چند مورد از بارزترین افکار منفی که روابط ما را خراب می کند

نظرات 19
21 دقیقه زمان مطالعه

افکار منفی

افکار منفی که طبق قانون جذب زندگی اجتماعی ما را وارد چالش می کند

همه افراد در زندگی شان با مسائل و مشکلات مختلف و متعددی مواجه هستند. ولی اکثر مردم نمی خواهند بپذیرند که مشکلات در زندگی امری طبیعی است و آن ها باید برای رفعشان تلاش کنند. برخی از مردم معتقدند که ما در جهانی زندگی می کنیم که خوشبخت بودن به معنای متوسط بودن است، اما این باور اساسا اشتباه است. مشکل اساسی ما باورهای محدود کننده است که این باورها بر اساس قانون جذب ما را در زندگی دچار چالش هایی می کند.

در واقع گاهی اوقات احساس می کنیم که هیچ چیز سر جای خودش نیست و همه جهان مقابل ما قرار دارد. در چنین شرایطی اگر بتوانیم توانایی ها و احساسات خود را به درستی سازماندهی کنیم، طولی نمی کشد که شرایط بر وفق مراد ما خواهد شد. افکار ما منشأ و منبع اعمال و رفتار ما هستند. بنابراین تا زمانی که افکار منفی خود را تغییر ندهیم، بر اساس قانون جذب، دستاورد متفاوتی به دست نخواهیم آورد.

این افکار منفی به هیچ وجه قابل توضیح و اثبات نیستند. این افکار باعث می شوند که ما این تصور را نسبت به خودمان داشته باشیم که از پس انجام هیچ کاری بر نمی آییم، پس در زندگی هیچ تلاشی نخواهیم کرد. برخی از این افکار و باورها به زندگی اجتماعی ما مربوط می شود؛ مانند نحوه برقراری ارتباط با غریبه ها، پیدا کردن شریک خوب، داشتن روابط عاطفی با دیگران و احساس تعلق و احترام.

ما در این مقاله سعی کرده ایم به پنج مورد از افکار و عقایدی که در زندگی روزمره مان وجود دارد و باعث آسیب رساندن به روابط اجتماعی مان می شود، اشاره کنیم. لطفا در ادامه با ما همراه باشید.

او به من علاقه مند نخواهد شد

۱ – او به من علاقه مند نخواهد شد

شما به هیچ وجه نمی توانید این موضوع را متوجه شوید. بارها پیش آمده که همه ما در زندگی به دلیل داشتن چنین باورهای محدود کننده ای افرادی که دوستشان داشته ایم را از دست داده ایم و یا نتوانستیم با آن ها ارتباط نزدیکی برقرار کنیم. البته از این به بعد فرصت های زیادی خواهیم داشت که نباید آن ها را از دست بدهیم. چه کسی می داند، شاید همسر ما یکی از آن افرادی بوده است که ما به دلیل داشتن چنین ذهنیتی به او نزدیک نشده ایم.

نکته این است که تا زمانی که ما به کسی نزدیک نشویم، او از شخصیت ما آگاه نخواهد شد. ممکن است او نسبت به ما برخی تصورات مبهم داشته باشد، ولی به این معنی نیست که از ما خوشش نیاید. گاهی اوقات ممکن است شما یک فردی را از نزدیک بشناسید؛ ولی سالهاست که از او دور بوده اید، ممکن است به دلیل داشتن چنین ذهنیتی دوباره به او نزدیک نشوید و با او ارتباط برقرار نکنید. این کار شما بسیار اشتباه است.

آن ها هرگز شما را نمی شناسند. بنابراین اگر با اعتماد به نفس کامل به سمت شان بروید، شاید بتوانید حتی در عرض ۵ دقیقه نظر مثبت آن ها را به خود جلب کنید و آن ها را به خود علاقه مند سازید.

۲ – موفقیت و عدم موفقیت یک امر ذاتی است و تلاش و کوشش هیچ تاثیری در کسب آن ها ندارد

هر مهارتی در این جهان آموختنی است و هر کسی از طریق تمرین قادر به انجام آن خواهد بود. آیا فکر می کنید کسانی که در برقراری ارتباط با دیگران مهارت بالایی دارد و به راحتی می توانند دیگران را به خود جذب نمایند، دارای یک توانایی ذاتی هستند و یا این که شما نمی توانید مانند آن ها شوید؟!

این ذهنیت یکی از باورهای محدودکننده است که مانع تلاش و کوشش شما برای تبدیل شدن به شخصیت مورد نظرتان می باشد و بر اساس قانون جذب نمی گذارد که به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنید و با آن ها صحبت نمایید. تا زمانی که این افکار محدود کننده را از ذهن خود حذف نکنید و عقاید مثبت و انرژی زا را جایگزین آن ها نکنید، در زندگی تان هیچ گونه پیشرفتی نخواهید داشت.

۳ – من به اندازه کافی خوب نیستم، به همین دلیل است که دیگران دوستم ندارند

این ذهنیت بسیار اشتباه است. معمولا افراد تنبلی که نمی خواهند برای به دست آوردن چیزی هیچ تلاش و کوششی بکنند و یا خود را به زحمت بیندازد، چنین افکار و عقایدی دارند. این گونه افراد از طریق این افکار خود را از دیگران متمایز می کنند. شما می توانید ذهن خود را با هرگونه فکر یا عقیده ای پرکنید. ممکن است فکر کنید که به اندازه کافی خوب، با تجربه و یا باهوش نیستید.

سعی کنید این افکار منفی را از ذهن خود بیرون بریزید و به جای آن بر توانایی ها و مهارت های خود تمرکز نمایید. ما می دانیم که این کار اصلا ساده نیست، ولی امکان پذیر است. شما می توانید با انجام چنین تغییراتی در نظام فکری خود، بر اساس قانون جذب پیشرفت شگرفی در زندگی خود احساس کنید.

من بهترین هستم و دیگران باید برای به دست آوردن من تلاش کنند

۴ – من بهترین هستم و دیگران باید برای به دست آوردن من تلاش کنند

در کتاب «سکرت کد» نویسندگان می گویند: «اگر شما دقیقاً شخصیت خود را بشناسید و نقاط قوت و ضعف خود را بدانید، این امر به موفقیت شما کمک شایانی خواهد کرد. ولی اغلب افراد از این موضوع برای موفقیت خود استفاده نمی کنند. آن چیزی که ما از خودمان به دیگران نشان می دهیم، لزوماً خود واقعی مان نیست؛ بلکه ترکیبی از عادات بد و ترس هایی است که در طول زندگی تجربه کرده ایم. خود واقعی ما در زیر ناامنی ها و موانع دفن می شود. بنابراین به جای این که به خودتان مغرور شوید، دائماً برای کشف ویژگی ها و خصوصیات جدید در خودتان تلاش نمایید.»

شما نمی توانید یک جا ساکن بشینید و هیچ تغییری نداشته باشید و منتظر باشید که دیگران به سمت تان بیایند. شما باید دائما روی توانایی های خود کار کنید و بر اساس قانون جذب همچنین با برداشتن گام های کوچک به سمت اهداف بزرگ حرکت نمایید.

۵ – آن ها درباره من بد صحبت می کنند

گاهی اوقات ممکن است جمعی از افراد درباره شما بد صحبت کنند، شما را مسخره کنند و یا به طور خاص به شما نگاه کنند. این یکی از رایج ترین و مسخره ترین تصوراتی است که افراد می توانند نسبت به خودشان داشته باشند. ما نیز این موضوع را بارها احساس کرده ایم.اما بعدا متوجه شدیم که چقدر ذهنیت مان خنده دار بوده است. این که ما فکر کنیم دیگران دائماً در حال صحبت کردن درباره ما هستم امری غیر طبیعی است.

این موضوع به این دلیل است که ما احساس می کنیم، در هر جمعی که قرار می گیریم، تمامی توجهات را به سوی خود جلب می کنیم و دیگران شروع به مکالمه درباره ما می کنند. همه ما می دانیم که چنین ذهنیتی بسیار اشتباه و محدود کننده است و بر اساس قانون جذب باعث کاهش اعتماد به نفس و افزایش احساس غم و اندوه در درون ما می شود.

در واقع در ۹۹ درصد از موارد، ما اشتباه می کنیم. اکثر مردم هیچ علاقه ای به فکر کردن و صحبت کردن درباره ما ندارند. ما فقط با چنین باورهای محدود کننده ای مانع موفقیت خودمان می شویم؛ و برای این که بتوانیم مسیر موفقیت را راحت و سریع طی کنیم، باید چنین افکاری را از ذهن خود خارج کنیم.

گاهی اوقات ممکن است افراد درباره ما صحبت بکنند، ولی این مسئله اصلا بار منفی ندارد. در چنین شرایطی ما باید بر روی توانایی ها و مهارت های خود تمرکز بکنیم، تا بتوانیم به صورتی مثبت توجه دیگران را به خود جلب کنیم. این ها فقط بخش کوچکی از باورهای محدود کننده ای است که بر سر راه موفقیت ما قرار می گیرند. این مسائل واقعاً رفتار ما را تحت تاثیر قرار می دهند و گاهی مانع برقراری ارتباط موثر و درست ما با دیگران می شوند.

ما باید برای بهبود و پیشرفت خودمان این افکار منفی را فراموش کنیم و بر روی افزایش توانایی های خود تمرکز نماییم. بنابراین ارتباطتان را با دیگران افزایش دهید و در مکالمات مختلف شرکت کنید. اگر شما بتوانید تصویری خوب از خود در ذهن دیگران بسازید، بر اساس قانون جذب به هیچ عنوان در انجام این تلاش هایتان، با شکست مواجه نخواهید شد.

برای همه ما پیش می‌آید که گاهی اوقات در دام تفکراتی گرفتار شویم که بازدارنده شادی و خوشبختی هستند. ما به راحتی هر روز آن را تجربه می‌کنیم. عشق و صلح درامی است که پلات های داستان آن را هر روز می‌بینیم. اخبار پر از این داستان‌هاست. فیلم‌ها مملو از درام های زندگی افراد و کشمکش های آن‌ها است. حتی داستان زندگی‌های خوشایند و متمول که به پایانی خوش منجر می‌شوند هنگامی با کشمکش‌های منفی مواجه می‌شود و در صورتی که این کشمکش‌ها برطرف شوند، به ما احساس آزادی می‌دهند.

مشکلات و کشمکش‌ها بخشی از زندگی ما هستند. با این حال نیازی نیست که آن‌ها همیشه جزئی از الگوهای فکری متداول و معمول روزانه ما باشند. در واقع، افرادی که عادت به الگوهای تفکر منفی دارند، افرادی هستند که دارای مشکلات زیادی هستند و بیماری‌های فیزیکی آن‌ها دیرتر از بقیه التیام پیدا می‌کند. آن‌ها انگیزه کمتری برای موفقیت دارند و روابط آن‌ها چندان رضایت‌بخش نیست. هیچ کدام از این موارد برای من جذاب نیست و همیشه تلاش می‌کنم که از همه آن‌ها خلاص شوم.

وقتی با زوج‌هایی کار می‌کنم که می‌خواهند زندگی شاد تری با یکدیگر داشته باشند و بیشتر از حضور یکدیگر لذت ببرند، یکی از ابزارهای مورد استفاده من نگاه کردن به الگوهای فکری هر طرف و کمک به آن‌ها در تشخیص این مطلب است که چه چیزی در حال گرفتن شادی و خوشی های آن‌ها در زندگی مشترک است. یادگیری جایگزین کردن الگوهای فکری منفی با الگوهای مثبت ابزاری است برای هر مشاور روابط خانوادگی و من به همه مشاورین پیشنهاد می‌کنم از این ابزار استفاده کنند (این راز تجارت ما مشاورین است!). اینکه شما چگونه در مورد زندگی خود و در مورد افرادی که در زندگی‌تان وجود دارند فکر می‌کنید، می‌تواند روی شادی و خوشبختی شما و همچنین توانایی تجربه کامل لذت عشق به طرف مقابل اثرگذار باشد.

از الگوهای فکری منفی اجتناب کنید

بدین ترتیب، باید دانست که ما چگونه می‌توانیم از الگوهای فکری مخرب اجتناب کنیم؟ مانند بقیه چیزها، اجتناب کردن از الگوهای فکری منفی نیز از طریق آگاهی انجام می‌شود (مثل خیابانی که در آن راه می‌روید و اگر چاله خیابان را نبینید، در آن خواهید افتاد).

خارج-کردن-افکار-منفی-از-مغز

برای اینکه بتوانید افکار منفی را به روشنی ببینید، فهرستی از این الگوها در اینجا ارائه می‌شوند که ممکن است لذت زندگی را از شما هم گرفته باشند و به روابط صمیمانه شما آسیب بزنند. امیدوار هستم این فهرست بتواند به شما در شناسایی الگوهای منفی که در ذهنتان وجود دارد کمک نماید تا در نتیجه شما بتوانید با آگاهیتان را از آن‌ها افزایش دهید و به اجتناب کامل از آنها اقدام کنید. 

  1. منفی بافی: عقیده و تصوری که بر اساس آن، برخی وقایع و حوادث دارای ماهیت منفی هستند. به عنوان مثال، ” پول ریشه همه بدبختی‌ها است ” یا ” همه پسرها فقط به دنبال مسائل جنسی هستند ” یا ” همه زنان فقط به دنبال پسران پول‌دار هستند “. 
  2. طفرهروی: مواجه نشدن با مشکلات و یا عدم پذیرش مسئولیت فردی برای تفکرات، احساسات و عملکردها. مثلاً ” بی‌خیالش شو تا خودش درست بشه”. این به معنای صحبت نکردن با طرف مقابل از روی ترس است، مثل صحبت کردن در مورد چگونگی حل و فصل مسائل مالی در کنار یکدیگر در شرایطی که انسان احساس آسیب‌پذیری مالی می‌کند.
  3. نیاز به تایید دیگران: ” من تو را دوست دارم زیرا تو مرا دوست داری – زیرا اگر تو مرا دوست نداشته باشی، احساس حقارت می‌کنم “.
  4. برونسپاری منشأ مشکلات: این عقیده که همیشه فرد دیگری یا چیز دیگری وجود دارد که ریشه مشکلات شما است (به جای مسئولیت‌پذیری فردی،  پذیرش شرایط و شروع حرکت از آن نقطه). مثلاً ” اگر فلان چیز وجود داشت، ما می‌توانستیم شادتر باشیم”.
  5. نیاز به کمال گرایی: یک الگوی فکری که به شما امکان می‌دهد مثل انسان‌های دیگر اشتباه کنید. اتفاقی که برای افرادی کمال گرا می‌افتد آن است که آن‌ها نیاز به آن دارند که به شدت ” درست ” کار کنند (هر چند که همیشه بیش از یک پاسخ درست برای بیشتر مسائل وجود دارد). مادر من همیشه می‌گفت ” آیا تو ترجیح می‌دهی خوشحال باشی؟ یا درست کار کنی؟” درصورتی‌که موضوع ، مسئله بسیار مهمی نباشد (مثل مرگ و زندگی)، من ترجیح می‌دهم خوشحال باشم.
  6. پذیرفتن مسئولیت دیگران: این الگوی سری زمانی اتفاق می‌افتد که فردی در جایگاه قضاوت می‌نشیند و احساس اجبار به تغییر دیگرانی می‌کند که عملکرد نادرست و ناشایستی دارند. در صورتی که فردی که در حال اشتباه کردن است فرزند شما نباشد و شما این کار را به واسطه حیطه مسئولیت‌پذیری خود انجام نمی‌دهید، باید در مورد این طرز فکر بازنگری کنید و ببینید که آیا واقعاً نیاز هست که مسئولیت کارهای دیگران را بر دوش بگیرید و آن‌ها را به راه راست هدایت کنید یا خیر؟ 
  7. درام فکری: این الگوی فکری سناریوی بدترین حالت را می‌گیرد و آن را به سطح بالاتر می‌برد. اگر همه چیز برایتان یک بحران است، یا یک مشکل شخصی، یا اگر شما به صورت اتوماتیک همیشه بدترین حالت را در مورد نیات دیگران یا نتایج احتمالی در نظر می‌گیرید، پس باید به این مورد توجه کنید. اطمینان داشته باشید که یک تجربه بد نمی‌تواند کل روز شما را خراب کند و همه چیز را بد جلوه دهد.پس افکار منفی را از خود دور کنیذ.
  8. رقابت: این الگو یک حالت رقابت پیوسته و پایدار در میان کسی که این‌گونه تفکر را دارد و همه افراد دیگر را بوجود می‌آورد. افرادی که احساس رقابت شدید دارند، جایی برای دیگران در کنار خودشان قائل نیستند. اگر شما همیشه احساس می‌کنید که باید بهترین باشید، این همان حالتی است که باید اصلاح شود.
  9. گذشته: عادت به تفکر در مورد مسائل گذشته و موضوعاتی که در زمان گذشته وجود داشته است باعث می‌شود که بسیاری از افراد نتوانند “هم‌اکنون” و زمان حاضر را تجربه کنند و از آن لذت کافی را ببرند. اگر الگوی فکری شما همیشه با هدف باز می‌گردد و شما معمولاً زمان حاضر خود را در ارتباط با گذشته خودتان توصیف می‌کنید، و یا اگر داستانی که برای خودتان می‌گویید کاملاً وابسته به اتفاقاتی است که در گذشته شما واقع شده است، سپس شما در حال محدود کردن خودتان به زمان گذشته و ناتوانی شما در لذت‌بردن از زمان حال و “داستان هم‌اکنون” هستید. چیزی که در گذشته اتفاق افتاده است، تمام شده است، مگه این که شما بخواهید آن را بازآفرینی کنید. پس افکار منفی را دور کنید.
  10. نگرانی‌های ” اگر … چه می‌شود “: یکی از رایج‌ترین الگوهای فکری عبارتست از نگرانی‌های ” اگر … چه می‌شود ” (“what-if” pattern) که در حقیقت به معنای ترس و نگرانی است. در مطالعات اخیر، اضطراب به عنوان مهم‌ترین کشمکش احساسی، بالاتر از افسردگی، برای مردم امروز قلمداد می‌شود. تعجب آور نیست که اضطراب در الگوهای فکری در نتیجه پیام‌هایی که از موسیقی، بیلبورد، فیلم‌ها و آمار ترسناک نرخ بالای طلاق دریافت می‌کنید، بالا برود. پس از شکست خوردن در روابط همیشه به ما تزریق می‌شود. با این حال بسیار مهم است که به یاد داشته باشیم این الگوی فکری تماماً مبتنی بر آینده است، و واقعیت چیزی که نگران آن هستیم هنوز اتفاق نیفتاده است. زندگی کردن “در حال حاضر” به طوری که شما بتوانید نفوذ و کنترل لازم را روی زندگی خودتان داشته باشید، بهترین کار است.

اگر هر کدام از این افکار منفی را در فرایندهای تفکر خودتان شناسایی کرده‌ایم، باید به شما تبریک بگویم که در پی حل آن هستید. شما نه تنها با خودتان صادق هستید بلکه همچنین  تمایل دارید آگاهی خودتان را افزایش دهید. 

اگر هر کدام از این افکار منفی در زندگی شما مشکل ایجاد کرده‌اند، هم‌اکنون زمان آن رسیده است آن‌ها را از زندگی خودتان بیرون برانید. اگر در این کار مشکل دارید، بدانید که تنها نیستید و مربیان و مشاوران آموزش دیده و ماهری در جامعه وجود دارند که می‌توانند به شما در شکستن این الگوهای فکری کمک کنند و همچنین شما را در ایجاد الگوهای فکری مختلف و جدید که بتواند زندگی شما را تغییر دهد، راهنمایی کنند. اگر این الگوها اثر منفی روی روابط شما دارند، منتظر نمادید و امروز اقدام کنید. 

۴.۶/۵ - (۴۴ امتیاز)

برچسب گذاری شده: ,

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

19 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
19
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx