان مطالعه

چگونه قضاوت نکنیم و از قضاوت عجولانه دیگران پرهیز کنیم

قضاوت کردن یعنی چه ؟! چگونه قضاوت نکنیم ؟! با به کارگیری چه راهکارهایی از قضاوت کردن عجولانه دیگران پرهیز کنیم؟ آنتوان دوسنت اگزوپری یک جمله زیبا در مورد قضاوت دارد که میگوید: محاکمه کردن خود از محاکمه کردن دیگران خیلی مشکلتر است. اگر توانستی در مورد خودت قضاوت درستی بکنی، معلوم میشود یک فرزانه تمام عیاری.
اینکه آیا جزو افرادی هستیم که دیگران را قضاوت می کنیم یا خیر از جمله سئوالاتی است که بهتر است به جای آنکه کسی از ما در مورد آن پرسشی کند خودمان آن را پرسیده و آنقدر عادل باشیم که پاسخ قانع کننده ای به خودمان بدهیم. همه ما به طور ناخودآگاه در طول زندگی مان خواسته یا ناخواسته این کار را انجام داده ایم اما می توانیم اکنون و با آشنا شدن با برخی از راهکارها از ادامه این روند پرهیز کرده و برای تکامل شخصیت خود در هر سنی که هستیم تلاش کنیم.

در ادامه برخی از راهکارهایی که می تواند جلوی قضاوت های بی مورد ما را بگیرند با هم مرور می کنیم:

جنبه مثبت هر چیزی را ببینیم (قانون جذب)

در هر فردی که در کوچه و خیابان می بینیم، روی مثبتی از او را در نظر آوریم. به عنوان مثال زمانی که نوجوانی را می بینیم که لباس عجیب و غریبی پوشیده به جای قضاوت او به خود بگوییم که چه اعتماد به نفس بالایی دارد. یا هنگامی که فردی با صدای بلند در اطراف ما می خندد به خود بگوییم که حتماً او با دوستان خود لحظاتی خوبی را می گذراند.

روزانه ۱۰ چیز مثبت بگوییم

می توانیم برای اینکه بتوانیم چیزهای مثبتی را در دیگران ببنیم ذهن خود را برای مثبت اندیشی تمرین دهیم. یکی از این راهکارها می تواند گفتن ۱۰ چیز مثبت در هر روز باشد.

چگونه قضاوت نکنیم و از قضاوت عجولانه دیگران پرهیز کنیم

طوری رفتار کنیم که دیدن ما باعث خوشحالی دیگران شود

داشتن اعتبار خوب و محبوبیت در میان دیگران می تواند انگیزه بسیار خوبی برای عدم قضاوت آنها باشد. حتماً دلمان نمی خواهد در اذهان دیگران یک انسان منفوری باشیم که دیگران را تحقیر میکند. بنابراین داشتن رابطه خوب با دیگران می تواند از میزان قضاوت ما بکاهد.

از بازی سود بردن از تردیدهای خود استفاده کنیم

در بسیاری از مواقع ما واقعاً نمی دانیم که در پس رفتارهای دیگران واقعاً چه چیزی وجود دارد. زمانی که احساس می کنیم که در حال نادیده گرفتن دلایل تصمیمات دیگران هستیم، بلافاصله بازی را آغاز کنیم. مثلاً امکان دارد که در هنگام رانندگی فردی ناگهان جلوی ما پیچیده و برای رساندن فرزندش عجله دارد. رئیس به او برای این انجام این کار مرخصی نداده. احتمالاً آن بچه شب قبل را خوب نخوابیده و در حال داد و فریاد کردن نیز است. اگر تمامی این دلیل بتواند توجیهی برای پیچیدن او مقابل اتومبیل ما باشد می تواند از ریز بینی، ایراد گیری و قضاوت های احتمالی ما در مورد او بکاهد.

از ایجاد ناامنی و عدم اطمینان در دیگران پرهیز کنیم

عمدتاً افراد از دیگران انتقاد می کنند تا آنها را در انجام کارهایی که انجام می دهند نامطمئن کنند. زمانی که نزدیک است این اتفاق بیفتد آن را یادداشت کرده و به خود بگوییم که این کار نوعی حسادت تلقی می شود. سپس از آنچه خود داریم راضی باشیم و آن را شکر کنیم و از مقایسه خود با دیگران پرهیز کنیم.

چگونه قضاوت نکنیم و از قضاوت عجولانه دیگران پرهیز کنیم

غیبت نکنیم

کار دشواری به نظر میرسد که به طور کامل غیبت کردن را کنار بگذاریم اما گاهی لازم است در مکالمه هایی که با دوستان خود داریم و فردی شروع به غیبت کردن میکند، موضوع را عوض کنیم. تلاش کنیم با ارائه یک نقطه نظر مثبت مکالمه را به سمت دیگری پیش ببریم. خصوصاً در میان گروهی از دوستان مان که در تماس مداوم با آنها هستیم این کار را انجام دهیم.

عمل فرد و نه خودش را مورد انتقاد قرار دهیم

رایج است که گفته میشود بشر جایز الخطاست. به همین دلیل هم هر کدام از ما ممکن است کاری را اشتباه انجام دهیم. به همین دلیل هم بهتر است عمل فردی که کاری را اشتباه انجام داده و نه شخصیت او را در نظر بگیریم و نشانه رویم. باید بدانیم که خود آن فرد بیشتر از هرکس دیگری از اشتباهی که انجام داده احساس گناه و عذاب وجدان میکند و بهتر است این روند را برای او تشدید نکنیم.

تصور کنیم که در حال بلند گفتن افکارمان هستیم

یک راهکار این است که خودمان را جای دیگران بگذاریم و عکس العمل او در مقابل انتقاد خود را در نظر آوریم. اینکه آن فرد چگونه از خود دفاع خواهد کرد. با این کار خواهیم توانست دیدگاه تازه دیگری را بدون آنکه دهان خود را گشوده باشیم به دست آوریم.

رفتارها و عادات نامعمول خودمان را به خاطر بیاوریم

این را همیشه به خاطر داشته باشیم که برخی از رفتارهای ما هم می تواند برای دیگران مطلوب نباشد و آنها را به انتقاد وا دارد. چه اهمیتی دارد که ژاکتی که به تن کرده اید از نظر دیگران زشت است چرا که خودمان در آن احساس بسیار راحتی داریم؟ همین حس خود را برای دیگران هم داشته باشیم.

چگونه قضاوت نکنیم و از قضاوت عجولانه دیگران پرهیز کنیم

تمرکز حواس را تمرین کنیم

زمانی که یک تفکر منفی به سراغ مان می آید آن را بپذیریم و از خود بپرسیم که این اندیشه منفی چرا به سراغ مان آمده. سپس ذهن خود را به سمت دیگری سوق دهیم. زمانی که خود را از افکار شخصی مان جدا می کنیم کمک خواهد کرد که کمتر دیگران را هم قضاوت کنیم.

برای همدردی با دیگران هدف گذاری کنیم

همچون از بین بردن هر عادت بد دیگری تلاش کردن می تواند بیشترین تأثیر را داشته باشد. تصویری را تجسم کنیم که دوست داریم دیگران در مورد ما داشته باشند. خودمان را به گونه ای تصور کنیم که به جای آنکه منتقد و عجول باشیم، دوست داشتنی تر شده و درک متقابل و خوبی از دیگران داشته باشیم.

۳.۵/۵ - (۶ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

6 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
6
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx