تمریناتی برای تقویت تفکر خلاق توسط قانون جذب

2 کامنت
11 دقیقه زمان خواندن

تمریناتی برای تقویت تفکر خلاق توسط قانون جذب

چگونه تفکری خلاق داشته باشیم؟ تفكر خلاق چيست؟

داشتن تفکری خلاق ساده نیست اما آنقدرها هم سخت نخواهد بود اگر ما بخواهیم. با ما همراه شوید تا 10 روش به دست آوردن تفکری خلاقانه را بررسی کنیم.

به ندرت پیش می‌ آید که ایده‌ ای درخشان خودش زنگ در خانه‌ ی ما را بزند. «جان اینگلدو»، در کتاب جدیدش به نام «چگونه ایده‌ های عالی داشته باشیم: راهنمای تفکر خلاقانه» به معرفی ۵۳ استراتژی پرداخته است. ما در اینجا ۱۰ مورد از بهترین‌ استراتژی‌ های این کتاب را برای دستیابی به موفقیت بزرگ بعدیتان ارائه می‌ کنیم.

با جان اینگلدو، عکاس و استاد مدعو در دانشکده‌ ی فیلم، رسانه، و طراحی دانشگاه “وست لندن” برای دستیابی به ایده‌ هایی درخشان همراه می‌ شویم.

۱- از خود بپرسید که «چه کار دیگری می‌ توان با آن انجام داد؟»

ما به بسیاری از چیزها، اشیا، ساختمان‌ ها، فضاها، مواد، فناوری، و سیستم‌ ها از دریچه‌ ی عادت و آشنایی نگاه می‌ کنیم و از احتمالات متعدد دیگری که برای استفاده از آنها وجود دارد، چشم‌ پوشی می‌ کنیم. باید با این گرایش موجود در ذهن خود مبارزه کنیم. این پرسش که «چه کار دیگری می‌ توانم با آن انجام دهم؟» باعث اختراعات و ایده‌ های جدید می‌ شود.

پیشنهاد: زباله را به طلا تبدیل کنیم. تمام نامه‌های دور انداختنی صندوق پست خود را به چیزهایی ارزشمند تبدیل کنید. چه کار دیگری می‌توانید با روزنامه انجام دهید؟

۲- با دقت نگاه کنیم

پروفسور «گای کلاکستون»، استاد علوم، دریافته است که افراد خلاق، متخصص دقیق نگاه کردن هستند. آنها توانایی بالایی در مشاهده­‌ ی نکات ظریف، جمع‌ آوری و استفاده از چیزهایی دارند که دیگران آنها را نادیده می‌ گیرند. داشتن کنجکاوی فعال در مورد جهانی که در اطراف ما است، باعث ظهور ایده‌ های جدید می‌ شود. کنجکاو باشیم و به خوبی اطرافمان را ببینیم.

پیشنهاد: چهره ­‌ها، حیوانات، حروف و اعدادی را که به طور تصادفی در اثر فرسایش، تعمیر، گذر زمان، پوسیدگی‌ ها، نشت‌ ها، شکستگی‌ ها، جابجایی‌ ها، نور، سایه، باران یا برف ایجاد می‌­ شود کشف و جمع‌ آوری کنیم. برخی از این موارد تنها زمانی خود را آشکار می ­‌کنند که ما به آنها کج، وارونه یا در جهت معکوس نگاه کنیم.

۳- ساده بگیریم

مشکلات اغلب پشت اطلاعات بیش از حد، پنهان شده‌ اند. چالش پیش روی خود را با صرف زمان برای درک و تعریف مشکل، روشن و مشخص کنید. آیا می‌ توانیم آن را در ۱۰ کلمه، ۵ کلمه، و یا حتی ۳ کلمه ساده کنیم؟

پیشنهاد: نویسنده‌ ی معروفی به نام «ارنست همینگوی» چالشی را برای نوشتن یک داستان در ۶ کلمه برگزار کرد. ما هم امتحان کنیم یا آن را به صورت یک چالش توییتری در آوریم و داستانی با تنها ۱۴۰ حرف ارسال کنیم.

۴- نامعقول باشیم

نامعقول بودن در قلب تعدادی از خلاقانه ترین ایده های مربوط به قرن ۱۹ و ۲۰ میلادی قرار دارد. «لوئیس کارول» و «ادوارد لیر» از پوچی و نامعقول‌ بودن موقعیت‌ ها در داستان‌ سرایی استفاده می‌ کردند؛ برادران «مارکس»، «اسپایک میلیگان»، و «مونتی پایتون» از نامعقول دیدن امور، به عنوان منبعی برای کمدی بهره می‌ بردند. «ساموئل بکت» هم از آن برای درام استفاده می‌ کرد؛ «فرانک زاپا» برای موسیقی؛ «السا اسکیاپارلی» در طراحی مد و دادائیست‌ ها و سوررئالیست‌ ها از آن برای خلق هنر استفاده می‌ کردند.

پیشنهاد: از سیستم علامت زبان بصری استفاده کنیم و نشانه‌ های نامعقول و خلاف عادتی را بسازیم که بینندگان را گیج کند، تحریک کند یا به خنده وا دارد.

۵- سیستم‌ ها را با یکدیگر مبادله کنیم

استفاده از سیستم‌ های آماده، موفق، آزمایش شده و مطمئن موجود در یک حیطه‌ ی عمل در حیطه‌ ی دیگر می‌ تواند به نوآوری بزرگی منجر شود.

«اوون مک لارن» اولین کالسکه­‌ ی تاشوی بچه‌ ها را با استفاده از سیستم طراحی شده­‌ ی ارابه‌‌ های فرود تاشوی هواپیماهای «اسپیت فایر» که مربوط به جنگ جهانی دوم بود، ساخت. «جیمز دایسون» از سیستم گردبادی که برای جذب خاک‌ اره‌ های موجود در کارخانه‌ های چوب‌ بُری استفاده ‌میشد بهره گرفت و آن را در جاروهای خانگی به کار برد. اینها هر دو انقلابی در طرح­‌ های تثبیت شده­‌ ی پیشین بود. اگر ما در حال حاضر سیستمی را نا امیدکننده یا ناکافی می‌ دانیم، سعی کنیم سیستم دیگری را از زمینه‌ ای دیگر قرض بگیریم.

پیشنهاد: نگاهی به سیستم‌ های تغییر سریع صحنه‌ ی تئاتر بیندازیم و آنها را برای تغییر محل زندگی و یا فضای کار خود به خدمت گیریم.

تمریناتی برای تقویت تفکر خلاق توسط قانون جذب

۶- تغییر موقعیت

تغییر در چگونگی نگاه کردن به چیزی، می‌ تواند امکانات و ایده‌ های جدیدی را برای ما آشکار کند. این کار را می‌ توانیم با جستجوی تمام زوایای دید امکان‌ پذیر، و با تغییر دادن بافت زمینه انجام دهیم.

جعبه ­‌های مربوط به سیم­‌ های شستشو و قوطی­‌ های صابون مواردی آشنا در سوپر مارکت هستند. تخت‌ های نامرتب در اتاق خواب هر نوجوانی هست و لاشه‌ ی گاو و گوسفند را می‌ توان در پستوی هر مغازه‌ ی قصابی‌ ای پیدا کرد، اما آنها را در یک گالری هنری قرار دهیم تا یک اثر هنری بزرگ خلق کنیم! نزدیک به ۱۰۰ سال پیش، «مارسل دوشان» اولین هنرمندی بود که درک کرد چنین تغییری می‌ تواند اثرگذار باشد. او به چشم دید که یک نمایشگاه هنری از سرامیک‌ های سرویس بهداشتی که بر پشت به صورت صاف قرار گرفته بودند، چه ولوله‌ ای بر پا کرد.

پیشنهاد: چیزهای عادی را قابل توجه کنیم. به یک فروشگاه مصالح ساختمانی برویم و یک شیء ارزان‌ قیمت پیدا کنیم که با تغییر موقعیت آن در خانه، هدف جدید و تعجب‌ آوری پیدا کند.

۷- قالب‌ های تازه را امتحان کنیم

استفاده از فرآیندهای تغییر و تحول به شدت برانگیزاننده‌ ی ایده‌ ها است. تبدیل چیزها از یک فرم و یا محیط به دیگری، می‌ تواند افکار را در جهات کاملاً جدید و هیجان‌ انگیز هدایت کند. یادمان باشد که یک ایده منجر به ایده‌ ی دیگری می‌ شود.

«واسیلی کاندینسکی»،‌ هنرمند نامدار روسی، موسیقی کلاسیک را به نقاشی های انتزاعی تبدیل کرد و رنگ‌ های مختلفی را برای مشخص کردن احساسات متفاوتی که توسط موسیقی برانگیخته می‌ شوند، انتخاب کرد. همچنین او ماشینی را اختراع کرد که اصوات موسیقی را به دستورالعمل‌ هایی برای نقاشی تبدیل می‌ کرد.

پیشنهاد: کلمات زیر را به علایم و نشانه‌ های رمزی (تایپوگرافی) تبدیل کنیم: تنبل، شاد، صدای بلند، نرم.

تمریناتی برای تقویت تفکر خلاق توسط قانون جذب

۸- بداهه‌ پردازی کنیم

بداهه عمل کردن، خلاقیت به رغم تمام محدودیت‌ هاست. نوعی نحوه‌ ی تفکر و عمل است که به راه‌ حل‌ هایی در موقعیت‌ های بسیار چالش برانگیز منجر می‌ شود. مانند زمانی که افراد خود را در زندان، تک‌ و تنها در جایی دور افتاده، در محاصره، اسیر، گمشده در دریا و در کشتی شکسته یا در حال غرق شدن می‌ یابند.

پیشنهاد: چالش «مایل‌ های طراحی». برای مثال در ابتکار «مایل‌ های غذایی» فاصله‌ ی زیادی که مواد غذایی از محل تولید تا میز غذا طی می‌ کنند به چالش کشیده شد. قصد این کمپین حمایت از انتخاب محصولات محلی بود، محصولات محلی برای رسیدن به دست مصرف‌ کننده حداقل فاصله را طی می‌ کنند و در این جابجایی کوتاه منابع جهان کمتر تهی می‌ شود. چالش «مایل‌ های طراحی» هم مشابه همین چالش است. تنها از چیزهایی استفاده کنیم که دم دست ماست. ما هم می‌ توانیم با حل مشکلات، تنها با استفاده از چیزهایی که در جیب خود، روی میز، مواد در دسترس، چیزهای باقی‌ مانده‌ از کاری دیگر یا تنها با استفاده از چیزی که در فاصله بسیار کوتاهی از ما هست، خود را به چالش بکشیم.

۹- شیوه‌ ی خود را درک کنیم

برای تولید سریع و مداوم ایده‌ ها، درک اینکه چه شرایطی ما را بیشتر به خلاقیت وا می‌ دارد، ضروری است. «چایکوفسکی»، پیوتر ایلیچ چایکوفسکی، آهنگساز شهیر روسی، می‌ گوید: «اگر منتظر حس و حال لازم شویم، بی‌ آنکه برای بدست آوردنش در میان تلاشهایمان حرکتی کرده باشیم، خیلی ساده به آدم‌ های بی‌ عمل و بی‌ انگیزه بدل می‌ شویم.»

پیشنهاد: فرایند‌های منجر به خلاقیت را در قهرمانان ایده‌ پردازی که به آنها علاقه‌ مندید کشف کنیم. برخی از این شیوه‌ ها بسیار نامتعارف‌ اند، مثلاً «فریدریش شیلر»، شاعر آلمانی، دریافت زمانی بهتر کار می‌ کند که بوی سیب فاسد را استشمام کند.

۱۰- از زندگی خودمان الهام بگیریم (قانون جذب)

چگونه الهام بگیریم؟ از همه چیز زندگی و تجربه‌ ی خود برای ایجاد جرقه‌ ی ایده استفاده کنیم: چیزهایی که در مورد خود یا خانواده‌ مان می‌ دانیم و چیزهایی که ریشه‌ های ما هستند.
همانطور که «آل ژان»، یکی از نویسندگان اصلی مجموعه‌ ی کارتونی «سیمپسون‌ ها» می‌ گوید: «ما ایده‌ ها را از زندگی واقعی دریافت می‌ کنیم. از معلمانی که داشته‌ ایم، مشکلاتی که فرزندانمان در مدرسه با آنها برخورد می‌ کنند و چیزهایی که در روزنامه‌ ها می‌ خوانیم.»

5/5 - (1 امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

2 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
2
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx