10 نکته برای شروع کسب و کار جدید

نظرات 4
11 دقیقه زمان مطالعه

starting-a-new-job-2

روش های شروع کسب و کار جدید

مطمئناً می دانید که اولین تأثیر در مصاحبه شغلی اهمیت زیادی دارد، و احتمالاً هم این نکته را رعایت کرده اید، چون الان یک کار جدید دارید. اما آیا می دانستید در روع کردن یک کار جدید هم اولین تاثیر اهمیت دارد؟

طی چند ساعت، روز یا حتی هفته اول که کار جدیدی را شروع می کنیم، رئیس جدید ما و همکارانمان تفکر خود را نسبت به ما شکل می دهند و همین مسئله مابقی زمانی را که با این کارفرما می گذرانیم را تعیین میکند. مثلاً اگر از همان ابتدا بعنوان فردی که از زیر بار مسئولیت شانه خالی می کند شناخته شویم، خیلی سخت می توانیم آن برچسبی که بهمان چسبیده است را بکنیم و جایگاهمان را تغییر دهیم، حتی اگر واقعاً لیاقتش را داشته باشیم. برعکس این، اگر در چند هفته اول سخت کار کنیم، بعدها رئیس و همکارانمان خیلی راحت تر از سر اشتباهاتمان می گذرند.

در زیر به ۱۰ نکته برای ایجاد تأثیری فوق العاده روی رئیس و همکارانمان اشاره می کنیم.

۱) بین کارها کمی استراحت کنیم.

اگر قبل از رفتن به سراغ یک کار جدید کمی به خودمان استراحت دهیم، می توانیم برنامه های کاری قبل را از ذهنمان پاک کرده و خودمان را برای برنامه های جدید آماده کنیم. انسانها مخلوقات عادت هستند. هر شغلی، مخصوصاً کاری که مدت زمان زیادی در آن بوده باشیم، یک نوع عادت و روتین در زندگیمان ایجاد می کند و باعث می شود بدون اینکه خودمان بخواهیم، میلی به تغییر نداشته باشیم. حین چند روز استراحت بین کار قدیم و کاری که تازه می خواهیم شروع کنیم میتواند به ما کمک کند خودمان را برای روتین کاری جدید و محیط کارمان آماده کنیم.

۲) تحقیق کنیم.

احتمالاً طی دوره مصاحبه ها و مقدمات شروع کار روی کارفرمای جدیدمان خوب تحقیق کرده ایم. الان وقتش رسیده که تحقیقاتمان را تمام کنیم و درک خودمان را درمورد کارفرمای جدید تکمیل کنیم. اگر بین کار قدیم و کار جدیدمان چند روز استراحت بیندازیم می توانیم از آن زمان برای این منظور استفاده کنیم.

برای تحقیق کردن درمورد کارفرمای جدید، هر نوشته ای درمورد این شرکت جدید به ما کمک می کند، از جمله کتاب راهنمای کارمندان. هدف ما دو جنبه دارد: یکی فهمیدن درمورد کاری که شرکتمان انجام می دهد و اینکه ما به چه درد آن می خوریم و یکی برای دانستن اینکه چه انتظاری از محیط کارمان داشته باشیم. اگر ما یا کسی در شبکه تخصصیمان کسی را در آن شرکت می شناسد، برنامه بریزیم و قبل از روز اول قرار ملاقاتی برای ناهار یا یک قهوه با او بگذاریم و با این روش از او اطلاعات بگیریم.

starting-a-new-job-1

۳) حرفه ای لباس بپوشیم.

نشان دادن یک ظاهر مرتب، تأثیر مثبتی بر کلاس و عادات کار ما دارد. درنتیجه، وقتی کار جدید را شروع می کنیم، باید یک تا دو درجه بالاتر از سطح کارمان لباس  بپوشیم. وقتی چند روز مهم و حیاتی اول تمام شد، می توانیم کمی راحت تر لباس بپوشیم بدون اینکه نگران باشیم دیگران تصور کنند وضعیت مالیمان خوب نیست.

۴) زود بیاییم، دیر برویم.

اگر قرار باشد دیرتر از همه وارد شرکت شویم و زودتر از همه خارج شویم، باعث می شود دیگران تصور کنند علاقه ای به بودن در آن محیط نداریم. این میتواند خیلی خطرناک باشد، مخصوصاً در چند هفته اول شروع کارمان.

درعوض، سعی کنیم همیشه کمی زودتر از بقیه به محل کارمان برسیم و برای ترک آنجا هم عجله نداشته باشیم. این کار باعث می شود همه تصور کنند به کارمان علاقه مند هستیم و بعدها اگر یک روز دیر سر کار برسیم همه فکر می کنند که حتماً مشکل مهمی داشته ایم.

starting-a-new-job-3

۵) همکارانمان را بشناسیم.

برای جا افتادن در محل کارمان باید سعی کنیم خودمان را وارد شبکه اجتماعی شرکت کنیم. چه دوست داشته باشیم و چه نداشته باشیم، بیشترین ساعات روزمان را با همین افراد می گذرانیم. علاوه بر این، نظرات این افراد می تواند مستقیماً بر موفقیت ما در کارمان تأثیر داشته باشد و هیمنطور باعث می شود ساعات بهتری در محل کار داشته باشیم.

هر کاری که می کنیم، فقط سعی کنیم خودمان را از همکاران جدیدمان دور نکنیم. با اینکه ممکن است دوست داشته باشیم با همکاران سابقمان ناهار بخوریم اما با اینکار فقط به همکاران جدیدمان نشان می دهیم که یکی از آنها نیستیم. پس سعی کنیم با همکاران جدیدمان در ساعات ناهار و چای ارتباط برقرار کنیم.

۶) کمک بخواهیم.

یکی دیگر از کارهایی که برای جا افتادن در محل کار جدید لازم است انجام دهیم، کمک خواستن است. اما خیلی از افراد تصور می کنند اینکار ناتوانی و ضعف آنها را نشان می دهد. در واقعیت، برعکس این مسئله صادق است. اگر از همکارنمان تقاضای کمک نکنیم، فقط خودمان را از آنها دور می کنیم و از این گذشته وقت و انرژی زیادی برای اشتباهات غیرقابل اجتناب هدر می دهیم.

اما ممکن است دوست نداشته باشیم یک سؤال را بارها و بارها بپرسیم. اگر فکر می کنیم به خاطر سپردن یک کار پیچیده برایمان سخت است، یا کلاً حافظه خوبی نداریم، وقتی از همکارانمان کمک می خواهیم نت برداری کنیم. اگر هر سؤال را فقط یکبار بپرسیم، رئیس و همکارانمان مطمئن می شوند که باهوش و قابل هستیم.

۷) داوطلب شویم.

در چند هفته اول هر کار مطمئناً کارفرمایمان کار سبک تری نسبت به بقیه همکارانمان به ما محول می کند.  با اینکه انتظار نمی رود خیلی زود پیشرفت کنیم اما رئیسمان انتظار دارد وقتی برای انجام کار بیشتر آمادگی پیدا کردیم خودمان اعلام کنیم.

از آن چند هفته کار سبک استفاده کنیم و خیلی خوب روی کارمان تمرکز کنیم و هر کاری که به ما محول می شود را با دقت و درستی انجام دهیم و سعی کنیم در کارمان وارد شویم. و خودمان به ناظر شرکت بگوییم که آمادگی بیشتر یا یک مسئولیت جدید را داریم. هرچه زودتر بتوانیم برای انجام کار سنگین تر آماده شویم، تأثیر بهتری هم روی رئیس و همکارانمان می گذاریم. حتی می توانیم برای انجام برخی پروژه های خاص داوطلب شویم اما یادمان باشد فقط زمانی اینکار را بکنیم که مطمئنیم با وجود وظائف خودمان از عهده آن بر می آییم.

۸) برنامه ریزی کنیم.

داشتن یک برنامه باعث می شود خوب کارهایمان را کنترل کنیم و در همان چند هفته اول به اهدافمان برسیم. برنامه ما باید شامل همه چیزهایی که باید یاد بگیریم بشود، و همچنین چند هدف برای خودمان که به ما انگیزه دهد. اهدافمان و مهارت هایی که باید یاد بگیریم را به ترتیب اهمیت اولویت بندی کنیم. یادمان باشد نکته این است که برای خودمان چالش ایجاد کنیم تا برایمان ایجاد انگیزه شود اما نه آنقدر که کلاً از کار کردن دلسرد شویم.

کار قشنگی که می توانیم بکنیم این است که اهدافمان را همچنین پیشرفتمان را به اطلاع رئیسمان برسانیم. با اینکه ممکن است تصور کنیم این کارمان خودنمایی باشد، اما برای رئیسمان نشانه جاه طلبی و نظم ماست.

۹) با رئیسمان ارتباط برقرار کنیم.

همانطور که مطلع کردن رئیس از اهدافمان می تواند به گذاشتن یک تأثیر خوب و مثبت بر روی او، به ما کمک کند، صحبت کردن درمورد سایر جوانب کار کردنمان هم می تواند اعتماد و اطمینان او را نسبت به ما جلب کند. رئیسمان به این دلیل ما را استخدام کرده است که به نظرش بهترین فرد برای آن کار می آمدیم، به عبارت دیگر او روی ما ریسک کرده است و مطمئناً دوست دارد از پیشرفت های ما در اطلاع باشد.

۱۰) دیدگاهی مثبت داشته باشیم.

افراد خوشبین همیشه تأثیر بهتری روی دیگران می گذارند. کسانیکه برای کار و مسئولیت ها و مشکلات جدیدشان دیدگاهی مثبت دارند و خوشبین هستند، مطمئناً بیشتر مورد پسند عموم قرار می گیرند. وقتی با افراد جدید یا همکارانمان برخورد می کنیم، همیشه لبخند بزنیم. از گله و شکایت درمورد چیزی بپرهیزیم. طی چند هفته اول از غیبت کردن های همکارانمان درمورد محل کار، خود را دور کنیم.

اهمیت تأثیر خوب

اگر از آندسته افراد باشیم که زود به زود کارشان را عوض می کنند، ممکن است بپرسیم چه اهمیتی دارد که دیگر تأثیر خوبی روی بقیه بگذاریم. با اینکه اینکار فقط یک راه حل کوتاه مدت برای ماست اما هنوز هم می تواند روی روند و زندگی شغلی ما تأثیرگذار باشد. یک تأثیر خوب روی رئیس می تواند به ما کمک کند خیلی زود در کارمان پیشرفت کنیم و ترفیع بگیریم. علاوه بر این با شروع کردن یک کار جدید می توانیم ارتباطات اجتماعی دراز مدتی درزمینهٔ کاری برای خودمان درست کنیم.

نکات اضافه برای ساده کردن شروع کار جدید

-قبل از شروع کار جدید وقت بگذاریم و کمی درمورد شرکت مورد نظرمان تحقیق کنیم. ببینیم چه کارهایی می توانیم درمورد کارفرمای جدیدمان انجام دهیم تا نظر مثبت او را به خودمان جلب کنیم. ببینیم کسی را پیدا می کنیم که بعضی از این همکاران جدیدمان را بشناسد  و از او بخواهیم قبل از روز اول کارمان، ما را به او معرفی کند.

-درمورد لباسی که قرار است در هفته اول کار تنمان کنیم خوب فکر کنیم. یادمان باشد برای شروع باید معقول ترین و بهترین لباسمان را تنمان کنیم و بعد کم کم لباسهای راحت تری بپوشیم. اگر باید لباس بخرید یا چند دست از لباس های قدیمیمان را مرتب کرده و بپوشی، حتماً قبل از روز اول اقدام کنیم.

-راه های خانه تا شرکت را خوب بررسی کنیم و کوتاهترین آنها را پیدا کنیم. مطمئناً دوست نداریم روز اول کار دیر برسیم.

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

4 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
4
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx