اشتباهاتی که افراد باهوش 2 بار مرتکب نمی‌ شوند

نظرات 3
7 دقیقه زمان مطالعه

1458354770002

آیا شما یک فرد باهوش هستید؟

همه در طول زندگی‌ شان مرتکب اشتباه می‌ شوند، و این چیز بدی نیست. اشتباهات می‌ توانند به ما درس‌ هایی بیاموزند و کمک‌ مان کنند به لحاظ شخصی رشد کنیم، ولی اگر از اشتباهات‌ مان چیزی یاد نگیرید بدون آنکه متوجه شویم به انجام آنها ادامه خواهیم داد.

به ۱۰ اشتباهی که آدم‌ های باهوش هرگز دو بار مرتکب نمی‌ شوند نگاهی بیندازیم.

doctor-and-patient-consultation

۱- کم اهمیتی به مشورتی که گرفته‌ ایم

مشورت گرفتن از کسی که دانا است و ما را به خوبی می‌ شناسد، می‌ تواند بسیار سودمند باشد چون این گونه اشخاص می‌ توانند به ما مشورت‌ ها تخصصی و آگاهانه بدهند. بسیاری از آدم‌ ها مرتباً از دوستان و عزیزان‌ شان درخواست مشورت می‌ کنند که چطور وضع زندگی‌ شان را بهتر کنند، ولی هرگز مشورت‌ ها را پیگری نمی‌ کنند چون معتقدند که خودشان از همه بهتر می‌ دانند.

آدم‌ های باهوش می‌ فهمند که در بعضی از وضعیت‌ ها، نقطه‌ نظری دیگر- به‌ خصوص اگر خودمان خواسته باشیم- می‌ تواند بسیار ارزشمند باشد.

۲- اعتقاد به کسی که باور نمی‌ کنیم این همه خوب باشد

اکثر آدم‌ ها دست‌ کم یک بار در زندگی با شخصی برخورد می‌ کنند که باور نمی‌ کنند آن همه خوب باشد. این آدم‌ ها اغواگر و جذاب هستند، و دوست دارند در مورد موفقیت‌ شان صحبت کنند و درمورد اینکه چگونه می‌ توانند به ما کمک کنند. ولی، اگر آن‌ قدر خوب هستند که باورش سخت است، ممکن است از ما جهت منافع شخصی‌ شان استفاده کنند.

از ویژگی افراد باهوش این است که می‌ فهمند که به ندرت پیش می‌ آید کسی بی‌ چشمداشت کاری برای کسی انجام بدهد، و این که باید پیش از قاطی شدن با این افراد و اعتماد کردن به آنها خوب فکر کرد.

۳- کاری را مکرراً انجام دادن و انتظار نتیجه‌ ای متفاوت داشتن

آلبرت انیشتن گفتاورد مشهوری دارد که می‌ گوید “جنون” انجام دوباره و دوباره‌ ی یک کار و انتظار نتیجه‌ ی متفاوت داشتن است. از مشخصات افراد باهوش این است که آنها می‌ فهمند این روش کارساز نیست و در گام بعدی روشی را می‌ یابند که کارساز باشد. انجام مکرر یک کار ما را ناامید و آزرده خواهد کرد و ما را به پیش نخواهد برد.

Receive award certification

۴- انتظار پاداش فوری داشتن

آدم‌ های باهوش می‌ فهمند که در بیش‌ ترِ وضعیت‌ ها برای پاداش گرفتن ابتدا باید سخت کوشید. به‌ جای ناامید شدن از این که چرا فوراً آن‌ چه را می‌ خواهند به‌ دست نمی‌ آورند، آنها خودشان را به پیش‌ روی ترغیب می‌ کنند چون می‌ دانند نهایتاً به پاداش خواهند رسید.

۵- کار خود را انجام ندادن و انتظار نتیجه‌ ی خوب داشتن

اکثر آدم‌ ها در زندگی میان‌ برهایی زده‌ اند، مثلاً، آدم‌ های بسیاری بدون مرور کردن درس، امتحان داده‌ اند و با وجود این نتیجه‌ ی خوبی گرفته‌ اند. از خصوصیات افراد باهوش است که می‌ فهمند که این شانسی است و استفاده‌ ی از این روش در واقع آنها را از دست‌ یابی به تمامی استعدادهای‌ شان باز خواهد داشت.

۶- تقصیر را گردن هر چیزی غیر از خودمان انداختن

وقتی اوضاع خراب می‌ شود، ممکن است پذیرش مسئولیت دشوار شود و بسیاری از آدم‌ ها دست‌ کم یک‌ بار تقصیر را گردن چیزی یا کسی دیگر انداخته‌ اند. آدمهای باهوش ممکن است این اشتباه را یک بار مرتکب شوند ولی تجربه به آنها می‌ آموزد که قدرت در اختیار آنها است و پذیرش این امر یعنی اینکه آنها قادر هستند زندگی‌ شان را به سوی بهتر شدن تغییر دهند.

 © Copyright 2012 CorbisCorporation  

۷- سعی کردن برای تغییر دادن دیگران

بسیاری از آدم‌ ها از روی حسن نیت سعی کرده‌ اند کسی را تغییر دهند. ولی، تنها راه تغییر هر کس این است که خودش بخواهد. ما نمی‌ توانید کسی را مجبور کنیم بخواهد که تغییر کند، از ویژگی آدمهای باهوش این است که این را می‌ فهمند و در عوض به جای تغییر دیگران، سعی می‌ کنند خودشان را تغییر بدهند.

۸- به زور ادعای رهبری کردن

بسیاری از آدم‌ ها دوست‌ دارند رهبر شرکت‌، خانواده یا گروه دوستان‌ شان باشند- حتی اگر دیگران رهبری آنها را نخواهند. آدم‌ های باهوش می‌ فهمند که تلاش برای گرفتن همه‌ ی تصمیمات می‌ تواند از نظر دیگران توهین‌ آمیز باشد، چون به این معنی است که طرف همیشه همه‌‌ چیز را بهتر می‌ فهمد. به‌ جای این کار آنها پیشنهاداتی می‌ دهند که همه می‌ توانند از آنها استفاده ببرند.

۹- تلاش برای تأثیرگذاری بر همه

بیش‌ ترِ آدم‌ ها دست‌ کم یک‌ بار در دوران مدرسه، دانشگاه، یا سر کار سعی کرده‌ اند روی همه تأثیر بگذارند، ولی این کار معمولاً بد از آب در می‌ آید. این که سعی کنیم کسی باشیم که دیگران می‌ خواهند جز ساختگی و متظاهر به نظر رسیدن معنی دیگری ندارد، ولی بعضی آدم‌ ها انگار هیچ‌ وقت این را درک نمی‌ کنند. از خصوصیات آدمهای باهوش است که به محض آن‌ که کسی فکر می‌ کند آنها واقعی نیستند با او ارتباط برقرار می‌ کنند و در عوض روی این قضیه تمرکز می‌ کنند که واقعی و صادق به نظر برسند.

۱۰- تلاش برای خشنود کردن همه‌ی آدم‌ها

بیش‌ترِ آدم‌ها سعی می‌ کنند با حسن نیت همه را خشنود کنند؛ آنها می‌ خواهند با همکار یا دوستان‌ شان کنار بیایند و دوست دارند دیگران را خوشحال کنند. ولی، خوشحال کردن همه غیرممکن است و بعضی از آدم‌ ها سعی خواهند کرد از این مهربانی سوء استفاده کنند. باهوش ترین آدمهای دنیا درک می‌ کنند که انجام این کار برای خودشان وقتی باقی نمی‌ گذارد، بنابراین آنها در عوض روی خوشحال کردن خودشان تمرکز می‌ کنند و بعد که کار خودشان را انجام دادند هر کس دیگری را هم که بتوانند خوشحال خواهند کرد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

3 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
3
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx