مراقبه یعنی چه و چگونه مراقبه کنیم
اول این قانون رو به یاد بسپاریم که بر هر چیز كه تمركز كنیم، انرژی آن را دریافت می كنیم.
از صبح شروع می كنیم. از خواب بیدار می شویم، می رویم مسواک می زنیم و در همان حال به صد تا مسئله فكر می كنیم غیر از مسواک زدن. بعد صبحانه می خوریم در حالی كه فكرمان هزار جای دیگه است غیر از صبحانه خوردن. بعد… در واقع هر كاری كه داریم انجام می دهیم به همه چیز فكر می كنیم غیر از همان كار. این باعث می شود انرژی پنهان كارها را دریافت كه نمی كنیم، هیچ! كلی هم انرژی ذخیره شده مان را الكی خرج می كنیم!
شاید از مراسم چای در چین یا ژاپن شنیده باشید. آن در واقع یه جور مراقبه در لحظه ی ابدی اكنونه.
تمرین هایی برای درک و لذت بردن در لحظه ی ابدی اكنون:
آموزش مراقبه و انواع روشهای مراقبه
تمرین اول: برای خودمان یه استكان چای بریزیم. با دقت سعی كنیم فقط به كاری كه داریم انجام می دهیم، فكر كنیم. بعد در یه جای آروم بنشینیم و با آرامش چای را میل كنیم. به این فكر كنیم كه با هر جرعه ی چای، همه ی انرژی موجود در آن را دریافت می كنیم و لذت می بریم. به لحظه لحظه ی خوردن چای دقت كنیم. (اگه فكر دیگه ای آمد در ذهنمان، خودمان را شماتت نكنیم. فقط آرام سعی كنیم دوباره به خوردن چای برگردیم.) بعد از اتمام، حتماً در دفتر مراقبه از خودمان تشكر كنیم.
تمرین دوم: مراقبه كنیم در زمان مسواک زدن فقط به مسواک زدنمان فكر كنیم. سعی كنیم از این كار لذت ببریم.
تمرین سوم: مراقبه كنیم زمان خوردن غذا فقط به خوردن غذا فكر كنیم. مجسم كنیم با هر لقمه، انرژی موجود در غذا به همه ی سلول های بدنمان می رسد.از هر لقمه ی آن لذت ببریم.
نكته: غذایی كه با مراقبه خورده می شود هرگز باعث چاقی های موضعی نم یشود. (در واقع وقتی ما غذا می خوریم در حالی كه به صد چیز غیر از خوردن غذا فكر می كنیم، باعث انباشته شدن آن در جاهای نامناسب می شود. بر عكسش هم صادقه. یعنی كسانی كه هر چیزی كه می خورن، چاق نمی شن، اگه روی غذا خوردن آگاهانه، مراقبه كنن، همه ی انرژی موجود در غذا رو دریافت می كنند. حتی می توانیم مجسم كنیم كه دوست داریم غذا در چه قسمتی از بدن ما باعث چاقی بشود! وقتی داریم غذا می خوریم در دلمان با لقمه هامان حرف بزنیم! از لقمه ی نان و پنیر صبحمان بخواهیم كه همه ی نیروش را به ما انتقال بدهد. (نخندید! جدی می گم! این یكی از مراقبه های هندوهاست!)
تمرین چهارم: این تمرین برای سیگاری هاست. اگه روی كشیدن هر سیگار مراقبه كنیم، خیلی زودتر ارضا می شید و به تدریج تعداد سیگارهاتون كم و كمتر می شه.
به تدریج خودمان را عادت بدهیم كه هر كاری كه داریم انجام می دهیم، فقط به آن فكر كنیم و تصور كنیم با این كار همه ی انرژی نهفته در آن كار را داریم دریافت می كنیم. خیلی سخته، اما شدنی می باشد! شاید باورمان نشود اما به تدریج حتی از كارهایی كه دوست نداشتیم، به شدت لذت می بریم.
این قانون رو به یاد بسپریم: بر هر چیز كه تمركز كنیم، انرژی آن را دریافت می كنیم.
حكایت:
یک حكایت از یه گورو ی ( استاد بزرگ) هندی كه در یک كتاب خواندم. او با مریدانش دسته جمعی با هم، در محلی بیرون شهر، زندگی می كردند. همه ی مرید های او موظف بودند سالها پیش او زندگی كنند و آموزش ببینند. یک روز یه نفر به آن استاد مراجعه می كند و میگوید شما چه طوری به این قدرت رسیدید كه می توانید با نگاه دیگران رو شفا بدهید؟ وقتی من مرید شما باشم، در طی این همه سال كه باید پیش شما بمانم، چه تمرین هایی انجام میدهیم؟ در طول روز چه كار می كنیم؟
استاد می گوید: ما صبح ورزش می كنیم. بعد صبحانه می خوریم. بعدكار می كنیم تا ناهار. بعد ناهار می خوریم. كمی استراحت می كنیم ، باز كار می كنیم و شب می خوابیم!
آن شاگرد عصبانی می شود و می گوید امكان ندارد! ما همه ی این كارها را انجام میدهیم اما قدرت شما را نداریم. استاد می گوید: هرگز شما مثل ما این كارها رو انجام نم دهید. شما صبحانه می خورید، كار می كنید، تفریح می كنید، در حالی كه به چیز دیگه ای دارید فكر می كنید، اما ما وقتی صبحانه می خوریم فقط به خوردن آن فكر می كنیم! وقتی كار می كنیم فقط به آن كار فكر می كنیم. وقتی…
بنابراین شما هیچ انرژی ای دریافت نمی كنید! اما ما همه ی انرژی های موجود در طبیعت را دریافت می كنیم و با بخشیدن فقط مقداری از آن به بیمارها، باعث شفای آن ها می شویم!
خوب و حالا تمرین آخر:
یک بار دیگه این متن را بخوانید و تصمیم بگیرید همه ی انرژی موجود در كلمات آن را دریافت كنید. لبخند بر لب داشته باشید. حالا آماده باشید تا در لحظه ی ابدی اكنون، شاد و راضی باشید.
از همین حالا شروع كنید! چون امروز اولین روز از روز های باقیمانده ی عمر شماست.