مقدمه
هریک از ما همانطور که اثر انگشت منحصر بفردی داریم، دارای استعدادهای مختص به خودمان هم هستیم. استعدادهای ذاتی هر شخص خاص خود او و با استعدادهای بقیه افراد متفاوت است. دلیل این اتفاق ویژگی های شخصیتی منحصر بفرد افراد است. در این مقاله به بررسی ارتباط بین استعداد ذاتی و قانون جذب خواهیم پرداخت.
هیچ انسانی روی کره زمین بدون استعداد خلق نشده است و هر کسی استعداد خاص خودش را دارد. شاید بتوان استعدادهای انسان ها را در گروه ها و دسته های مختلف طبقه بندی کرد ولی حتی استعدادهای موجود در یک گروه هم با وجود شیاهت ها و اشتراکات، کاملا عین هم نیستند و متفاوت هستند.
خیلی اوقات افراد متوجه استعداد و توانایی خاص خود نمی شوند و فکر می کنند که مهارت خارق العاده آنها در یک یا چند زمینه، اتفاقی طبیعی است. اما این اشتباه است. اشتباه مشترک همه افراد در گفتن این جمله است: “ انجامش خیلی راحته“. ما با گفتن این جمله، استعداد و توانایی خاص خودمان را بی ارزش می کنیم چون تصورمان این است که دیگران هم به راحتی می توانند کاری را که ما با تمام نبوغ مان انجام می دهیم، به سادگی و به راحتی ما انجام دهند.
استعداد ذاتی یعنی چه؟
برای درک بهتر ارتباط بین استعداد ذاتی و قانون جذب باید به شناخت درستی از هردوی این ها رسید. وقتی از استعدادهای ذاتی منحصر بفرد حرف می زنیم پس باید انتظار توانایی ها و مهارت های عجیب و بکر را هم داشته باشیم. اغلب اوقات، انسان ها دچار عادت ها و روزمرگی شده و درباره همه چیز با همین نگاه نظر می دهند. پس عجیب نیست اگر شما استعداد منحصربفرد و متفاوت تان را به دیگران نشان دهید، شما را با حرف های منفی و نا امید کننده مایوس کنند. مثلا شما ممکن است استعداد خاصی در طراحی دیوارهای معابر و خیابان ها داشته باشید. یا مهارت بالایی در نگهداری و مراقبت از بناهای تاریخی یا خواندن کتاب داستان برای کودکان داشته باشید.
استعداد خاص شما ممکن است در زمینه فعالیت های ورزشی، نویسندگی، هنر، ارتباطات و غیره باشد. ولی خودتان استعداد خاص تان را تشخیص نمی دهید. آن جمله بازدارنده “انجامش خیلی راحته” باعث می شود تا متوجه نشوید که این کار راحت نشانه نبوغ شما است. شما آن را نمی بینید چون مانند آب خوردن انجامش می دهید در صورتی که برای همه این کار امکان پذیر نیست.
مصلحت اندیشی
دلیل دیگری که ما از استعدادهای ذاتی مان غافل می شویم یا نادیده شان می گیریم مصلحت اندیشی است. بخصوص این اتفاق در دوران کودکی می افتد زمانی که ما شمه هایی از نبوغ خود را به نمایش می گذاریم و والدین ما به محض تشخیص توانایی ما، ترتیبی می دهند تا ما از انجام کارهای مرتبط با استعدادمان دوری کنیم. دلیل آنها برای این کار، مصلحت زندگی ما و آینده نگری است.
باور آنها این است که اگر ما خودمان را وقف چیز نه چندان شناخته شده و کاری جدید و متفاوت و یا حتی چیپ و بی ارزش کنیم، آینده خوبی نمی توانیم برای خود بسازیم و زندگی مرفهی داشته باشیم. مثلا وقتی کودکی استعداد بالایی در طراحی و نقاشی داشته باشد، والدین او سعی می کنند که کودک را از مشغول شدن به این کار منصرف کنند تا زمان و انرژی خود را بیشتر صرف کسب مهارتی کند که در آینده فرصت شغلی بهتری به دست آورد.
مانع دیگری که بر سر راه شکوفایی استعداد یک کودک وجود دارد، نگرانی والدین او و اطرافیان است. وقتی کودکی در زمینه استعداد فراوانی داشته باشد، زمان بسیار زیادی را به انجام آن کار می پردازد. این باعث می شود که زمان کمی برای پرداختن به سایر توانایی ها و مهارت های خود داشته باشد و حتی کمی گوشه گیر شود. نگرانی والدین کودک و اطرافیان او ممکن است باعث شود که او را وادار به ترک این کار و پرداختن به سایر مهارت ها و یا حضور در جمع کودکان دیگر و انجام بازی های کودکانه کنند.
غفلت از استعداد ذاتی
اگرچه گسترش استعدادها و توانایی ها برای موفقیت در زندگی بسیار موثر است اما همیشه و در هر شرایطی هوشمندانه ترین تصمیم نیست. اینکه صرفا برای برقراری تعادل میان تمام استعدادها و توانایی های خود از استعداد ذاتی تان غافل شوید و آن را کاملا رها کنید و به سراغی مهارتی بروید که اصلا هیچ استعدادی در آن ندارد، فقط وقت تلف کردن است و کار خیلی عاقلانه ای نیست.
تصور کنید اگر افراد برجسته ای مثل بتهوون، انیشتین یا نیوتن در زمان کودکی شان، استعدادهای ذاتی شان را کنار می گذاشتند و برای تمرین سایر مهارت های اجتماعی به گروه همبازی های شان ملحق می شدند و تمام کنکاش ها و کاوش های کودکانه خود را که در خلوت و تنهایی یافته بودند را رها می کردند، آنگاه چه اتفاقی می افتاد؟ آیا باعث نمی شد که آینده درخشان آنها زیر سوال برود؟
بزرگترین نوابغ، دانشمندان، هنرمندان و سایر افراد برجسته کسانی بودند که به دنبال پرورش استعدادهای ذاتی خود رفتند و بیشتر وقت و انرژی خود را صرف تمرکز روی استعدادها و پرورش آنها کردند. در بررسی مسیر موفقیت آن ها می توان به وضوح ارتباظ بین استعداد ذاتی و قانون جذب را مشاهده نمود.
کشف استعدادهای ذاتی
هیچ انسان بی استعدادی در دنیا وجود ندارد. هر کسی استعداد خاص و منحصر به خودش را دارد. برای درک ارتباط استعداد ذاتی و قانون جذب شما باید، ابتدا استعدادهای خود را به خوبی بشناسید. برای یافتن و شناخت استعدادهای ذاتی خود نیاز به کار شاقی نیست بلکه کافیست در انجام کارهایی که به سادگی و راحتی تمام و بدون صرف انرژی زیاد و با اشتیاق انجام می دهید، دقیق شوید.
بخصوص وقتی مشغول انجام کاری می شوید و ناگهان متوجه می شوید که ساعت ها زمان تان مثل برق و باد گذشته و شما اصلا متوجه گذر زمان نشده اید. این نشانه میزان علاقه شدید و تبحر زیاد شما در انجام آن کار است و سر نخی برای استعداد پنهان شما در این کار است.
ارتباط استعداد ذاتی و قانون جذب
وقتی استعدادهای تان را کشف کردید، مرحله پذیرش و قبول آنها است. درست است که قانون جذب می تواند تکنیک هایی در اختیار شما قرار دهد تا این استعدادها را پرورش دهید ولی بعد از اینکه آنها را به عنوان هدف و خواست خود بپذیرید.
پذیرش استعداد به این معنی است که با وجود آگاهی از اینکه پرورش استعدادتان ممکن است آینده پر از ثروتی را برایتان رقم نزند، باز هم خود را وقف پرورش آن کنید. البته شما انتخاب راحتی دارید. یک طرف با استعداد خودتان روبرو هستید که تمام عمرتان می توانید کاری را انجام دهید که مهارت بالقوه در ان دارید و بی نهایت از انجام آن لذت می برید و نیاز به صرف انرژی زیادی برای موفقیت در آن ندارید. از طرف دیگر، با مهارت هایی مواجه هستید که استعداد زیادی در آنها ندارید و باید تمام عمر به سختی تلاش کنید تا برای آینده متمول تر کاری را انجام دهید که نسبتا کمتر برایتان لذت بخش است.
وقتی توانستید تصمیم درستی بگیرید و استعداد ذاتی تان را انتخاب کنید، پس به اندازه کافی قدرتمند هستید که موفق به شکوفایی استعدادتان شوید. اینجاست که ارتباط بین استعداد ذاتی و قانون جذب به کمک تان می آید و می توانید از تکنیک های آن استفاده کنید.
تکنیک تصویر سازی
وقتی استعداتان را شناختید، هدف تان در آینده مشخص می شود. هدف تان را در ذهن تان تصویر سازی کنید و خودتان را در موقعیتی تصور کنید که انگار همین حالا در آینده با شکوه خود هستید و موفق به شکوفایی استعداد خود شده اید. این تصاویر مثبت باعث تقویت افکار و باورهای مثبت تان می شود و گام های تان را در این مسیر محکم تر می کند. با مرور روزانه این کار اعتماد بنفس تان را بالا ببرید و نظرات منفی دیگران را از ذهن تان پاک کنید.
یادداشت کردن
نقاط مثبت توانایی های تان و مهارت هایی که دارید را جایی یادداشت کنید و مدام آن را کامل کنید. وقتی استعدادهای تان را یادداشت می کنید، انگار آنها را ثبت کرده اید. هر بار که پیشرفت کوچکی در پرورش استعدادها و مهارت تان به دست می آورید، آن را در همان یادداشت تان اضافه کنید. این کار باعث می شود که روند پیشرفت تان را مدام ببینید و انرژی بگیرید و همچنین مدرکی برای تلاش ها و سیر صعودی مسیر زندگی تان ایجاد کنید.
الگوی مناسب
مطالعه زندگینامه نوابغ، بخصوص زمانی که در اطراف شما الگوی مناسبی وجود ندارد، باعث یافتن مسیر درست پرورش استعدادها و مقاوت در برابر افکار و نظرات منفی اطرافیان تان شود. چون این افراد زندگی خاص و متفاوتی داشته اند، الگوی مناسبی برای آموختن شیوه برخورد با تفاوت ها و حرکت خلاف جریان آب هستند. رفتارهای آنها باورهای تان را قوی تر می کنند و باعث می شوند که به خودتان و مسیرتان اعتماد کنید. در واقع بررسی زندگینامه افراد موفق یک از بهترین الگوها برای درک ارتباط استعداد ذاتی و قانون جذب است.
برنامه استعداد ذاتی و قانون جذب
شما برای رسیدن به اهداف و پرورش استعدادهای تان می توانید از تکنیک های قانون جذب برنامه ای برای مسیرتان طراحی کنید. برنامه های قانون جذب دارای یک کلیت یکسان در همه زمینه ها است ولی در جزییات و بسته به نوع استعدا شما و هدف تان تفاوت هایی دارد.
در پایان توصیه مث کنیم که برای تکیه به استعدادهای ذاتی تان و پرورش آنها و ساختن آینده درخشان تان، روی اهداف خود متمرکز شوید و با گام های قوی و بدون توجه به انرژی های منفی اطراف تان به جلو بروید.